sazi
|
pozdravljene - spet komaj najdem čas, da kaj napišem - pa še to z Levom na eni rami - se je ful najedel in ni podrl kupčka, zdaj ga pa vse tišči in vsake toliko malo pojokca, kupček pa vseeno noče ven - imate ve tudi take težave? no, pa da se prebijem skozi nekaj tem: Srečanje: je bilo fajn, samo škoda, da sem morala tako hitro oditi. Z veseljem pridem še kdaj, ampak vsak petek je pa malo prehudo - npr. ta petek imam že cel dan zapolnjen, potem so prazniki in e vem, kako bomo z dopustom... Zajčja dobrava – sem kliknila na tvoj link, ursa_p, pa je pisalo, da je stran odklopljena – sicer pa, če se bomo tam zmenile, bom že našla. Drugače pa, če nimaš prevoza in se še kdaj zmenimo, pa mogoče jaz lahko skočim po vaju z Galom – bomo že stlačili 2 vozička v naš avto (no, še dobro, da so nama prejšnjega ukradli in imamo zdaj karavana) Kremo zaenkrat uporabljam samo za obraz, ko greva ven, drugače pa nič. Z oljem ga po kopanju namažem po gubah. Kožica mi še ne gre čisto dol, ampak a je to nujno že sedaj? Mislim, da še ni panike, sicer imamo pa čez 2 tedna enkrat pregled pri treh mesecih, pa bo že pediatrinja povedala svoje. Kopamo se vsak dan, milimo 1x na teden, ritko vsak dan. Spanje se je nekako ustalilo, da se 1x vmes zbudi, drugače pa spi od ca polnoči do 8:30. Zbudi se pa hecno; nekje med 2:30 in 5:00 - še nisem ugotovila, od česa je to odvisno. Poje več, kot piše na škatlah za priporočilo. Če joka, da je lačen, dobi za jest. Le včasih, če se mi zdi, da res malo pretirava, ga še malo zamotim, da podaljšam razmik med hranjenji - če je res lačen, kljub vsemu na ves glas kriči in dobi za jest takoj. Plenice: še kar 3-9kg BeautyBaby - imamo hudo zalogo. Kaka pa tako na trdo, da nimam težav s tem, da bi kje kaj puščalo. No, tole sem pisala včeraj, potem je pa mali zaspal in sem zaključila in letela spat, ker imam drugače prehud minus. Kapljice – sem mu dajala D3, zdaj pa skoraj vsak dan pozabim – namreč ponavadi sem mu dala na žlički z mlekom pred obrokom, zdaj pa vedno pred hranjenjem tako kriči, da samo gledam, da dobi čimprej za jest in ko je noro priklopljen na flašo in golta se spomnim na kapljice. No, moram malo v red spraviti moj spomin. Dopust – verjetno bomo večino moževih prostih dni preživeli v Izoli – za prvomajske, pa mogoče junija in septembra, midva z Levom pa mogoče tudi čez poletje, samo si ne predstavljam, da bova dol brez atija… Tako da Evii, če bova z malim sama dol, se z veseljem zmenim s tabo za kako kavico. Sarazan, če boš za praznike kaj na SLO obali pa pokliči, če bomo tudi mi, da se vidimo – da ne bo tako na hitro, kot včeraj pred BC. Uspavanje: nočna mora – pa tudi dnevna. Ne zaspi – nikakor. Če ni na rokah se tako dere, da postane čisto prepoten, zaripel, da dihat ne more. Ne pomaga nič, tudi če sem zraven, mu pojem, ga božam. Tako kriči, da itak ne dojame, kaj se okoli njega dogaja. Pa ne mi govorit, prosim, da sem ga razvadila – do sedaj je vedno zaspal na rokah med tem, ko so ga hudo dajali krči – ga res nisem mogla pustit v posteljici, zdaj pa tudi če nima krčev ne zaspi drugače. Ima katera kako idejo? Kengurujček: ga imamo, ga še ne uporabljamo, upam in želim pa si, da bi ga lahko uporabljali čimprej. Namreč rada bi kdaj z malim skočila na Šmarno goro ali kaj podobnega. Bomo počakali vsaj do dopolnjenih 3 ali 4 mesecev, potem bom pa videla. Izleti: Tudi mi gremo z malim povsod. Do sedaj je bil že 4x v gostilnah (od tega na enem abrahamu in eni pogrebščini ) – vedno večino časa odspi, potem se zbudi, dobi za jest in potem pri atiju podira kupček – ga seveda ne podre in se pri njemu samo v neskončnost crklja – in zaspi. Previjanje v avtu tudi mi prakticiramo – sem nabavila previjalne podloge za enkratno uporabo – pa jo tudi večkrat uporabim, če se ne polula vmes. Otroški dodatki – dobimo 4410sit. Res ni ne vem kaj, ampak v enem letu se pa nekaj malega nabere. Prosim ne biti hude name, ampak če imate dodatka še manj ali sploh ne, že imate bolj polne denarnice (pa ne me zdaj linčat, saj mi je jasno, da denar ne pada kar z neba in da ga nimate preveč, le sistem je tak, da če imaš 2 povprečni plači ravno povsod ven padeš in nikjer ne dobiš nič, ostane pa ti ravno tako ne veliko – sicer pa nimamo otročkov zaradi dodatkov, kajne?) Sem pa papirje oddala še ko je bil mož na očetovskem. Handling – Kikibor – imaš morda link do te strani z opisanim handlingom – vem, da nekaj stvari delam narobe, ampak mali v pravih pozicijah joka, ker mu je predolgočasno – ga vse preveč zanima Voziček: Leva imam notri vedno na hrbtu. Kolikor vem, je problem samo v tem, da če je na hrbtu in bruhne, se lahko zaduši, če ga imamo pa pod kontrolo, pa to ni več problem, kajne? Drugače imam pa košaro od vozička v dnevni sobi, voziček pa v kuhinji (drugje ni prostora, je pa v kotu pred vrati za na balkon, tako da ni v napoto). Duda – je nekako za pomiritev – samo za minutko preden čez dan zaspi, drugače je pa ne mara. spet nadaljujem po nekajurnem premoru nosek – ima tudi naš Lev malo zamašen – mu ga čistim s fiziološko in potem s svaljkano vato čimveč poberem ven, mali pa je med tem zelo hud – moram biti hitra. Upam, da se mu kmalu »odmaši«, saj je tak že kar nekaj časa, do naslednjega pregleda pa mora biti popolnoma zdrav, saj so takrat na sporedu cepljenja V avtu je Lev v lupinici zadaj. Nikoli se ne vozim zadaj z njim, saj želim, da se navadi, da je sam (kaj pa, ko se vozim sama?). Večinoma med vožnjo spi, nekajkrat pa je tudi bil zbujen. 1x nič ni jokal, včasih pa malo pojoka in potem neha. Če bi pa vztrajno jokal (tako da se ti res srce trga), bi se pa kje ustavila in ga šla potolažit. Če pa vozi mož in mali začne jokat, ga pa malo pobožam in ponavadi pomaga. Pisanje sporočil – jaz ga vedno napišem v wordpadu ali čem podobnem, ker sem bila enkrat predolga in je vse zbrisalo – nikoli več uživajte s svojimi sončki in upam, da se (spet) kaj srečamo
|