|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Vsiljiv tast
7.2.2006 12:20:12   
Anonimen
Bom tokrat anonimna.
Ne vem, kako naj povem - prosim presodite, ali sem res neobjektivna, preveč zaščitniška do svojega otroka, ali pa je moj tast preveč vsiljiv.
Živimo na podeželju, tast in tašča pa v Ljubljani. Vidimo se enkrat tedensko, ponavadi gremo v Ljubljano na obisk mi, zato da spotoma opravimo še kakšne nakupe. Vedno, ko smo na obisku v Ljubljani, moj tast dobesedno okupira mojega sedemmesečnika. Večkrat se je že zgodilo, da ga ima v rokah od takrat ko pridemo, do takrat ko oddidemo. Za dojenje ga moram skoraj prositi da mi ga da, pa še takrat bi najraje zraven stal. No, zadnjič mi je pa prekipelo. Bila sem na obisku pri njiju z dojenčkom. Moj je nekam skočil. Zmenili smo se, da gremo skupaj na sprehod čez Ljubljano. Vsi smo bili že oblečeni, ko se moj tast premisli, da gre sam z mojim otrokom in naj midve s taščo, kar ostaneva lepo doma. Ni mi bilo čisto prav, ampak o.k. To je naredil že večkrat vendar sta bila vedno odsotna po največ eno uro. Otroka mi je tokrat pripeljal nazaj po skoraj treh urah čisto premraženega in lačnega. Sicer je nekaj nakladal, da mu je svakinja skuhala čaj in da ni nič jokal ... Otroka sem nahranila in pomirila, pa mi spet reče s tistim avtoritativnim glasom: obleči tamalega, ga bom peljal ven, da bo zaspal. Nič nisem rekla samo obrnila sem se in odšla v sobo uspavat tamalega.

Najbolj me pa moti to, da ko pridemo na obisk mi vzame tamalega in se z njim zapre v sobo, v tem smislu, da imata s tamalim mir. V tisto sobo ni vstopa. Včasih slišim kako tamali joka in se mi kar trga srce.

Aja še to, enkrat sva prosila taščo, da je popazila na tamalega, ko sva šla midva z mojim na eno zabavo. Tamalega sem uspavala, ga dala v posteljico, njej pa baby fone, da ga je slišala. Ko sva se ponoči vrnila, je tast vstal, da nama je povedal da se mali ni zbudil. Fino sem si mislila, ko pa sem prišla v sobico, je bila njegova posteljica prazna, zraven je pa paradiral njihov ogromen pes. V tistem trenutku sem mislila, da mu je pes kaj naredil.
V resnici ga je tast odnesel v svojo posteljo in nama, tako je rekel - to pozabil omeniti. Ne vem no. Drugače je tast kar v redu, je pa kao avtoriteta in se nemu ne sme nič reči. Jaz sem se enkrat že skregala z njim, ker nisem pustila, da bi mojemu novorojenčku oslinil dudo, če je padla na tla. Mi je pa dal vedeti, da bo to delal, če me ne bo zraven.
Mož pravi naj bom bolj odločna in naj mu kar sama povem, če me kaj moti.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Vsiljiv tast
7.2.2006 12:26:17   
kalbo
Avtoriteta gor ali dol. Pri svojem otroku morata biti ti in tvoj mož prva avtoriteta. Kako v tisto sobo ni vstopa.....kolikor poznam mojo ženo, bi v taki situaciji šla skozi steno, če bi me prehitela. Kaj se pa to pravi!!! A si baba al nisi baba?
Nič ni narobe s tem, da gre z njim na sprehod, al pa da ga ne da iz rok...ampak da njegovi mami (tebi) prepove vstop...to je pa absurd..in tvoj mož to gleda?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
7.2.2006 12:28:54   
Anonimen
on meni ni rekel, da nimam vstopa, to je pri njih kao splošno znano, da v tisto sobo ni vstopa.

(odgovor članu kalbo)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
7.2.2006 12:30:36   
kalbo
Ja in, ko ima notri TVOJEGA otroka ki JOKA, nima bit kaj splošno znano, greš notri in vzameš SVOJEGA otroka.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
7.2.2006 12:33:33   
soncece24
Točno tak kot je rekel Kalbo: vdari po mizi! za tvoje dete gre! Mene bi razkuril že tak nespoštljiv odnos, kao ukazovanje: obleči ga, ga bom na sprehod peljal. Boš, ja user posted image

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 5
7.2.2006 12:49:01   
Meceno
Bodi mama svojega otroka in pika!

Tastu niti besede ne rabiš rečt ko prideš v sobo, vzameš mu svojega otroka in to je to user posted image

Anonimna oprosti, ampak za svojo družino moraš ti skrbet, očitno pa tvojega moža to ne moti,( saj je živel tako ), tebe pa vidim zelo in bi bilo res narobe da nič ne ukrepaš.

Hrbtenico jačat pri takem tastu !

(odgovor članu soncece24)
Neposredna povezava do sporočila: 6
7.2.2006 12:50:22   
Anonimen
kašna avtoriteta pa je..a je kak direktor? nej ukazuje svojim podrejenim tvojga otroka pa tebe nej pa začne mal z drugim tonom obravnavat. js ga že ne bi mirno prenašala!

