|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarčki 2006
18.4.2006 19:36:28   
natalia
bravo marty5, kmalu se dam še jaz gor ( ko se slikam s kulturno frizuro user posted image ), naša je danes ful sitna, non-stop bi se nosila, dobro da je ati doma, ma najboljši prijem...

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 701
18.4.2006 19:50:03   
tinkatonka
Se moram mal pohvalit...danes sem kupila digitalni fotaparat. Do sedaj smo si ga sposojali od mojih staršev, zdaj pa imamo svojega. user posted image user posted image  Komaj čakam da ga dobim (sem ga naročila preko spleta), pol bo pa naš album zihr bolj pogosto updejtan.user posted image  

glasba.....doma sem pri današnjem pospravljanju našla CD Wellness SPA, z glasbo za meditiranje in relaksacijo. So posneti zvoki morskih valov, šumenje dreves v vetru.... Sem ga malo prej prižgala in rezultat, oba Anej in mož sta obležala vsak v svoji postelji in spita kot topa. No Anej je seveda prej sitnaril kot ponavadi, ampak je bilo sitnarjenje malo krajše, upam da na račun te glasbe.

No zdaj grem pa še mal pospravit, dokler se moja fanta ne zbudita. Mogoče pa še kaj najdemuser posted image user posted image user posted image

Lp Tina

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 702
18.4.2006 20:12:46   
kikibor
Ja tudi pri nas  je danes veselica. Sem danes že enkrat komplet spisala sporočilo, seveda z vmesnimi premori, ker je imel Bor sitne gliste -  sem se lepo predstavila, kako super se štimamo in ko sem zadevo poslala - PRESENEČNJE: ERROR - sporočila ni bilo večuser posted image .

no pa gremo od začetka:

Drage mamice in februarčki in seveda februarčice!
Najlepša hvala za dobrodošlico. Sem danes pregledala vaša sporočilca in se odločila za podobno obliko - na kratko v alinejcah:

rojeni: 17.2. v Lj porodnišnici - vse potekalo OKuser posted image . Kakšen februarček z istim rojstnim dnem???

hranjenje: polno se dojimo, brez kakšnega posebnega urnika - včasih na 2 uri ali manj včasih na 3-4 ure

spanje: podnevi vedno manj (5-6 ur), ponoči pa je kar OK. Smo parkrat spali celo noč do 7ih, drugače pa se okoli 3 ali 4 za pol urce zbudimo, da se nahranimo

krčki: imamo, vendar ni sile. Smo kupili kapljice v Tržiču in kar delujejo - ne, da bi popolnoma zginili, niso pa več tako hudiuser posted image

plenice: trenutno sem na Pampersih in so mi OK! Seveda je bil že posran do vratu, ampak ponavadi kar držijo. V kratkem presedlamo na 3.

otroški dodatki: a je tema že padla? Mamice, bo treba kar pohiteti, če boste hotele dobiti dinarčke za nazaj. Jaz se že 14 dni pripravljam, da izpolnim obrazce, pa mi kar ne uspeuser posted image

izleti: smo bili že parkrat za cel dan naokoli, previjanje v avtu : se dauser posted image . Tudi na morju smo že bili 2x za par dni in sem kar zadovoljna, da ni kakšne večje panike. Me je pred porodom kar malce skrbelo, da se življenje s prihodom malega kričača čisto vstavi, vendar sploh ni sile. Če se ne komplicira je pravi mali žur - samo ven iti jest ni ravno zabavno, če začne user posted image  protestirati.

handling: Saj gotovo poznate hrvaško i-stran z opisanim in prikazanim handlingom. Sem pred cca. 3 tedni totalno uzbuno naredila, ker sem na TV Paprika ugotovila, da Bora popolnoma narobe nosim (mali je namareč najraje pokonci in gleda čez ramo. sem se nekaj časa (žal neuspešno) trudila z položajem lupinice v naročju, a ni šlo. Sedaj ga nosim na podlakhti, njegova glava dol, z njegovo rito na mojem kolku in sva oba zadovoljna. Roke itak da imam že kot Schwarzenegger - se mali ne mara voziti v vozičku in se zna zgoditi, da ga moram tud po eno uro nosit - pa cizo zraven guratuser posted image  - sploh ne vem, zakaj ga imamo (voziček, da ne bo pomote).

kopanje: 2x na teden v mali banjici

položaj v vozičku: če je buden, ga ni - se nosi mali user posted image . Če spi pa na boku, tako kot ponoči.

AD3: dajemo, ni večjih komplikacij

slinjenje: smo tudi mi opazili. Kakšen teden smo kar prece slinasti. Smo najprej mislili, da bo naš pohitel z zobki, pa so mi mamice razložile, da je to za ta čas čisto normalno.

Duda: smo se trudili z njo, ker je mali skoz prstke v usta tlačil in parkrat smo ga tudi z palcem v ustih ujeli. Pa mali dudo vztrajno zavrača, tako, da smo to poglavje zaključili.

srečanja: Ja par vesela bi bila, če bi vas februarke lahko kje videla, da tudi v živo izmenjamo par besed. Samo da ne bo začelo deževati, če bomo preveč čvekaleuser posted image

