Misek
|
Kalbo , no malo premisli. Jasno sem napisala okoli prilagajanja vec na njej in to zaradi preprostega vzroka. Ce je cela druzina vsa poletja sedela na vrtu na tem in tem mestu, je po mojem mnenju izjemno arogantno vzeti za slabo, ce s tem nadaljujejo, ker si je nekdo omislil prav tam spalnico in ga moti. Zdi se mi cisto normalno, da ce te moti, da naredis to kar je tudi v tem primeru bilo narejeno. Prestavis spalnico. Da je pa tasca hudobna ker sedi na tistem mestu v vrtu, kjer je sedela ze leta mi je pa malo za lase privleceno. Vcasih malo objektivnosti ne bi skodilo. In se vedno menim, da je vec na tistemu ko pride v hiso, da se potrudi s prilagajanjemm kot na tistemu, ki je ze v hisi kar nekaj let. Eni starsi imajo problem zastopiti da njihovi otroci niso vec del druzine(?) ker imajo sedaj svojo "novo" druzino. Ce nekdo nic ne rece, da ga to in to moti, ni vzroka da bi nekdo sam po sebi mislil da to nekoga moti. So pac eni ljudje malo manj obcutljivi in se ne spomnijo, da mogoce motijo. Roze.. dolg nos in... problem resen, kar jasno kaze da je mozno resiti probleme. Vzeti za slabo ker kljub svojim navadam niso prvo mislili ce "princesi" ne bo prav da sedijo na vrtu tam kjer sedijo ze leta, pa ne kaze da je "nova" druzina kar dosti pripravljena na resevanje problemov. Tasci se lahko zdi skoda da laufa pol prazen stroj in ne vidi nic slabega ce opere nekaj za ta mlade. problem za razumet - meni ni, to pa se ne pomeni da bi mi tudi bilo prav. Prihajanje brez trkanja se da enostavno resiti. Da je pa mama prisla k sinu pogledat film, ce ga ze oni gledajo se mi tudi ne zdi velik problem. Kaj je v tem slabega? V vecini raspravah o tascah in tastih se vedno zolc zliva na njih. Dam staviti da marsikatera od tistih, ki tako napada partnerjeve starse ima tudi masla na glavi. Neobcutljivost na potrebo po zasebnosti drugih, za ustaljene navade, potrebe in zelje drugih, niso rezervirane samo za tasce in taste. V veliki vecini primerov se en gre za dogovor, ampak za prevlado - ti se moras obnasati tako, kot se meni zdi prav da se obnasas. Ce je kdo to pripravljen sprejeti, super. Ce pa ni... jaz vem da ze ne bi bila pripravljena sprejeti, da mi nekdo doloca kje bom na lastnem vrtu sedela, niti pripravljena sprejeti da delam nekaj narobe, ce mi niti ne pove da se mu nekaj ne zdi u redu, ter razlozi zakaj. Z druge strani, pa lahko slisis kako je tasca slaba ker noce pomagati v tem in onem, se ne briga ali ima snaha prevec dela in obveznosti. nekatera se bo potozila da tasca noce priti z njimi niti film pogledati, da jih ignorirajo, da rajsi laufa prazen stroj, kot da bi vprasala ce imajo kaj za oprati... in spet bi bilo zgrazanje kaksna tasca je to, kaksna zenska je to. Nisem tasca in se veliko veliko let ne bom tasca, niti se s svojo tasco nevem kako super razumem, vendar se potrudim razumeti jo in jasno povedati kaj me moti in zakaj me moti ter pojasniti svoje stalisce. V tem konkretnem primeru se mi pa fajn zdi, da si Anonimna ne zeli resitve preko dogovora. In to nima veze s tem ali je obnasanje tasce po mojih, tvojih, neglede cigavih nazorih napacno. Ce nic ne reces, a razmisljas oditi ker te nekaj moti, nikakor ne kaze da je pripravljena kakor koli in v koliksni koli meri se prilagajat. Hoce tako, kot hoce ona, ne glede na druge. In v tem kontekstu, je jasno da biti na svojem ni isto kot biti v isti hisi s starsi enega od partnerjev. Poznam primer ko je tasca nudila moznosti da si mlada druzina ustvari samostojno gospodinjstvo, pa je bila slaba tasca ker ji je bilo tezko skuhat se za ta mlade, a itak je kuhala, pa je bila slaba ker ji je bilo"tesko" oprat za ta mlade, pa itak ze daje v pralni stroj, pa kaj ce doda se kako mojo stvar saj se ne bo okuzila... itd.... In ta tasca je bila slaba do neba. Ce hoces je tasca vedno slaba, pa tudi ce se na trepalnice postavi. Je snaha, ki je imela veliko za povedati kako tasci zaupa otroka, ona pa ju ne zna vzgajati niti jo poslusa kako naj bi vzgajala otroka ( je pa sama vzgajala lastna otroka tako, da ce ni bilo kaj kot si je zamilila je samo klofuta letela) tasca bi pa morala nauciti jih naj ubogajo, ni pa dala otroke v vrtec ker zakaj bi pa dajala denar ce jih lahko tasca cuva in to po 12 ur na dan, dva otroka, leto dni starosti narazen. Tasca pa cez 60 obremenjena do maksimuma. Ko je pa prosila, da bi dali otroke v vrtec, ker ne zmore vec, je pa bila slaba ker nima rada svojih lastnih vnukov, hoce, da ih dajo v vrtec, da jim nepotrebno trosi denar. Pozabljala je, da za to da prehrani samo njihovo druzino s 4 clani, nikoli niso dali niti dinarja zraven, niti sli v trgovino pa kaj nabavili. Ce je pa kaj rekla da financno ne zmore, tedaj je bila sebicna, koristoljubna, ker menda ja ne bo sparala na sinu in vnukih. Kjer je za tri je pa se za enega, saj ni to taksna stvar. Zato, te zgodbe o hudobnih tascah in tastih, ki jih je treba postaviti na svoje mesto in ostro z njimi obracunati jemljem z veliko, veliko mero rezerve. Vsaka zgodba ima dve strani.
|