|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kako naprej
2.3.2006 13:38:43   
Anonimen
iz te situacije, kje naj jemljem moči za naprej in ...
To je bistvo mojega problema, o katerem vam bom napisala par stavkov.
Poročena sem že dolgo časa, mati pridnih in zdravih otrok. Zakon bi lahko rekla je bil do pred kratkim čisto povprečen.
Tu se pa stvar zakomplicira.
Zadnje čase sva se z možem povsem odtujila. Najini pogovori so v bistvu reševanje problemov, težav, ki jih imava, a to samo zato, da zgladiva spor, prepir.
V bistvu vsak zase živiva in rešujeva svoje težave, ne pogovarjava se več o ničemer. Ne hodiva skupaj na rekreacijo, na obiske, nikamor, še na dopuste ne več.
Tu in tam greva v gledališče ali na kako drugo kult. prireditev, to je pa tudi vse.
Otroci so v bistvu z menoj, on se zelo malo zanima zanje in se z njimi skorajda ne ukvarja.
Doma ne naredi in ne pomaga več nič. Prej včasih je zelo dosti pomagal, zdaj so mu bivtvo čvek in igrice na računalniku. Pravi, da to zato,ker zame ne naredi nič prav.

Danes mi je po dolgem času sept počil film in sem začela kričati ter mu rekla, da naj se odseli, da gremo narazen in da tako ne želim več živeti.....
Vnel se je prepir, v katerem me je tudi udaril. Ne mi moralizirat o policiji in teh zadevah,prosim, ker to vse poznam in sem tako tudi ravnala.

Srž mojega najhujšega problema je v tem, da enostavno nimam volje za naprej. Sama sebe ne morem postavit več na noge.
Sprašujem se, zakaj, ko vem, da ne bo nič drugače. Odseliti se nimam kam ( on tudi ne), jaz pa tudi nimam denarja, da ga izplačam.
Največji problem je v tem, da sem po naravi zelo labilna oseba in se bojim,da bom enostavno enkrat uspela narediti to,kar si trenutno zelo želim. Zaspati in samo spati.

Vem,da imam otroke, da imam odgovornosti, vendar si tako želim odmakniti se od vsega. Nekam, kjer bo mir.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kako naprej
2.3.2006 13:46:55   
Anonimen

Kako pa naj bo drugace, ce pa vsi zagovarjate te cudne veze.. ki so zame osebno tako trapaste, da bolj ne morejo biti.. Vodijo tocno v to.. odtujevanje in iskanje novega partnerja.. za sprostitev..

In polno taksnih in razlicnih zgodb.. pa nic.. se kar z glavo cez zid..

Samo izvolite..

In kaj naj recem tebi?? Nic druga kot vsem do zdaj..

Spremeni sebe.. ne pa partnerja.. ker njega ne mores.. on se bo ze sam, ko mu bo kapnilo.. Ko bos ugotovila kdo si.. si bos zelela biti vedno bolj budna.. ne pa spati in zaspati in podobno..

In poglej.. oba sta nezadovolja.. in grem stavit, da ne bosta naredila NIC.. NIC od NIC.. da bi se kaj spremenilo.. samo cakala bosta vsak na svojem hribu, da se drugi spremeni.. ker vsak od vaju misli, da sta oh in sploh najboljsa..

Isto kot tiste, ki jim tipi hodijo na pijace in si dopisujejo.. Ziher niso najprej pomilile, da je z njimi kaj narobe, ker njihovi tipi grejo.. ampak je narobe s tipi, ker grejo.. user posted image user posted image  Ko narobe svet.. ni mi jasno od kje pridete do teh idej..

Dej napisi raje, kaj ti ne pocnes, da tvoj moz taksen.. ne pa kaj on ne pocne.. za njega me ne briga.. ga ni tukaj.. tko da ga pust pri miru.. Sebe opisi..

