mamči
|
Iz lastnih izkišenj ti svetujem, da ne skušaš narest konca med mamo in sinom- oz., da njega kriviš za taćine napake. Kaj se je dogajalo med vami nisem brala nazaj, vendar ti lahko samo povem, da nima konca vojna dragi+ tašča+ ti. Če se da se res ti pogovori s tačo, njega ne mešaj, ker otrok se težko opredeli proti materi in vajina zveza garantirano ne bo sproščena, če on "visi" na mami ti pa pritiskaš nanj. Najlepše, če se lahko jasni in glasno pogovoriš in poveš kar ti leži na duši in česa ne akceptiraš. Jaz se z taščo nisem mogla, oz. hotela pogovoriti, ker so bile prehude stvari in se bilokak pogovor ne bi dobro končal. Nekaj mesecev sem se popolnoma distancirala od nje, vendar sem vstrajala, da jo dragi in otrok obiščejo. Ona je sprejela mojo odločitel o "ohladitvi", tako da je mojega drugega otroka videla, ko je bil star že en mesec. Moj odnos do nje danes je vljuden in normalen, če mi kaj ne paše ignoriram, drugače pa ji v vmešavanju ne pustim blizu. Sprijaznila sem se s tem, da neki frendici ne boma nikoli in da tud moji otroci tam še dolgo ne bodo v varstvu, ker ona pač ne izrazi neke želje in potrebe. Je pa res, da se moj dragi sicer pusti "napumpat" od nje, vendar se jaz pogovorim z njim in potem vidi stvari iz dveh plati- sem pa se odvadila mu vsiljevat svoje mnenje in vidim, da sam lepše pride do pravih odgovorov.Povem svoje in pika- ne debatiram več! Če pomislim kot mati v prihodnost, vem da bi bilo zelo hudo, če bi imala težave s snahami in če nebi našli skupnega jezika- to je njena sran plati. Vsekakor je dejstvo- tebi in otroku bo lažje in lepše, če boste imeli ob sebi moža+očeta, ki bo normalno funkcioniral 8brez napadov agresije), tvoji tašči pa naj bo tud jasno, da je zanjo boljše in lepše, če ima normalne stike s tabo in sinom in vnuki- to ji mirno lahko poveš. pa naj se malo potrudi! Drugače pa ti svetujem, da svojega dedca čim manj sekiraš zarad njegove matere ( ker se v njemu nabere agresija- verjetnio bi rad kaj ukrepal, pa nima kje začet) , živi svoje življenje, bodi manj vzkipljiva in pri enem ušesu not- pri drugem ven, ko ti kaj ne paše. Ko se boš ti spremenila, ti garantiram, da bodo tud oni začeli razmišljat- ko boš cool in uživala svoje življenje.
|