LP vsem mamicam, malim februarčkom in februarčicam

Katarina

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 703
18.4.2006 22:00:35   
Eviii
evo nas tle.
jst sm se pred dvemi dnevi opogumla in začela dejanu dajat ad3 kapljice. prvi dan je dubu dve. nobenih problemov. včiri sm mu dala 4. in danes 6. mislim, da bom zmanšala dozo (danes so se mi kr usule). bom mu dajala po 3, ker ima ene čudne reakcije na te kapljice. včiri zvičir sm mislila, da ga bo pobralo. je postal kr naenkrat vs rdeč in poten in poln mozolčkov po celem telesu. vročine nobene. in drl se je ko sraka. takega tuljenja še nism slišala. in danes je blo podobno. mislim, da so za to krive kapljice. mu jih jutri ne bom dala.
to sm napisala že zjutraj, pol smo pa malo pohajali in praktično do zdej bli na joški. zdej pa smo se skopali in se bomo počasi spravli spat.
dejan je bil par minut z mojo sestrco. zdej pa je pr možeku. in nism verjela, kaj se je zgodilo. moj možek gleda tekmo (milan - barcellona). si je dal dejana na prsi (ležita zdej skupi na kavču in čakam, kiri bo prvi zaspal user posted image ). in dejan je na trebuščku. in full dviga glavico. in jo tudi kr neki cajta drži pokonci. ta naš fantek je res močen!!!
miz dudo sploh nimamo problemov. jo je osvojil takoj. sicer je pa tudi takoj pogruntal, da iz nje nič ne priteče in da je slabo nadomestilo za joško. ko je pač lačen, ga ne uspem pretentat niti z dudo. je furbast user posted image .
kikibor, pofočkaj se. zapiši nam še svoj rojstni datum (poglej par strani nazaj, sestavljamo seznam za našo statistiko - to seveda prosim nardite še vse tiste, ki niste). če hočeš, mi lahko pošlješ na privat svojo gsm številko. jst sm tajnica (poleg tinkatonke) in imam telefonske vseh (in seveda imajo vse februarčice mojo cifro), za nujne primere.
grem, ker šef kliče... se beremo. lahko noč.

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 704
18.4.2006 22:58:43   
lolipop
Ponovno pozdravljene. Se samo na hitro oglasim, ker sem neznansko utrujena. Ja, dopust zna bit zelo utrujajočuser posted image . Glede na dosedanje izkušnje bo z dopustom zelo slabo vsaj naslednjih 15 letuser posted image user posted image .

Lan ima danes dva meseca (Vse najboljše tudi Nejcu), pa nič ne kaže, da se bo kmalu odpovedal mojim jouser posted image  (beri: s kanglico stoji pred mlekarnami, pa nič ni žejen). Od vsega skupaj me že boli križ.

Evii - priznam,premagala si me za vsega 12 dni (rojena:3.9.1973) in zadovoljiti se bom morala z bronasto medaljouser posted image .

Pogledala sem tudi slike prvega srečanja februarčkov in februarčic. Sami mali sončki. Kar raznežila sem se. Upam, da bo takšnih srečanj več, da se vam še jaz pridružim. O vseh ostalih posvetnih temah (plenicah, kapljicah, krčkih) pa jutri.

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 705
18.4.2006 23:00:36   
sarazan
Sem danes napisala že cel roman, ampak sem ga pisala tako dolgo, da me je na koncu ven vrglo in sem od jeze kar zaprla računalnik. user posted image

Zdaj bom čist na kratko....

Ritem... mi ga nimamo in mi je kar kul. Ker se pogosto potepamo, je nemogoče, da bi se hranili na uro. Sari pa čist odgovarja naše početje. Za jest dobi, ko je lačna. Če smo dolgo zunaj, zdrži tudi 6 ur brez joške, ampak pol pa morata biti dva obroka na 2 uri.

Nočno spanje... spat gremo med 20. in 22. uro, potem pa se prvič zbudimo okoli petih zjutraj. Ampak med šesto in sedmo smo spet pokonci - ponavadi je treba zamenjat pleničko. To naredi očka. Iz Sarine sobe se sliši vse mogoče. Toliko se imata za zmenit user posted image  user posted image  user posted image . Mislim, da se zbuja v jutranjih urah zato, ker sem se tudi jaz te ure vstajala za službo in "ima to še vedno v glavi".

Kopanje... mi se ne kopamo vsak dan. Kadar ni kopanja je umivanje in masaža. Potem pa taka koma, da je še jest težko user posted image .

Dopusti... mi bomo za prvomajske praznike vandrali po celi Sloveniji. Ko bomo na Obali, vas Primorke pokličem za kavo - seveda, če bo čas z obeh strani.
Za poletje pa še nič ne planiramo. Ponavadi se zelo hitro odločimo in gremo. Ker je zdaj blizu EasyJet in Ryanair, se zna zgoditi, da jo mahnemo kam v Evropo. Hrvaška obala nam prav nič ne diši, kot sem enkrat že napisala.

Škiljenje... Saro sem samo v prvih dneh ene 2x videla poškiliti, potem pa ne več.

Slinjenje... mi bomo kar slinčke začeli uporabljati. Pa rokici sta tudi skoz v ustih - in jih pustim, dokler ne vleče prstov. Dude pa itak ne mara, razen, če ji jo nekaj časa tiščim v usta, potem jo malo povleče.

Otroški dodatek... mi padem ven. Šele z drugim otrokom bomo dobili par tisočakov.

Spanje v vozičku... jaz jo dam na bok, ampak se vedno obrne na hrbet. Roki da ven izpod odeje in ob glavico.

Srečanja... mislim, da bo v petek dež. Če pa bo lepo, pridem v Tivoli. Pa tudi za Zajčjo dobravo sem.

Sem ziher še kaj ozabila, pa drugič napišem.

Princeska Sara se je rodila 29.1.2006.
Princeska Maša se je rodila 13.7.2010.

