|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Mama noce biti duda!!!!
13.2.2006 20:39:20   
Seven*
Moja Ema hoce biti med spanjem nonstop priklopljena, kar pomeni, da se predrami in zahteva dojko. Vsakic, ko ji izmaknem bradavico se zacne pritozevati. Na tak nacin bi morala prakticno skoz spati z njo. Ker imamo se Jakoba in ker si zelim kaksno uro zase bi jo rada tega odvadila. Dude nima. Flaske ne sprejme. Meni se pa rahlo mesa. Kupili smo pa ze prakticno vse mozne vrste dud.

_____________________________

Gospa sem.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
13.2.2006 20:52:14   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Seven*)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Mama noce biti duda!!!!
13.2.2006 20:59:03   
jagoda
Ja ja, GRDAVŽO moraš probat. Sem jo kupila že nekaj prijateljicam, ki so že obupavale, ampak ko sem prinesla grdavžo... opa, mama ni več duda.user posted image Torej, mi smo to prvo chickovo dudo tako poimenovali, ker je res grda, ampak deluje... Če pa si že tudi to poizkusila, pol pa tud jaz nimam idejuser posted image

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Mama noce biti duda!!!!
13.2.2006 21:13:58   
Anonimen
čudno, moj pa edino te grde noče. Vse ostale so pa zakon. 

(odgovor članu jagoda)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Mama noce biti duda!!!!
13.2.2006 21:19:50   
Anonimen
http://www.ringaraja.net/forum/tm.aspm=757755&mpage=1&key=&#757755

Ponavljaš se.

(odgovor članu Seven*)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Mama noce biti duda!!!!
13.2.2006 21:20:03   
Anonimen
Tudi jaz sem imela tak primer.Ponoči je skoraj vsako uro hotela dudati oz. se bolj cartati, pa še z zobmi je stiskavala in ni izpustila dojke. To se je vleklo kar precej časa, bila sem izmučena, zato sem poskusila s stekleničko. Včasih je vzela,drugič spet ne in sva se nosili. Ko nič več ni pomagalo, sem ubrala pot, ki tudi meni ni bila všeč-prosim ne me napadati, da sem slaba mama. Vzela sem jo k sebi v posteljo in jo pustila jokati, seveda, da sem jo ves čas umirjala, božala, trepljala po ritki, pela, poljubljala. Prvo noč se je drla na ves glas kar lep čas, naslednjič se je umirila že po nekaj minutah. Tako da sem jo prvič dojila šele ob 5 zjutraj. Še zdaj se prebuja ponoči, vendar je lepo, da mi ni treba več nastavljati dojke. Moji kolegici (ki ima 13 mesečnega sina) so se na ta način vnele bradavice,zato sem se tudi ustrašila sama. Vendar pa vseeno raje poskusi brez joka, kakor je opisano v knjigi Otroško spanje-brez joka v sanje od E.Pantley, ki jo šele zdaj berem-prepozno, kajne? Pa veliko sreče!  

(odgovor članu Seven*)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Mama noce biti duda!!!!
13.2.2006 21:27:12   
Anonimen
Link ne dela.....

---------------------------------------------------------------------------------------------------






Nasa Ema si neznansko zeli, da bi bila bradavica skoz v njenih ustih. Vcasih traja skoraj 1 uro, da ji izmaknem bradavico, brez da bi ona to opazila. Dude nima in tako sem jaz njena duda. Ponoci kadarkoli se predrami, zeli mojo dojko, drugace je jok in stok. Dude sem poskusila prakticno vse in nobene noce. user posted image user posted image Kaj mi je storiti? Enostavno ne morem vedno kadar ona spi, tudi jaz spati ali pa samo lezati poleg.. Malo prevec je tega..



