|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Spanje - koliko na dan?
12.1.2006 8:03:09   
Cebelica Maja
Pozdravljene!
Že od samega začetka user posted image (sedaj sem v 10 - 11 tednu) bi spala po cele dneve. V službi sem nekako štiri do pet ur zbrana, potem pa se mi začnejo zapirati uči tako da komaj gledam.
Ko pa pridem domov grem spat in spim do večera oz dokler ne grem na wc ali m ne popade žeja. Potem pa nazaj spat in do jutra. Tako sem na dan pokonci povprečno 10 ur, če je dober dan zdržim 12.
V soboto in nedeljo pa je še slabše.

Ali še katera toliko spi? Sem brala v neki reviji, da je dobro, če se počiva, samo to se mi zdi pa že malo preveč. Glede na to, da sem hiperaktiven človek, mi je to sedaj pravi šok.

Pozdravček vsem, Lidija
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Spanje - koliko na dan?
12.1.2006 8:20:46   
mojsoncek
Jaz sem do sredine cetrtega meseca non stop spala. Ko sem prisla iz sluzbe se mi vcasih ni lustalo niti kosila pojesti, ker sem sla raje spat. Tudi jaz drugace ne morem biti pet minut pri miru in me je vse to spanje in pocivanje kar dostikrat vrglo s tira, ker sem se pocutila tako "nekoristna" in sem imela prav slabo vest ker nisem nic pametnega naredila. Mozek me je vedno potolazil z besedami, da jaz ze delam svoje delo, ker nosim user posted image in da ce toliko spim, ze rabim pocitek... pa se sam je naredil vse delo po stanovanju, za kar sem mu fuuuuul hvalezna. Po teh njegovih besedah je slaba vest pocasi izginila user posted image .

Utrujenost se je v drugi polovici cetrtega meseca zacela umikati in daje vedno vec prostora energiji in dobri volji!


lp



(odgovor članu Cebelica Maja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Spanje - koliko na dan?
12.1.2006 8:26:38   
sarazan
Tudi jaz sem bila non-stop zaspana. Nehalo se je okoli četrtega meseca. Potem pa je bil izbruh energije in me ni bilo za ustaviti.
Jaz sem zaspala v dnevni sobi na sedežni med tem, ko sem imela obiske!!! Pa so vsi razumeli in se samo smejali user posted image .

Privošči si počitek in spanje. Telo že ve, za kaj ga potrebuje. Konec koncev se ravno zdaj dogajajo najbolj pomembne razvojne stopnje tvojega user posted image  in prav je, da poslušaš svoje telo.

Pa srečno in dobro spanje!

(odgovor članu mojsoncek)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Spanje - koliko na dan?
12.1.2006 8:45:08   
Cebelica Maja
Najlepša hvala mojsoncek in sarazan.
Se bolje počutim, ker vem da nisem edina, ki non-stop spi.

Pozdravček!

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Spanje - koliko na dan?
12.1.2006 8:52:43   
Cikica
Tudi jez sem bila non-stop zaspana in utrujena.Tako da sem skoraj cel dan prespalauser posted image user posted image user posted image .

lp,cikica

_____________________________

Na zaljubi se v nekoga,s katerim lahko živiš,
zaljubi se v tistega,brez katerega ne moreš živeti.

Mi pa bomo imeli še enega,jupiiiii

http://alen2004.moj-album.com/





(odgovor članu Cebelica Maja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Spanje - koliko na dan?
12.1.2006 9:15:56   
Azzurra
Draga Lidija, kaj naj ti rečemo nekateri? Bodi srečna, da ti uspe! Če si zaspana, spi! Si predstavljaš mene,zaspim okoli polnoči, se zbudim po 3krat na noč za wc, popolnoma se zbudim ob 4.30 in ne spim več, od doma grem ob 9.00 in imam službo do 18.30, domov pridem, če imam srečo in nobenega opravka, ob 19.15. Jaz nimam možnosti počivat popoldne, ker sem ves dan v službi in imam stranke, sicer grem za urco na kosilo, ampak...ali naj v menzi spim? Tako sem utrujena, da od same utrujenosti slabo spim. Itak me vse boli, ko se uležem, pa je še slabše.
Kako bom zdržala, ne vem.
Sploh ne vem, zakaj se sekirate, če vam je za prespat cel dan, ga pa dajte. Jaz bi ga tudi, pa ga ne morem. Na roko mi pa tudi nihče ne gre, kljub temu, da vedo, da sem noseča in da vidijo, da komaj stojim na nogah. user posted image

