|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako povedati staršem za poroko?
5.1.2006 11:48:21   
borovnička
Vprašanje se vam zdi verjetno zelo preprosto, ampak mene matra že par mesecev. Problem so namreč moji starši. Z mojim user posted image  sva skupaj skoraj 3 leta in sva se par mesecev nazaj odločila, da se bova konec maja poročila. Moji starši se z najino vezo še vedno ne morejo sprijaznit. Da vam ne govorim kakšne probleme sem vse imela, kakšna ponižanja, izsiljevanja in nizke udarce sem morala dat skozi. user posted image  Problem naj bi bil v tem, ker je moj user posted image  dosti starejši od mene, ločen... Kolikokrat mi je mami rekla, da naj si grem drugič pa v dom upokojencev poiskat fanta. Mi je v obraz povedala, da ona se do smrti ne bo sprijaznila, če ostanem z njim. Nikoli si nisem mislila, da se bo moja mati spremenila v pravo pošast. Take stvari me zelo bolijouser posted image , ker sem bila zelo navezana na svojo družino, ampak me te stvari tudi oddaljujejo od njih. Že leto in pol ne živim več doma in ko že mislim, da sta se malo unesla... zopet bombandiranje. Poroke se zelo veselim in vem, da mi bosta vso veselje pokvarila, ko povem za ta dogodek. Nameravava jima povedat v petek, ko greva k mojim na obisk. Punce, jaz niti spat ne morem, bolj se petek bliža, bolj me je groza. Vem, da so ponavadi starši presrečni, ko slišijo tako novico, ampak moji... user posted image
Ima katera kakšno vzpodbudno besedo zame? Kak nasvet? Ker mene bo konec, ker se bomo zopet skregali in zopet bom tepena s tako lepimi besedami. Ne vem kje jih najde....

Pozdravček user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kako povedati staršem za poroko?
5.1.2006 12:04:21   
Udb
Verjetno je najbolje, če kar direkt poveš. Nimaš kaj - če ga ne marajo, potem najbrž ne bodo navdušeni. Probaj se čimbolj psihično pripraviti, da te ne bo njihova reakcija preveč potrla!

Drugače pa: glavno je, da se imata vidva rada in da sta sigurna v poroko! Drugi niso pomembni, pa čeprav so starši!!

NE DAJ SE JIM SPRAVOCIRATI!!! TO je tvoje življenje!

(odgovor članu borovnička)
Neposredna povezava do sporočila: 2
5.1.2006 12:10:08   
lucika
vidva se imata rada, vidva sta se odločila poročiti! glede na to, da si še vedno z njim, verjetno ne daš veliko, na to, kaj si starši mislijo o tem. verjamem, da boli, ker bi ti morali stati ob strani, pa ti ne,...ampak eni pac taki so, in jih boš težko spremenila.

verjetno imata namen sama financirati celotno poroko (menda ne pričakuješ, da ti bodo po vsem še plačali kaj), torej jih za drugo, kot da jih povabiš na poroko, v bistvu ne rabiš.

če veš, da podpore ne boš dobila, je niti ne pričakuj. in vse kaj bo več od nič, bo lepo presenečenje.:) tolažba pa taka, ampak res. če vidiš, da sem jim ne da nič dopovedat, se ne sekiraj, ker je to njihov problem in ne tvoj.

tebi je važna le tvoja sreča. in prav je tako.

sicer pa povedat, da se boš poročil verjetno v nobenem primeru ni lahko. midva sva se brcala pod mizo na božični večerji z obojimi starši, kateri bo bleknil. pa ni nobeden. in sva potem povedala vsakim posebej. pa jim je kljub temu, da sva skupaj bila skoraj 8 let, zaprlo sapo v prvem trenutku.

želim ti veliko sreče in veliko užitkov ob pripravi poroke. to je res lep čas v življenju, naužij se ga! z blagoslovom ali brez.

