Rubin.
|
Hoj, te popolnoma razumem. Pri meni je bila podobna situacija. Sončica se doji, noče dude, flaške ji nisem niti ponudila, ker pije iz kozarca ali pa lončka z nastavkom. Kaj pa sedaj. Najprej sem tudi jaz pomislila, da je duda rešitev za nastalo težavo, ampak pomisli, da se navadi na dudo, potem ji boš pa jo moral vsakokrat, ko ji bo ven padla, nazaj dajat, pa je odvajat, ko bo malo večja, zna biti hudo. Meni je ful pomagala knjiga od Pantleyeve: Otroško spanje, brez joka v sanje. Zame je zakon. Res je sicer, da si moraš vzeti čas in jo prebrati, potem, pa se držati načrta, ki lahko traja kar nekaj časa, ampak ti povem, da se SPLAČA, ker zadeva res DELUJE – preverjeno. Finta je v tem, da naše sončke navadimo, da zaspijo, med dojenjem in tako povezujejo spanje z dojenjem. Revčki nato ne morejo in ne znajo zaspati brez tega. Torej: jih same navadimo, da ne morejo brez nas. Ironično a, ne? Meni so njeni predlogi ful pomagali, res da rešitev ni prišla čez noč (katera dolgotrajna pa pride?), ampak je prišla. Potrpljenje je glavno. No nisva še na konju, ampak iz dojenja na dve do tri ure sva prišli tako daleč, da se podojiva ob 19h, nato sončica pridno zaspi in spi do 3h (8 ur, ), ko se ponovno hraniva, nato pa spet ob 7h, ko se zbudi iz sladkega spanja. Metoda je popolnoma »neboleča« tako za mene kot za sončico in kar je meni najbolj važno brez joka. Jaz ti toplo priporočam njeno knjigo in upam, da bosta dosegli rezultate. Moja sončica sicer ne spi v najini postelji, ampak ima svojo, postavljeno zraven najine, kar sem mi zdi nekje srednja rešitev. Če pa tvoja Ema spi pri vaju, bo zadeva malo težja, ker dojenčki imajo izredno dober voh za mamico, ampak tudi gre, da ne zahteva vedno dojenja, ko se predrami. Saj finta je, da se vsi ponoči zbujamo in zaspimo nazaj, naši sončki pa ne znajo. No, pri meni pa se je sedaj, ko se doji samo 1x na noč pojavil drug problem, prepolne prsi, zjutraj so namreč trde kot kamen, ampak to je tema že za drug naslov. Držim pesti, da ti bo uspelo. Sorry, nisem videla, da si napisala da si Pantleyevo že prebrala in da ti ni pomagalo. No potem pa ti tudi jaz ne vem pomagati. Sicer pa, vem ni najboljša tolažba, ampak ko je meni bilo hudo sem se s tem tolažila: noben še ni dočakal polnoletnosti na prsih, pa tudi tvoja vrjetno ne bo, malo šale, ne zameri. Bye.
< Sporočilo je popravil CAPPY -- 13.2.2006 22:18:54 >
|