(odgovor članu Seven*)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Mama noce biti duda!!!!
13.2.2006 21:29:30   
Seven*
Anonimna stevilka 1. Ce bi bila predrzna, bi te izbrisala. Vem da se ponavljam, ampak ponavlja se vecina tem na RR. SO WHAT!?! Drugic se prijavi, da bom sploh vedela s kom komuniciram.

Anonimna stevilka dve. Hvala za nasvet, vendar sem Pantleyjevo ze prebrala. Pri Jakobu mi ni pomagalo. Mogoce jo bom se enkrat.


_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Mama noce biti duda!!!!
13.2.2006 21:32:14   
Seven*
Aja. Pa problem se je spremenil od takrat. Zdaj ji lahko izmaknem bradavico, vendar se po 10 minutah zbudi in joce.

Mislim v cem je sploh point? A me smem dvakrat vprasat podobno vprasanje, lahko pa stokrat odgovorim kako se shranjuje materino mleko? Go away. user posted image Nisem dobre volje.


_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Mama noce biti duda!!!!
13.2.2006 21:40:04   
Sibil_
Jaz bi na tvojem mestu ponoči vključila atija z Emo.
Tam ni joške in se bo morala navadit.user posted image
Pa verjetno se bo izboljšalo kaj ob uvajanju goste hrane, sploh če bo zvečer kaj bolj konkretnega pojedla, ponoči bo pa v kakšni flaški samo voda.
Potrpi, če ni druge.user posted image
LP,
Sibil

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Mama noce biti duda!!!!
13.2.2006 21:40:46   
Magi*
mislm res no, malo več strpnosti. jaz sem take teme že n-krat prebrala, v upanju, da vendarle dobim en nasvet, ki bo pri mali palil. in bom še vaskič znova odprla tako temo, pa četudi jo bo ena in ista pisala. več glav, več ve. vedno se oglasi še kaka nova mamica z morda novo idejo.

aja, sorry seven, jaz na žalost nimam nobene nove ideje.

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Mama noce biti duda!!!!
13.2.2006 22:12:30   
Rubin.
Hoj, te popolnoma razumem. Pri meni je bila podobna situacija. Sončica se doji, noče dude, flaške ji nisem niti ponudila, ker pije iz kozarca ali pa lončka z nastavkom. Kaj pa sedaj. Najprej sem tudi jaz pomislila, da je duda rešitev za nastalo težavo, ampak pomisli, da se navadi na dudo, potem ji boš pa jo moral vsakokrat, ko ji bo ven padla, nazaj dajat, pa je odvajat, ko bo malo večja, zna biti hudo. Meni je ful pomagala knjiga od Pantleyeve: Otroško spanje, brez joka v sanje. Zame je zakon. Res je sicer, da si moraš vzeti čas in jo prebrati, potem, pa se držati načrta, ki lahko traja kar nekaj časa, ampak ti povem, da se SPLAČA, ker zadeva res DELUJE – preverjeno. Finta je v tem, da naše sončke navadimo, da zaspijo, med dojenjem in tako povezujejo spanje z dojenjem. Revčki nato ne morejo in ne znajo zaspati brez tega. Torej: jih same navadimo, da ne morejo brez nas. Ironično a, ne? Meni so njeni predlogi ful pomagali, res da rešitev ni prišla čez noč (katera dolgotrajna pa pride?), ampak je prišla. Potrpljenje je glavno. No nisva še na konju, ampak iz dojenja na dve do tri ure sva prišli tako daleč, da se podojiva ob 19h, nato sončica pridno zaspi in spi do 3h (8 ur, user posted image ), ko se ponovno hraniva, nato pa spet ob 7h, ko se zbudi iz sladkega spanja. Metoda je popolnoma »neboleča« tako za mene kot za sončico in kar je meni najbolj važno brez joka. Jaz ti toplo priporočam njeno knjigo in upam, da bosta dosegli rezultate. Moja sončica sicer ne spi v najini postelji, ampak ima svojo, postavljeno zraven najine, kar sem mi zdi nekje srednja rešitev. Če pa tvoja Ema spi pri vaju, bo zadeva malo težja, ker dojenčki imajo izredno dober voh za mamico, ampak tudi gre, da ne zahteva vedno dojenja, ko se predrami. Saj finta je, da se vsi ponoči zbujamo in zaspimo nazaj, naši sončki pa ne znajo. No, pri meni pa se je sedaj, ko se doji samo 1x na noč pojavil drug problem, prepolne prsi, zjutraj so namreč trde kot kamen, ampak to je tema že za drug naslov.
Držim pesti, da ti bo uspelo.
 