Neposredna povezava do sporočila: 3
5.1.2006 12:12:48   
Anonimen
Veliko premalo vem o tebi, vama, tvojih starših, da bi ti karkoli napisala in ti "pametovala"...lahko ti dam le nasvet. Vsedite se za mizo in če bodo tvoji vpili ti ostani mirna (vem, da je težko) in nikar ne povzdiguj glasu tudi ti. Tvoji mami kr lepo povej, da veš da tvoj fant njej ni všeč, čeprav mu ni dala še nobene šanse, da bi se izkazal in predstavil v pravi luči, kot ga vidiš ti. In potem ji povej, da si z njim predstavljaš življenje in da se bosta konec maja poročila, pa da boš zelo vesela, če bosta prisotna na poroki, če te bo oče oddal...pa da bo tudi tvoj bodoči mož dobil priložnost z njene strani.
Veš mame so tako pokroviteljske in vsevedne kaj je za njihove otroke najboljše, da je že kar malo smešno.

Neposredna povezava do sporočila: 4
5.1.2006 12:13:45   
muki1
Jaz bi ju poklicala in rekla:
Čuj mama, vem da se z mojim ...... ne boš nikoli sprijaznila, ampak jaz sem z  njim srečna in se bova poročila. Ne upam ti povedati, ne morem spati, prosim te ne oviraj me na poti do moje sreče. Če mi želiš dobro, potem mi moraš pustiti, da se odločam po svoji glavi. Stara sem 24 let, vem,kaj si želim v življenju.

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 5
5.1.2006 12:15:29   
Marogica
To, da boš jutri povedala in da te je groza, te popolnoma razumem, ker si pač navezana na svojo družino. Po drui strani se pa probaj počasi "odluščiti" od družine, ker pač v njej nimaš opore, ki si jo želiš. Najbolje bo, da se koncentriraš na tvoje bodoče življenje s partnerjem, ki ga ljubiš, kajti vseeno bo najbrž on tisti, ki te bo spremljal na tvoji poti. Važno je, da imaš v njem oporo in vse to, kar potrebuješ.
Raje se še danes psihično pripravi na jutrišnji pogovor, ker tako več kaj te čaka. Pripravi se v glavi tudi na najhujše.Žal
Dosti sreče

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

Neposredna povezava do sporočila: 6
5.1.2006 12:30:55   
mamči
Uboga borovnička! To so pa velike stvari. Jaz sem bila enkrat tud malo na razkolu, pa mi je ena starejša kolegica rekla: starši so samo eni, življenje tudi. sreča je pomembna-  poskusi uredit, da boš živela življenje, ki te usrečuje......
Meni je uspelo in želim, da tudi tebi, ker brez staršev je težko, brez ljubezni pa še bolj.
Pogovori se!

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
5.1.2006 12:39:02   
_jana_
borovnicka..

ko bi ti vsaj znala pomagat. sama imam podobne tezave. moj user posted image  je starejsi od mene nekaj dni manj kot 13 let. Jaz sem stara 23 let. Ko sem doma to povedala neko soboto pred dobrim letom niti ni bilo tako hudo.. mami je samo zavila z ocmi in mi rekla, da nisem normalna. Seveda sta mi prepovedala stike z njim. Cez en teden sta me vprasala, ce se se vedno dobivam z njim. Rekla sem seveda ja in sledil je najhujsi dan v mojem zivljenju. Sem edinka in s starsi sem se vedno super razumela, celo v puberteti. Na ta dan pa sem bila vse samo clovek in njuna hcerka ne. Nikoli me nobeden ni udaril, ta dan pa sem jih ujela kar nakaj. Boli me se danes, bolj kot si upam priznat user posted image

Zakljucek zgodbe? Ga se ni... od tistega dneva naprej se ne pogovarjamo vec o tem. Tistega dneva nismo nikoli vec omenili. Na sreco studiram in zdaj ze delam v Lj, med tednom zivim v Lj. Tudi moj dela v Lj tako, da vidiva se... ampak to ni kar zelim. Prej ali slej bo prisel dan ko bosta zvedela.. vem, da se slisi neumno, ampak bojim se. Kljub vsemu ju imam rada.

