bobek05
|
Pri nas se Anejevo zdravje počasi izboljšuje Zdaj že več je (npr. danes je pojedel ogromno, da sem še jaz bila presenečena - ne vem če notri spravlja, ali kaj ).. Barbara_Tomo jaz sem Aneju kupila 2 identični dudici kot ju že ima, le da sta od 6-18 mesecev. Sem mu ponudila, pa je ven vrgel in me gledal kot bik nove jasli Sem vprašala pediatrinjo glede večje dudice pa je rekla, da ODSVETUJE nabavo večje, ker se si lahko že zdaj uniči dlesni in s tem tudi zobke (seveda bi se to pokazalo šele kasneje) tak, da sem ga nehala silit s ta večjo.. Mi je pa nekaj omenjala, da bi lahko že začeli počasi odvajanje od dudice, pa sem jo samo debelo gledala Pa menda ja ne že zdaj??? Poram na forumu vprašat kako je s tem odvajanjem... Itak jo ima zelo malo - samo za zaspati, da se potolaži in ko zaspi jo vrže ven... Je pediatrinja rekla, da naj probamo s čim drugim, npr. ninico, ampak Anej že ima ninico (plenico), hoče pa tudi dudico... samo z ninico ne bi zaspal To še bodo borbe, ko ga bomo odvajali... Meni je mama rekla, da sem se celi teden tulila kot živina, preživela sem pa vseeno Barbara_Tomo, jaz dam Aneju katerokoli žemljo.. Pač gledamo samo to, da ni preveč mehka, ker jo potem težje "predeluje" Mi mu damo VSE - jedel je tudi že svinjsko meso, pa malo omakice od govejega mesa, kruhove cmoke... Ni še jedel npr. solate, rib, cele jajce, jagod (vendar jagode v jogurtu ali kašici), kivija, limone.. Skratka to kar jemo mi, mu ponudimo (no, razen svetlih izjem, ki sem jih naštela)... Ene stvari ima rad, pri drugih se kremži.. PBJ, si ziher da je alergija? Ima kakšno vročino ali drisko? Preveri, da nista kje fasala 5. ali 6. bolezni... Upam, da čimprej mine. Antigona, Anej ni nikoli bruhal, RAZEN ko je bil bolan oz. 14 dni pred izbruhom viroze Je precej ven vrgel - skoraj pri vsakem obroku, zlasti ko sva jedla mleko.. Pediatrinja je rekla, da je bilo to zaradi viroza Zdaj pa, ko je imel neko drugo vrsto viroze, pa ni nič bruhal... Saj te nočem strašit, ampak par dni ga malo opazuj.. Bruha po vsakem obroku? Bruha pogosteje po mleku? Anej je v teh nekaj dneh ugotovil kako super je plazenje in zdaj ga je že težko kontrolirat. Kar sam si zada nek cilj, npr. moram prit do te in te igrače in adijo, mami... Včasih si pomaga samo z rokami, včasih pa kar ritko v zrak in nogice ob tla.. Seveda, vse le ni še tako prfektno in včasih pokamo od smeha, ko dvigne rit v zrak in ne uspe pravočasno premaknit rokic, pa izgleda kot da je na pol skočil z glavo naprej Na srečo pade vedno na mehko...
|