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
2.3.2006 13:51:22   
CatJa
Nikoli mi ne bo jasno, kako en od partnerjev (v tem primeru mož), kljub temu, da vidi, da vsa stvar ne gre več nikamor, še naprej vztraja v taki zvezi. Najbrž mu je kljub vsemu kar udobno v tvoji oskrbi. In dokler mu bo in te bo v zahvalo še udaril, se prav gotovo ne bo nikamor pobral.
Ne vem, kaj ti naj svetujem, glede na to, da ne en ne drug nimata kam it.
Samo zaspati ne, lepo te prosim! user posted image

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
2.3.2006 13:53:20   
patkos
Začni pri sebi in končaj pri sebi. S tem ko boš sebe spremenila boš tudi partnerja spemenila. Poglej nazaj od začetka vajine zveze. Poglej kdaj so se problemi začeli in od tam naprej začni rešavati in analizirati PRI SEBI. S tem ne mislim, da ko se vname prepir zaradi ene stvari mu ti vržeš gor vse kar se je zgodilo 20 let nazaj. NE! Prepir se vname zaradi ene stvari in tisto stvar rešita v tem prepiru in nobene druge. Njegove besede DA NE NAREDI NIČ PRAV so zelo pomembne. Ko je kaj naredil (dobrega) pomisli ali si ga pohvalila ali si rekla kaj drugega ali pa sploh nisi opazila. (Primer moje mame: tata je samo enkrat dal v življenju sušit cunje in sevda moja mama je znorela ker jih ni dal sušit kot bi jih ona. In sevda moj tata ni nikoli več dal sušit cunj iz ljubega miru) banalen primer, ampak tako se zgodi še pri dosti bolj pomembnih stvreh.
Zelo pomembno je, da nikoli ne povzdigneš glasu, ker s tem zelo ponižaš človeka. Počasi začni spreminjati sebe in boš videla spremenila boš vse ljudi okrog sebe. Je zelo težko in dolgoročno delo ampak se splača.
Upam da sem ti kaj pomgala.
SREČNO

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
2.3.2006 13:55:00   
Anonimen
Pa dej Tjazy, a ne vidiš da je obupana-ti se pa še pizdiš?! Saj se da tut lepše napisat, ne? Bučko si da veš!

Anonimna drži se, pa glavo po konci. Po vsakem dežju posije sonček, pa bo tudi zate. Jaz bi ti bolj težko kaj svetovala k sem še tak mladič, ti pa pošiljam en velik objem user posted image .

Upam, da čimprej rešiš svoje težave.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
2.3.2006 13:55:55   
baguSka
Spet se strinjam s Tyazijem.user posted image

Ženska začni živet zase!!! Enkrat ko boš začela, bo zlaufalo naprej. Zberi pogum in naredi prvi korak, ker drugi ga ne bojo namesto tebe!!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
2.3.2006 13:57:52   
Anonimen
Tjazy, poglej,ženska kot jaz v mojih letih ( cca30) si želi, da bi se partner kdaj tudi usedel k njej in se z njo pogovarjal. Tako pa popoldani n zjuraj pijem kavo sama, on za računalnikom,jaz v kuhinji.
Ne morem biti dobre volje in ansmejana, ko vsak dan pucam hišo velik200 kvadratov, ko hodim v službo, skrbim za otroke in vrt, ko delam popoldan, on pa nima službe,čaka, da jaz skuham in pospravim in še kaj.
Ko je pa treba s kolegi na pijačo, takrat pa je takoj na nogah!
A razumeš morda to, da ob vseh obremenitvah ne morem pred njim skakti in plesati,kar bi on verjetno rad?
Saj to je to, jaz bi se spremenila, če bi vedela kaj in kako. A enostavno nimam časa niti za dobro knjigo,kaj šele za kaj drugega. Oprosti, a rekreeacije in skrbi zase pa ne bom pustila, zato, da bom z njim pol ure na dan. On pa ne želi biti del tega, noče zraven ne na sprehod, ne na kopanje, nikamor.
Torej, a res moram samo jaz spreminjati sebe?

