|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Spanje narazen
12.3.2006 22:02:39   
Anonimen
Vesela bi bila, ce bi mi napisale, kaj menite o naslednjem.

Najina hcerka ima 4 mesece in se ponoci se vedno zelo pogosto zbuja, tako da je zame, pa tudi za mojega partnerja, zelo pripravno, da spiva narazen (jaz v spalnici, on v dnevni), saj mora on ob petih zjutraj vstati za v sluzbo in se pac mora naspati. V tem casu sva enkrat poskusila spati skupaj v spalnici, a sem bila jaz celo noc pokonci, ker ima se to prijetno lastnost, da smrci.

Naj povem, da sva tudi zadnje mesece nosecnosti spala narazen, tako da sva se oba kar razvadila ...

Med nama velja dogovor, da si bova posteljo spet delila, ko se puncka ne bo vec tako zbujala.

Mislite, da je kaj narobe s takim spanjem?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Spanje narazen
12.3.2006 22:11:34   
Anonimen
Meni se je to vedno zdelo nedopustno, dokler nisem imela svojega otroka. Zdaj pa že kar nekaj mesecev spimo narazen, midva v spalnici, mož pa v dnevni sobi. Razlog: neznosno smrčanje. Ja, žal je tako, da sva midva z malim bila celo noč budna in bi se lahko tudi igrala, on pa je veselo smrčal zraven. In potem so sledili dnevi, ko sva bila utrujena in tečna, ponoči živčna, dokler se ni on sam odločil, da gre spat v dnevno sobo in sčasoma je to postalo vsakdanje. Pa se zdaj več ne sekiram za to. Počasi se bom jaz preselila k njemu v dnevno sobo, ker bo spalnica postala otroška soba. Jaz sem tako ali tako že navajena smrčanja.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
12.3.2006 22:13:17   
Ro-La
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Med nama velja dogovor, da si bova posteljo spet delila, ko se puncka ne bo vec tako zbujala.

potem lahko na to čakata še dve ali pa več let....ne vem nouser posted image

NE, ne grem več rodit....JASNO!?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
12.3.2006 22:16:49   
Pupica
O mene se strena...ni lepšga kot se stisnit k ljubljeni osebi zvečer predno zaspiš, pa zjutri predno ustaneš, pa ponoč če te tlači mora, pa....user posted image
Ne bom te pa obsojala, če vama tako paše....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
12.3.2006 22:19:35   
Anonimen
Vedno težje se vama bo spet navadit na "skupno" spanje... Da spiš ob "smrčalčku", pomagajo čepki - preverjeno. Še budilke ne slišim in spim kot klada... Verjetno od ugodja tudi zasmrčimuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
12.3.2006 22:25:16   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: pupic@

O mene se strena...ni lepšga kot se stisnit k ljubljeni osebi zvečer predno zaspiš, pa zjutri predno ustaneš, pa ponoč če te tlači mora, pa....user posted image

Ja, men se tud strena. Meni je to ena od najpomembnejših reči v vezi, komu drugemu pa pač ni. Vidva morata vedeti, kaj vama paše. Pa jaz sploh ne razumem izraza, sva se razvadila. Meni bi bilo to kaznovanje najvišje stopnje. To bi pa bil razlog, da se ločim, čist zihr.user posted image user posted image Ampak vidva imata svoje vrednote in če vama obema paše, potem je najbrž vse ok.

(odgovor članu Pupica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
12.3.2006 22:30:21   
Seven*
Midva spiva loceno ze kaksno leto dni. Nazalost ne gre drugace, ker se Jakob se vedno zbuja, Ema pa tudi. Lahko bi zadevo resevala tako, da bi jaz ene 10x vstala iz postelje, ker bi pac vztrajala pri skupnem spanju. Tako pa BW spi pri Jakobu, ki se posledicno manjkrat zbudi, jaz pa handlam Emo. Pa se zelo pogresava, ampak ce lahko taksna stvar omaja najino vezo, potem veza tako ali tako ni trdna. Vcasih nas pac situacije pripeljejo tako dalec.. Je pa res, da komaj cakam dan/noc, ko bova lahko spet spala skupaj.

