|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   MAMA V SLUŽBO, ATA V PORODNIŠKO
28.2.2006 20:51:56   
Rubin.
Danes sem srečala znanko in tako klepetava kako kaj najini sončki (približno ob enakem času sva rodili), nato pa ji predlagam da se dobiva kakšno dopoldan, pa pravi, da v bistvu nima časa, ker hodi v službo. Halo? Kako pa je to mogoče, jaz naivno vprašam. Ja mož je v porodniški jaz v bistvu delam že tri mesece. Ker sva se pogovarjali, da dojiva, mi ni bilo jasno kako doji, pa mi odgovori, da ji user posted image  mož prinese kar v službo in se tam podojita.
Milo rečeno sem bila presenečena nad njeno odločitvijo, da je tako hitro šla v službo.
Zdaj pa me zanima, kaj ve mislite o tem? Se vam zdi prav da je atek doma in da gre mama delat? Tako informativno, kaj menite?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: MAMA V SLUŽBO, ATA V PORODNIŠKO
28.2.2006 20:54:38   
rija
Kakor komu paše. Ali se splača.

Tudi jaz sem bila pred porodom mnenja, da bi šla komot v službo, ati pa bi ostal doma..

Pa me vprašaj zdaj....

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: MAMA V SLUŽBO, ATA V PORODNIŠKO
28.2.2006 21:00:53   
MajaPRO
Jaz osebno ne bi šla delat, je pa tak atek občudovanja vreden...

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: MAMA V SLUŽBO, ATA V PORODNIŠKO
28.2.2006 21:01:28   
Mina1
Zdaj pa me zanima, kaj ve mislite o tem? Se vam zdi prav da je atek doma in da gre mama delat? Tako informativno, kaj menite?


Jaz nisem in vsekakor ne bi tega naredila. Sem pa že slišala ja, in to predvsem tiste mame, ki imajo recimo visoko funkcijo v službi in se bojijo, da jo bodo zaradi tega izgubile.

Mi je ena mama na položaju govorila, kako zelo je srečna za rojstvo hčerke, je šla pa takoj po porodu v službo, da jo ne bi katera izpodrinilauser posted image  in tudi tam veliko visi. No, takšna hčerkica bo gotovo zelo srečna, da je mama z njo samo za vikend ali pa še to ne...

Jaz mislim, da če se že odločiš, da imaš otroka, naj bo to tako, kot se šika. Absolutno se strinjam, da otrok rabi in mamo in atija, ampak predvsem mamo in njeno bližino. 

Sicer pa vsak po svoje in tako - pa predno se vnamejo strasti na RR na to temo.

_____________________________

I don't care what they say, I just wanna live my life

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: MAMA V SLUŽBO, ATA V PORODNIŠKO
28.2.2006 21:08:42   
Anonimen
Včasih ni drugega izhoda, včasih pa so vloge pri nas, ljudeh, res zamenjane. In takrat je res super, da se takšna pratnerja najdeta.

(odgovor članu Mina1)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: MAMA V SLUŽBO, ATA V PORODNIŠKO
28.2.2006 21:11:59   
beti 1
Jaz si tudi ne predstavljam, da bi morala v službo prej kot po 12 mesecih. Kaj pa recimmo če možek izgubi službo, potem je to lahko najboljša rešitev.
Razen dojenja otrok pravzaprav ne potrebuje mame kot tisto točno določeno osebo, ampak kot nekoga, ki ga ima rad in zanj lepo skrbi. Mislim da je veliko očetov dandanes sposobno nuditi otroku isto ali celo več kot marsikatera mamica, zato nikakor nebi apriori nekoga obsojala, da je slaba mama, ker dela, oče pa je tisti, ki skrbi za dojenčka.

(odgovor članu Mina1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: MAMA V SLUŽBO, ATA V PORODNIŠKO
28.2.2006 21:12:50   
Marogica
Zame je bilo nekako logično, da bom jaz ostala doma. Je pa vprašanje, kako bi bilo ,če bi bil mož npr. brezposeln, če bi jaz zaslužila 2x več kot moj mož, če bi imela v službo situacijo, kjer bi morala biti osebno navzoča(majhni privatniki).....Teh situacij je toliko, tako, da jaz ne ocenjujem, kaj je prav in kaj ne. To morata zakonca sama ugotoviti in če se oba strinjata, kot v tvojem primeru, ona pa lahko še v službi podoji, je to ja optimalno, glede na njihovo situacijo

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: MAMA V SLUŽBO, ATA V PORODNIŠKO
28.2.2006 21:21:03   
Mina1
Seveda je lahko situacija neizbežna. Ampak mislim, da tu ni bilo govora o tem...

Jaz sem bisala predvsem o tistih mamicah, ki se zavestno odločjo iti takoj po porodu v službo, ker jim služba enostavno več pomeni in tako. Torej karierni tip ženske za vsako ceno.

