Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Bi otrokom kupili "orožje"? 9.12.2005 9:33:43
|
|
|
|
Anonimen
|
Sem zelo proti,posebno od takrat,ko sem videla mojo znanko,kako obsedeno je kupovala za svojega sina igrače,na tematoko vojna.Ničesar drugega ni imel,kot samo orožje vseh vrst.Kar zgrozila sem se.Celo mimetično obleko. Otrok je bil od dveh let naprej oborožen do zob.Kar je prveč je preveč! Nisem pa proti,poletnim pištolam na vodo,ker se da izredno lepo zabavat. Pa tudi za pusta nisem in mojemu vnuku ne bom branila,da če si želo biti kavbojc ali indijanc,ali Zoro.Indijanc ima lok in tomahavk-sprejemljivo.Kavbojc pištolo-sprejemljivo.Zoro pa meč,tudi sprejemljivo. In to zato,ker sem se spomnila,da ko sem bila jaz majhna smo se tudi igrali kavbojce in indijance,le z razliko,da takrat v prodaji ni bilo igrač-orožje pa smo si kar sami izdelali.Tu nastane razlika med današnjo gneracijo in vašo starši in no mojo.Mi smo uporabili vso fantazijo,našim otrokom pa to ni potrebno,ker je vse že tovarniško prfektno izdelano,kar pa nima več smisla in igranje ni tako interesantno.Pa v naših igrah,res,da smo se šli vojno,ampak ni bilo nasilja.Danes pa ga od otrok lahko pričakuješ,ker so pod uplivom televizije in videoigric,ki so nasičene z nasiljem,Otrok vidi in se poskuša enako obnašat. Torej poleti se bomo še šli streljat z vodnimi curki,kaj več pa upam,da ne.
|
|
|
|
RE: Bi otrokom kupili "orožje"? 9.12.2005 10:18:02
|
|
|
|
lan
|
Ja Frutka,meni je to razmisljanje tudi zelo vsec,ampak vseeno upam,da se bomo lahko temu izognili,ker mi res ni lepo. Aja,nas bo imel raje hokejske palice pa bo !
|
|
|
|
RE: Bi otrokom kupili "orožje"? 9.12.2005 10:45:23
|
|
|
|
Anonimen
|
Ja, Lan, ampak jih bo uporabljal namesto puške, za streljat. Če bo hodil v vrtec, se boš temu težko izognila. Jaz sem tudi mislila, da se bom, ampak svet se vrti in mi z njim.
|
|
|
|
RE: Bi otrokom kupili "orožje"? 9.12.2005 11:18:04
|
|
|
|
dory
|
aja ...mal sem zasla...mja no skratka...nobenga orozja pr nas
|
|
|
|
RE: Bi otrokom kupili "orožje"? 9.12.2005 11:34:30
|
|
|
|
niki5
|
Naš je čist ubrisan na take stvari, jaz sem že od začetka proti temu. Zanimivo je, da je zelo nežen, čustven fant, obenem pa ga take stvari, kot so razne borbe in streljanje zelo pritegnejo, kot del igre. Od majhnega se spomnim si je sam delal (kot vsi ostali v vrstcu) pištole iz lego kock, palca je bila pištola, vse živo... Naš je dobil pištolo v dar in jo je povsod nosil naokoli.. nisem ga mogla prepričati, da jo dava stran.. en dan pa sem izkoristila priliko in jo vrgla v smeti, ko ga ni bilo. Ko jo je iskal kot zmešan pa je bila seveda kriva njegova razmetana soba Načeloma sem proti temu, samo če pa dobi v dar je pa težko otroku to odtrgati. Imel pa je en plastičen lok, ker je bil za maškare Robin Hood, drugače pa večinoma hodi naokoli s plastično rokavico (jaz se hecam, da gre čistit wc), ki je od Spidermana in na katero se namontira ene puščice, ki pa so se že vse porazgubila, mrežo, ki šprica pa sem stran vrgla ker je naredil tako sobo, da mi je slabo postalo..
|
|
|
|
RE: Bi otrokom kupili "orožje"? 9.12.2005 13:35:17
|
|
|
|
viv_
|
Mi smo se na morju vedno igrali partizane in Nemce. Vsi smo bili partizani, samo en ubogi fantič, ki je bil otrok zdomcev, je bil vedno edini Nemec. Pa še Slovensko ni znal in mu sploh ni bilo jasno, zakaj ga preganjamo. Za puške smo imeli lesene palice, fantje so si pa potem že delali lesene mitraljeze. Še zdaj znam odlično oponašat rafal a-a-a-a-a-a... Ampak, tako kot pravi Jančika, smo vsi zrastli v dokaj normalne osebke. Pa če se že gremo (teoretično) brez pištol, poletje gre pa težko mimo brez vseh vodo-strelov, ki pa so tudi kot pištole ali kakšne hude avtomatske puške in ne vem kaj še... Ma ja, Splišni, parkrat te bo ustrelil, pa bo!