Gospa sem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
12.3.2006 22:36:35   
rija
Hja, tudi jaz sem prisegala, da ne bova spala narazenuser posted image user posted image user posted image

Ampak zarečenega kruha se največ poje.... zdaj ati spi pol noči v sobi za goste, ker sliši vsako figo in ni spal ob malčku čisto nič, potem pa je smena: pride k nama in jaz spim ko top, ati pa pedena bebico....

Glede spanja skupaj: jaz itak sovražim in ne morem spati, če bi se nekdo tesno stiskal k meni.
Spanje je spanje in takrat potrebujem prostor in mir.
Izjema je zdaj moj mali sonček, ki je še tako mali, da me ne omejuje.

Cartam pa se raje pri polni zavesti.user posted image

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
12.3.2006 22:48:49   
lelaval
Strokovnjaki svetujejo spanje narazen - če se želita partnerja naspat.

Midva spiva skupaj, čeprav moj gromozansko smrči (marsikdo, ki ga je slišal, je rekel, da je že slišal smrčanje, a takšnega pa še res ne user posted image ). Jaz ga pač večkrat na noč raje zbudim, kot pa, da bi morala spat sama. Če bi sama spala, se verjetno ne bi nič naspala user posted image . Pa še zeblo bi me. user posted image user posted image user posted image user posted image

Če pa vama odgovarja spanje narazen in nima to posledic v vajini zvezi - zakaj pa ne. user posted image

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
12.3.2006 23:00:44   
Anonimen
Tudi moj mož vsak dan vstaja ob 5-ih in gre v službo, sem mu že večkrat omenila naj gre v drugo sobo, da se naspi, pa vedno pravi ČE JE VOJNA JE VOJNA ZA VSE aja pa imamo 3-majhne dvojčka (7m) in še eno pobalinko...zbujajo se včasih tudi na 15 min..tolažim se s tem, da to ne bo večno!

moje mnenje je-ja naj si spanje sem pa tja privošči eden od partnerjev, drugače pa spanje skupaj!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
12.3.2006 23:01:21   
kepa*
Midva seveda spiva skupaj, temu se bi težko odpovedala, je pa res, da velikokrat spim sama, ker je moj na špilu, ali pa dela dolgo v noč.
Rada se stiskam k njemu, vendar še v budnem stanju. Ko zaspim, pa imam rada svoj prostor in mir. Moj pa se rad tišči k meni in me je že večkrat potisnil na rob postelje. Da o smrčanju ne zgubljam besed.user posted image
Vidva pa naredita, kakor vama paše. Če se ob tem ok počutita, pa naj bo tako.

Letos pa bo!

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 11
12.3.2006 23:02:31   
Anonimen
Midva s Kamikazo imava svojo spalnico, Robi pa zaenkrat spi še pri naju. Ne vem sicer, ali ima trenutno samo dober teden ali ne, ampak že cel teden nama spi od cca. 22/23-ih pa nekje do 6-ih zjutraj. Tako, da takrat, kadar sva ponoči oba doma (kadar ne delam), oba sladko spančkava. Pravzaprav se včasih kateri od naju kar sam od sebe zbudi (verjetno iz navade) in gre preverit, če je z Robijem vse v redu.
Sva pa od dneva, ko sem z Robijem prišla iz porodnišnice, spala skupaj. Ponoči sva skupaj vstajala oz. se prebujala, ne glede na to, kdaj je kdo imel službo in kdo ne. Eden je pestoval Robija, drugi je pripravljal stekleničko. Eden je pripravljal čaj, drugi komplet za previjanje. Skratka - vse vedno skupaj, pozitivno ali negativno. Kajti tudi Robi je od obeh.