Kaj naj recem..drzi se borovnicka, brani vajino zvezo. Sporoci kako je slo... mogoce se tud jaz opogumimuser posted image Drzim pesti.

Lp, Jana

Neposredna povezava do sporočila: 8
5.1.2006 12:48:08   
tanikaa
Povej jima, da ju imaš rada in da želiš, da delita srečo poročnega dne s tabo. Povej jima tudi, da onadva ne moreta nadomestiti tvojega bodočega moža v tvojem srcu, prav tako pa tvoj bodoči mož ne more nadomestiti njune ljubezni. Zato naj sta razumljiva in naj te ne silita v to, da boš morala izbirati med njimi. Če imata vsaj kanček pameti bosta o tem razmislila in se odločila za tvojo srečo in ne za svojo trmo.

Je** se mi za vse in vsakogar.

(odgovor članu _jana_)
Neposredna povezava do sporočila: 9
5.1.2006 13:03:34   
Anonimen
ojej, v katerem položaju si se znašla. ampak ti res toliko pomeni, če te vedno udari tam kjer najbolj boli. Itak je vseeno če živiš vstran že skoraj dve leti od njih. Jaz bi jim povedala, da se bova poročila, če bo sprejela povabilo v redu če pa ne pa ne (jih pa pač ne bo na poroko). sej si se itak odločila da se bos poročila če tudi bi nasprotovali. Ti se raje osredotoči na to, če boš res srečna in zadovoljna s svojim zivljenjem z njim. itak imas svoje zivljenje in ga ne zivis zaradi njih. lep pozdrav

(odgovor članu tanikaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
5.1.2006 13:15:11   
malika
Moj je od mene starejši 12 let in ima za sabo že kar prestro življenje, ločitev, otroci,...
Na začetku je bilo tudi pri naši hiši kar pestro, potem pa sta se unesla. Najbolj takrat, ko sem se odselila k njemu.Zdaj stanujemo skupaj v isti hiši, le da imamo vsak svoje gospodinjstvo-vse je OK.

Kaj naredi? Napisala ne bom nič novega, kaj so ti že punce pred mano povedale. Daj jima samo jasno vedeti, da si se tako odločila in da tako bo, ker si odrasla oseba, in boš morebitne posledice nosila sama. Če ti želita stat ob strani super, si vesela in srečna, če ne, pa nasvidenje.

Pa ne poslušaj spet poniževanj. Če bosta začela s staro zgodbo, bi se jaz vstala in šla.

Izberi si luno za cilj in tudi če boš zgrešil, boš še vedno pristal med zvezdami

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
5.1.2006 13:17:02   
Anonimen
Ne bom modroval o tem kako je to tvoja odlocitev... ampak me zanima samo to, koliko si ti mlada.. in koliko je on star?!

Srecno!

Neposredna povezava do sporočila: 12
5.1.2006 13:18:03   
Nasy
Tudi jaz sem imela vedno težave s starši, ko je šlo za fanteuser posted image
..pa sem začela s šolanjem v Ljubljani in so nekako izgubili nadzor nad tem. Ne čisto pa vsaj med tednom ni bilo težav. Zdaj živim v Ljubljani, daleč stran od staršev..zdaj komaj čakajo, da pridem domov, zdaj sem zlata, dajejo mi jajca, karkoli..prej, ko sem bila vsaki vikend doma, nisem bila nikoli ničvredno, pa če sem še nevem kaj naredila, vedno sem bila lena, neumna, zabita...
Jaz sem za poroko povedala direkt..pri njemu tudi..nimajo se kaj vtikat, sama sem se odločila za to, no, sva se..če bova zajebala, bova popravljala..sama..sva pa eno leto prej že skupaj živela in so bili veseli..čeprav so bile mučkalice okoli poroke ma to je pa že druga zgodba..

Vsak človek je zase svet- čuten, svetal in lep, kot zvezda na nebu!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Naši živahni deklici se je pridružil prvoaprilček :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
5.1.2006 13:30:51   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: _jana_

sama imam podobne tezave. moj user posted image  je starejsi od mene nekaj dni manj kot 13 let. Jaz sem stara 23 let.