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 706
19.4.2006 8:13:13   
natalia
kaj še vse spite? jaz se nalivam s kofeinom že eno uro!!

aja, Eva je spala od 9.00 do 2.55 in nato od 5.00-7.00, zdaj malo drema ampak mislim, da ne bo več dolgo. ni in ni mogla zaspat nazaj, tako da sva dve uri čarale z dudo...

joj, kako ste srečne tiste, ki vam spijo celo noč...user posted image

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 707
19.4.2006 9:35:27   
marty5
Dobro jutro,

mi pa smo danes prvič prespali celo noč user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Jaz imam pa še kr timer v glavi in se jaz zbujam na 4-5 ur user posted image , takrat, ko se ponavadi Jernej zbudi. Ko se je zbudil zjutraj nekaj po 6ih, smo se nahranili in spali še do pol devetih. Smo vsi naspani kot že dolgo ne, čeprav me niti tisto eno zbujanje ne moti preveč.

Jernej zdaj uživa pod vrtiljakom - to je edino kar ga zamoti za kakih 10-15 min.

Plenice - mi smo na Pamperskah od začetka in zaenkrat so ok. Počasi bomo šli na tiste 6-9kg.

AD3 - še kr jih nisem dala user posted image . Je še katera, ki odlaša z njimi? Malo me skrbi, da ne delam kaj hudo narobe, ker jih ne dajem user posted image .

Mi smo z Jernejem tudi non stop okrog in se nam življenje ni prav nič ustavilo...le bolj pestro je user posted image . Delat smo mu dali osebno, tako da jo bomo za prvomajske še kam mahnili - midva sva vedno hodila na izlete po Istri za vikende in zdaj nadaljujemo z Jernejem user posted image . Tudi gostilne niso problem - za veliko noč smo bili s familijo zunaj in je lepo spal - vmes sem mu dala jest, če je bil pa malo tečen sva ga s tatijem malo ven peljala. Res, če si malo prilagodljiv, lahko greš praktično povsod.

Evo, vrtiljak ni več zanimiv...ja, meni tudi ne bi bil, če bi mi ga 10× zavrteli user posted image

Lep dan vsem!

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 708
19.4.2006 10:05:40   
Bonnie_RR
Dobro jutro! Kako smo kaj spali?

Mi smo danes ubrali drug režim. Je Nik kot ponavadi jedel spet ob 5h popoldne, ampak sem mu, ko se je nekaj predramil, kar hitro poturila flaško, tako da je jedel še ob pol 10h. Najprej je malo čudno gledal in se scucljem igral, potem pa vseeno pojedel do konca.  In  sem lepo bolj mirno spala do  6h.
Je moj dragi včeraj na Aptamilu bral koliko naj bi v tej starosti pojedli (mislim, da piše 150ml na kg telesne teže na dan, nisem pa sigurna) in sva ugotovila, da vsak dan izpusti najmanj 1 obrok, včasih celo dva. Sva se odločila, da ni druge, kot da ga malo "prisiliva" jest. Drugače je pa ful živahen (že kar vidim, da imam hiperaktivnega otrokauser posted image ) in pravi dobrovoljček...
Upam samo, da mi v petek na pregledu ne bo kaj težila glede hrane in da se je zadosti zredil. Se mi pa zdi (tako na prvi pogled, da je bolj droben od ostalih - tistih, ki ste bili na srečanju; brez Evana). Kaj pa vem... Dokler je živahen in nasmejan se glede tega ne bom preveč sekirala...

Kopanje... Kopamo ga nekje vsak 2. dan, do pred kratkim samo z vodo, nekaj dni nazaj pa sem mu prvič dala v vodo še baby bath od bubchena. Uporabljamo pa majhno banjico na stojalu. Je kar priročna stvar... Pri kopanju pa naš tudi ful uživa, kar zagode od ugodja, ko pomoči nogice v vodo.

Otroški dodatek... Jaz sem to uredila v petek (sem se pa tudi več kot en teden zraven spravljala).

Striženje nohtkov... kaj vašim tudi ful hitro rastejo nohtki? Jaz bi mu jih lahko na 2 dni strigla...

Slikce...
Meni bi blo tudi fajn, da bi vedela, katera je katera. Saj v kratkem mislim tudi jaz nekaj slikc dati gor.

No, naš mali se je zbudil, tako da morem it...

LP

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 709
19.4.2006 10:27:43   
Kami
Dobro jutro punce!
Mi smo vsi prehlajeni, jaz sem bila včeraj čist fuč. Še najbolj se mi zdi bogi Evan, ker ima poln nos pa mu težko kaj pomagam. Sicer mu delam cel dan inhalacije, tako da nam po vseh šipah teče, pa 2x na dan fiziološko not zlivam, ampak je vseen čisto zabasan. Morda malo lažje diha, ker je vlažen zrak. Ampak kr škripa ko kakšen glasek spusti. Zanimivo pa je, da je začel zadnje dni ful več jesti kot prej. Prej sem komaj zbasala 120ml vanj, zdaj pa brez problema 150 pozauga! user posted image  Fant očitno raste, pač! Pa tudi ponoči je dobro spal (za razliko od mene). Od 20h do 4h, potem pa flaška in hitro previjanje kar na najini pojstli (mi je čudno smrdel, ampak vidim, da so bile plenice - preizkušam namreč Lumijeve) in podaljšek do 8h. Zaspanček moj  mali. Pa zdajle spet dremucka.
Možek pa se je danes odpeljal v Prago, smrk smrk. Glede na gnilo vreme in ubogega prehlajenčka mi je totalno odveč popoldne ven it (po Liama v vrtec). Ampak žal nimam nikogar za ponucat...user posted image
Zvečer sem bila čist razkurjena. Delala sem eno seminarsko za fax, nakar mi notr pride mail od profesorja, ki je poslal takšna izhodišča za to seminarsko kot da bi diplomsko delala!user posted image  Čist sem bila  user posted image  in sem kar ugasnila kompjuter in mi je čist voljo ubil da še kaj naredim. Sem dala na OFF seminar za ta teden, čeprav vem, da se mi bo maja odtrgalo, ker me čakata vsaj 2 izpita in 2 ali celo 3 seminarske (vključno s to ta presneto). Eh, mal manj duša peče, če jamraš.
Bodte pridne, grem mal kolo gonit (sobno), ker ne upam it na aerobiko s prehlajenčkom.