|
|
|
|
RE: Bi otrokom kupili "orožje"? 11.12.2005 21:36:13
|
|
|
|
KODA
|
Moj dragi ne pusti kupovati pištolic,mečev,nožev.Še pištole na vodo,mu ni pustil.
|
|
RE: Bi otrokom kupili "orožje"? 12.12.2005 8:49:40
|
|
|
|
Anonimen
|
Zelo po vojaško odgovorim: 1.) vse igrače, ki jih Ana dobi/bo dobila na temo pištol, lokov, pušk, tankov - VSE GRE V SMETI! Pa če se mala na glavo postavi. To je edina stvar, ki je nikoli ne bom tolerirala. Pa kako to mislite, da kupite, ker si otroci tako zelo želijo, da so kar bolni na to? Kaj pa, če bi se postavili pred police z jegermeistrom in fehtali zanj? Bi kupile? 2.) Vsakič znova me boli srce, ko vidim na morju otroke z vodnimi pištolami, pa takole decembra, ko cele družine huronsko uživajo ob streljanju in pokanju petard. Mislim, to je pa res ---... Ma rajš ne rečem. Evo, pokanje in streljanje - to je pa moja alergija!!!
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 13.12.2005 11:56:31
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Bi otrokom kupili "orožje"? 13.12.2005 12:38:00
|
|
|
|
kalbo
|
Ko sem bil majhen sem imel vedno vsepolno plastičnega orožja, pa sem čisto normalen. Pri nas smo se vedno igrali polcaje pa lopove, pa nemce pa partizane, pa vam moram povedat, da se mi je v vojski tista Kalašnikova krepko gabila. Če ne zarad druzga, zato ker jo je blo treba durh pucat. Ste kdaj pomislile, da lahko vaš angelček, ki nikoli ni dobil plastične pištole kupi pravo v odrasli dobi in si poteši otroške strasti. Prepovedan sad je vedno najslajši, zapomnite si to.
|
|
|
|
RE: Bi otrokom kupili "orožje"? 13.12.2005 13:10:23
|
|
|
|
BigWhale
|
Itak da ja, se mora ze v mladosti nauciti kako se bo branil pred okupatorjem! ;>
|
|
RE: Bi otrokom kupili "orožje"? 13.12.2005 19:21:57
|
|
|
|
Anonimen
|
Kalbo, če bo Ana kdaj serijska morilka, to ne bo zato, ker ji nočemo dati plastične pištole, ampak zaradi pomanjkanja ljubezni, varnosti, topline. Po tvojem je potem Trobec brez kurjave gor rasel?
|
|
|
|
RE: Bi otrokom kupili "orožje"? 13.12.2005 20:00:37
|
|
|
|
ZARA
|
OOO Meta
|
|
RE: Bi otrokom kupili "orožje"? 13.12.2005 20:32:44
|
|
|
|
dory
|
meta.
|
|
|
|
RE: Bi otrokom kupili "orožje"? 14.12.2005 8:30:50
|
|
|
|
kalbo
|
Mogoče ga je pa zeblo celo otroštvo, kaj veš (Trobca seveda) Hočem povedati to, da je vse to orožje le del igre in nima kakšne posebne zveze z nasiljem. Kot sem že rekel, sem imel vedno ogromno plastik fantastik orožja doma, zdaj pa od živih bitij edino komarja pokončam brez slabe vesti. Sicer pa tega ne boš mogla preprečit, ker je za otroka tudi prst lahko pištola :)
|
|
|
|
RE: Bi otrokom kupili "orožje"? 16.12.2005 22:27:52
|
|
|
|
BigWhale
|
Ja, Kalbo, samo poglej, so tudi drugi primeri, jaz na primer. Mi smo se z bratranci vedno igrali nemce in partizane, pa se cele dneve streljali po dvoriscu in si delali bunkerje, da ne omenjam vseh epizod Odpisanih, ki smo jih pogledali in podozivljali. Pa glej zdaj, kaj je iz mene nastalo... ;)
|
|
RE: Bi otrokom kupili "orožje"? 19.12.2005 12:12:24
|
|
|
|
puncica
|
Hmmm razmišljam in razmišljam. Res je da orožja ne toleriram in da ga sama ne bi nikol kupila, isto bom naredila z igračami, če bo punčica hotla imet kej od tega, jaz tega ne bom kupila, če pa bo ati al pa babica al pa dedi ok, pol naj ima doma, tudi jaz igram na to noto da se slej ko prej naveliča, bomo vidl ko bomo v tisti fazi. Moti pa me to, da nečak star 10 let igra samo streljačine in igrce s vojno tematiko, celo sam si jih dol z emulo vleče in nobeden od njegovih staršev ne reče nič in to igra vsak dan. Potem pa ponoč joka da ga je strah pa če lahko gre spat k njim Tega pa sigurno naši ne bom dopuščala, da bi se pri nas igrale take računalniške igrice. Sej dobro da nisva midva taka obsedenca s temi vojnimi streljačinami (mene itak glava začne bolet, ati pa še cajta nima za take oslarije). Mah čeprav po drugi strani pravim, s tem se bomo borili ko bomo tam, za zdaj so zakon knjige in nodi
|
|
RE: Bi otrokom kupili "orožje"? 19.12.2005 13:11:00
|
|
|
|
Pupica
|
Ja. Vodno pištolo že ima Streljala sta se pa oči in mami Pa botrček, pa nečakinja...nedolžni civilisti pa so bili vsi ostali Ne bom rekla ne, ker se hitro zaletiš. Če bo v modi, in če bodo vsi imeli, potem ne bom komplicirala, vendar bo deležen pogovora o orožju in seveda striktna kazen, ob kršenju dogovorov. Resničnih nože in podobno pa ne. Ne pride v poštev. Aja obvezno pa čelado sicer pa vem iz izkušenj ko sem še delala v vrtcu, da so otroci gradili pištole iz lego kock in ostalega materiala. Tako da preprečiti igre z pištolo ne moreš.
