sarazan
|
Materinska šola v Lj. porodnišnici: Prvo predavanje je ob 16 ali 18h in traja cca 1 uro, ker samo povejo, kako tečaj poteka, razdelijo urnike in pokažejo dihanje ob popadkih - domača naloga je vadba dihanja . Očetje morajo biti prisotni samo 2x - predavanja o porodnih dobah. Tudi preverjajo prisotnost. Na podlagi tega, dobijo potrdilo, da so slišali vse o porodu in imajo s tem za 3.000 sit nižje plačilo za prisotnost pri porodu. Pa baje jih bolj pri miru pustijo in ne težijo. Moram reči, da je pa pametno, da sliši čim več predavanj. Roko na srce, drage moje, tudi iz tujih ust morajo slišati, da si zaslužimo razvajanje, pomoč in posebno pozornost. Pa tudi, kaj se bo dogajalo med nami, ko bo otrok pri hiši, kako pomembno vlogo imajo, da se mamica ne naveže na otroka toliko, da pozabi na partnerja,.... Moj je zamudil samo fizioterapijo, ki je bila še meni brezveze, pa predavanje o dojenju, ampak sem mu doma vse povedala, kaj ga čaka . Karin... vse najboljše!!! Še ena slavljenka. Najlepše darilo te še čaka... dobiš ga februarja . Slabokrvnost: meni so kri za hemoglobin preverjali samo na zadnjem pregledu. Sestra me je pičla v prst, vzela kapljo krvi in jo dala v eno mašino. Čez minuto je imela rezultat. Bil je odličen - vrednost 138 (slabokrvnost se začne pri 120 in manj). Ker se malo spoznam na biokemijske procese v našem telesu, vam svetujem, da ob uživanju železovih tablet ali sirupa, ki ga predpiše G, obvezno zraven jejte ali pijte kaj, kar je bogato s C vitaminom. Železo se pravilno izkoristi v telesu le ob prisotnosti C vitamina! Sicer praktično nič ne naredite... Spanje: Jaz spim k ubita . Opazila sem edino, da se prej naspim, kot pred meseci. Čas spanja na noč sem zmanjšala sigurno za uro. Pa nisem manj naspana. Mogoče se telo pripravlja na "nespanje". Jutri grem pa na UZ pregled in komaj čakam, da vidim svojo . V sredo zjutraj imam pa pregled pri G. Spet jih bom slišala zaradi kil, pa se sploh ne sekiram. Saj jaz nosim špeh po svetu, ne G, a ne? Dokler ne škodim otroku, naj ne komplicira, si mislim...