|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: na dopust brez otroka
28.1.2006 21:48:34   
CIPRESA
IZVIRNO SPOROČILO: Tia & Lea

Hotela sem samo povedati, da če bi že imela željo in denar kam iti, bi obe brez problema pustila pri svoji mami, ker bi zanju skrbela tako kot jaz, morda je še malo bolj stroga user posted image .

Tia&Lea vsak po svoje a ne? Jaz ga z veseljem nebi pustila ker sem tudi zagovornik tega da smo sedaj trije in gremo tudi na dopust trije. Nimam potrebe po tem in tudi mož ne da greva kam sama ker smo srečnejši skupaj.
Prav tako pa bi pustila da gre kam z babico in dedkom vendar več kot za kake dva dni...že jaz nebi zdržala.user posted image

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 26
28.1.2006 21:49:54   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: cicido

Cipresa, a mislis, da bo tvoj otrok pri 2.5 letih tko hudo razumljiv, da bo rekel ;mami, vidva kar pojdita in si vzemita cas zase. Figo, mogoce mu bo se hujse, kot bi mu bilo pri 10 mesecih. A bos pol doma ostala?

Oja, pa čisto možno, da bo rekel. Meni je pri kakšnih treh letih. Sicer ne, da naj si vzamem čas zase, ampak da naj kar grem, da bo on že pri babici počakal. Ker je videl, da nekaj mencam.user posted image

(odgovor članu cicido)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
28.1.2006 21:50:34   
hanita
Vsak kot čuti, a čudno čutiš, če ti ni težko pustit 10 mesečnega otroka samega doma. Sploh si ne predstavljam!!??

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 28
28.1.2006 21:50:58   
CIPRESA
IZVIRNO SPOROČILO: cicido

Cipresa, a mislis, da bo tvoj otrok pri 2.5 letih tko hudo razumljiv, da bo rekel ;mami, vidva kar pojdita in si vzemita cas zase. Figo, mogoce mu bo se hujse, kot bi mu bilo pri 10 mesecih. A bos pol doma ostala?

Cicido kot sem že malo prej napisala nimava takih potreb da bi sama šla na dopust. Bomo šli kar vsi trije smo veliko bolj veseli.Takšni pač smo!!!

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu cicido)
Neposredna povezava do sporočila: 29
28.1.2006 22:11:37   
eva1
Niti podrazno, že ko grem za 2 ure na kavico, ga pogrešam...če katera misli da pretiravam, se pošteno moti, pač tašna sem...mogoče preveč navezana nanj...jaz mislim, da nikoli ne bom šla sama na dopust, dokler bojo otroci majhni...niti si tega ne želim! Sicer pa druge ne obsojam, če si tega želijo in nimajo zadržkov zakaj pa ne...user posted image

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 30
28.1.2006 22:30:48   
Primoza
Na dopust skupaj. Na kako turo - tudi sama.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 31
28.1.2006 22:39:58   
NRMM
Niti pod razno ne bi pustila otroka pri babici in dediju za en teden, midva z možem pa uživala dopust. Sem mnenja, da četudi je otrok star 10 mesecev se mu lahko veliko dogaja npr.v tem primeru na snegu, da o morju niti ne govorim. Vsak otrok ima rad morje, čofotanje, sneg, sankanje.......Otrok je prilagajanje njemu v korist, mislim, da vsak, ki se odloči zanj se tega zaveda.

Ne rečem pa, da si pa ne bi privoščila kakšnega večera, da bi bila malecka v varstvu, to pa je dobrodošlo.

Moji dve nagajivki :-):

Maruša 24.12.2005
Maša 26.6.2007

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 32
28.1.2006 22:45:32   
urbancek
Brez otrok še nisem bila na dopustu.

Lp

(odgovor članu NRMM)
Neposredna povezava do sporočila: 33
28.1.2006 22:46:28   
bobek05
Jaz se ravno o tem premišljevala... Mož bo po vsej verjetnosti moral junija (kje je še to!!) iti na Nizozemsko za 5 dni in ker sem po naravi človek, ki ful rad potuje, sem se poigravala z mislijo, da bi šla z njim, malega pa (takrat bo star 1 leto) pustila pri babici in dedku (ter teti)... Če sem tega dejansko sposobna pa je čisto druga zgodba. Že zdaj ga včasih pustim babici (moji mami) za nekaj ur, da npr. v miru pospravim po stanovanju ali skočim kam v trgovino, pa ga po teh nekaj urah (čeprav mi paše, da sem sama!!) že precej pogrešam.. user posted image