(odgovor članu soncece24)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
7.2.2006 12:53:34   
mamči
Vdari po mizi! Res !! Kako, da ni vstopa v tisto sobo ? Kaj se pa to pravi! Jaz tasta (pri takem obnašanju ) ne bi pustila samega s tamalim.
Ne vem, upam da se motim, ampak ob branju tvojega posta o tastu nimam najboljšega občutka.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
7.2.2006 13:33:08   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
7.2.2006 13:44:05   
žmož
Bolje žleht kot pa mona!
Takoj pokaži zobe oz. kaj je prav in kaj ne! To je vajin otrok in za tasta mora bit to razumljivo. Prej boš začela to prakticirat, prej se bo temu privadil-če ne gre drgač, pa se skregaj. Mora vedet, da če hoče otroka odpeljat, mora prej tebe vprašat-kaj bo čez npr. 1 leto?! Bo kr prišel in ga vzel brez tvoje vednosti, ti pa boš norela?!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
7.2.2006 13:47:03   
tanikaa
1. Jaz tega absolutno ne bi pustila. Otrok je moj in jaz odločam kdaj bo šel na sprehod in nihče in nikdar mi ne bi mogel prepovedati vstop v sobo, v kateri je MOJ OTROK.

2. Tvoj mož je ena navadna baraba in mevža. Oče je prvi, komaj potem prideš na vrsto ti in tvoj otrok. Seveda če sploh prideta na vrsto.

3. Ker se moj tast do mene obnaša kot do nujnega zla (ker pač z njegovim sinom nimava skupnega otroka, za kar pa sem po njegovem - tastovem- mnenju itak izključno jaz kriva) enostavno ne hodim več tja. Svojemu dragemu sem povedala, da lahko gre tja kadar hoče, ampak od mene naj ne pričakuje, da bom hodla tja. Ko bom čutila potrebo po tem, mu bom pa že itak povedala. In mojo odločitev je 100% podprl. Mi stoji ob strani. In tudi on gre tja izjemoma.

Zato je tvoja naloga, da TI poskrbiš za tvojga otročka, če že ni za to sposoben tvoj predragi mevžek.

Je** se mi za vse in vsakogar.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 11
7.2.2006 13:50:15   
KIRA
tvoj tast je še bolj ščuknjen od moje tašče. jaz bi ga okol ušes.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
7.2.2006 13:56:35   
Andra
Zakaj bi se pa prepirala z njim? Enostavno ne greš več tja na obisk, pa je problem rešen!
Če pa pridejo oni k vam, takrat pa ti postavljaš pogoje.
Da se z njim prepiraš tako nima smisla, ker je učinek isti, kot bi govoril stenam.

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 13
7.2.2006 13:57:53   
KIRA
IZVIRNO SPOROČILO: mamči

Vdari po mizi! Res !! Kako, da ni vstopa v tisto sobo ? Kaj se pa to pravi! Jaz tasta (pri takem obnašanju ) ne bi pustila samega s tamalim.
Ne vem, upam da se motim, ampak ob branju tvojega posta o tastu nimam najboljšega občutka.

jz tudi ne, ampak nisem hotela tako direkt povedat. upam, da ni kaj hujšega (kakšna pedofilija ipd..). ker se meni tako obnašanje zdi vse prej kot normalno. kaj pa tvoj mož pravi na to????

(odgovor članu mamči)
Neposredna povezava do sporočila: 14
7.2.2006 14:15:15   
Margareta
Ne ne mislim

< Sporočilo je popravil Margareta -- 7.2.2006 14:16:01 >

http://www.ednevnik.si/?w=Margareta

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
7.2.2006 14:19:32   
Margareta
Ne ne mislim te obsojati, ker je pri nas podobno. Jaz ti svetujem, da se pogovoriš z možem in naj mu on kaj reče.

http://www.ednevnik.si/?w=Margareta

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 16
7.2.2006 14:24:57   
Zelvica
Tudi jaz sem pomislila na pedofilijo! Jaz osebno svojega otroka ne bi pustila pri tastu, če ima tak odnos. Obnašanje tasta je povsem neprimerno. Kaj pa počne z njim v sobi?! user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
7.2.2006 14:27:29   
alfa
Meni se je pritisk dvignil do plafona, ko sem prebrala in nisem prebrala samo 1x.
Pa kaj tvoj tast počne s tvojim otrokom, ko sta sama?? Brez zamere, ne vem, ampak tvoje sporočilo mi vzbuja sum na pedofilijo.
LP!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
7.2.2006 14:28:55   
Anonimen
Mislim, da sem bila premalo nedorečena, jaz GREM v sobo, ko sta sama, ampak dobim vedno pod nos, da se onadva tako super igrata jaz pa jih samo motim. Mislim, da grem tastu predvsem na jetra. Da je problem tukaj.