|
|
|
|
RE: Bi otrokom kupili "orožje"? 19.12.2005 20:53:21
|
|
|
|
frutka_
|
No, pri nas v vrtcu so se danes "streljali" z bananami...kaj sem hotela drugega kot da sem jim zagrozila da jim bom banane vstran pojemala in jih poslala opicam v Afriko! No, potem so v tišini prežvekali vsak svojo banano in volk je bil st, pa koza cela...hahaha!!!
|
|
|
|
RE: Bi otrokom kupili "orožje"? 20.12.2005 17:42:07
|
|
|
|
kofetek2010
|
o ja, pa se da tud brez pištol, mitraljezov, lokov in ostalega orožja v 9 letih mu niti enkrat nisva kupila nobenega orožja (no, vodno pištolo že, a za špricat, ne za streljat!) pred 3 leti je dobil neko puško ali pištolo, kaj jaz vem kaj je eno in kaj drugo za rojstni dan od enega sošolca in še preden je ugotovil, da jo je dobil, je že bila varno shranjena na omari - in tam počiva pod debelim kupom prahu še danes glede na to, koliko naslija je dan danes in tudi tega koliko otrok ubije sovrstnika, ker najdejo tapravo orožje in jasno, da ne ločijo kaj je igrača in kaj orožje - ima naš prepoved, da se kjerkoli dotika kakršnegakoli orožja!!!
|
|
|
|
RE: Bi otrokom kupili "orožje"? 20.12.2005 20:03:55
|
|
|
|
Pia73
|
Ko sem o starševstvu razglabljala samo teoretično sem bila odločno proti nakupu orožja. In sem pojedla zarečeni kruh ( ne edinkrat ). Kupim mu ga sicer ne ampak to iz samo tega razloga, ker dobi veliko igrač in tudi "orožja" za razna darila. Sva mu pa seveda razložila na način ki bi ga naj razumel, da streljanje kot tako ni lepo v igri pa dovoljeno, saj v bistvu nihče ne umre.
|
|
|
|
RE: Bi otrokom kupili "orožje"? 20.12.2005 20:13:37
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Pia73 Sva mu pa seveda razložila na način ki bi ga naj razumel, da streljanje kot tako ni lepo v igri pa dovoljeno, saj v bistvu nihče ne umre. Pia 73, točno to je meni Tibor razložil.
|
|
|
|
RE: Bi otrokom kupili "orožje"? 20.12.2005 20:29:46
|
|
|
|
Pia73
|
Ja, Tibor že ve. Sem ravnokar razmišljala in ugotovila, da imajo fantje to samo taka obdobja igranja s pištolami ipd. Se sploh ne spomnem kdaj se je to nazadnje igral. Z vodnimi pištolami se pa še jaz rada pošpricam,.... To sploh ne jemljem kot "orožje", saj obstajajo tudi take v obliki rib, školjk,...
|
|
|
|
RE: Bi otrokom kupili "orožje"? 20.12.2005 20:33:10
|
|
|
|
Anonimen
|
Saj je Tiborja (zaenkrat) tudi že minilo. Točno kakšne tri dni je bila pištola aktualna. Še ena "uspeh" igrača.
|
|
|
|
RE: Bi otrokom kupili "orožje"? 26.12.2005 23:07:21
|
|
|
|
Cikica
|
nevem,sicer ima mor tudi vodno pištolico in nisem ravno navdušena nad tem,se pa včasih kaj z atijom igrata kakšne kavboje.Saj to tudi mora biti.Drugače pa sem proti takšnim igračam,sedaj je na voljo že toliko drugih da mislim da je to na zadnjem mestu. Lp,Cikica
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Kako organizirati nepozaben rojstni dan za...Organiziran rojstni dan za otroke je lahko nepozaben dogodek, ki razbremeni starše in poskrbi za veselje otrok. Izberite...
Kdaj je čas za kahlico?Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?