_____________________________

11. 7. 2006, od 4:10 nam dobro družbo dela fantek Liam.

21. 2. 2008, ob 15:08 smo dobili punčko, ime ji je Daša.

7.7.2009, Milano...Bono&Co.

(odgovor članu Cikica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Spanje - koliko na dan?
12.1.2006 9:31:06   
Reja
Jaz sem že tako navajena spati okoli 10 ur na dan, zdaj pa je obupno.

Pridem v službo ob 9.00, okoli 14.00 postanem že zelo utrujena, da se mi do 18.00 ali do 20.00, ko končam, že meša. Sploh ne vem, kaj delam, pač naredim, kar mi rečejo, čisto apatično.

Potem pa na vlaku zaspim. Dobro, da grem do zadnje postaje.

(odgovor članu Azzurra)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Spanje - koliko na dan?
12.1.2006 11:19:09   
KODA
Spanje.
To je bil pri meni najbolj izrazit znak,da sem noseča.
Spala bi lahko tudi v stoje.user posted image

_____________________________

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu Reja)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Spanje - koliko na dan?
12.1.2006 11:27:50   
pikicaa
Živjo!

Ne sekiraj se. Tudi jaz sem do četrtega meseca spala non stop. Še dobro, da sem na bolniški že od vsega začetka, ker se imela IVF. Če bi pa morala v službo pa ne vem kako bi zdržala.

Uživaj in se naspi kolikor lahko, ker pravijo, da potem ne bomo veliko spale.

(odgovor članu KODA)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Spanje - koliko na dan?
12.1.2006 12:52:14   
Eviii
jst sm prve tri mesce imela medvedjo zimo, čeprou je blo to sredi poletja. spala bi cele dneve. sm pa mogla kr precejkrat it službeno v ljubljano (iz obale), vročina, poletje, gužva. vstajala sm ob šestih, pol ure kasneje sm bla že v avtu, okoli osmih sm bla v službi, do štirih al pa petih in pol nazaj domov v koloni. sm pršla domov okoli sedmih in neki pojedla. pol pa tuš, kavč in postla. ob osmih sm dostikrat že pridno drnjohala... pol se je pa vse spremenilo in sm postala ponovno hiperaktivna (tudi sama sm po naravi polna energije in lahko počnem miljon stvari naenkrat). zdej na koncu me pa spet spanec daje. se bojim, da bom še porod zamudila user posted image .

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu pikicaa)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Spanje - koliko na dan?
12.1.2006 13:03:24   
KMALU
jaz sem bila zelo utrujena do cetrtega meseca, potem malo manj in sedaj spet postajam prvi zaspanec...
Je pa res, da jaz podnevi samo pocivam- lezim in ne spim, ker potem ponoci /zaradi brcanja) sploh ne morem zaspat...

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Spanje - koliko na dan?
12.1.2006 13:33:56   
Anonimen
Ah, ja, spanje. Prve ti mesece sem prespala minimalno 12 ur na dan. Vstala sem ob 8, 9 (ne hodim v službo), pospravila po stanovanju, ob 11. sem spet spala do pol enih, naredila kosilo in od treh do petih spet spala. Zvečer sem šla spat ob 10-ih. zZdaj pa seštevajuser posted image user posted image user posted image user posted image . Po tretjem mesecu sem zdržala brez čezdnevnega spanca, sedaj sem v 6. mesecu, pa me popoldne spet prime, da bi za kakšno urico zademuckala.  