Ti dve mamici, ki ju jaz poznam, sta točno to. Sicer ima otrok doma finančno vse, ampak njiju pa ni skoraj nikoli doma, pa če tudi je ati doma in pa kar nekaj varušk.

Jaz sem pisala predvsem o tem.

_____________________________

I don't care what they say, I just wanna live my life

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: MAMA V SLUŽBO, ATA V PORODNIŠKO
28.2.2006 21:34:21   
Dejča
Meni se ne zdi nič narobe, kar nekaj takih poznam. Tudi sama sem bila še pred časom mnenja, da bom šla po 4 M nazaj v službo. Zdaj pa še po enem letu ne bom šla z lahkim srcem, pa imam svoje delo neizmerno rada. Pa čeprav se je tudi naš atek ponudil, da bi bil on doma user posted image . Zdaj so mi druge prioritete. Delo lahko počaka, otrok pa odraste - z nami ali brez nas.

(odgovor članu Mina1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: MAMA V SLUŽBO, ATA V PORODNIŠKO
28.2.2006 21:38:44   
dulcinea
Kot učiteljica bi lahko šla v službo pred enim letom, saj bi bila v službi samo dobrih 5 ur. Tako z dojenjem ne bi bilo problemov.
Poznam primer, ko je ženska začela učiti, ko je bila mala stara 5 mesecev. Njej je izgleda bilo všeč, sam pa ne vem, če bi se za to odločila.

L; D


_____________________________

-----------------------------------------------------------------
Otroci so vredni najboljšega, ker so otroci in iz nobenega drugega razloga. Svoje dostojanstvo in svojo vrednost imajo preprosto zato, ker so.

(odgovor članu Mina1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: MAMA V SLUŽBO, ATA V PORODNIŠKO
28.2.2006 21:43:32   
bobek05
Mislim, da se starši pogosto odločajo za to varianto, če mama domov prinese več denarja (pa se bolj splača). Moja mama je bila npr. na porodniški SAMO 4 mesece, potem pa je dobila službo in jaz (reva! user posted image ) sem šla v privat varstvo... Ne vem, mene osebno ne bi nič motilo, če bi bil ati doma (ker zna z malim vse naredit kar je treba, pa non stop norita..user posted image ), dojim pa tudi ne tak da glede tega ne bi bil problem.. Je pa finta v tem, da HOČEM biti JAZ doma, ker uživam s svojim sončkom, ko se cartava, pa jema (in leti vse po kuhinji), pa umivava (in je mama bolj mokra kot Anej user posted image )... Teh drobnih trenutov za nič na svetu ne bi želela zamudit user posted image  Še prehitro bo šel v vrtec in se osamosvojil (potem mi pa več ne bo pustil da mu kakšnega ljubčka na lice pritisnem user posted image  user posted image )...

Ga grem zdaj hitro spet poljubčkat... Za nazaj in naprej.. user posted image

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: MAMA V SLUŽBO, ATA V PORODNIŠKO
28.2.2006 21:47:43   
bobek05
CAPPY, ko sem vidla naslov, sem se že ustrašla, da greš v službo in da bo ati varuška user posted image

P.S.: Saj bi ti lahko pisala tudi privat, ampak vseeno: mi smo zdravi tak da se kaj oglaste!

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: MAMA V SLUŽBO, ATA V PORODNIŠKO
28.2.2006 23:02:06   
Anonimen
Midva s Kamikazo sva (bila) tak primer. Pravzaprav celo bolj ekstremen (za "klasično" misleče), saj jaz Robija ne dojim in sem šla nazaj v službo 3 tedne po porodu, Kamikaza pa je ostal doma. Na porodniški. Razlog so bile res še najbolj finance. Žal mi ni in če bi se situacija ponovila, bi tudi jaz ponovila to odločitev. Danes, ko je Robi star malo manj kot 3 mesece, pa delava oba. Jaz delam ponoči in za Robija skrbim podnevi, Kamikaza pa dela podnevi in za Robija skrbi ponoči. Sicer sva oba nekoliko neprespana in definitivno trpi najino zasebno življenje, ker se takorekoč nič ne vidiva, ampak dokler se najino finančno stanje ne izboljša, bo tako. Ja, dva otroka imam, pa nisem bila še niti enkrat na porodniški (tudi pri Janu sem šla delat slaba dva meseca po porodu, če se prav spomnim). Občudujem starše, ki so se sposobni upreti klasiki in situacijo obrniti.