Ti si 23 in on je 36.... Ok... To se gre.. a ne?

Potem pa bos nekoc ti 36 in on bo skoraj 50?!  Si si kdaj pogledala kako zgleda kaksen moski pri 50-tih? Nekateri strasno.. nekateri pa zelo dobro.. Ce se tvoj kaj s sportom ukvarja.. pol bo vse fajn.. tudi takrat..
Potem pa bos nekoc ti stara 45 recimo.. mnoge zenske pri 45 se zelo v redu izgledajo.. tudi seksi.. ampak on pa bo skori 60.. Ce ne prej, bos takrat imela ljubimca.. ali pa tudi ne... odvisno od tvojih nacel.

Zenske po tridesetem postajajo spolno najbolj aktivne.. in najvec jih ima ljubimce po 30 letu.. V bistvu skoraj ne poznam nobene, ki se ji takrat ne bi "odprlo".. Moski pa po 40 postajajo veliko manj aktivni.. in potem tole dvoje res ne gre  cist najbolj skupaj..

Ker pa zakon ni seks.. ne bo nobenega problema.. Ampak vi pravite da seks brez ljubezni ne obstaja.. da je to povezano... pa je spet problem.. user posted image user posted image  user posted image user posted image

Mogoce bi morala imeti dva.. enega mlajsega.. in enega starejsega... in mogoce bi tudi on rabil dve.. eno mlajso in eno starejso.. in bilo bi kot v pravljici.. in tudi bolj inovativni bi lahko bili..

Poznam tri pare.. ki imajo full starostno razliko.. dve imajo ljubimce.. tretja pa je strasno tecna... ceprav mlada.. Nacelo ji ne dovoli.. Pač!

(odgovor članu _jana_)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
5.1.2006 13:31:50   
artista7
glede mojega mišljenja se podpišem pod post od Nasy. Je pri meni ista situacija oz. še bo, ker dobro poznam oboje starše in nobene grde besede, ne bolijo bolj kot njihove. A  oni so samo starši in nimajo pravice se vtikovati v življenje svojih otrok na tako nizkoten način.

< Sporočilo je popravil artista7 -- 5.1.2006 13:37:24 >

(odgovor članu Nasy)
Neposredna povezava do sporočila: 15
5.1.2006 13:34:19   
borovnička
Nekaj časa sem verjela, da mi želita samo najboljše, ampak zdaj je to že daleč od najboljšega zame, zdaj je to sebičnost, ki jo želi mama zase. Oče mi je na začetku lepo povedal, da nasprotoval najini vezi ne bo, ampak odobrava je pa tudi ne najbolj. Vedno sem za vse kriva jaz. Odkar sem se odselila je na tapeti moja sestra, ki me dostikrat pokliče in joče, da ne zdrži več. Ko pridem, je doma slaba volja, ko grem pa spet. Mami sem dala že tolikokrat jasno vedet, da ga samo zaradi nje ne bom pustila in šla z drugim v njenih očeh popolnim, samo zato da bo ona zadovoljna, jaz pa celo življenje nesrečna. Ja, res je starejši od mene 14 let, res ima za sabo že en zakon in dva otroka. Tega mi nikoli ni tajil in za njega sem se zavestno odločila. Ampak moja mama gre z glavo skozi zid in samo čaka, da nama nekje zaskoči, da mi bo lahko rekla tisti njen slavni stavek NO, A SEM TI REKLA.
Ne, da se je bojim, ampak nočem spet tistih izpadov. Sem zelo občutljive narave in me vsaka stvar zlomi. Sploh pa ona, ki vedno udari, tam, kjer najbolj boli. Tu v mb sem sproščena, kot da živim v drugem življenju, potem pa spust čez Trojane in moja nočna mora. Za mojo mamo ne bom nikoli dovolj dobra. Tudi če bi imela najboljšega moža na svetu, najboljšo službo, hišo in avto, bi našla nekaj, kar ne bi bilo dovolj uredu zanjo.
Poroko misliva financirat popolnoma sama. Niti v sanjah ne pričakujem kak tolarček iz njune strani. V glavnem... povedat bo treba. Tako ali drugače, kako se bo izteklo, se bom pa sigurno tu izlila. Mogoče me pa presenetita. Bomo videli.
Hvala vam za vse nasvete in vzpodbudne besede. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  Vsaj tukaj me razumete. Hvala vsaki posebej!

