Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: zavestna odločitev ali spontana 21.2.2006 13:51:01
|
|
|
|
total
|
Pri nas je bilo nenačrtovano,ampak zelo veselo ,če bi ga načrtovala ga še zdaj ne bi bilo,zato ne razmišljaj tako,ker pol se sigurno zavleče.
|
|
RE: zavestna odločitev ali spontana 21.2.2006 13:53:15
|
|
|
|
alenka25
|
Pri nama je po 3 letih skupnega življenja ratalo spontano in zavestno narediti otročička. Nisva načrtovala ampak sva šla v to če rata rata Oba sva bila še studenta v malem stanovanju. Zdaj je najina princeska stara 26 mesecev in sva presrečna ker jo imava, čeprav se še vedno stiskamo v majhnem stanovanju. Delamo na tem da bi imeli še kakega
|
|
|
|
RE: zavestna odločitev ali spontana 21.2.2006 13:54:56
|
|
|
|
bskrle
|
Za otroke (več kot 2) sva se odločila zavestno, nisva pa planirala točnega števila otrok in razmika med njima. So stvari, ki niso v človeških rokah in močeh.
|
|
|
|
RE: zavestna odločitev ali spontana 21.2.2006 13:55:36
|
|
|
|
Sulfinija
|
Midva ga pa načrtujema in to že kar precej dolgo letos maja bo dolge tri leta. LP Mojca
|
|
RE: zavestna odločitev ali spontana 21.2.2006 13:58:41
|
|
|
|
Anonimen
|
želja spontana, odločitev za akcijo pa zavestna! ni ratal na ups!
|
|
|
|
RE: zavestna odločitev ali spontana 21.2.2006 14:13:15
|
|
|
|
Gina
|
Nikoli v življenju se za nobenega otroka nisem niti enkrat vprašala, a bomo imeli dovolj denarja, a bom za kaj prikrajšana, a je prezgodaj, a.... Nikoli. Jaz sem si želela otrok odkar pomnim, vedno sem bila pripravljena biti mama - z veseljem. Vsi trije so prišli spontano, takoj in tudi bolj ali manj zavestno. Prvi najmanj zavestno, ker se mi je zdelo, da če delaš otroke 3 dni pred ovulacijo, ne more takoj ratat. Pa je. Druga dva čist zavestno in isti hip sem vedela, da sem noseča. IN sem bila. Ampak zdaj imam pa dovolj otrok. Ne bi več imela, samo in izključno zaradi preveč dela, zaradi dojenja in zaradi možnosti nespanja. Ne vem če bi zmogla še enega. Ampak, zakaj pa sploh bi, saj imam vse, kar sem kdaj hotela.
|
|
|
|
RE: zavestna odločitev ali spontana 21.2.2006 14:20:11
|
|
|
|
srki
|
Pri nama je bilo oboje. Nisem rekla: zdaj pa dajva! Pač, sexala sva brez zaščite, ko je pa ratalo je pa ratalo. Mene je tudi mogoče na začetku dajalo to, ali sem pripravljena, ali bova zmogla. Pa zmoreva. Čeprav živiva pri nas in imava eno kuhinjo in spalnico, sanitarije pa imamo v skupni rabi, mi prav nič ne fali-nasprtno-prav fajn mi je. Ni boljšega občutka kot to, da nisi sam in da imaš vedno nekoga zraven, ki ti pomaga. Mislim, da so vse stvari in mišljenja "ali bo vse ok" odveč, ker če na to misliš, potem mislim da dejansko ni nihče pripravljen biti mama. Vse se poštima samo od sebe. Srečno.
|
|
|
|
RE: zavestna odločitev ali spontana 21.2.2006 14:50:16
|
|
|
|
Anka
|
Ko sva se poročila sva si rekla da otroka sprejmeva kadarkoli, nič nisva računala kdaj bi bil optimalen čas, tri mesece po poroki sem zanosila...sva si pa nekako rekla, da bi med prvima dvema bilo dve leti ali več razlike, bomo videli...mislim da ne bo uspelo
|
|
|
|
RE: zavestna odločitev ali spontana 21.2.2006 15:03:32
|
|
|
|
KIRA
|
ČISTO ZAVESTNO. OBE. ČE BI ČAKALA SLUŽBO IN UGODNE POGOJE NAJBRŽ NIKOLI NE BI IMELA OTROK!!
