Gina
|
Ne, niki, nikakor ni moj nasvet ločitev. POvedala sem, da bi mene to prizadelo in tudi zakaj. Pa povedala sem tudi, da če bi izviralo iz njenih želja, da je tudi ok in fajn, in da jo podpiram v celoti. Če pa malo obrnem nase, je pa takole. Jaz bi čisto rada imela dovolj denarja, da se zrihtam, pa energije, da sem vedno dobre volje, pa uživala bi, da bi imela vedno vse spedenano, pa otroke urejene, pa ful časa zanje,pa za moža, pa za vse obveznosti, pa res bi bila vesela, če bi utegnila vse naredit, kar pač vsak dan moram, z velikim elanom in veseljem, pa še bolj, če se mi nikoli ne bi bilo treba ubadat s kakimi problemi in se zraven žalostit ali jezit, pa v končni fazi, da bi imela vedno ogromno energije za seksat. Ampak žal nisem popolna. Ne zmorem vsega naenkrat. Nobeden ne, ga ni junaka. Zato se moram nekako odločit, ali bom bolj eno, ali bom bolj drugo. Če bi mi veliko pomenilo, da bi bila zrihtana (pa mi ne, čeprav ne hodim ravno zanemarjena okrog), bi si vzela 15 minut, da bi to naredila. Tako pa vstanem ob 6.00 namesto ob 6.15 samo zato, da v miru kavo spijem, ko sem edinkrat v dnevu lahko čisto sama s sabo. Boljše mi je to, kot maskara in puder. Če bi mi moj rekel, da moram biti še zrihtana, bi bila prizadeta. Ni mi vredno vstajat zato ob 5.45 in konec. Pa še morala bi veliko denarja dati zato, nemesto za druge reči, ki jih nujno rabimo, pa še morala bi si srajce zlikat večkrat kot zdaj, ko raje nosim športne majčke, ki iz sušilca pridejo itak zlikane. Torej bi to potegnilo več reči za sabo, ki mi niso vredne tega, da bo moj imel perfect bejbo zraven sebe čisto vsak dan. Če bi pa meni bilo to zelo fajn, pa bi se zato boljše počutila, bi pa morda tudi to naredila - ampak to ni moja vrednota. vsekakor je pa ok, če je njej to fajn. Ne glede na vse, način, kako ji je to povedal, ni bil ok, nikakor ne. Izhajam pa spet iz sebe - vedno ko kakšna vpraša, kaj naj naredi, ji svetujem v smislu, če hočeš spremeniti drugega, spremeni sebe - posledično se bo spremenil drugi - ali tudi ne, ampak ne moreš enega silit, naj se spremeni in mu grde stvari govorit. Tukaj je isto, če bi on hotel spremeniti njo, naj spremeni sebe, ne njej govorit, kaj je z njo narobe. In kalvotov predlog, kako naj to izpelje, bi prav gotovo deloval pri skoraj vsaki ženski.
|