|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Strah pred porodom
6.12.2005 10:46:25   
Lorena
LP!

Kako ste se ali pa se ''psihično'' pripravljate na porod?
Mene je namreč zelo zelo strah! Tako zelo, da je to uvidel tudi moj dragi, ki se je na veliko presenečenje vseh, odločil, da bo ves čas z mano!user posted image   Le to me nekako tolaži. Pravijo, da je potem lažjeuser posted image . To vem, da bo, ampak kaj pa bolečine?

Komaj čakava to user posted image , po eni strani me je pa vsak dan ko sem bližje PDP bolj strah!

Kako premagat ta strah?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Strah pred porodom
6.12.2005 10:51:14   
Anonimen
Enostavno se je najboljše sprijazniti s tem, da otrok enkrat mora ven. Jaz sem se poskušala to prepričati celo nosečnost, pa ni šlo. Tako me je bilo strah, ko so me poslali iz pregleda 4 dni po roku kar rodit, ker sem imela premalo plodovnice, da sem sedela z možem v čakalnici spodaj in nisem imela poguma pozvoniti na vratih. Šele, ko se je on razkuril, sem šla. No, ko sem bila enkrat notri, v spalni srajci in videla, kake super babice imam okoli sebe, je strah minil. Potem pa tako ali tako nisem več imela časa misliti na strah, sem se morala ukvarjati s user posted image  popadki.

(odgovor članu Lorena)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
6.12.2005 10:56:05   
Anonimen
No,jaz pa moram povedat,da sploh nisem razmišljala o porodu.
Ko boš videla svojega dojenčka boš na vse pozabila verjemi

(odgovor članu Lorena)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
6.12.2005 10:58:45   
Marogica
Ne poznam nosečnice, ki ni imela strahu pred porodom. Saj ti je čisto normalno, ker se nam podijo misli po glavi od tega, če bo bolelo, kako dolgo bo trajajlo, bo vse v redu z otrokom, bo porod dolg ipd. tega strahu ti pač ne morem odvzeti. Lahko pa te pomirim samo v toliko, da če je partner s teboj, je stvar dosti "enostavnejša". Lahko se obrneš na njega, ko boš žejna, da te masira, da mu celo poočitaš, da je on krivuser posted image in pa ensotavno, da je s teboj.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
6.12.2005 10:59:48   
muki1
A ko ste ga pa delali, te pa ni bilo strah? user posted image  user posted image  user posted image  Ne, se hecam, to govorijo ponavadi starejši ljudje, ko potožiš, da te je strah.
Probaj ignorirat. Odmisli ta dan, itak ne boš umrla. Veseli se vsak dan posebej in odrini v ozadje misel na porod in bolečino. Ko bo prišel ta dan, se boš pa itak morala soočiti.
Raje se zaposli s čim drugim, kot pa da tuhtaš o strahu.....

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
6.12.2005 11:00:03   
Anonimen
js se s to mislijo sploh nism ukvarjala ker sem vedla da bom dobila ea in me sploh ni blo strah ker sem vedla da bo največ kar me bo bolel tisti popadki doma preden do porodnišnce pridem. pol je blo pa še tolk bol ker so mi porod sprožil in istočasno dal ea tko da tut enga popadka nism čutila user posted image

če te je res strah premisl o ea!

(odgovor članu Lorena)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
6.12.2005 11:03:10   
lenika
Mene zaenkrat ni še nič strah, res pa je, da imam do poroda še 5 mesecev. Bomo še videli, kako bo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
6.12.2005 12:02:19   
Lorena
Ko sem imela jaz še 5 mesecev do poroda me tudi ni bilo strahuser posted image user posted image user posted image

Hvala za tolažbo, kakor vse tako tudi jaz. Noter ga menda že ne bodo pustiliuser posted image user posted image user posted image  
Drugače sem premagovala strah (npr. letenje z avionom..) s kakšnim kozarčkomuser posted image ... sedaj bo pa treba brezuser posted image

Lep dan!

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 8
6.12.2005 12:13:38   
babylove
Mene je še zdaj strah, pa sem že pred 1 letom rodila user posted image .

(odgovor članu Lorena)
Neposredna povezava do sporočila: 9
6.12.2005 13:06:16   
sarazan
Tudi jaz sem imela mešane občutke glede poroda, ne vem pa, če me je bilo ravno strah.
Po obisku materinske šole pa sem prepričana, da ob pravilnem dihanju ob popadkih in poslušanju babic, ne more biti nič tako grozno. Ene se bolj bojijo dojenja in težav z njim,... Pa je tudi tu strah odveč.

Pogum punce, saj boste na koncu dobile nekaj nalepšega - vašega otroka.user posted image

Princeska Sara se je rodila 29.1.2006.
Princeska Maša se je rodila 13.7.2010.