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 710
19.4.2006 10:47:16   
Tina76
Evo nas nazaj s posvetovalnice. Jošt je zrastel v enem mesecu za 4 cm in se zredil za 1010gramov. user posted image user posted image user posted image  Sem zeloooooooo zadovoljna. Sedaj ima 5450 gramov in je dolg 58 cm. Smo bili zelo malo časa pri zdravnici ker je vse bp. Po vsem hudem na začetku je to sedaj pravi balzam za vse nas.

Pri nas pa nikakor ne prespimo cele noči. Če sew hrani zadnjič ob 19.00 ali 21.00 je vseeno. On se ob 03.00 zbudi ves paničen za hrano. In potem tako pije da se mu kar zaleti. Res je pravi požeruh. Na srečo takoj zaspi nazaj. In potem ob 06.00 spet ista pesem. Kaj bi dala, da bi lahko prespala vso noč. Pa tudi čez dan ful malo spi... le 2-3 urce. Je rekla zdravnica da je tak čist ok. Da pač ne rabi večuser posted image . Jaz bi bila pa zelo vesela če bi malo več spal. Ko bedi ima rad zelo veliko pozornosti.

Tudi mi ga s tamalim pičimo vsepovsod. In je prav fajn.

V avtu sedite vse na zadnjem sedežu pri otroku?? Jaz sem namreč včeraj ravno, ko smo šli malo v Europark sedela spredaj, ta mali pa je zadaj spal. Mi je tak boljše. Če je buden je pa le boljše da sem zadaj.

Prvomajski prazniki..... na naši novi hiški, ki naj bi bila vseljiva nekje jeseni. Je še toliko za postorit, da bo letos dopust odpadel.... samo prvomajski - poletnega ne damo!user posted image user posted image user posted image

Otroški dodatek... sem že pisala....3800 sit......svinjarija!!!!

Babe lep dan vam želim!

Tina

(odgovor članu Kami)
Neposredna povezava do sporočila: 711
19.4.2006 10:50:32   
Bonnie_RR
No, da nadaljujem (z Nikom v eni rokiuser posted image )...

Krst... Naš bo krščen, čeprav ni nihče veren - to je bolj trdicija, naprej se bo pa sam odločil. Se že oglaša...user posted image Hehe!

Srečanja... Ta bodo verjetno z moje strani ostala kar na tej relaciji (zaenkrat), razen, če pridete tudi sem kaj pogledat...

Včeraj sem bila pa prav jezna na svojega dragega. Je naredil tako neumnost, da je peljal svoj avto na servis, iz avta pa vzel samo jajčko, voziček mi je pa v prtljažniku pustil (je prejšnji dan deževalo, ko smo se pripeljali domov pa smo ga kar notri pustili in samo košaro ven vzeli)... Sem malo znorela (ker dobi avto šele v soboto), ampak tudi kmalu pomirila, ko mi je obljubil, da bo šel danes ponj. Kaj ve morate svojim tudi vse rečit, ker se sami ne spomnijo?! Moj dragi mi sicer priskoči na pomoč, vendar ga morem največkrat na to jaz spomnit. Včasih mi gre to ful na živce...

Pridne bodte do naslednjič!

LP

Neposredna povezava do sporočila: 712
19.4.2006 12:13:28   
sarazan
user posted image  user posted image  user posted image  bonnie_ sem se kar malo nasmejala, čeprav tebi verjetno ni smešno. No, moj mož je sicer zlat - vse naredi, ampak mu moram večinoma vse rečt, pa misli tudi bolj malo vnaprej user posted image . Kot, da bi se bal, da bo kaj narobe, in raje počaka na moja navodila user posted image  user posted image  user posted image .

Včeraj smo pa mi zapravili velikooo denarja za našo bejbo. Sva šla malo firbcat po trgovinah in imajo take luškane stvari za prihajajoče tople dni. Se kar nisva mogla upret tistim majčkam pa kavbojkam pa pulovrčkom user posted image . Zdaj bom pa spet prala.

Nohtki... jaz jih tudi ful pogosto strižem, ker je sicer čist spraskana. Rokavičk ji pa tudi ne morem kar naprej gor dajat

Laski... tako čupo smo imeli, zdaj pa laski ful odpadajo. Upam, da jih ne bo čist izgubila, ker bo tako čudna user posted image .

Mejte se...

Princeska Sara se je rodila 29.1.2006.
Princeska Maša se je rodila 13.7.2010.

Neposredna povezava do sporočila: 713
19.4.2006 12:34:40   
ninaki
Helou,

mi smo spet super spali. Edino bujenje bilo ob 4. Zjutraj je 1h lezal buden v postelji. Jaz sem bila sicer zraven (je njegova tako blizu, da me vidi) in se delala, da spim user posted image Mu je bilo cisto OK. Ko sem pa vstala, je pa tudi on hotel user posted image
Ta teden naju razvaja moja mami user posted image user posted image user posted image user posted image Hvala mami user posted image user posted image user posted image user posted image Naslednji teden bova pa tudi midva 3 dni sama. No, sej imava avto, pa bova sla kam naokoli.