In glede okoliščin - živimo sami trije, vendar je Anej zelo dosti z babico, dedkom in teto (moja mama ga pride skoz teden dostikrat pogledat za kakšno urco, skoz vikend pa smo itak non stop pri mojih, tak da je mali ful navajen na njih)... Kljub temu.. user posted image Si mojidva že nekaj rajtata, da bosta malega vzela na morje letos, pa sva z možem rekla, da ne brez naju... Očitno ne bo nič z mojo Nizozemsko.. user posted image

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   [Brisano sporočilo]
28.1.2006 22:48:25   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Naja31)
  Neposredna povezava do sporočila: 35
28.1.2006 23:48:49   
KODA
Na dopust brez otroka,sigurno ne bom šla,saj dokler bo hotel še iti z nami.
Se je pa tudi zgodilo,da sem tastarejšega,kot dojenčka morala pri mami pustiti.,ker sva z mojim šla na poroko.

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 36
29.1.2006 8:12:33   
nanka
Brez otrok še nisva šla na dopust, pa je najstarejša stara 14 let.

(odgovor članu KODA)
Neposredna povezava do sporočila: 37
29.1.2006 8:17:47   
ZARA
Niti slučajno je ne bi pustila, sploh pa ne 1 teden, ker bi jo preveč pogrešala...  Torej - NE!

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 38
29.1.2006 9:06:00   
A-N-J-A
Ne niti pod razno je ne bi pustila.Takrat,ko je otrok že toliko velik,da sam reče da bo pri babici in dedku že mogoče,pa še to si ne predstavljam,da bi jo pustila za en teden.To je tako, kot bi šla prez rok nekamuser posted image .
Drugač pa nobenga ne obsojam,samo povem svoje mnenje.

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 39
29.1.2006 9:07:26   
bini
meni bi pobral user posted image  da bi bla en teden brez nje... še posebej če bi bla pri tašči in tastu user posted image ..
vsak po svoje jaz pravim, ampak pri nas takih odločitev ne bo, sej smo že tako premal skupaj ob teh službah, da bi pa še dopust ločeno preživljali?? user posted image user posted image  ne vem, no...

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 40
29.1.2006 9:48:16   
tascha
Midva z   mojim nisva za take ločene dopuste, ker sva se pač zavestno odločila za sedaj 2 otroka in sva vedla čemu se bova mogla odrečt. Ne rečm večer, popoldne, ampak en teden user posted image , že pri tavečjem vidim , da na dopustu (morju, toplicah) uživa bolj kot jaz. In potem naj ga pustim doma... Ne bi imela nič od tega, ker bi skoz mislila, kaj bi on delal, če bi bil tam.user posted image   Smo bili s tavečjim, ko je bil star 6 let na potovanju po Egiptu, super!!!user posted image user posted image Užival on ,midva. Sedaj bomo pa pač malo počakali, da mali zraste, potem pa spet kaj takega!
Sicer pa - sto ljudi, sto čudi!

(odgovor članu bini)
Neposredna povezava do sporočila: 41
29.1.2006 9:55:48   
Anonimen
En teden "dopusta" je za takega otroka lahko velik šok pa ne samo en teden ampak je dovolj par dni. Pravzaprav mislim, da tudi samo en dan odtrganosti od mame desetmesečnika lahko globoko rani, en teden pa zagotovo. Vsakega in definitivno. Kakšne posledice bo to pustilo na njegovi duševnosti pa se bo še videlo. Bo treba malo razvojno psihologijo preštudirat.
Jaz tega definitivno ne bi naredila pa če imam bit doma tri leta brez dopustov. Odločila sem se za otroka in sprejmem vse obveznosti in odgovornosti.
Tako ravnanje se mi zdi več kot neodgovorno.

(odgovor članu cicido)
  Neposredna povezava do sporočila: 42
29.1.2006 13:00:35   
putina
tudi jaz se pridružujem vsem tistim, ki pravite da svojih otročkov ne bi pustile same na dopust s straimi starši, oziroma pri starih strših ... sem podobno vprašanje že postavila na forumu otrok - vzgoja, ker me je pač znimlo, kdaj naj bi starši svoje otroke sploh prvič takole pustili same. Pri nas je takšna situacija, da si stari starši tega neizmerno želijo, in že sedaj kar komaj čakajo (moja punčk še ni stra niti 3 mesece), da bodo lahko z mojim otrokom šli na morje (oboji stari strši imajo na morju vikende) .. mene pa seveda kar pri srcu stiska, .. in sem se potem spraševala, koliko naj bi bil otrok sploh star, da ga tkole pustiš samega z dedki in babicami.. seveda je vsak otrok drugačen, ravno tako starši. Eni pač svoje otroke prej "posodijo", eni pa kasneje .. jaz bom definitivno med tistimi kasnejšimi in moram reči da ste me kar malo potolžile, ker vidim, da smo pač mame v večini zelo navezane na svoje otročke ..user posted image  .. problem bo bolj to dopovedati dedkom in babicam .. pa tudi moj partner pravi da preveč kompliciram in da naj bom vesela da bo otrok poleti na morju user posted image  .. vsekakor pa bomo še nekaj let počakali in se skupaj crkljali in dopustovali!!!

