Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
A vse generalno pucate za praznike? 22.12.2005 21:14:43
|
|
|
|
Anonimen
|
Me zanima, če sam jst običajno pospravljam pred božičem in ne delam generalne, tako kot vsi ostali, s katerimi se zadnje dni pogovarjam Po pravici povedano imamo dneve orng natrpane, še daril ne utegnem kupi (jih bom drug teden), o kakšni peki potice letos sploh ne razmišljam , celo božično drevo bomo v soboto komajda uspeli postaviti ...navsezgodaj zjutraj, ker potem so že drugi plani. In potem poslušam druge, ko se pogovarjajo, kako okna pucajo, pa zavese perejo, pa tepihe v čistilnio servis nosjo, pa drgnejo, pucajo, glancajo... Se mi kr u glavi začne vrtet Jst sproti pospravljam in ne mislim sedaj pa točno pred božičem generalke delat. Je še katera takšna?
|
|
|
|
RE: A vse generalno pucate za praznike? 22.12.2005 21:20:53
|
|
|
|
Primoza
|
Snažilka pride v sredo, če ne bova na Triglavu. Drugače pa le za novo leto malo počistimo, vsaj mizo lepo pobriševa, da se pri slavnostnih jedeh zraven ne vidijo še na mizo prilepljeni ostanki hrane izpred tedna dni (zadnje malo pretiravam).
|
|
|
|
RE: A vse generalno pucate za praznike? 22.12.2005 21:23:13
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz vse spucam samo takrat kadar imam čas. Če je čas za pranje zaves avgusta, jih pa takrat operem. Ne vem. Mislim da je to bolj tradicija da se pospravlja in puca pred prazniki. Potem pa so vse gospodinje od same utrujenosti, tako slabe volje za praznike. Se sama spomnim moje mame ko sem bila mlajša, kako je bila vsake praznike slabe volje, zato ker je bila preprosto preveč utrujena, za vse. Seveda je poleg pospravljanja potrebno še peči, pa za darila so ponavadi tudi ženske odgovorne..... Tako pač je. Zato jaz vse začnem že prej delat oz. si delo porazdelim preko leta (če pa ni vse pospravljeno, me pa tudi ne bo pobralo). Zavese itak operem le enkrat na leto (2* letno se mi jih ne ljubi). Zato je pa tudi vseeno ali jih decembra, ali avgusta, ali novembra....
|
|
|
|
RE: A vse generalno pucate za praznike? 22.12.2005 21:41:32
|
|
|
|
lin
|
Jaz je ne delam ker nimam cajta nitiza dihat kaj še le za generalko,pol januarja ko se vse umiri
|
|
|
|
RE: A vse generalno pucate za praznike? 22.12.2005 21:41:43
|
|
|
|
Annny
|
Pri nas ne vem kakšnih generalk ni, ampak poskusimo sproti pospraviti, pomiti..tako da pred prazniki kaj posebno extra ne pospravljamo Kar se potice tiče..khm..jo spečeta moja mami, moji dve babici in 'tašča', tako da se je meni ni bilo treba še nikoli naučiti Niti nisem posebej zagreta za tako zapletene recepte, raje čas izkoristim kako drugače Okrasili smo pa vse že pred enim tednom, pridni mi
|
|
|
|
RE: A vse generalno pucate za praznike? 22.12.2005 21:49:47
|
|
|
|
total
|
Jaz vska,dan sproti pospravim tako da ni sile z pospravljanjem naenkrat.Rada mam čisto,tako da mi to ni težko delat,vsaj zaenkrat .Vsako jutro me moj Nikec spomni na sesalec in komaj čaka da ga vključim,mi veselo pomaga .
|
|
|
|
RE: A vse generalno pucate za praznike? 22.12.2005 21:51:22
|
|
|
|
Anonimen
|
Niti slučajno ne delam generalke... Že tako ali tako sem znana po tem, da generalk sploh ne delam, ne pred prazniki ne kdaj drugič med letom. Pospravim, ko se mi da. Ampak letos imam pa nekoliko drugačne načrte. Letos sem pa že zdaj pospravila kuhinjsko mizo.
|
|
|
|
RE: A vse generalno pucate za praznike? 22.12.2005 22:04:39
|
|
|
|
Ani 2
|
Mi tudi ne mislimo delat kakšne generalke,ampak pucamo sproti kolikor se pač da , konec tedna pa greva z v akcijo -on sesalec jaz krpo in to je to.Tepihe okna in zavese pa sem že nekaj časa nazaj ,tako da sedaj ni panike . Čao
|
|
|
|
RE: A vse generalno pucate za praznike? 22.12.2005 22:19:23
|
|
|
|
CatJa
|
In potem poslušam druge, ko se pogovarjajo, kako okna pucajo, pa zavese perejo, pa tepihe v čistilnio servis nosjo, pa drgnejo, pucajo, glancajo. Okna čistim 2x do 3x letno in mi na kraj pameti ne pade, da se jih lotim zdaj, sredi mrzle zime - uboge moje nežne rokice , pa še tiste lepljive slikice mamo zdajo gor, tk da - ne, ne, odpade. Zaves nimamo, tepihov tudi ne, hm, kaj še ostane ..... tist pa sproti, pa moram rečt, da imamo še kar čisto in pospravljeno.
|
|
RE: A vse generalno pucate za praznike? 22.12.2005 22:39:01
|
|
|
|
lelaval
|
Zavese in okna sem porihtala že v začetku novembra , sicer pa sproti pučemo. Jutri samo še posteljnine preoblečem (celotni familiji), pomijem tla in pobrišem tla. (če mi bo uspelo ) Potico dobim, kekse pa smo tudi že pekli, ker jutri neseta v šolo
|
|
|
|
RE: A vse generalno pucate za praznike? 22.12.2005 22:41:08
|
|
|
|
Anonimen
|
Ne, jaz sploh ne bom več pucala, štrajkam.