Tudi nas OD je bolj klavern, 4K SIT!!!! Ravno za plenice bo user posted image Sem pa kar jezna nase, da se nisem prej spravila delat osebno za tamalega. Zdaj ne bo pravocasno narejena, sicer bi sla lahko naslednji teden, ko sva sama, za 3 dni v Zagreb k mojim starsem. No ja, bom pa kej za mag delala. Mi tudi ne bo skodilo user posted image

Tinkatonka, upam, da ti nisem maila zabasala....

Jaz tudi navodila dajem... user posted image user posted image user posted image Tudi mene to vcasih razuser posted image . Si mislim, ja a jaz moram pa na vse misliti in vse v glavi imeti... Sej pol me pa mine...

Eviii, super za stanovanje user posted image user posted image user posted image user posted image

Kami, hitro se pocajtajta.

Za prvomajske bomo sli mogoce v Zagreb. Ce ne pa tukaj na kak izlet. Letos gremo na morje, saj lani nisva sla. Sva lani stanovanje kupila in je bil dopust bolj za selitev. Pa tudi financno ni ravno zneslo. Enkrat junija bova sla pa malo na naso obalo. Midva imava oba rojstni dan naslednji mesec in si vedno namesto darila privosciva kak mini oddih kje blizu. Lani sva sla v toplice (k dva penzionista user posted image ), v savno in na masazo. Se mi zdi, da sem bila prvic v toplicah od malih nog user posted image Letos bomo sli pa na morje. Da se nadihamo malo morskega zraka. Pa ni fajn biti sam v savni, bi morala po obrokih iti, en v savno, en bi pa tamalega cuval. Tako da sva rekla, da greva samo malo na drugo klimo. Na morje bomo sli avgusta v prikolico.

Zdaj gremo pa vozicek zalaufat in k mesarju user posted image Uzivajte,

Nina

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 714
19.4.2006 13:17:52   
Tina76
Kami.....pri nas pomaga proti zamašenemu nosku Chicco-tov aspirator za nos. Mi dragi pomaga da je tamali na miru in pol mu vso svinjarijo ven dobim. Jaz sem zelo zadovoljna z aspiratorjem. Ima tak fin silikonski nastavek in gre fino v nosnici. Mali pa pol diha res občutno lažje. Stane pa jurja. Poskusi!

V avtu sedite vse na zadnjem sedežu pri otroku??

lp

(odgovor članu Kami)
Neposredna povezava do sporočila: 715
19.4.2006 13:31:01   
ursi
Evo punce, tud midva se mal oglašava.

Bravo Tina in Jošt!!! Sva tudi midva ravno iz posvetovalnice in smo namerili 61cm ter 5500g. Tud naš fant lepo napreduje. je bla dohtarca tud zadovoljna. Bo pa naslednji mesec mal bolj slabobisk, saj dobimo prvo pikico, če bo zdrav. Danes so dva dojenčka cepili in sta tako kričala, da je še mene skor mal bolel.user posted image

lolipop...vse najboljše tudi tvojemu Lan-u. Naš Nejc je pravi škrtuh in ni dal nič za pit. user posted image  No, smo mu pa mi dali.user posted image user posted image user posted image

bonnie_...nč se sekirat, dokler ni kej hujšga kot to, da ti pozabi na voziček. Mislem, je še daleč za mano po narejenih neumnostih. Meni je avto že dvakrat na popravilo odpeljala avtovleka (no takrat še nismo imeli Nejca) in ker imam vse ključe pripete na ključe od avta, so se zraven avta odpeljali tudi ključi od stanovanja.user posted image user posted image user posted image  Mislem, a se lahko kdo z mano primerja?!user posted image user posted image  sem mogla it domov prespat, da so mi naslednji dan šli po ključe.

nohtki...smo jih na rokicah že 4x postrigli, na nogicah pa 1x. Na srečo nam naš pikec pri tem ne dela problemov.

tujci...mislem, jest bom en dan sam znorela in skočila iz kože. A vas tudi tako jezi, da vas kar ustavljajo na cesti? Ok, vse lepo in prav, če tamalega pogledajo in mu kaj rečejo, zadnjič pa mu je ena stara b... kar kapo dol potegnila in ga kar po glavi šlatala, da je bil tamali čist šokiran, jaz pa še bolj. In naš pikec ima res dost las, pa gar kar kuštrajo, kot da bi bil njihov. Sem zadnjič eni tko na lep način rekla, da se to pa ne dela, me je pa gledala, kot da sem ful nesramna. user posted image No, zdej bom pa res ratala nesramna, če se ga sam kdo še dotakne na tak način. user posted image

sedenje v avtu...če greva z Nejcam sama kam, je on na sosednjem sedežu zraven. Če gremo pa vsi kam, je pa Nejc na zadnjem sedežu sam. Pa itak vedno spi, tko da sploh ni problema.