(odgovor članu bobek05)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: MAMA V SLUŽBO, ATA V PORODNIŠKO
28.2.2006 23:48:48   
lelaval
Obstajata 2 tipa žensk, ki grejo hitro po porodu v službo
- prve zaradi kariere - te  so navadno res na višjih položajih in bi s porodniško lahko marsikaj izgubile v svoji karieri. Otroci teh mam imajo navadno vse (vsaj kar se tiče financ), nimajo pa mame ob sebi, ko odraščajo. Navadno sami postanejo isti.
- Druga vrsta žensk -  delat gredo zaradi financ, saj jih (v velikem odstotku)delovno mesto po porodniški ne bi več čakalo. Otroci teh navadno nimajo vsega, kar si zaželijo (v gmotnem smislu), imajo pa ljubezen, spoštovanje,.. - kajti starši jih to naučijo - ker jih že situacija sili v to, da so z majhnim zadovoljni.

Jaz osebno pred koncem porodniške ne bi šla delat, pa čeprav je to na račun financ. Ne bi rada zamudila otrokovega prvega leta, saj se takrat otrok najbolj razvija.

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: MAMA V SLUŽBO, ATA V PORODNIŠKO
1.3.2006 7:39:41   
PIKA
Jaz ne bom nikogar obsojala, Karenso celo občudujem, kako se je organizirala. V Italiji napr. gre mamica v službo po treh mesecih, ker se ji takrat porodniška zaključi. Saj lahko ostane tudi doma, vendar je nihče ne plača. Za druge države ne vem, vendar imamo v Sloveniji zelo dolgo dobo porodniške. Nima smisla, da si zakrivamo oči pred resnico. Življenjski stroški so vedno višji, otrok pa ne preživi zgolj od materine ljubezni. Tudi naša družba je vedno bolj potrošniško usmerjena, otroci se že v vrtcu med seboj razlikujejo, točno vedo, kako je kdo oblečen in kakšne igračke ima, kakšna je njegova mama in s kakšnim avtom se vozijo. Imam šestletno nečakinjo, ona vse pove. Poleg tega pa so občudovanja vredni današnji očki, ki znajo prav vse. Tako je prav, saj otrok nima le mamice. Naši očetje si na žalost še gat niso preoblekli, če jih mame niso prisilile, da ne govorimo o kakšnih gospodinjskih opravilih. Živeli so kot grofi, mama je pripravila pred njimi in pospravila za njimi. Tudi otroci nismo imeli kaj dosti od njih. Današnja družina je boljša, otroci imajo oba starša, kar je čudovito, če pa je očka sposoben popolnoma samostojno poskrbeti za otroka, je naravnost občudujoče in hvale vredno. Vsa čast današnjim očkom!

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: MAMA V SLUŽBO, ATA V PORODNIŠKO
1.3.2006 7:41:57   
anitaz
Pri nas je tudi očka želel na porodniško , pa se potem vseeno nismo odločili. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: MAMA V SLUŽBO, ATA V PORODNIŠKO
1.3.2006 8:27:34   
lelaval
Tudi naša družba je vedno bolj potrošniško usmerjena, otroci se že v vrtcu med seboj razlikujejo, točno vedo, kako je kdo oblečen in kakšne igračke ima, kakšna je njegova mama in s kakšnim avtom se vozijo. Imam šestletno nečakinjo, ona vse pove


Se popolnoma strinjam. Je pa res, da starši precej prispevajo k takšnemu pogledu otrok.

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu anitaz)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: MAMA V SLUŽBO, ATA V PORODNIŠKO
1.3.2006 9:05:18   
PIKA
Tu starši VSE prispevajo k takšnim pogledom, ne malo. Če se oni ne bi tako obnašali, se vedno primerjali z ostalimi v družbi in se o tem nenehno pogovarjali, se otroci ne bi tako obnašali, žal.

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: MAMA V SLUŽBO, ATA V PORODNIŠKO
1.3.2006 9:31:25   
beti 1
PIKA se popolnoma strinjam. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu PIKA)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: MAMA V SLUŽBO, ATA V PORODNIŠKO
1.3.2006 9:54:35   
Yasminka
 Pri nas to nebi "zalavfalo". Mož dela tudi cele dneve in veliko službeno potuje, pa si večkrat zaželi, da bil na porodniški in tako preživel več časa s pikico.

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: MAMA V SLUŽBO, ATA V PORODNIŠKO
1.3.2006 9:55:11   
pikica123
Jst sm slišala tud za eno mamico, ki je moglait v službo,če je hotla, da ji jo podaljšajo za nedoločen čas. Ker je mela prej problemepri iskanju službe, ji ni preostalo drugega kot da gre oči še za par mesecev na porodniško.
Lp

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: MAMA V SLUŽBO, ATA V PORODNIŠKO
1.3.2006 9:58:13   
CIPRESA
Ja jaz tako gledam na to če te finančno stanje sili v to da mora mama delat in bo ati doma potem nimaš drugega izhoda in narediš tako kot te življenje dobesedno prisili - otrok mora nekaj  jesti. Se pravi si prisiljen v tako situacijo in po svojih najboljših močeh skušaš rešiti finančni problem.