(odgovor članu lelaval)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
13.3.2006 7:53:24   
dory
Ne razumem tega res ne...a zej pa ce se otrok zbuja, mora pa samo mamica vstajat al kako? Otrok je od obeh, torej ne vem,zakaj vseeno ne bi spali skupaj in delila dela? To,da gre moz v sluzbo ni izgovor in vsaj jaz ne poznam nobenga,ki bi se na racun tega izognil opravilom ponociuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
13.3.2006 7:56:30   
kalbo
Midva nebi nič spala, če bi spala narazen. Če pa vama paše, pa dajta.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
13.3.2006 8:02:58   
CUKRČEK
Midva nisva nikoli spala ločeno. Pa najina hči tudi spi v spalnici ob najini postelji. je res, da je Manca fuul pridna že od začetka, od malega je spala lepo, zbujala se je kot čisto majčkena 1x na noč za jest. Je pa imela ob slabem letu eno obdobje, ko je hotela izsilit, da bi spala pri naju v najini postelji. Ker se je začela zmišljevat, smo jo pustili jokat, da je videla da vsega ne more izsilit. Pa očka nikoli ni pomislil, da bi šel v dnevno spat, ker je moral zjutraj v službo.

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 15
13.3.2006 8:12:43   
india
V 16 tih letih zakona sva spala narazen samo takrat, ko katerega ni bilo doma. Od otrok edino Mark prileze k meni ko atija še ni v postelji,potem ga on lepo preseli in Mark se vrne okrog 4h zjutraj, adnje dni pa še kasneje, k nama.
Se je pa ene 3x zgodilo, da zaradi gužve v postelji mož niimel prostora in je šel spat na kavč, pa sem se jaz celo noč zbujala in ga iskala, prav tako on ni mogel spati mirno.
Ko spim, me niti smrčanje ne zbudi, pa mojega moža tudi neuser posted image
Ne vem, to so pač navade pri vsakem paru posebej. Razumem in sprejemam, če je eden težko bolan, drugače pa zame ni lepšega kot zasapati in se zbuditi ob ljubljeni osebi.

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 16
13.3.2006 8:21:37   
Barbs
Midva spiva skupaj. Sva in bova. Sva lansko leto razmišljala; no, zdaj so pa že tako veliki, da imava svojo sobo res samo zaseuser posted image  ; če odštejeva nedeljska jutra, pa tiste noči, ko komu kaj fali.

Zdaj, čez dober mesec in pol pa prideuser posted image ....user posted image  
Sva se samo spogledala, včeraj, ko sva montirala posteljico - seveda k najini, v najino splanico in se zasmejala, ker sva oba pomislila isto. Ampak... tako je - skupaj sva ga nardila, skupaj ga bova "zrasla" user posted image  ... nihče ne bo nikamor hodil...

Najlepši so večeri, ko skupaj zaspiva. In najlepša so jutra, ko se skupaj zbudiva. user posted image

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 17
13.3.2006 8:22:20   
smrka
Men je pa cisto mim ta vas dogovor. Otroka sta skupaj spocela, zato tud skupaj skrbita za otroka, in ne samo ti.

(odgovor članu india)
Neposredna povezava do sporočila: 18
13.3.2006 8:46:19   
sanasan
ce se oba strinjata s tem, potem je to v redu, ne glede na to, kaj si o tem mislijo drugi!

midva pa prakticirava neko srednjo varianto... ker je mož veliko na poti z avtom, se je po rojstvu najine pobalinke delno preselil v dnevno, proti koncu nosečnosti sem bila tam itak tudi jaz občasno, ker nisem mogla spati in sem pol noči prebirala knjige ali pa visela na netuuser posted image  in je on prihajal k meni na 'obisk' user posted image

sedaj greva ponavadi zvečer oba spat v dnevno, nato se pa jaz selim v spalnico (al pa tud ne) k tamali (spi v svoji posteljici) (žal imava samo eno otroško sobo, kjer je že sin najstnik)... če pa jaz še kaj delam (pol dnevne je pisarna..), gre pa on k njej...
improviziramo pač, ne gre drugače! je pa najbolj nastradal on, zvečer ga mučimuser posted image jaz, včasih ponoči k njemu prileti zaradi nočnih mor njegov sin, zjutraj pa leti k njemu tamala in se dere ati, ati...
evo, pri nas je izredno pestro, včasih popolna zmešnjava...če pa vzameš vse s humorjem, se da čisto lepo preživeti...
midva sva npr.obudila večerno dvorjenje, pisanje sporočilc... glavna je ljubezen... je pa treba paziti, da ločeno spanje ne postane izgovor za pobeg pred problemi, prepiri...
ko bomo pa v hiški bova pa imela spalnico samo za naju in pisarno s posteljo user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
13.3.2006 8:50:08   
sanasan
aja, pa seveda, on tudi pride k meni na 'obisk'... zna bit zabavno....