< Sporočilo je popravil ursi -- 19.4.2006 13:36:28 >

(odgovor članu ninaki)
Neposredna povezava do sporočila: 716
19.4.2006 13:36:12   
sazi
pozdravljene - spet komaj najdem čas, da kaj napišem - pa še to z Levom na eni rami - se je ful najedel in ni podrl kupčka, zdaj ga pa vse tišči in vsake toliko malo pojokca, kupček pa vseeno noče ven - imate ve tudi take težave?
no, pa da se prebijem skozi nekaj tem:
Srečanje: je bilo fajn, samo škoda, da sem morala tako hitro oditi. Z veseljem pridem še kdaj, ampak vsak petek je pa malo prehudo - npr. ta petek imam že cel dan zapolnjen, potem so prazniki in e vem, kako bomo z dopustom...
Zajčja dobrava – sem kliknila na tvoj link, ursa_p, pa je pisalo, da je stran odklopljena – sicer pa, če se bomo tam zmenile, bom že našla. Drugače pa, če nimaš prevoza in se še kdaj zmenimo, pa mogoče jaz lahko skočim po vaju z Galom – bomo že stlačili 2 vozička v naš avto (no, še dobro, da so nama prejšnjega ukradli in imamo zdaj karavana)
Kremo zaenkrat uporabljam samo za obraz, ko greva ven, drugače pa nič. Z oljem ga po kopanju namažem po gubah.
Kožica mi še ne gre čisto dol, ampak a je to nujno že sedaj? Mislim, da še ni panike, sicer imamo pa čez 2 tedna enkrat pregled pri treh mesecih, pa bo že pediatrinja povedala svoje.
Kopamo se vsak dan, milimo 1x na teden, ritko vsak dan.
Spanje se je nekako ustalilo, da se 1x vmes zbudi, drugače pa spi od ca polnoči do 8:30. Zbudi se pa hecno; nekje med 2:30 in 5:00 - še nisem ugotovila, od česa je to odvisno.
Poje več, kot piše na škatlah za priporočilo. Če joka, da je lačen, dobi za jest. Le včasih, če se mi zdi, da res malo pretirava, ga še malo zamotim, da podaljšam razmik med hranjenji - če je res lačen, kljub vsemu na ves glas kriči in dobi za jest takoj.
Plenice: še kar 3-9kg BeautyBaby - imamo hudo zalogo. Kaka pa tako na trdo, da nimam težav s tem, da bi kje kaj puščalo.
No, tole sem pisala včeraj, potem je pa mali zaspal in sem zaključila in letela spat, ker imam drugače prehud minus.
Kapljice – sem mu dajala D3, zdaj pa skoraj vsak dan pozabim – namreč ponavadi sem mu dala na žlički z mlekom pred obrokom, zdaj pa vedno pred hranjenjem tako kriči, da samo gledam, da dobi čimprej za jest in ko je noro priklopljen na flašo in golta se spomnim na kapljice. No, moram malo v red spraviti moj spomin.
Dopust – verjetno bomo večino moževih prostih dni preživeli v Izoli – za prvomajske, pa mogoče junija in septembra, midva z Levom pa mogoče tudi čez poletje, samo si ne predstavljam, da bova dol brez atija… Tako da Evii, če bova z malim sama dol, se z veseljem zmenim s tabo za kako kavico. Sarazan, če boš za praznike kaj na SLO obali pa pokliči, če bomo tudi mi, da se vidimo – da ne bo tako na hitro, kot včeraj pred BC.
Uspavanje: nočna mora – pa tudi dnevna. Ne zaspi – nikakor. Če ni na rokah se tako dere, da postane čisto prepoten, zaripel, da dihat ne more. Ne pomaga nič, tudi če sem zraven, mu pojem, ga božam. Tako kriči, da itak ne dojame, kaj se okoli njega dogaja. Pa ne mi govorit, prosim, da sem ga razvadila – do sedaj je vedno zaspal na rokah med tem, ko so ga hudo dajali krči – ga res nisem mogla pustit v posteljici, zdaj pa tudi če nima krčev ne zaspi drugače. Ima katera kako idejo?
Kengurujček: ga imamo, ga še ne uporabljamo, upam in želim pa si, da bi ga lahko uporabljali čimprej. Namreč rada bi kdaj z malim skočila na Šmarno goro ali kaj podobnega. Bomo počakali vsaj do dopolnjenih 3 ali 4 mesecev, potem bom pa videla.
Izleti: Tudi mi gremo z malim povsod. Do sedaj je bil že 4x v gostilnah (od tega na enem abrahamu in eni pogrebščiniuser posted image ) – vedno večino časa odspi, potem se zbudi, dobi za jest in potem pri atiju podira kupček – ga seveda ne podre in se pri njemu samo v neskončnost crklja – in zaspi. Previjanje v avtu tudi mi prakticiramo – sem nabavila previjalne podloge za enkratno uporabo – pa jo tudi večkrat uporabim, če se ne polula vmes.
Otroški dodatki – dobimo 4410sit. Res ni ne vem kaj, ampak v enem letu se pa nekaj malega nabere. Prosim ne biti hude name, ampak če imate dodatka še manj ali sploh ne, že imate bolj polne denarnice (pa ne me zdaj linčat, saj mi je jasno, da denar ne pada kar z neba in da ga nimate preveč, le sistem je tak, da če imaš 2 povprečni plači ravno povsod ven padeš in nikjer ne dobiš nič, ostane pa ti ravno tako ne veliko – sicer pa nimamo otročkov zaradi dodatkov, kajne?) Sem pa papirje oddala še ko je bil mož na očetovskem.
Handling – Kikibor – imaš morda link do te strani z opisanim handlingom – vem, da nekaj stvari delam narobe, ampak mali v pravih pozicijah joka, ker mu je predolgočasno – ga vse preveč zanima
Voziček: Leva imam notri vedno na hrbtu. Kolikor vem, je problem samo v tem, da če je na hrbtu in bruhne, se lahko zaduši, če ga imamo pa pod kontrolo, pa to ni več problem, kajne? Drugače imam pa košaro od vozička v dnevni sobi, voziček pa v kuhinji (drugje ni prostora, je pa v kotu pred vrati za na balkon, tako da ni v napoto).
Duda – je nekako za pomiritev – samo za minutko preden čez dan zaspi, drugače je pa ne mara.
spet nadaljujem po nekajurnem premoru
nosek – ima tudi naš  Lev malo zamašen – mu ga čistim s fiziološko in potem s svaljkano vato čimveč poberem ven, mali pa je med tem zelo hud – moram biti hitra. Upam, da se mu kmalu »odmaši«, saj je tak že kar nekaj časa, do naslednjega pregleda pa mora biti popolnoma zdrav, saj so takrat na sporedu cepljenja
V avtu je Lev v lupinici zadaj. Nikoli se ne vozim zadaj z njim, saj želim, da se navadi, da je sam (kaj pa, ko se vozim sama?). Večinoma med vožnjo spi, nekajkrat pa je tudi bil zbujen. 1x nič ni jokal, včasih pa malo pojoka in potem neha. Če bi pa vztrajno jokal (tako da se ti res srce trga), bi se pa kje ustavila in ga šla potolažit. Če pa vozi mož in mali začne jokat, ga pa malo pobožam in ponavadi pomaga.
Pisanje sporočil – jaz ga vedno napišem v wordpadu ali čem podobnem, ker sem bila enkrat predolga in je vse zbrisalo – nikoli več
uživajte s svojimi sončki in upam, da se (spet) kaj srečamo