Sorry, nisem videla, da si napisala da si Pantleyevo že prebrala in da ti ni pomagalo. No potem pa ti tudi jaz ne vem pomagati. Sicer pa, vem ni najboljša tolažba, ampak ko je meni bilo hudo sem se s tem tolažila: noben še ni dočakal polnoletnosti na prsih, pa tudi tvoja vrjetno ne bo, malo šale, ne zameri. Bye.

< Sporočilo je popravil CAPPY -- 13.2.2006 22:18:54 >

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Mama noce biti duda!!!!
13.2.2006 22:15:44   
pravljica
pri nas je bilo isto pri taveliki...je pač spala pri meni in bila večino noči (tudi podnevi) priklopljena...pa se je odvadila...enkrat...user posted image
zdaj pa tudi, kljub večerji in ostali hrani podnevi, se tamali ponoči zbudi 2-3x in hoče "podudat"...potem pa nazaj v svojo posteljo, ker pri meni noče spat user posted image  kdo bi jih razumel user posted image

tole ponavljanje tem je pa problem samo zaradi prevelikega števila forumov...moje mnenje...večina nas redno spremlja "čvekanje v tri dni" pa še kakšnega zraven, ostalih forumov pa ne odpiramo (sklepam po sebi)...če napišeš vprašanje na določen forum, ni nobenega odgovora, na "osnovni" strani pa se takoj naberejo user posted image

_____________________________

yeah, thats me ;)

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Mama noce biti duda!!!!
13.2.2006 23:43:44   
Avri
Jaz sem na začetku malo svojega mleka gor "brizgnila" pa je bila duda takoj bolj slajša. Potem pa smo začeli z spanjem v svoji postelji. Seveda je trajalo, ni šlo čisto brez joka, dolgotrajen postopek, potem smo počasi prešli na spanje v svoji sobi in sedaj kar spimo. Stari pa smo 9m. Tako sva si z fantom "ukradla" vsaj kakšno urco ali dve skupnega oz. svojega časa. Sonček pa se kar smeje.


Kar te hrani, te lahko tudi uniči. (Latinski pregovor)

(odgovor članu pravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Mama noce biti duda!!!!
14.2.2006 8:13:32   
April
Jaz delam tako, da ga pred spanjem podojim. Ko vidim, da je sit, pospravim joško in pokličem ata, da nadaljuje z uspavanjem. Je pa mali star že deset mesecev in to prakticiramo šele kakšne tri mesce.

Sicer pa ti ne znam dat nobenega pametnega nasveta, ker je pri nas vsak mesec drugače. Skupno je le to, da zaspi samo na rokah. Zadnji mesec se do polnoči včasih tudi še po n-krat zbudi. Do takrat dežura ata, jaz pa s svojo joško vskočim po polnoči. Do sedaj mi je mogoče samo trikrat prespal vso noč.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Mama noce biti duda!!!!
14.2.2006 9:53:32   
lelaval
Moja je tudi imela eno obdobje (mislim, da 2 meseca), ko je bila takorekoč celo noč priklopljena, jaz pa cela povožena. Pa jo je minilo. Prej je zaspala na postelji in, ko sem jo prestavila v posteljico, je hotela bit prekilopljena in to se je lahko ponavljalo celo noč. Pa sem jo raje pustila pri nama in je vsak čas pač jedla.  To je bilo, ko sva se izključno dojili.
Ko pa sem ji zvečer dala malo kašice (uporabim kar svoje zamrznjeno mleko) - kako uro pred spanjem, potem pa  jo vzem v roke in  se sede dojiva , ko pa zasi,  jo dam v posteljico in spi do 4 zjutraj. user posted image  
Kar pa se tiče tiste dude, jaz sem jo kupila že preden sem rodila, pa ji ni preveč všeč. Druge še sprejme - čez dan (ponoči nobene), tisto nagravžo pa, če ji dam daktarin gor -a le, dokler ga ne poliže. user posted image
Upam, da vama bo uspelo.

