Anonimen
|
Bom tokrat anonimna. Ne vem, kako naj povem - prosim presodite, ali sem res neobjektivna, preveč zaščitniška do svojega otroka, ali pa je moj tast preveč vsiljiv. Živimo na podeželju, tast in tašča pa v Ljubljani. Vidimo se enkrat tedensko, ponavadi gremo v Ljubljano na obisk mi, zato da spotoma opravimo še kakšne nakupe. Vedno, ko smo na obisku v Ljubljani, moj tast dobesedno okupira mojega sedemmesečnika. Večkrat se je že zgodilo, da ga ima v rokah od takrat ko pridemo, do takrat ko oddidemo. Za dojenje ga moram skoraj prositi da mi ga da, pa še takrat bi najraje zraven stal. No, zadnjič mi je pa prekipelo. Bila sem na obisku pri njiju z dojenčkom. Moj je nekam skočil. Zmenili smo se, da gremo skupaj na sprehod čez Ljubljano. Vsi smo bili že oblečeni, ko se moj tast premisli, da gre sam z mojim otrokom in naj midve s taščo, kar ostaneva lepo doma. Ni mi bilo čisto prav, ampak o.k. To je naredil že večkrat vendar sta bila vedno odsotna po največ eno uro. Otroka mi je tokrat pripeljal nazaj po skoraj treh urah čisto premraženega in lačnega. Sicer je nekaj nakladal, da mu je svakinja skuhala čaj in da ni nič jokal ... Otroka sem nahranila in pomirila, pa mi spet reče s tistim avtoritativnim glasom: obleči tamalega, ga bom peljal ven, da bo zaspal. Nič nisem rekla samo obrnila sem se in odšla v sobo uspavat tamalega. Najbolj me pa moti to, da ko pridemo na obisk mi vzame tamalega in se z njim zapre v sobo, v tem smislu, da imata s tamalim mir. V tisto sobo ni vstopa. Včasih slišim kako tamali joka in se mi kar trga srce. Aja še to, enkrat sva prosila taščo, da je popazila na tamalega, ko sva šla midva z mojim na eno zabavo. Tamalega sem uspavala, ga dala v posteljico, njej pa baby fone, da ga je slišala. Ko sva se ponoči vrnila, je tast vstal, da nama je povedal da se mali ni zbudil. Fino sem si mislila, ko pa sem prišla v sobico, je bila njegova posteljica prazna, zraven je pa paradiral njihov ogromen pes. V tistem trenutku sem mislila, da mu je pes kaj naredil. V resnici ga je tast odnesel v svojo posteljo in nama, tako je rekel - to pozabil omeniti. Ne vem no. Drugače je tast kar v redu, je pa kao avtoriteta in se nemu ne sme nič reči. Jaz sem se enkrat že skregala z njim, ker nisem pustila, da bi mojemu novorojenčku oslinil dudo, če je padla na tla. Mi je pa dal vedeti, da bo to delal, če me ne bo zraven. Mož pravi naj bom bolj odločna in naj mu kar sama povem, če me kaj moti.
|