(odgovor članu CatJa)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
2.3.2006 14:00:43   
matahari
Točno tako - zakaj izgubiti nadomestno mamo, ki za vse poskrbi in občasno znori...saj jo itak mine prej ali slej..torej se obnašak kot, da sta ločena..naj si kuha in pere sam..ti hodi po svoje..skrbi za otroke in zase njega pa en K... gleda..od moža sestra ima enako situacijo samo s tem, da je tip totalno zapit..in kaj naredi, če se loči..nič, ker bosta še naprej skupaj živela pod isto streho...Brez zamere ampak ko berem odgovore s trani Tjazy-ja se mi postavlja vprašanje kakšen idealen zakon ima model..me prav zanima, če nosi polovico vseh bremen doma...a Tjazy kaj praviš na to??

(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
2.3.2006 14:02:29   
wanabe
Potem pa pojdi stran, če ni rešitve. S tem ko boš spremenila sebe, boš ugotovila, da z njim nimaš kaj delat.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
2.3.2006 14:05:38   
baguSka
Draga anonimna. Sploh ne vem zakaj se opravičuješ tukaj na forumu. Iz tvojega posta - sploh drugega, sem šele začutila, kaj te tare... Vendar, če se boš samo smilila sami sebi in NIČ ukrenila, bo isto al pa še slabše.. Kot sem ti že rekla - UKREPAJ, ker mam občutek, da si obupala stat na isti točki. Če se boš boljše počutla brez njega - potem pejd. Vem da trenutno ne vidiš izhoda in ne veš kam, ampak eden ali drugi bo moral. Če ne drugače začni iskat (ti ali on), ta čas pa pač živite pod isto streho - sej obstaja veliko cimrov na tem svetu. Tud jst sm bla pr partnerju se dokler si nisem zrihtala stanovanja in se preselila... Ne vidim problema. Samo pogovorit se je treba.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
2.3.2006 14:08:51   
Anonimen
Baguška, iz svoje hiše, z otroci, naj se jaz umikam nekomu, ki noče delat in ne pomagat?
Taki odogovri  mi pa res ne pomagajao. In ne, ne smilim se sama sebi, le pomoč potrebujem in to je v tem primeru pogled nekoga s strani.