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 10
6.12.2005 14:32:12   
darja72
Na prvi porod sem se malček psihično pripravljala, ampak ni bilo učinka. Zdaj drugič raje ne mislim nanj, sem se kar za ea odločila. Mi je bistveno lažje, če vem, da ne bo "ponovi vajo" na naslednjem porodu. Lara, a si ti na Jesenicah rodila z ea? Lahko prosim napišeš par besed: kako se zmeniš itd.? Hvala.
lp

(odgovor članu Lorena)
Neposredna povezava do sporočila: 11
6.12.2005 15:06:33   
amy26
Mene vse do zadnjega ni bilo strah, 9 dni čez rok je blo pa treba roditi, v bistvu me je bilo šele tisti trenutek malo strah ko je rekla da gremo roditi in po klistirju ko čakaš, pol ko pa sem bila enkrat v porodni pa me je strah čisto minil ker je bil dragi ob meni. Vse bo še ok, sam ne preveč misliti kaj bo?, kako bo?,..

(odgovor članu darja72)
Neposredna povezava do sporočila: 12
6.12.2005 15:13:13   
janja
Mene pa ni bilo nič strah. Skrbelo me je edino, če bo z otrokom vse v redu. Pomembno je, da se čimbolj sprostiš. No, moj porod je bil težak. Rodila sem brez EA, s svojimi popadki. So bili pa v stalni pripravljenosti za CR, ker imam ozko medenico. Pa je šlo, sicer na knap - mali se je zataknil z rameni, in ko so ga vlekli ven so mu nategnili živec desne roke. Ampak sva preživela. Rokica se je popravila, moji številni šivi pa zacelili.
Priznam pa, da me je zdaj le malo strah, če bi morala še enkrat rodit. Ampak ta strah ni toliko povezan z bolečino, kot je strah pred nastankom poškodb.

Otroci so naše največje bogastvo! Čuvajmo jih!

http://janja73.mojalbum.com
http://zo-ja.mojalbum.com

(odgovor članu Lorena)
Neposredna povezava do sporočila: 13
6.12.2005 15:15:48   
KIRA
jaz sem imela 2x CR in me je blo prvič strah, kot vrag križa. saj sem vnaprej vedla da nekaj ne bo vredu - za te stvari imam 6 čut. so me skor fentali. user posted image   ampak sem žilava in sem preživela, se pa ne maram spominjat nazaj, ker je blo hudo. drugič me ni bilo tako zelo strah - če sem preživele prvega, ki se je zakompliciral total, bom še drugega tudi. huje ne more bit, sem si rekla. ampak če moža ne bi bilo poleg, bi najbrž vseeno ušla domov. user posted image user posted image  prvič sploh.

(odgovor članu Lorena)
Neposredna povezava do sporočila: 14
6.12.2005 15:16:53   
ronja5
Preberi knjigo Izziv poroda, meni je ful pomagala.

Ljudje smo kot angeli z enim krilom-poletimo lahko samo objeti.
(Oprah)

(odgovor članu Lorena)
Neposredna povezava do sporočila: 15
6.12.2005 15:22:46   
NRMM
Strah pred porodom, kaj je to user posted image user posted image ? Ko bi le bilo tako preprosto rečt, bi bilo super.Čeprav lahko rečem, da kaj veliko o porodu ne razmišljam, ko pa mi kaj podobnega začne rojit po glavi, si začnem razmišljat o tem, da rodit je potrebno pa bilo kakor bilo in da vsega hudega bo enkrat konec in potem samo cartanje z user posted image .

Lorena naj te ne bo strah, glavo pokonci, misli o trenutku, ko boš spoznala svoje malo zlato, ki je rastlo v tebi 9 mesecev user posted image .

Moji dve nagajivki :-):

Maruša 24.12.2005
Maša 26.6.2007

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 16
6.12.2005 15:24:04   
Anonimen
Mene pa ni strah oz. se mi zdi, da je strah povsem normalen del nosečnosti in poroda, da tako mora biti. Z vso bolečino, navali čustev, strahov vred. Dejansko do poroda ne bom prav točno vedela niti kako celotna stvar poteka, niti kakšni občutki me bodo prevevali, tako da skušam jemati vse skupaj kot čisto naraven potek, ki je z razlogom tak kot je že tisoče let. Pa še vsaka nosečka je rodila, tako ali drugače.
Veliko bolj me skrbi, če bom znala bitio dobra mama.