ja, če ni druge možnosti, se je pač treba znat prilagodit... in čakat na boljše čase (beri- hišico)

(odgovor članu sanasan)
Neposredna povezava do sporočila: 20
13.3.2006 9:38:49   
pikica123
Jst si sploh ne predstavljam,da bi mož hodil v drugo sobo spat. Narazen spiva samo, če je on službeno odsoten, pa ko sm bla v porodnišnici.Pa še takrat se pogrešava.
Najini pikici pa nisem nikoli dovolila, da bi se navadila pri meni spat čez noč. Ko je bila še čisto majhna, sva jo imela v košarici, zraven postelje, ko pa je košarico prerasla je šla pa lepo v svojo sobico spat. Samo ene 2x,ko je imela ponoči krizo sva jo dala na sredino, pa še takrat sva oba ful slabo spala, ker sva se bala, da bi se na rokico ulegla al pa kej...
Zjutraj, ko gre mož v službo jo prinese v posteljo na njegovo stran in se pol skupaj zbudiva in še mal pocrklava. To je pa tud vse.

Aja, še to če mož smrči, ga pa ruknem, naj se drgač obrne in pol je mir.

(odgovor članu sanasan)
Neposredna povezava do sporočila: 21
13.3.2006 10:03:55   
lenika
Jaz si ne predstavljam, da bi mož spal kje drugje kot zraven mene. Sedaj, ko pričakujeva otroka, sva posteljico montirala poleg najine, ko pa bo star 3 mesece, imava namen posteljico preselit v otroško sobico. Upam, da bova pri tej odločitvi tudi vztrajala.

(odgovor članu pikica123)
Neposredna povezava do sporočila: 22
13.3.2006 10:23:49   
Sofi
Odhod partnerja v službo pa res ne more biti razlog za spanje narazen. Mame imamo službo 24 ur na dan in moramo pravtako biti spočite - kolikor je to pač možno. Otrok ima dva starša in oba morata nositi odgovornost.

Čudi me to, ko se precej mamic pritožuje, da so atiji odsotni po cele dneve (službe so pač take) in so same z otroki, potem bi pa še noči preživeli ločeno?!

Sicer vsak živi po svoje in so takšne pustolovščine stvar dogovora med partnerjema, ampak vseeno mislim, da se tukaj začne odtujevanje. Tega si pa ne želimo, kajne!?

lp

Domišljija je začetek ustvarjanja.
Domišljaš si, kar si želiš, želiš si, kar si domišljaš in nazadnje ustvariš, kar hočeš.
(G.B. Shaw)

(odgovor članu sanasan)
Neposredna povezava do sporočila: 23
13.3.2006 10:27:28   
Anonimen
Meni se to zdi čisto v redu, seveda če vse ostalo funkcionira. Odnos med vama in med očkom in trokom.

< Sporočilo je popravil Splišni -- 13.3.2006 10:28:18 >

(odgovor članu Sofi)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
13.3.2006 10:33:28   
Marogica
Očitno vama tako paše, torej ne vidim problema pri vama. Pri nama je tako, da na to še pomislila nisva, kljub prebujanju dojenčka na 3 ure(prve 3 mesece) in kljub smrčanju mojega moža. Moram priznati, da mi je kar tečno samo spat, kadar je mož službeno odsoten za par dni. Navada pač.
Seveda pa obstajajo pari, ki spijo celo življenje ločeno, predvsem zaradi navad, ki jih imajo in so moteče za drugega partnerja: eden rad bere v postelji, drugega moti luč, smrčanje, nekdo bi rad odprto okno tudi pozimi, drugega to moti.... Za "ono" pa obstaja žvižganje, pa se že "najdeta", ko je trebauser posted image user posted image .
Ne vem, zame otrok ne bi bil razlog, da bi s partnerjem spala ločeno, ker sta oba naša otroka začela spati v svoji sobici od njunega 3. meseca. Mogoče je pa to razlog.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Sofi)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?