|
|
|
|
RE: zavestna odločitev ali spontana 21.2.2006 15:09:25
|
|
|
|
Jančika_
|
Želja se je pojavila spontano, odločitev je bila zavestna - kljub temu, da po nekaterih merilih nimava vseh pogojev. No, po najinih jih imava.
|
|
|
|
RE: zavestna odločitev ali spontana 21.2.2006 15:54:36
|
|
|
|
Ayo
|
Pri nas je tako, da imamo vse urejeno, manjka samo se jaz si ga zelim ze kar precej casa, no delati smo pa zaceli sele ta mesec, na mojo zeljo…
|
|
|
|
RE: zavestna odločitev ali spontana 21.2.2006 16:55:00
|
|
|
|
petraz
|
Velika želja in odločitev obeh.
|
|
|
|
RE: zavestna odločitev ali spontana 21.2.2006 18:13:58
|
|
|
|
lelaval
|
Prvič sva rekla: če bo bo, če ne pa ne - in je ratalo, drugič sva rekla, da bova hitro imela še enega in sem že bila noseča, tretjič pa nisva niti načrtovala in je bilo - pa sva tudi sprejela. Če bi pa dinančno razmišljala, pa verjetno nikoli ne bi imela nobenega.
|
|
RE: zavestna odločitev ali spontana 21.2.2006 21:59:08
|
|
|
|
kapica
|
Midva sva rekla zavestno, tako, sedaj pa lahko. Pa verjetno prav zaradi tega ne rata .
|
|
RE: zavestna odločitev ali spontana 21.2.2006 23:37:47
|
|
|
|
KODA
|
Velika želja,ki se je taprvič uresničila šele po 3 letih. Tadrugič,pa neplanirano ratalo v prvo.Saj če bi enako tako planirala,kot taprvč,sigurno še ne bi nama ispelo.
|
|
RE: zavestna odločitev ali spontana 22.2.2006 6:54:06
|
|
|
|
CUKRČEK
|
Midva imava oba že od nekdaj ful rada otroke in vedela sva, da pač hočeva tudi svoje. Ko sva se poročila, sva začela resno delat na Ni nama prav hitro ratalo...šele čez eno leto nama je končno uspelo. Tako da je bilo vse dolgo načrtovano. Počasi bova začela delat še na enem ( ne bi se branila tudi kake večje pošiljke naenkrat ... ). Upam, da nama rata hitreje kot 1.
|
|
RE: zavestna odločitev ali spontana 22.2.2006 7:17:02
|
|
|
|
NATAŠI
|
Midva sva se pogovarjala že dve leti, tako da želje vsekakor spontana in zavestna že od let nazaj... ko sva se pa odločila je bilo pa zavestno da začneva delati na in tako je uspelo.. Če boš gledala na to, kaj še ni urejeno, potem boš vedno našla vzrok zakaj še ni čas za ... pa srečno
|
|
|
|
RE: zavestna odločitev ali spontana 22.2.2006 9:48:11
|
|
|
|
tejčica
|
Ko sva se midva odločila za otroka nisva še niti živela skupaj, jaz na Gorenjskem on na Obali. Odločila sva se zavestno, oba sva si zelo želela. Je pa trajalo kar 10 mesecev da sem zanosila in vse se je uredilo pravočasno. Če pa bi čakala da bo prav vse tipi topi, še sedaj ne bi imela otrok. Sedaj delamo na drugi bebici že 9. mesec, kljub temu da je moja služba na daljši rok vprašljiva. Če se želiva ozirati na to lahko čakava do penzije. Sem bila pa prepirčana da se bo v drugo prijelo hitreje, saj sva sedaj ves čas skupaj. Za prvo bebo sva se videla samo za vikende in se na ovulacijo pač nisva mogla ozirati. Upam da bo kmalu veselje.