(odgovor članu malika)
Neposredna povezava do sporočila: 16
5.1.2006 13:36:44   
Anonimen

Evo.. ravno v ponedeljek smo bili na obisku pri enih sorodnikih.. in tam je bil en par, ki imata majhnega dojencka.. in je ona izjavila.. da ze zdaj vidi, kako je on bolj utrujen in kako se mu zvecer nic ne da.. samo ne vem koliksna je pri njih razlika.. Po mojem ne prav velika.. vsaj po videzu...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
5.1.2006 13:39:30   
artista7
Tjazy, kako to misliš - je to rekla žena ali tašča / mama?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
5.1.2006 13:42:33   
borovnička
Tjazy, pa saj se vse ne vrti okrog seksa in izgleda a ne? Jaz sem zdaj šele začela živet. Daje mi vse, kar potrebujem (ne mislim v materialnem smislu). To, da je toliko starejši od mene vem že od vsega začetka. Meni so na začetku hodile bolj druge stvari po glavi zaradi te razlike. Da, če bom zdrava na stara leta in ne grem pred njim na drugi svet, da bom pač prej ostala sama. Kar  pa tudi ni rečeno. Poznam primer, ko je imel moj prijatelj 20 let starejšo žensko. Vsi so bili proti in ona je bila najbolj grozno bitje na svetu. Potem pa je zbolel in je ona skrbela za njega, ker so mu vsi obrnili hrbet zaradi njune ljubezni.
V treh letih, odkar sva skupaj sem se marsikaj naučila in na marsikaj zdaj gledam z drugimi očmi. Če je prava ljubezen, je dovolj močna, da premaga še ne vem kakšno oviro. To pa vsak zase ve.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
5.1.2006 13:45:28   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: borovnička

Za mojo mamo ne bom nikoli dovolj dobra.

Ja.. to pa je verjetno res.. in to je edini problem. Cist veeno kaj storis.. poroka, studij, sluzba.. karkoli.. za njo bo to vedno problem.. in v resnici sploh ni problem to, da je tvoj tolk starejsi ampak je problem to, da mama se ni prerezala popkovine..
Ocitno jo bos morala ti.. ampak ti je tudi noces.. Skoraj imate isti problem z mamo...

Neposredna povezava do sporočila: 20
5.1.2006 15:05:13   
mamči
Bolj ko berem, bolj se mi zdi, da tvoji mami tud kak drug moški ne bi bil dovolj dober in da ni osebno kriv tvoj bodoči. Zdaj pa, ali se res paranoično boji za tvojo prihodnost in zato že v štartu vidi vse bolj črno, ali pa je enostavno ena tistih, ki jim otroci res niso nikoli dovolj dobri.
Jaz bi ji v obeh primerih povedala, da jo imaš rada, spoštuješ njo in njene odločitve, želiš imati topel odnos z svojimi starši... Povej ji, da boš najbolj vesela, če bo vesela tud ona, čpe pa ne pa pač ne!!!!!!
Mogoče ne bi bilo slab, da nastopiš samozavestno, da nebo videla da te je v resnici groza njene reakcije in mogoče jo bo to "streznilo".

Neposredna povezava do sporočila: 21
5.1.2006 15:11:24   
en
Jz se na tvojem mestu nebi nic sikiral. Poznam kr nekaj parov, ki so imeli enake tezave. Pa ves kako so to obicajno resli???? Enostavo so se porocili sami + price. Vsi ostali, vklucno s starsi so to izvedeli obicajno kaksen teden ali pa se kasneje po poroki..... in potem je bilo dosti manj "praha".
Pa se to: razlika v letih je je tezava okolice in ne tvoja......torej pusti jo okolici in se ne oziraj na to. Saj ne isces nasveta ali je to OK ali NOK.....