(odgovor članu Tina76)
Neposredna povezava do sporočila: 717
19.4.2006 13:49:32   
sarazan
Tina76!

Bravo za Jošta user posted image . Smo vedele, da je pravi korenjak, čeprav je na začetku imel malo "smole".
Glede vožnje pa... ko sva sami, je spredaj, da jo vidim. Ko pa smo vsi trije, je Sara zadaj in eden od naju z njo.

Sazi!

Te pokličem ali pošljem SMS, ko bomo zašli na Obalo. Včeraj pa sorry, da sem te tako napodila v BC user posted image . Ker je bila že pozna ura, bi ti ga še zaprli pred nosom.

Lp.

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 718
19.4.2006 14:45:36   
sazi
user posted image user posted image user posted image  sarazan saj me nisi napodila, ampak se nam je res mudilo - smo šli ven celo kakšno minutko čez 8. uro - smo nabavljali opremo za na Obalo - to bo cela selitev narodov - upam, da bo šlo vse v avto -  pa če pomislm, da zaenkrat še ne potrebujemo prenosne posteljice, ker je košara od vozička dovolj velika...

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 719
19.4.2006 14:52:20   
kikibor
No počasi vas pa res lepo spoznavam drage mamice. Vidim, da vas je ene par super pridnih in da poleg dojenčka (dojenčice oz. celo z več otroki) pridno študirate. Mi prav lepo motivacijo dajete in samo upam, da se bom zdaj tudi jaz spravila k študiju - manjka mi namreč smo mag naloga.

Eviii, Tinkatonka + ostale, ki urejate nas februarčke: bravo mamice, ki so si vzele čas, za nas februarčke. Moj mobi: 041 389990. Moj rojstni datum: 30.1.1977. Imam še eno vprašanje, kje je ta fotoalbum, o katerem vse tako razlagate? (se opravičujem, res nisem imela časa preštudirati vseh sporočilc za nazaj).

rojstni dnevi: Vse naj Lanu in Nejcu za dva mesecauser posted image  !

natalia +  ostale, ki vam ne spijo vso noč: ne skrbite, se bodo vaši sončki že navadili spati ponoči - držim pesti, da čim prej.

Marty5 + Jernejuser posted image  za prespano noč

II. pregled: uspešno opravljen, malega sem pred pregledom podojila in je bil super priden. statistika:
teža: 6020 g (za kilo pa pol več kot prejšnji mesec - se mu vidi, da je skoz na joškuuser posted image )
velikost: 60,5 cm

nohtki: rastejo kot za stavo, tudi mi stižemo precej pogosto

Kami: želim vam, da se čim prej pocajtajte, glede seminarske se pa ne preveč sikirat. Se mi zdi, da jih itak noben ne jemlje resno - so pač nujno zlo, tako za študente, kot za profesorje. Smo imeli prfoksa na faksu, ki je na predstavitvah vedno zaspal. Jaz sem se zaradi tega enkrat tako smejala, da sem ga zbudila, potem pa tak napad smeha, da sem morala ven iz predavalnice. In sedaj mislim pri njem delat magistrsko - upam, da ne bo tudi na moji predstavitvi zaspaluser posted image .

sedenje v avtu: se mi meša, ker moram sedeti zadaj - skoz gledam med sedeži naprej, kot kakšen OŠ mulček. Imamo namreč berlingiča s 3 varti in lupinice ne morem zbasat na zadnji sedežuser posted image .

naše boljše polovice: sem že kar navajena, da moram jaz misliti na vse (no, da ne bom krivična - na skoraj vse). Ženske itak da imamo 100 stvari v glavi, ko naši dragi partnerji uspejo razmišljati oz. delati le eno stvar naekrat. Ja punce, se bo treba kar sprijazniti. Če je kakšna izjema, pa toliko bolje za vas drage mamiceuser posted image

hint: za vse, ki vas je že ven vrglo iz sistema, ker ste zaradi svojih malčkov predolgo pisale sporočilo in nato čisto popuser posted image  (me included). Predlagam da kopirate sporočilo (ctrl + c) v Wordovo dadoteko - tako imate vsaj en back upuser posted image .

To je to. Lepo se štimite. Če bom v petek frej bi z veseljem uletela na srečanje - bodisi v Zajčjo al pa kam drugam.