(odgovor članu baguSka)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   [Brisano sporočilo]
2.3.2006 14:09:19   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu matahari)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
2.3.2006 14:10:00   
Marogica
Anonimna, možno je, da si zapadla v depresijo in zato ne veš kako naprej. To je resna situacija, ki pa jo lahko rešiš, če res začneš pri sebi. JAz bi se na tvojem mestu odpravila do kakšnega psihologa ali psihiatra, ki ti naj sploh pove, kaj je narobe s teboj. Marsikaj se da pozdraviti in potem se lahko življenje gleda z drugačnimi očmi.
Zakaj sem "prišla" na depresijo? predvsem zaradi stavka, da bi najraje zaspala. Mislim, da so to resne stvari. Predvsem pa pomisli na otroke, ki so tudi del tvojega življenja.
Upam, da boš čimprej prišla iz tvoje situacije.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
2.3.2006 14:16:35   
Anonimen
Ne obupaj. Zavedati se moraš, da so tu še otroci, ki bi brez matere težko živeli, še posebaj, če bi jih mati zapustila na tako krut način, da bi si vzela življenej. Poskusi drugače. Morda pa le obstaja kakšna možnost, da bi se preselila k tvojim in tam živela vsaj nekaj časa, da bi se stvari nekoliko umirile. Saj tu nisi le ti. Tu trpijo tudi otroci, ki morajo gledati, kako vidva živita vsak zase. Ne vem sicer koliko so otroci stari, vendar pa se določenih stvari verjetno dobro zavedajo. Morda rabiš le kakšen dan počitka v samoti in ti bo laže nadaljevati. Glede na to, da pa sostvari šle tako daleč, da te je udaril, mu pa le povej, da želiš vse urediti. Poskušajta se pogovoriti o tem, kdo naj bi se odselil in kako naj bi v naprej skrbela za otroke. Če so stvari res tako hude, da ne zdržita več skupaj, je bolje da se dogovorita in živita vsak zase.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
2.3.2006 14:37:39   
srki
Kot so ti že vse punce napisale, tudi jaz pravim, da se postavi zase. Zakaj pa bi vedno samo kuhala in pospravljala, gledala da bo kosilo dobro, da ne bo prahu po omaricah....Brez veze! Zakaj moraš biti sužnja svojega življenja? Res je, da je nam, ki nismo v taki situaciji kot ti, lahko nakladat kaj je fajn in kaj ni ter kdo je kriv. Lahko da se to zgodi tudi nam. Jaz ti bom le rakla, da ni vredno, da zapustiš za vedno svoje otroke. S tem jim boš zadejala veliko bolečino. Če imaš možnost, pojdi k svojim staršem, mogoče prijateljicam, skratka k nekomu, ki pozna vso situacijo in te razume. Napisala si, da mož reče, da ni itak nič dobro zate, kar on naredi. Mogoče pa ima prav? Mogoče si pa preveč zahtevan v določenih stvareh in te moti npr., da ne dela tako kot ti hočeš? Res je težko svetovati, ker nobeden od nas ne pozna resnične situacije. Želim pa ti, da se stvari uredijo kar najboljše. Srečno!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
2.3.2006 14:50:36   
muki1
Hmmm, glej, rešitve se vedno ponujajo.
Za hišo, veliko 200 kvadratov bi lahko iztržila kar nekaj. Lahko se ločiš, prodaš hišo, ga izplačaš in najdeš kaj manjšega, kjer boš sama svoj gospodar, pa še nikoli več ti ne bo treba gledati njegovega ksihta.
Lahko se odločiš, da ga odpikaš na celi črti: njegove umazane cunje dajaj na en kup, napiši mu navodila za prenje v pralnem stroju, pa naj si jih opere sam,če hoče.
Glede na to, da imaš otroke, si pač prisiljena kuhati kosila, ampak skuhaj vedno, ko bodo otroci doma in samo toliko, kot pojejo oni. Naj si tudi skuha sam.
Pišeš da moraš sama vsak dan pospravljati hišo. Če so otroci že dovolj stari, lahko vsak sam malo doprinese k čistoči.
V prvi meri pa poskrbi za svoje duševno zdravje, ki je zgleda bolj na psu....... jemanje antidepresivov dela čudeže, sem videla na lastne oči. Ne razmišljaj o samomoru,tega ne smeš narediti svojim otrokom. Pomisli, komu jih boš zapustila?

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
2.3.2006 14:57:07   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: matahari

Tjazy kaj praviš na to??

Nic ni idelano.. niti moj zakon..

(odgovor članu matahari)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
2.3.2006 14:59:11   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Torej, a res moram samo jaz spreminjati sebe?

JA! Ni druge.. res..

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
2.3.2006 15:00:28   
Anonimen
Punce, hvala za lepe in vzopdbudne besede.
Vem,d a sem napisala zelo zmedeno in da se je tako dalo razumeti.
ne mislim narediti samomora, niti slučajno. Le nekako bi rada vse skupaj prespala, da mine, da se zbudim, ko bodo stvari porihtane.
Hvala še enkrat!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
2.3.2006 15:18:54   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: sramezljivka

Pa dej Tjazy, a ne vidiš da je obupana-ti se pa še pizdiš?! Saj se da tut lepše napisat, ne? Bučko si da veš!

user posted image user posted image   Sorry nooo.. sej se bom poboljsal..

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
2.3.2006 15:21:15   
Anonimen

Punce, hvala za lepe in vzopdbudne besede.
Vem,d a sem napisala zelo zmedeno in da se je tako dalo razumeti.
ne mislim narediti samomora, niti slučajno. Le nekako bi rada vse skupaj prespala, da mine, da se zbudim, ko bodo stvari porihtane.
Hvala še enkrat!