(odgovor članu KMALU)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Spanje - koliko na dan?
12.1.2006 15:23:01   
NRMM
Čebelica zdaj spi spi in še enkrat spi, ker ko pride otroček je tega bolj mal, ampak je bolj lepo user posted image .
Tudi jaz sem spala do 6 mesecev ful, podnevi po 3-4 ure, ponoči tudi do 14 ur, nikakor, da se naspim, vsi so mi to zavidali in mi privoščili spanec, prav iz tega razloga kot je prvi stavek. No potem pa je čez noč prišla neznanska energija in sem bila 2 meseca takšna, da se me ni dalo ustavit, skozi na terenu, nič doma, spala ponoči normalno. In spet se mi je spanje pojavilo zadnji mesec pred porodom, enako kot prvih 6 mesecev, samo spala sem in sem prav vesela sedaj, da sem toliko spala, prav nič mi ni žal, toliko prespanih dnevov.

Sedaj pa imamo 19 dni staro punčko, spimo kolk tolk velik, ni pa to 12 ur v enem kosu, ampak po obrokih.

Čim lepšo user posted image  ti želim!


_____________________________

Moji dve nagajivki :-):

Maruša 24.12.2005
Maša 26.6.2007


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Spanje - koliko na dan?
13.1.2006 9:10:49   
saraja
Lepo pozdravljene.
Sem v 9t in tudi spim kot pravi medvedek. Ko se zbudim se potem pozajtrkujem, potem bi pa spet spala, njegovi starši mi pa govorijo, da sploh nisem normalna, da bi morala vsako jutro ob 7 vstati in iti na sprehod. Men se bo utrgalo. Sploh ne razumejo user posted image

(odgovor članu NRMM)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Spanje - koliko na dan?
13.1.2006 9:45:52   
DrejcDrejc
Tudi jaz bi kar naprej spala, pa mi tempo zaenkrat ni dal tega veselja. Dva meseca smo prenavljali stanovanje in takrat ni šlo več kot 7 ur na dan. Zdaj pa sem zaspana v službi, zaspana popoldne doma, če se slučajno vodoravno naštimam na kavču, me takoj zmanjka in nasplošno bi lahko kjerkoli zaspala. Me pa to po malem jezi, ker po moje potem preveč prespiš, kar je že morda dobro za telo, ampak ničesar ne narediš, dnevi letijo, od tebe pa nič produktivenga. Jaz pa sem tako nesrečna, če se zvečer ozrem nazaj in ugotovim, da nimam kaj pokazati. Pa pravijo, da v drugem trimesečju zacvetiš od energije - pri meni to sploh ni res, le slabosti so izginile, vse ostalo je isto.
Je pa res, da se je treba včasih prisiliti in si namesto željenega popoldanskega spanca privoščiti raje en dolg sprehod na svežem zraku.

_____________________________

Carpe diem!

http://drejcdrejc.moj-album.com
http://www.najblog.com/drejcdrejc/

(odgovor članu saraja)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Spanje - koliko na dan?
13.1.2006 10:50:47   
Anonimen
A od vas pa nobena ne hodi v službo?

(odgovor članu DrejcDrejc)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Spanje - koliko na dan?
13.1.2006 10:54:52   
natalia
pa saj to je normalno, mogoče več svežega, mrzlega zraka, vitaminčkov, mogoče železa?

_____________________________

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Spanje - koliko na dan?
13.1.2006 14:52:31   
matahari
Super da vidim da nisem edina...takooo sem nekaj zbita..popoldan nisem za nobeno rabo, vendar mi situacija ne dopušča, da bi non stop poležavala...bolj kot zaspanost me daje utrujenost..a mislite, da gre user posted image  zaradi posebnih pogojev dela lahko na bolniško oz. od česa je to odvisno, kdaj si za malo doma ostat???

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Spanje - koliko na dan?
13.1.2006 18:34:11   
Naja30
Tudi mene je dajala huda utrujenost. Vsako popoldne sem morala zaspat, kot mali user posted image .