Ps: Poznam veliko parov z starostno razliko okoli 25 let....in tisti ki se ne ozirajo na okolico zivijo prav lepo. Res pa je da v SLO. zivi 99% populacije po pravilih druzbe (ce 100 ljudi misli enako....potem pa moram tudi jaz?????) 

Neposredna povezava do sporočila: 22
5.1.2006 15:16:18   
MarijaPo
Ti tvoji starsi ga pa res lomijo.
Zveze z veliko razliko v letih so obicajno res bolj obsojane kot obicajne zveze, ampak to se ne pomeni, da se vidva ne bi smela porociti.
Le veselo na delo glede priprav na poroko, starsa pa je najbolj obvestiti po posti, da ne bosta naredila scene v prico vaju.
Moj tast in njegova partnerka tudi nista nikoli marala mene in mozev oce je bil kar malo razocaran, ko sva povedala, da se bova porocila, tako da ce bi se se enkrat porocila z mojim mozem, bi mu sel novico sam povedat, ali pa bi poslala vabilo.

Nikar se ne sekiraj, mnenje starsev konec koncev tudi ni ne vem kako pomembno.

(odgovor članu en)
Neposredna povezava do sporočila: 23
5.1.2006 18:54:25   
Nasy
res je tako..veš kaj, ti boš živela z nim, ne mamauser posted image živela menda ne bosta pri njih? Potem se nimaš kaj sekirat! Ma povej direkt, bo kar bo..nimaš kaj izgubit, naj se sprijaznijo, boš vsaj videla, pri čem si! Jaz nebi po pošti nič pošiljala, ko bi šla domov, seveda s tvojim dragim, bi povedala..po moje se pred njim ne bodo upali nič rečiuser posted image No, ne poznam situacije pri tebi, moji so zelo zahrbtni ampak kaže, da sedaj piha tisti veter, ki piha tud v mojo smer..vprašanje pa, kako dolgouser posted image
Vem le to, da sva se odločila pravilno, da sva šla oba od doma..imaš mir, nobenega vtikanja, pa še tako daleč smo narazen, da se že morajo najavit na obiskuser posted image user posted image user posted image

Vsak človek je zase svet- čuten, svetal in lep, kot zvezda na nebu!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Naši živahni deklici se je pridružil prvoaprilček :)

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 24
5.1.2006 19:17:33   
Anonimen
Med mojimi starši je 11 let starostne razlike, mama jih je imela 18, ko je spoznala očeta. in seveda je bil njen oče besen, kje si je tako "starega" moškega našla (dedek je bil čisti patriarh) in jima je delal hude probleme. No, potem sta pa mene naredila in se je moral dedek sprijaznit, da poroka bo, ker bi bila drugače prevelika sramota. Danes sta poročena 27 let in dlaeč najsrečnejši par naokoli. Še moj mož je rekel, da si želi imeti tak zakon, kot ga imata moja starša.

Borovnička, kompleksi tvoje mame so njeni kompleksi. če se z njimi nezna spopasti, je to njen problem, saj je odrasla oseba. S svojim obnašanjem ti ne izkazuje nobenega spoštovanja in zaupanja in očitno ji ni jasno, da ne more živeti še namesto tebe oz. da njene predstave o popolnem življenju niso tisto, kar bi tebe osrečevalo. Očitno še niso ugotovili, da si odrasla oseba in imaš svoje življenje, ki pa ga lahko živiš samo in zgolj skozi svoje lastne izkušnje, pozitivne in negativne. Poročila se bosta ti in tvoj  user posted image , ne pa tvoji starši, zato se ne sekirat, kaj si bodo mislili in kako bodo odreagirali. Gre za vajino odločitev in vajino srečo. Ti jim kar povej, da bo tega in tega dne srečni dogodek in da boš zelo vesela, če bodo prišli. Če pa bodo težili, potem naj pa kar. Si odrasla, polnoletna in ne rabiš njihovega blagoslova.

(odgovor članu Nasy)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?