Jaz nisem punca! Aja.. moje besede niso bile lepe in vzpodbudne?!user posted image user posted image user posted image

No to bi pa tudi jaz naredil.. Ko najdes recept, da zaspis in se zbudis v vse urejeno.. mi javi.. lepo prosim.. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
2.3.2006 15:22:37   
Anonimen

Sramezljivka.. si videla.. sploh ni tko obupana, kot se je naredila.. Samo rada bi, da 2x2 ne bi bilo enako 4! user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
2.3.2006 15:23:19   
Barbs
Le nekako bi rada vse skupaj prespala, da mine, da se zbudim, ko bodo stvari porihtane.

Ljubica, če boš zaspala, se med tem časom tvoje "stvari" ne bodo porihtale. Verjemi.user posted image

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
2.3.2006 16:27:23   
Anonimen
Tjazy, oprosti, da nisem rekla punce in fant. In do sedaj sem dejansko sprejela vse, kar si napisal, zdaj pa vidim, da se lepo norčuješ iz tuje nesreče.

In kot sem napisala zgoraj. Ne mislim na samomor, samo rada bi našla pot iz te zmede. Tebi pa želim, da tvoj idelani svet nikoli ne pade v neidealnega in da se ne boš nikoli počutil na robu! SIcer pa,ja,orosti, ti si moški in vam se to ne more zgoditi.
Se nisi še nikoli počutil tako, da bi rad določeno obdobje opazoval nekje na obrobju?? Da bi se izopgnil temi življenja?
Aja, seveda ne, ti si perfekten.

Zakaj se sploh še mučim s tem? Saj moj svet ni tako čudovit in idealen kot tvoj!

(odgovor članu Barbs)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
2.3.2006 16:52:14   
Gina
Eh, draga moja, več kot pol žensk bi napisalo enako, če bi imele tvoje misli v svoji glavi. Hočem reči, da jih veliko dela enako mnogo kot ti, ampak da vendarle niso nesrečne. Kje bi bil vzrok temu? Jaz mislim, da je partnerstvo nekaj, kjer se morata oba trudit in da ženske prevečkrat kar delamo in delamo in potem pirčakujemo točno enako stvar nazaj. A veš kaj bi jaz naredila na tvojem mestu' Najprej bi nehala tolk pucat in pospravljat, pa bi si najela eno, ki malo spuca 1x na teden. POtem bi otroke kdaj dala v varstvo, potem bi zmanjšala vrt, če se ti zdi, da imaš preveč dela z njim, še prej bi zmetala stran vso šaro, ki jo samo pucaš in prekladaš, v bistvu ti pa ne koristi. POtem bi se pa malo bolj posvetila odnosu med mano in možem. Malo več bi se pogovarjala, malo več bi izkoristila skupne trenutke, malo več bi se organizirala, da bi kaj lepega skupaj doživela in jaz bi bila jaz. Ne bi pričakovala samo od moža to, da se spremeni, jaz bi se spremenila iz tečke, ki samo pospravlja in skrbi za družino, v malo bolj veselo žensko, ki jo kaj veseli in ki je rada s svojim možem in ki ji je z njim fajn.Kaj pa potem, če si ti prva, ki kaj začne? A boš njega čakala, vidiš da ne zmore, ravno tako mu ni fajn. Eden mora biti močnejši. In točno tako sem jaz razumela tjazyja, če ga ti morda nisi. Če pa mož še vendo ne bi nič opazil, potem pa bog pomagaj. Potem morda res ni pomoči. Ampak res mislim, da moraš začeti pri sebi, nič ne pomaga, če zahtevaš hvaležnost. Naredi stvari iz ljubezni in iz veselja, ali jih pa sploh ne nasredi, ne očitaj pa tega ljudem, ker to nikamor ne pelje, čeprav te razumem, da ti kdaj lahko film poči. Ampak res nima smisla se v takih čudnih mislih izgubljat. Misli si, da vse delaš za sebe in zato, ker je tebi fajn - ali pa ne delaj sploh. Čisto enostavno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?