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 43
29.1.2006 18:36:08   
Pikica76
Zdaj sem pa ful happy da ste večinoma vse tako zelo navezane na svoje otroke, meni se to isto dogaja kot vsem vam, še posebej to kot je napisala Selena, da jih bom dala čuvat starim staršem, si ne znam predstavljat.

Šele zdaj razumem to brezpogojno ljubezen, ki jo čutijo mame do svojih otrok in šele zdaj razumem mojo mamo, ki me je imela ravno tako rada kot jaz mojega otroka. (Čeprav se mi zdi da imam jaz mojega še bolj rada user posted image )

Se mi zdi da očetje niso na enak način povezani z otrokom, sej ga imajo radi, ampak bi ga brez problemov posodili za kakšen teden.

Jaz pravim samo to blagor tistim mamam, ki lahko dajo svojega otroka v varstvo za en teden, ker imajo res več od življenja, ne zdijo se mi slabe mame, na žalost meni kaj takega ne bo nikoli ratalo, ker ni več takega užitka iti v dvoje na morje ali na smučanje, saj je v troje 1000-krat bolje. user posted image user posted image

(odgovor članu putina)
Neposredna povezava do sporočila: 44
29.1.2006 20:03:04   
žužu
brez otrok za en teden? nikakor. to zame ne bi bil dopust ampak mučenje.
za eno noč, oz. za dva dni. ja. enkrat letno si zasluživa dopust tudi midva. takrat sklopva, si odpočijeva, pa tud otroc si odpočijejo. potem je pa lažje in lepše, ko smo spet skupaj.

(odgovor članu Pikica76)
Neposredna povezava do sporočila: 45
29.1.2006 20:23:18   
Seven*
Kaj pa vem. Jaz zmorem 2 dni brez njega, s tem, da ze naslednji dan zjutraj razmisljam kaj pocne in kako mu je. Je pa res, da mi taksen oddih pase, egoisticno ali ne. Sicer pa spet ne obsojamo. Jaz pravim, ce ta teden pomeni mamici in ocku toliko, da rabita oddih,psihicni in fizicni, in ce to pomeni da bosta potem 110% boljse funkcionirala z otrokom, potem hvalabogu. Poleg tega so otroci razlicno navezani na starse. Tista bolestna navezanost tud ni prevec ok. Se mi zdi da se vcasih Jakob pri dedku boljs pocuti kot pri meni. user posted image user posted image Verjentno cuti mojo utrujenost in hvalabogu, da lahko prezivi kaksen dan ali dva v kaksnem bolj normalnem, mirnem okolju.. Morda bo za njega to tudi dopust. Dopust od mame. user posted image user posted image In ne mi prosim klobasat o kaksnih travmah in cem podobnem. Koliko mam je, ko imajo taksne sluzbe (pevke, igralke..ipd), da morajo biti odsotne tudi teden ali dva, pa otroci zrastejo v normalne osebnosti. Pa na njih cuva kdo drug, niti ne dedek ali babica.. Priznam, vcasih bi si zelela, da bi bil Jakob bolj navezan name, po drugi strani pa nekatere mame malenkost pretiravajo in namenoma otroke vezejo nase.. Vsak po svoje. Jaz zmorem kvecjemu dva dni. In zelo pase. Brez slabe vesti.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 46
29.1.2006 21:05:25   
Anonimen
No, jaz bom še naprej klobasala o tem, da taki dopusti puščajo otrokom travme (s tem ne mislim na poldnevno ali celodnevno enkratno odsotnost ampak daljšo večdnevno odsotnost, ki si jo tako majhen otrok ne zna razložiti).
Koneckoncev o tem klobasa tudi kakšna raziskava pa kak psiholog bi znal tudi kaj naklobasat na to temo.

Sicer pa - vsak po svoje in po svoji vesti. Itak tej otroci niso moji. Posledice takega ravnanja pa bo nosil vsak sam.

O tem, da so otroci, ki jih starši puščajo same oz. v raznih ustanovah oz. pri varuškah, izredno osamljeni in vse življenje trpijo, tudi ne bi. Bo treba kako biografijo prebrat in premišljevat o življenju kakega otroka, katerega starši so del višje družbe in ki je vedno živel z guvernantami in mu nikoli ničesar ni manjkalo (materialno).
Je pa res, da je "normalnost" zelo relativen pojem.

