Gina
|
Kaj pa potem, rija, če pada vse nate? Kaj lahko pade nate na nekem forumu? Nekaj počečkanih vrstic, ki jih prevedeš v svoji glavi v besede. Pa to je le vibriranje zraka. Vibriranje zraka pa ne boli. Boli tisto, kar si ti prevedeš v svoji glavi za tem, kar prebereš. Če si prevedeš tako, kot je ok, te ne boli, če si pa prevedeš, da je grozno, če nekdo drugače misli, pa imaš problem. Kaj pa je hudega, če veljaš za norca? A potem se bo pa svet podrl ali kaj? Mene so vzgajali, da je fajn, če nisi v povprečju. Jaz sem bila vse svoje življenje ponosna na to. če so te pa vzgajali, da je izven povprečja biti zanič, potem pa imaš spet problem. osnovne stvari ljudje ne vedo. Da te nekdo ima rad, te mora najprej spoštovat. če te hoče spoštovat, te mora upoštevat. Če hočeš, da te nekdo upošteva, potem težko to dosežeš iz stališča povprečja. Mogoče včasih, vsesplošno pa ne. Bolj kot misliš s svojo glavo, bolj ti je vseeno, kaj si ljudje mislijo o tebi. Bolj kot ti je vseeno, bolj te cenijo. POtem pa je še ena stvar. Ne sme ti biti sploh pomembno, če te kdo ne mara. Ne morejo te vsi ljudje ljubiti. Različni smo. In kaj potem? Te pač nekdo ne mara. Ima pač drugačen okus kot ti. Saj nihče ni slab - ne ti ne on, samo različne poglede na svet imata. To pa ja ni nič groznega. V resnici ti tudi nihče ne more nič, če mu tega ne dovoliš. Redko od koga si tako zelo odvisen, da bi te lahko samo zavoljo ne-rad-imeti fejst zafrknil, spodmaknil. To se zgodi samo,če ti to dopustiš,. In če si v povprečju, vedo, da se lahko zajeb....s tabo, saj si povprečen, ne boš nič naredil, preveč ti je pomembno mnenje soljudi. Če pa stojiš za svojim mnenjem, pa če si vsaj približno vljuden, pa zelo daleč prideš v družbi. Niti šef ti nič ne more, če delaš kot je treba, večinoma - samo dovolj razgledan moraš biti in zakone poznat. Vsak šef ima zakone nad sabo. Torej je še vedno vzrok zakaj si nekdo nič ne upa, popolnoma vzrok neznanja, strahu pred bavbavom, ki si ga narediš v lastni glavi.
|