Možu pa ne morem nič reči, ker se njemu in tašči zdi čist v redu , da ga tast odpelje, glede njegove vojaške vzgoje, so jo pa tu že vsi navajeni

(odgovor članu Margareta)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
7.2.2006 14:29:06   
lelaval
Očitno si se pozabila *skrit*, pa nič hudega. Vsaj vemo, čigav je ta tast. Če ti mož in tašča govorita, da kompliciraš, jima povej, da tudi v bodoče misliš pri svojem otroku komplicirat, pa če jim je prav ali ne.
Pokaži jim že takoj, da se ne boš pustila komandirat. Malce me tvoj tast spominja na mojo taščo - pa ne po tem, da bi se z otroci ukvarjala (jaz sem vedno trdila in še stojim za tem, da svojih vnukov sploh nima rada). Pač pa po tem, da mora bit tako, kot on reče, ker samo tako je prav.

(odgovor članu Margareta)
Neposredna povezava do sporočila: 20
7.2.2006 14:34:19   
Dejča
Saj ni treba takoj pomisliti na najslabše - po moje je pa čisto iz sebe, ko ga vidi in bi ga rad imel le zase. Tudi moj oče je tak, da še moja mami komaj do vnukinje pride. Toda ve, da tako kot bova midva z možem rekla, tako bo. Na sprehode jo pa vodi, vendar se vedno zmenimo, kdaj naj bo nazaj, pa še mobi ima zraven, če bi bila kakšna panika. Se pa absolutno strinjam z vsemi, ki pravijo, da tast ne more biti pri otroku pred mamico in atijem. Ti odločaš o tem, kdaj je z drugimi ljudmi, kako dolgo ipd. Prej, ko mu boš to povedala, boljše bo. Začni pa takoj in na lep način. Pa ni vam treba vsak teden k njim na obisk!!

(odgovor članu Zelvica)
Neposredna povezava do sporočila: 21
7.2.2006 14:36:25   
Mina1
Načeloma res ne sodelujem na tem forumu, ker so včasih res delikatne zadeve in tako.

Jaz tega vsekakor ne bi dovolila oz. sem takoj za začetku povedala kaj in kako že pri prvem škratku.

Pa sem mislila, da imam jaz probleme, ker si nobeden od obiskov noče umivati rok, razen mojih seveda.

Vse lepo in prav, da imajo babice in dedki radi vnučke, ampak ena meja mora biti, posesivnosti ne maram. Ampak tale tvoj tas ga pa sračka 100/h, naj si kupi še enega psa, resno mislim!

I don't care what they say, I just wanna live my life

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
7.2.2006 16:36:59   
andrejka82
Ob prebiranju tvojega posta, draga anonimna, ob opisovanju vsega, kar pocne tast, sem tudi sama dobila neprijeten obcutek o njem. To ni normalno. Preprosto slep moras biti, da ne vidis kam vse to pelje. Sama se nimam otrok, tako, da ne pisem pod vplivom materinske zascitenosti. Tvoj tast ocitno nekaj pocne s tamalim. Madona, saj je otrok tvoj, pa ga bos ja brez besed vzela kadar ti to pase. Oprosti ampak ima tipicno obnasanje pedofila. Vsiljiva prijaznost in druzenje z otrokom na samam in prepoved prisotnosti ostalih. Jaz bi znorela, ce bi mi odpeljal otroka v neko sobo in celo prepovedal vstop tja. Jaz absolutno ne bi vec dovolila, da ga vzame in gre z njim ali v sobo ali na sprehod. Naj bosta v tvoji druzbi, ce ne, bi tamalega vzela, spakala v avto pa domov. Za dobro tvojega otroka, bodi direktna, bojevita in zascitniska v takih primerih.  Predvsem pazi se tasta, ki je user posted image  sumljiv.

(odgovor članu Mina1)
Neposredna povezava do sporočila: 23
7.2.2006 17:00:54   
tehnofil
Mi je kar vroče postalo, ko tole berem.

A si ti sploh normalna?

OTROKA IN TASTA NIKOLI VEČ SAMEGA. Razumeš?

To kar si napisala je BOLESTNO in NEVARNO. Nikoli več sama dva, in to NEUSMILJENO.

Sicer so pa vsakrkšni ljudje na svetu, tako da, če ti je prav ...

Ma dej, sej niste normalni! Že to da sploh sprašuješ!

< Sporočilo je popravil tehnofil -- 7.2.2006 17:03:30 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
7.2.2006 17:06:48   
Anka
Meni se tako obnašanje tudi ne zdi normalno predvsem v smislu, da si otroka tako prilašča. Mene bi bilo strah, če bi moj tast hotel biti kar sam z mojim otrokom. Ja, ga pelje na sprehod, ga popestva, ma se ve kdo sta otrokova starša in da imava midva z možem glavno besedo, kadar gre za najinega otroka. Ja, kot so že rekle pred mano, udarit po mizi, postavit meje, to je MOJ otrok in jaz odločam kdaj bo šel na sprehod, kdaj bo jedel...res, postavi se zase! Zaradi sebe in zaradi malega! Korajžno, saj nimaš kaj zgubiti, slabše kot je itak ne more biti.

(odgovor članu andrejka82)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?