(odgovor članu matahari)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Spanje - koliko na dan?
13.1.2006 18:58:27   
KMALU








IZVIRNO SPOROČILO: Azzurra

Tako sem utrujena, da od same utrujenosti slabo spim. Itak me vse boli, ko se uležem, pa je še slabše.
Kako bom zdržala, ne vem.


A pa res ne obstaja nobena moznost, da manj delas? Ali da te tvoj G da na bolnisko oz porodnisko prej?
Sigurno ni dobro, da se tako matras...

(odgovor članu Azzurra)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Spanje - koliko na dan?
13.1.2006 22:32:22   
stuhica
Priodružujem se vam drage moje zaspanke. Jest  nikol nisem tolkk spala kot sedaj. Sicer čez dan ne spim, zvečer grem sicer ponavadi pozno spat okoli 23 ali 24h, ampak potem pa spim vsaj do 10 zjutraj  včasih tudi kako uro dalj.  Prava lenobnica sem postala, glede na prejšnjo aktivnost mi je to kar preveč. Res pa je da se ponavadi zbujam okoli pol6 ( takrat sem najmreč vstajala za v službo) pol se pa premetavam ene pol ure pa na wc me tišči pol pa komaj zaspim ampak ko zaspim ornk zaspim.

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Spanje - koliko na dan?
14.1.2006 11:57:03   
Vilma
Jaz sem včeraj definitivno podrla vse rekorde v spanju user posted image
Očitno me je zdelal cel teden v službi.
Skratka ko sem včeraj prišla domov, sem šla kao na popoldansko dremuckanje ob petih. Zbudila sem se prvič ob devetih zvečer. user posted image  In to še ni konec. Zdržala sem cele pol ure pokonci. Zato sem se spravila nazaj spat ob pol desetih in spala sem zjutraj do pol devetih. user posted image
Halooo to je 15 ur skupnega spanja, ne morem verjet.
Še v najhujših časih žuranja, ko nismo spali po 48 ur skupaj mi ni ratalo v enem sunku toliko spati user posted image
Pa saj bo bolje. Samo da minejo ti prvi trije meseci. user posted image
Pozdravček vsem nosečkam!

(odgovor članu Cebelica Maja)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Spanje - koliko na dan?
14.1.2006 12:00:58   
Anonimen







(odgovor članu Cebelica Maja)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Spanje - koliko na dan?
15.1.2006 13:57:37   
Azzurra
KMALU...ma kje pa, dej user posted image  Že tako moram ure, ki jih porabim za zdravnika "prinašat not" in take...
Jutri imam nepredviden in nenapovedan obisk laboratorija...sem danes celo jutro telefonarila levo in desno, da se zamenjamo na del. mestu (imamo uradne ure in jutri sem jaz na vrsti)...ma je blo takoooooo teeeeežkooooo mi nardit eno uslugo, potem ko sem jaz več let menjavala zelo banalne reči od tehničnih pregledov do novega kavča do peljem hčerko v šoping v ljubljano, ampak zdaj ko pa rabim, in to je v 17. tednih PRVIČ, da vprašam, pa.... user posted image

_____________________________

11. 7. 2006, od 4:10 nam dobro družbo dela fantek Liam.

21. 2. 2008, ob 15:08 smo dobili punčko, ime ji je Daša.

7.7.2009, Milano...Bono&Co.

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Spanje - koliko na dan?
15.1.2006 15:04:05   
Pikapolonica
Jaz bi spala, pa ne morem.... user posted image

Komaj zaprem oči, pa me že ena nežna rokica poboža po obrazu in reče:

MAMA, MAMA, NINA, MAMA,.....

Ja, tak je to!

LP, Pikapolonica user posted image

(odgovor članu Azzurra)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!




vrtec
ninola

Ali ste dobili vrtec ali boste situacijo rešili kako drugače? Kako? Otrok bo,...

pri starih starših (43%)

pri prijateljici (0%)

v zasebnem vrtcu (19%)

drugje (38%)


Število vseh glasov: 58

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!