Bi se ustavila še pri eni točki, potem bom pa s to debato zaključila - da je prav, da si mama kdaj oddahne. Se strinjam, da paše, da kdaj izklopiš, ampak ne v času, ko otrok še ni sposoben dojemati časa in pojma ohranitve osebe. V tem času je enostavno potrebno dati na prvo mesto potrebe otroka, na drugo pa lastne.

Po eni strani se nekateri grejo dobre starše s skrajno permisivno vzgojo in se pustijo izsiljevati na vseh koncih in krajih, po drugi strani pa otroku ne zadovoljujejo osnovnih primarnih potreb.

Me pa zanima, kaj bi na napisano rekla Gina.

(odgovor članu Seven*)
  Neposredna povezava do sporočila: 47
29.1.2006 21:12:20   
Seven*
Selena. Nisem htela biti osorna, ampak poznam mame, ki so sicer celi cas PRISOTNE , v resnici pa so precej ODSOTNE. Ves cas so z otrokom, pri tem pa otrok ne cuti njihove blizine, z otrokom se ne ukvarjajo. In ce je to posledica prenasicenosti, kar se rado dogaja mamicam, ki so cele dneve same z otrokom in na porodniski, je potem bolje, da taksna mamica odide na tedenski dopust, kot pa stakne poporodno depresijo. Otrok gor ali dol, ampak najprej mora poskrbeti zase, da bo lahko potem dobra mama. Egoizem gor ali dol. Niso vedno potrebe otroka na prvem mestu. Potrebno je gledati na zadevo dolgorocno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 48
29.1.2006 21:31:09   
Anonimen
Glej, Seven, ne poznam te osebno in verjetno veliko ne vem o tebi ampak recimo da sem o tvoji situaciji kar veliko prebrala. In razumem, zakaj tako razmišljaš, in vem, da ti ni lahko. In ti res želim vse najboljše in da bi se ta kalvarija z Emo čimprej rešila in uredila, ti pa spočila in "zaživela".
Razumem tudi to, kar želiš povedati, in se delno strinjam s teboj. Delno zato, ker mislim, da mami, ki je pred porodno depresijo ali celo v depresiji, ni potrebno ravno na dopust. Saj lahko ostane ob otroku, z otrokom pa se v tem času bolj intenzivno ukvarja kdo drug. Sicer pa razne depresije in slaba počutja najbolje preganja in prežene šport. Že ena ura telovadbe na dan pomaga, kaj več pa verjetno naredi čudeže. Za to ni potreben enotedenski dopust! Če si zraven vzame še uro na dan za branje knjig ali revij, odvisno kaj jo bolj veseli, in kak popoldan na teden za kak klepet s prijateljicami, otrok tega ne bo občutil. Enotedensko odsotnosti pa zagotovo bo!

Druga stvar so mame, ki so z otrokom, za otroka pa ne naredijo ničesar. Se tudi deloma strinjam. Deloma spet, ker menim, da otrok potrebuje tudi kvantiteto in ne samo kvalitete. In če že kvalitete nima, naj ima vsak kvantiteto. Idealno je seveda oboje.
Večkrat opazujem svojega sina, kako se igra, razmetava, sprehaja,... in išče, če sem zraven. Pa mi ni treba z njim brat knjige, peti pesmice, igrati besednih iger ipd. - dovolj je, da sem fizično prisotna. Kdaj drugič pa je seveda potrebna tudi kvaliteta - prej opisane dejavnosti.
Starši, ki so s svojim otrokom uro na dan, in pravijo, da je s tem za otroka odlično poskrbljeno, saj ima takrat kvaliteto, se hudo motijo. Zakaj, sem napisala že zgoraj.

(odgovor članu Seven*)
  Neposredna povezava do sporočila: 49
29.1.2006 22:19:18   
Minka Pobalinka

Nisem sicer brala vsega krj ste pisale, ampak... jaz na dopust brez otroka ne bi šla.. saj je tudi za otroka fino, če spremeni okolje in uživa na snegu, sploh ko se že malo zaveda, da se kaj dogaja..

Bi ga pa zaupala babici za teden dni morja, če jaz ne bi imela možnosti, da bi šla zraven in bi bil zato prikrajšan za užitke na plažici.. pa tisti teden bi ga grooozno pogrešala, samo bi bila pa full vesela, če bi se vsaj mali imel fino, a ne?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Kašelj pri otroku: Kdaj k zdravniku?
Kašelj pri otroku včasih izzveni v nekaj dneh, včasih pa je dolgotrajen in nakazuje na poslabšanje bolezni. Starši se ve...

Ročna poslikava stene
nada56

Bi dali komu poslikati svojo prazno steno in za to plačali?

Da, do 50 eur (75%)

Da, do100 eur (25%)

Število vseh glasov: 63

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!