bobek05
|
Večer, drage Julijke Nimam kaj dosti časa, se pa trudim, da tu pa tam najdem čas tudi za kakšno vrstico ali dve. Anej po v čet. star 9 mesecev! Kar ne morem verjet, da ŽE toliko. Hvala bogu mi čez 2 m še ni treba v službo, ampak šele sept. Ja, naš mali je tudi precej "divji" in ga je nemogoče pustit samega. Preplazi velike razdalje. Do zdaj se je plazil po trebuhu (in mami brisal tla ), zdaj se pa spravlja nekaj na kolena in roke in bi rad poskusil tudi "po štirih" vendar se še ne počuti toliko sigurnega, da bi roke in noge istočasno premikal (pa se samo ziblje na mestu ali pa kolena porine naprej in štrbunkne na nos, ker rok ne premakne ). Med vsem tem kolobacanjem je pogruntal kako se lahko iz ležečega položaja sam spravi v sedeči položaj in to zdajle vadi vsaki dan Če ima oporo na katero se lahko prime, se tudi sam dvigne in nekaj sekund stoji, korakov pa še ne zna delat, se mu noge kar naprej zapletajo Stanje je ponoči malce boljše - tu in tam se najde noč, da jo prespi, četudi se ponoči npr. zbudi, ker ga tlači mora oz. se ne zbudi, ampak samo joka in se takoj potolaži, ko mu dam v usta dudico in ninico k obrazku. Ne vem - zdaj uvajamo Bebo 3, če bi mu slučajno 2 že bila premalo sitostna... Drugače njegovo razpoloženje precej niha - včasih je blazno dobre volje in ga čisto vse spravi v smeh , včasih pa zna bit tak tečen, da mu čisto nič ne paše in najrajši bi se z njim tulila Moja mama spet spravlja ven, da znajo biti zobki Madonca, kaj spet??!! Ta spodnja 2 sta že precej velika, od zgoraj pa še vedno nič - pa mi že mesec dni vsi trobijo, da gre nekaj ven (pa vidijo, pa čutijo, pa kaj vem kaj vse , mali pa nikomur ne pusti, da bi mu šaril po zobeh in ugotavljal če je kaj na vidiku ali ne ). Pa saj ne morejo biti krivi vedno zobje, za vsakič, ko je malo bolj tečen Papamo skoraj vse - nismo še jedli npr. govedine ali ribe, pa jagod, citrusov.. (no, mandarine že pri 6 m). Najraje ima juhe (kakršne koli), tudi meso, malo manj pa zelenjavo in krompir, ampak vse poje kar mu dam. Rad ima tudi mlečne kašice, vendar mu še ne dajem alpskega mleka. Tu pa tam kakšno žličko, da proba, ne pa da bi mu zdaj mešala npr. kašice z alp. mlekom. Počasi pa zanesljivo - pravim jaz . Saj še vse bo. Uh, škoda da valja ni za dobit. Mi bi ga tudi vzeli. Se še da kaj drugega dobit, kar bi bilo fajn za oporo. Anej nima ne stajice ne hojice - vse to bi ga preveč omejevalo (hojice pa so mu itak vse premajhne). Zelo je radoveden, rad raziskuje in se podaja na razne "ture" po stanovanju in bi zato znorel če bi ga dala npr. v stajico ali hojico (btw, za hojico v stanovanju itak ni prostora, ker bi se non stop nekam treskal). Stajica vem da je fajn, če ne za kaj drugega zato, da se dviguje, da ima fajn oporo - obstaja kakšna alternativa?? Kaj bi se lahko oprijel? Posteljca tudi ni tak sigurna, pa še v drugi sobi je in mu ne bi bilo všeč če bi bil sam ko bi se učil vstajat. Ima katera kakšno idejo??
|