Potem me bo pa tik pred zdajci napadla panikauser posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu Lorena)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
6.12.2005 15:36:45   
ribica.
Prvič sem rodila naravno, vendar zelo posiljeno, kar ni ravno fajn. Ni potekalo kot bi pričakoval. Zaradi tega je bilo zelo mučno. Vendar sem kljub temu vedno trdila, da mi je porod izziv. To trdim še danes, ko ze čakamo na drugega otročička. Vem pa, da ko greš rodit prvič, ti je ta bolečina nepredstavljiva. Ne moreš si res dobro predstavljati, na kak način boli. Jaz zase lahko rečem, da sem si drugače predstavljala in da če porod teče kot mora, da se da ok prestat. Ampak seveda, boli, valda. Važno je, da se ne koncu oba dobro počutita.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
6.12.2005 15:46:23   
Jančika_
Nikoli me ni bilo niti najmanj strah. Verjetno zato, ker sem iz svoje najbližje okolice že od malega glede poroda dobivala sama pozitivna sporočila. Predvsem od moje mame. Tudi zdaj, ko že vem, kaj me čaka, me ni strah.

Imam pa prijateljico, ki sploh še ne načrtuje otrok, pa jo je že zdaj tako strah, da je vsa zelena, če ji kdo samo omeni porod. Kot je sama priznala, je vedno slišala samo jamranje in strašenje.

Nimam nasveta, kako se znebiti strahu, ker ga sama pač nisem poznala, morda pa bo pomagalo, da prebereš čimveč porodnih zgodb, da si boš lažje predstavljala, kaj te čaka. Razen, če te bo to le še bolj prestrašilo. V vsakem primeru pa - otrok mora ven, tako ali drugačeuser posted image . Srečno!

< Sporočilo je popravil Jančika -- 6.12.2005 15:47:33 >

(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 19
6.12.2005 15:51:37   
Jančika_
Aja, Lorena, še to. Res je, meni je moževa prisotnost zelo pomagala. On je bil moja točka za koncentracijo, drugih ljudi sploh nisem dobro opazila. Že pred porodom sem mu povedala moje želje (roditi v polsedečem položaju in da mi dajo otroka takoj na trebuh) in tako je bila njegova naloga, da je to pojasnil babici. Jaz pa sem se lahko posvetila samo premagovanju bolečine in rojevanju.

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 20
6.12.2005 16:27:40   
cebelicamaja
Mene zaenkrat sploh še ni strah (kar je pravzaprav težko razumeti, glede na to da se zobarja bojim kot hudič križa).  Prepričana sem, da bo potekalo vse OK, tisto bolečino bom pa že zdržala.

Mojemu user posted image sem naročila, naj si naredi dobro zalogo vicev (za vsak slučaj, če bo dolg porod).  Povsed povdarjajo, da se je med popadki potrebno čim bolj sprostiti. In mene zna moj dragi z njegovim smislom za humor zelo dobro spraviti iz popolnoma napetega stanja v blaženost.

Tudi meni se zdi, da na šoli za starše tako lepo vse razložijo, da te fino pomirijo. V glavnem. Polna sem teorije, kako bo šlo. O izvedbi pa enkrat v marcu.

Me res zanima, če bom pred vztopom v porodno sobo res tak junak in če mi bo res do poslušanja Andrejevih vicev. user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil cebelicamaja -- 6.12.2005 16:29:29 >

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 21
6.12.2005 17:33:31   
Naja31
Jaz se pred porodom sploh nisem obremenjevala s tem. Sem si že mislila, da bomo že. Po naravi sem človek, ki se ukvarja s problemom šele ko ta nastane in ne razmišljam kaj bi, če bi.
Pa sem potem bila toliko bolj šokirana, da je lahko tok hudo. Zdaj ko vem kaj me čaka, sploh ne vem če bi še kdaj rodila. Brez EA porodnišnice niti ne povoham več user posted image

Moj dragi je bil cel čas zraven in moram povedati, da brez njega ne bi preživela. Ok, ne dobesedno, ampak mi je bil res ogromno v oporo in pomoč.

(odgovor članu cebelicamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 22
6.12.2005 18:38:02   
ZARA
IZVIRNO SPOROČILO: babylove
Mene je še zdaj strah, pa sem že pred 1 letom rodila user posted image .

user posted image user posted image user posted image  Bravo BL !!! 

Ja mene je blo tako strah, da me na koncu sploh ni blo več strah...

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 23
6.12.2005 21:39:51   
ameli
Lorena, meni je ful pomagalo DIHANJE. sem se res skoncentrilala samo na to. Ko je prišel višek popadka in sem začela popuščati mi je pomagal pri dihanju še mož. Tako sva sopihala, da bi lahko vozila celo kompozicijo vlaka user posted image .
Najhujši so se mi zdeli zadnji trije popadki pred iztiskom. Ko prideš potem v to fazo je že OK.

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 24
6.12.2005 21:43:06   
KODA
Mene je bilo pred drugim carskim rezom strah,da je bilo joj.Taprvič me ni bilo kaj dosti,ker nisem vedela ,kaj me čaka.V drugo,sem že vedela v kaj se podajam.

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu ameli)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?