|
|
|
|
RE: A vse generalno pucate za praznike? 22.12.2005 23:41:45
|
|
|
|
Moyca_
|
JAZ BOM OKNA JUTRI, KER SMO JIH PRED 14 DNEVI MENJAVALI PA ŠE JIH NISEM
|
|
RE: A vse generalno pucate za praznike? 23.12.2005 0:31:00
|
|
|
|
KODA
|
Kje imam pa cajt za generalko zdajle!? Za sproti že pospravim,večja pospravljanja,pa sem opravila pred 1o dnevi.
|
|
RE: A vse generalno pucate za praznike? 23.12.2005 7:57:00
|
|
|
|
Anonimen
|
Ne, mi še na misel ne pride. Potem pridejo obiski in vse umažejo pa je spet vse kot prej. Jaz pucam PO praznikih.
|
|
|
|
RE: A vse generalno pucate za praznike? 23.12.2005 8:05:13
|
|
|
|
TARA in MAJ
|
glede nato da sm en teden že doma in bom še 14 dni generalka bo in to danes popoldan čeprav pucam kar sproti tako da velke sile nebo itak bo takoj vse isto sploh po obiskih.Tud če bo takoj razmetan smo da bo lušno
|
|
RE: A vse generalno pucate za praznike? 23.12.2005 8:31:11
|
|
|
|
CIPRESA
|
Ja pa kaj še, še med prazniki ko smo lahko vsi skupaj naj pospravljam??? Jaz vedno pravim takole če komu ni kaj všeč pri nas naj bo pa doma za nas je dobro.
|
|
|
|
RE: A vse generalno pucate za praznike? 23.12.2005 8:35:08
|
|
|
|
viv_
|
ne, samo denarnico spucam
|
|
|
|
RE: A vse generalno pucate za praznike? 23.12.2005 8:54:12
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz mam "generalko" itak enkrat na teden, to pomeni, da zamenjam posteljnine, dobro presesam celo stanovanje, prah pobrišem večkrat na teden. Okna pomijem 4x na leto, zavese isto ali mogoče mal večkrat operem (v spalnici jih itak nimam). No, sem pa včeraj pospravila celo shrambo, kjer imava hrano, pa ne zaradi praznikov, ampak ker je blo že treba. Da spet malo vem, kaj sploh imam, se nič ne znajdem, če je vse razmnetqano tam notri. Ponavadi mam tri moke odprte ipd.,... Danes oz. jutri (ko je poceni elektrika) še operem perilo, za zlikat mam še velik, to je pa tudi ve. Smrekco mam pa že itak skor tri tedne postavljeno!
|
|
|
|
RE: A vse generalno pucate za praznike? 23.12.2005 9:18:11
|
|
|
|
arielca
|
Pred prazniki ne čistim nič več in nič manj kot ponavadi. Enkrat tedensko generalno, sicer pa malo sproti porihtam pa je. Odkar imam pa se sploh ne obremenjujem s tem. Sem zadnjič prebrala nekaj zelo pametnega za čas po porodu: Če se mama ali tašča napovesta na obisk, ni treba takoj vsega počistiti, ker potem za njiju ne ostane prav nič pametnega dela...
|
|
|
|
RE: A vse generalno pucate za praznike? 23.12.2005 9:27:41
|
|
|
|
Anonimen
|
Ja!!že cel teden,vsak dan po malo.Danes izgledam slabše kot tista krpa,ki jo uporabljam za brisanje.Pa še nisem končala Danes naprej v boj s pajčevino!!!!! Jutri pa se bom ukvarjala z lonci in pekači.
|
|
|
|
RE: A vse generalno pucate za praznike? 23.12.2005 9:29:33
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Selena Ne, mi še na misel ne pride. Potem pridejo obiski in vse umažejo pa je spet vse kot prej. Jaz pucam PO praznikih. Sej je res,da umažejo!To imaš prav! Ampak jaz dobim obiske,ki imajo rentgenske žarke montirane v očeh
|
|
|
|
RE: A vse generalno pucate za praznike? 23.12.2005 9:46:01
|
|
|
|
Anonimen
|
Neva, kaj boljšega!! Potem jih pa izkoristi za pucanje tistega, česar sama nisi opazila, heheh.
|
|
|
|
RE: A vse generalno pucate za praznike? 23.12.2005 9:46:44
|
|
|
|
karmy
|
ja pa valjda generalka..še med letom je ne delam pa jo bom zdele...pospravim ko se mi da, zaves pa nimam... neva6 ---> ja jim moraš neki pustit da potem čivkajo...če kej vidjo kar naj bi blo po njihovem pospravljen pa rec naj oni dvignejo rit in pospravjo
|
|
RE: A vse generalno pucate za praznike? 23.12.2005 10:01:26
|
|
|
|
Arwen
|
Ne. Jaz se generalne vedno lotim spomladi, ker imam takrat več energije za take stvari, pa toplo je zunaj, stanovanje se lepo prezrači...Sredi zime tudi meni na kraj pameti ne pade, da bi okna pomivala.
|
|
|
|
RE: A vse generalno pucate za praznike? 23.12.2005 10:35:22
|
|
|
|
baguSka
|
Zaves nimam, tepihov tud ne. Okna mi puca tašča ene 4x na leto. Prah in sesanje sta pa itak skoz v akciji, tko da..
|
|
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?