|
|
|
|
RE: zavestna odločitev ali spontana 22.2.2006 13:20:45
|
|
|
|
tehnofil
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen ker sva se nekako zmenila da bova še malo počakala (1 ali 2 leti). jaz sem pa tko neučakana pa bi ga kar že danes nardila. Kako pa vesta da bo po dveh letih prišlo do nosečnosti? Je pa tako, da nikoli nismo dovolj pripravljeni. Enkrat materialno, drugič čustveno.
|
|
|
|
RE: zavestna odločitev ali spontana 24.2.2006 12:46:29
|
|
|
|
L&F&B
|
Za prvega sva se odločila zavestno, oba pripravljena in posvečena njemu. Čakajoča na prihod princa . Nekako sem bila na višku svojih psihofizičnih moči, z zelo dobro kondicijo. Po rojstvu se niti nisva več tako ukvarjala s tem, ampak bolj sistem, ko pride in če pride, pa naj. Po 20m sem na ta način znova zanosila. Bila sicer prijetno presenečena, a telo očitno ni bilo pripravljeno, ker je prišlo do ss. Tako sem se takrat odločila, da grem v akcijo šele takrat, ko se bom zopet počutila dovolj močno za tak podvig. Tako sedaj delamo predvsem na izboljšanju zdravja in počutja, pa nabiramo kondicijo za še enega člana in šele nato bo zopet to najina zavestna odločitev .
|
|
|
|
RE: zavestna odločitev ali spontana 24.2.2006 13:08:42
|
|
|
|
Aja1
|
Midva sva se odločila tudi zavestno (ko sva imela oba redni službi in urejeno stanovanje). Zdaj teče drugi mesec od te odločitve. Jutri delam test, če me M ne bo prehitela.
|
|
|
|
RE: zavestna odločitev ali spontana 25.3.2006 13:07:37
|
|
|
|
x_srečka_x
|
pri nama pa je ratalo na UPS ampak nič hudega bova imela pa dojenčka
|
|
|
|
RE: zavestna odločitev ali spontana 25.3.2006 16:02:46
|
|
|
|
lana38
|
Mi2 sva se za prvega odločila po 6 letih poznanstva. Pa nam je že takrat bilo žal, da sva čakala, ker leto in pol nisem mogla zanositi. Še takrat je uspelo šele po HSG. Potem pa sva z drugim spet čakala 7 let, kar je bila pa še večja napaka kot prvič. Spet sem zanosila šele po 15 mesecih in bila sem stara že 37 let. Ta otroček pa je imel kromosomsko napako, ki bi naj bila slučajna( ne dedna) in zdaj ravno preživljam psihične travme prekinitve nosečnosti v 20. tednu. Ampak jaz se ne dam. Odločena sem, da bova še poskušala. Samo, če bi lahko čas zavrtela nazaj, bi verjetno že prvega otroka imela dosti prej. Ta kromosomska napaka se namreč pojavi z večjo starostjo matere. Zdravniki in genetiki pa trdijo, da se naslednjič naj ne bi pojavila, zato se ne bom kar predala in obupala, ampak poskušala imeti še vsaj enega zdravega otroka. Svetujem pa ti, da ne odlašaš. Kaj pa, če po letu ali dveh odkriješ, da ne moreš ravno z lahkoto zanositi? Kar v akcijo. LP
|
|
RE: zavestna odločitev ali spontana 25.3.2006 19:28:00
|
|
|
|
ElaM
|
Rekla sva si, ko bo bo po 6 letih veze. Zanosila v prvo, nato je sledil ss. Zatem sva se prepustila toku in junija dobiva najino Tinkaro. Če bi čakala, da bo vse kot po reglcih verjetno nikoli ne bi imela otroka, saj nam vedno nekaj manjka. Tako, da kar pogumno.
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....
Ovulacija in oploditevOvulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?