Katarina

(odgovor članu Tina76)
Neposredna povezava do sporočila: 720
19.4.2006 15:25:47   
kikibor
usefull linki:

http://www.yumama.com/tabelerazvoja/index.php

http://www.mameibebe.net/dijete/dijete_sa_pp/Babyhandling/2004050516.htm

http://otrok-igra.atspace.com/

lp še enkrat

Katarina

(odgovor članu kikibor)
Neposredna povezava do sporočila: 721
19.4.2006 18:46:18   
natalia
Punce imam veselo novico:

moja Eva se je danes, 19.4.2006 ob 18.00 uri GLASNO SMEJALA!!! najmanj eno minuto!!

najbolj smešno je bilo, ker je sama sebe poslušala, od kod prihaja glas. Obema, meni in dragemu so se kar orosile oči, joj tako sem ponosna na njo!

lpuser posted image

(odgovor članu kikibor)
Neposredna povezava do sporočila: 722
19.4.2006 18:59:55   
sazi
ARHIV!
Veste kaj me zanima; kolikor se spomnim, je še v "Čvekanju v pričakovanju" ena pisala, da je arhivirala naše poste. Zanima me, če "ta junakinja" še tukaj in če bi se shranjen tekst (pač kolikor ga je) dalo dobiti? Zanima me vse od začetka naših pogovorov dalje - da bi tako imela za spomin.

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 723
19.4.2006 21:21:12   
tinkatonka
Dober večer!

No pa grem kar po temah....

Eva……user posted image za prelep in glasen smeh, ki je osrečil tvoje starše.

Sedenje v avtu…vedno sedim zraven, če bi sedela spredaj bi si pomojem vrat zlomila, ker bi skoz gledala nazaj kaj Anej počne. Ko vozim sama, je Anej vedno zraven mene na sovoznikovem sedežu.

Jernej…user posted image za prespano noč. Le kdaj se bom tudi jaz lahko pohvalilauser posted image .

Handling…ga prakticiram tako pri previjanju, nošnji, kopanju,…To delam že od začetka, tako da se Anej ne pritožuje.

Otroški dodatki…dobivam najvišje, okrog 22.000 SIT. In starševski dodatek cca 40.000 SIT in to je ves dohodek, ki ga imam.user posted image   Tako punce, da se ne boste preveč pritoževale nad višino OD, ve imate vsaj porodniško. 

Prvi maj…bomo kar doma. Delamo na hiši in je žal preveč stroškov, da bi si lahko privoščili še kakšno potepanje naokrog. Poleti bomo sicer šli za par dni kam v apartma, kaj več pa ne, ker nam je prioriteta sedaj, da si najprej uredimo stanovanje.

In pri nas….še vedno se ukvarjam s projektom »Uspavanje Aneja in kako ga prepričati, da bi spal vso noč«. Imam pa eno drugo težavo, ki se mi zdi čedalje bolj nepremostljiva in mi pobere toliko energije.user posted image

Kot veste se je moj sinko preveč zredil v roku 1 meseca (1600g) in mi je pediatrinja rekla, da moram ukiniti en nočni obrok. To sem počela 3 dni, potem pa sem prekinila, ker je bil tak jok, da sem sklenila, da svojega otroka ne bom več stradala. No hvala bogu je Anej sam začel podaljševati čas med nočnimi hranjenji in si tako sam ukinil 1.obrok. No jaz pa sem od takrat ostala obsedena s tem koliko poje. Ker je težak cca 5kg, bi moral pojesti minimalno 500 ml in max 750 ml. Zdaj sem si naredila celo tabelo, kamor zapisujem kdaj je in koliko poje na obrok, da konec dneva naredim črto in vidim, koliko je pojedel. Anej vedno poje cca 750 ml, torej je vedno na zgornji meji. In jaz sem zaradi tega čisto zafrustrirana. Pa da me ne boste narobe razumele. Meni ni pomembno ali bo Anej bolj debelušen ali ne, mene je strah da s tem, ko toliko poje, jaz ogrožam njegovo zdravje. Me je prav strah 2.obiska pri zdravniku, da ne bo tehtnica spet preveč pokazala kot je normalno. Pri 1. mesecu, ko ga je med.sestra dala na tehtnico se je dobesedno prijela za glavo in rekla » ojoj Tina, kaj pa počneš«. In jaz sem od takrat obsedena z njegovo hrano. Najhuje mi je, da ko se Anej prebudi in zajoka, moja prva misel ni "ojoj a je kaj narobe, a je krček", ampak »ojoj, daj da nisi lačen, ker še ni ura za jest«. Punce dajte mi kakšno spodbudno besedo, da ne bom več toliko obsedena s to hrano. Sej vem da moj sin očitno potrebuje več hrane, ampak jaz se bojim da s tem, ko mu toliko dam kot on hoče, ogrožam njegovo zdravje. Sem malo zakomplicirala, a ne.user posted image

No dosti nakladanja in jamranja…grem se zrihtat za spat.

Lahko noč vam želim, pa da bodo vaši otročki vso noč prespali.

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 724
19.4.2006 22:06:34   
natalia
Tinkatonka, kot da bi sebe poslušala...user posted image

jaz sem tudi obsedena s tem koliko poje. se je zredila za 1300 g v enem mesecu in me je pediatrinja nadrla, da v enem obroku preveč poje ( 140 ml/6 obrokov). non-stop študiram, isto kot ti,

tako da,

nisi edina. Držima se!!

aja, pa prespi mi tudi ne noči, tako da ne vem kako drugim to uspeva...

lp

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 725
Stran:   <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?