V primeru da pa finance niso problem (pod problemom ne mislim tistega ki okleva ali 300.000 ali 200.000 na mesec) potem sem pa vsekakor zato da je otrok v prvih mesecih življenja z mamico. Je res da smo v vseh stvareh enakopravni ampak mamina roka je čisto nekaj drugega kot očetova. Sama ne morem primerjati dobrega delovnega mesta z svojim otrokom in če sem se zavestno odločila zanj sem tudi pred tem poznala tveganje za svoje delavno mesto. odločitev za otroka pri meni ne pomeni le to da mu dam vsak dan jesti pa piti pa da ga nosim 9 mesecev potem pa hop nazaj med ljudi in zatopiti se v delo. Ne meni to pomeni da si v njegovi bližini, da se z njim igraš da spoznavaš njegove gibe da vidiš kako prvič prime igračko, kako prvič naredi par korakov, da si z njim ko joka in ko se smeje in mi tega ne odtehta nobeno še tako visoko in zahtevno delovno mesto.
Vseeno mislim da otrok še presneto dobro čuti kdo je tisti ki ga je devet mesecev čuval in božal prek trebuščka, ga slišal govoriti in peti.... Oče ne more zamenjati mame lahko jo le nadomesti.


_____________________________

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: MAMA V SLUŽBO, ATA V PORODNIŠKO
1.3.2006 10:15:38   
Rubin.
O, hvala za vaša mnenja. Jaz nikogar ne obsojam, ker v bistvu sploh nisem takšen človek. Nisem je sicer vprašala zakaj je šla delat, mislim si da zaradi denarja ali pa funkcije, tako kot ste napisale.
Zase pa mislim tako: meni moja sončica pomeni vse na svetu in tako kot pravijo eni, da bi umrli za svoje otroke, jaz raje živim za njo. In ni denarja, ki bi mi ga lahko kdo ponudil, da nisem z njo. Meni v otroštvu ni ničesar primanjkovalo v materialnem smislu, mame pa bi si želela v večji dozi, pa je na žalost morala veliko delati, ker sva bili sami, ampak je ne obtožujem, naredila je kar je morala in tako kot je najbolje znala. Ampak jaz imam to možnost, da imamo vsega (še preveč se je nabralo teh igrač v 6 mesecih in se moram prav kontrolirati, da ne prinesem vedno česa domov za sončico), ker ko otrok odraste, se ne bo spomnijal vseh teh igrač in oblekc ipd., spomnijal pa se bo, da ko je potreboval tolažbo, roko za oprijem, nasmeh, objem, poljubčke, cartanje, igranje, in vse kar se za denar NE da kupiti, tega od mame ni dobil. Jaz upam, če mi bo sreča dana, da bom doma uživala 3 leta, nato pa mislim, da otrok rabi tudi drugo družbo in ne samo mene, pa tudi verjetno se me bo naveličala v veliki meri (hahahahaha). No to je moje mnenje, ki ga ne vsiljujem nikomur, sem ga samo natipkala.
Sicer pa vsak ima pravico do drugačnih idealov in prioritet v življenju.
Verjamem, da je bolje, da je ati v porodniški, ki si to želi, kot pa mamica, ki si tega ne želi, user posted image  je sigurno na boljšem.

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: MAMA V SLUŽBO, ATA V PORODNIŠKO
1.3.2006 10:15:52   
Urška//
Ojla 

Jaz ne bi šla delat v nobenem primeru, že zdaj mi je hudo, ko samo pomislim na službo, sicer sem še študentka in bom do oktobra sigurno doma, takrat pa bo moja Larica stara že 17 mesecev in še vprašanje je če bom sploh dobila službo tako hitro

lp

_____________________________

Urška in Lara(10.05.2005) in Nejc(17.10.2008)

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: MAMA V SLUŽBO, ATA V PORODNIŠKO
1.3.2006 10:44:51   
Reja
Tudi jaz pravim, kakor komu paše ali kakor komu narekuje situacija, kakršnakoli že.

Sama pa bi rada celo leto preživela z otrokom. Imam nekoliko boljšo plačo od moža, pa tudi bolj zahtevno službo, predvsem časovno je "raztegljiva" do večera.

Če bom jaz doma, mož pa bo hodil domov okoli 15ih, 16ih, bomo veliko več skupaj kot če bi jaz domov hodila okoli 20ih in bi bil mož z otrokom.

Rada bi tudi izkoristila celo porodniško, saj nikoli ne vemo, kdaj nam jo bodo skrajšaliuser posted image

(odgovor članu Urška//)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
POZOR: Previdno s fiziološko raztopino in ...
Prepogosto izpiranje noska s fiziološko raztopino in uporaba med mamicami priljubljenega nosnega aspiratorja prinese tud...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?