(odgovor članu April)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   [Brisano sporočilo]
14.2.2006 10:08:03   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu lelaval)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   [Brisano sporočilo]
14.2.2006 11:07:33   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Mama noce biti duda!!!!
14.2.2006 12:13:30   
Anonimen
Seven, probaj ji dati svojo spalno srajčko (že nošeno) pod lička, da bo dišala po tebi ali pa pleničko s katero si jo brisala po ustih, ko si jo dojila - torej, ko si ji brisala mleko dol.

Kaj pa ninico ima?

Pri mojemu včasih pali, če mu dam ta majhno pleničko blizu obrazka oz. kar na lička. Bolj ''smrdi'' od mleka ali mene boljše je. Včasih pa ne pali niti to?


(odgovor članu Seven*)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Mama noce biti duda!!!!
14.2.2006 12:15:43   
Anonimen
Kaj pa če mu daš svoj prst, da ti ga malo pocuza?user posted image  To sem nekje brala, da tudi pomaga. Jaz še tega nisem sprobala. user posted image

Ali ji pa prižgi fen, da posluša, dokler ne zaspi.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Mama noce biti duda!!!!
14.2.2006 12:18:53   
Anonimen
user posted image  terry, samo zate - GRDAVŽA user posted image

Na sliki sicer zgleda lepa.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   [Brisano sporočilo]
14.2.2006 13:55:06   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Mama noce biti duda!!!!
14.2.2006 17:48:57   
petja
Kaj pa če poskusiš zadnji obrok pred spanjem dati po flaški? Mogoče bo delovalo ...

Lp, petja

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Mama noce biti duda!!!!
14.2.2006 20:29:39   
minki76
Fen je zakon!Jaz sem imela enak problem.Mali ne sprejme dude, fleški
se smeji in jo liže, prav tako to grdo dudo, samo jaz sem bila ok.Potem
pa sem enkrat, že čisto obupana, na tem forumu prebrala, da je ena
mamica uporabila fen za uspavanje, ker je nekje to vidla.
Mislim pa, da vseeno še enkrat preberi to knjigo, ker res pomaga,
samo vstrajna moraš biti.Meni je pedijatrinja svetovala, da naj dojim
točno na 3 ure, da ustvariva nek ritem, ker ga je tudi zaradi tega
bolj napenjalo, in je delovalo.Za vmes sem mu ponudila čaj, če je
bil lačen je pil iz flaše.To je trajalo mogoče 1 teden, od takrat nimava
problemov z dojenjem, samo dojiva se, ker kot sem na začetku omenila
se zdaj flaški smeji.Midva se zvečer podojiva, ga položin v posteljo,
navijem vrtiljak,( parkrat je ob njem zaspal) če se začne bunit mu vklopim
fen in brez joka čez čas zaspi!Spi cca 6 ur!Poskusiti ni greh.
Lep pozdrav

(odgovor članu petja)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Mama noce biti duda!!!!
14.2.2006 21:04:32   
Alina_alin
in kako dolgo "fenate", da zaspi?

(odgovor članu minki76)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





So nočna prebujanja pomembna za dojenčkov ...
Večina staršev se veseli trenutka, ko bo njihov dojenček prespal celo noč, malokdo pa se sprašuje, ali in zakaj so nočna...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?