sazi
|
Komaj sem se prebila skozi vse vaše "pripovedi" - res je užitek brat vse skupaj, samo treba pa si je vzeti čas - prav namensko. Toliko stvari, da ne vem, kje naj začnem: Voziček: sem že omenila Quinny Speedy, je pa v jesenskih barvah (zelena, rjava, glavni del pa je oranžen), košara je temno siva, lupinico pa še kupujeva. Nisem nek manijak barvne usklajenosti, sem pa tudi mnenja, da je glede na spol vseeno kaj je kakšne barve, le fantek z roza ne gre skupaj. Kupila sva ga preko sončka in je bila poštnina 790 sit, dostava v 2 dneh. Spanje : za začetek bo v (za 2 meseca) sposojeni zibelki, potem pa v posteljici pri naju v sobi (itak bi bil nekaj mesecev) saj nimava še ene sobe, da bi lahko imel svojo in tako se tudi z dekoriranjem otroške sobice ne ukvarjam, ker je enostavno ni. Moje spanje: nimam noči, ko se zbudim in potem ne morem zaspati nazaj. SPloh ob mojih zadnjih zdravstvenih problemih (bule na glavi - so še kar tam in vsak dan kakšna več) me je pa še prebujna domišljija popolnoma sesula in če sem se ponoči zbudila ni bilo šans, da zaspim nazaj - sem bila čisto prestrašena. No, recimo da zdaj po odzivu zdravnikov (čeprav nimajo pojma za kaj gre) nekako sklepam, da ne bo kaj hujšega in imam že mirnejše noči. Lupinica naj bi bila za novorojenčka res primerna čez dan le za kakšno urico - torej samo za prevažanje z avtom, saj je pomembno, da je na popolnoma ravni podlagi. Prijateljičin sinko je na začetku spal kar v košari od vozička. Sramna kost - oziroma vezi tan naokrog tudi mene občasno bolijo. Tako kot je ena napisala - paziti je potrebno, da se premikamo z nogami skupaj. Čim manj razkorakov in nič sedenja po turško in podobnega. Prazniki: o darilih še ne razmišljam, bo pa treba. Trenutno si želim razjasniti moje zdravstveno stanje, naštudirati za naslednji izpit (prihidnji teden), urediti samoplačniški UZ, nekako dobiti potrdilo o PDP pred naslednjim pregledom, pospraviti stanovanje, ugotoviti, kaj vse mi še manjka za ... Kakšna darila torej? Kam naj jih stlačim v moji tudi pozabljivi in precej obremenjeni glavi? Še dobro, da v službi kmalu nastopim dopust in mi tako ne preostane več prav veliko dela. Nos in krvavitve: tudi pri naju v stanovanju je grozljivo suh zrak. Najbrž bi bil smotern nakup kakega vlažilca, saj bo najbrž tudi potem za bolje, da ni tako suh zrak? Vsako jutro se mi dihalne poti čistijo vsaj 1 uro. Krvavo imam sluz iz nosu in tudi tisto, kar se mi nabira v grlu in izpljuvam. Po kaki uri se zadeva normalizira in čez dan večinoma ni nikjer nič krvavega - zjutraj pa spet. MŠ: tdi midva začneva naslednji teden v porodnišnici - tako kot Tinkatonka. Moram še v porodnišnico po nalepke enkrat skočit. Upam, da bom naslednji teden lahko šla na vsa predavanja, saj imam drugo polovico tedna spet zafilano z mojim izobraževanjem. No, glede na to, da je za vsako predavanje 5 terminov, bi mi moralo uspeti, kajne? Imena: joj, med naštevane zgoraj sodi še izbira imena. Bo treba kar nekaj časa posvetiti. Saj imam nekaj idej, samo res želim tako ime, da jih ne bo potem v vrtcu spet 5 s takim imenom, za kake eksperimente z imeni pa tudi nisem. Sneg: kakih hujših težav s snegom nimam (odkar so nama ukradli avto ). Je pa malo problem s parkiranjem - od sestre sposojen stari avto, ki upam, da bo še zdržal nekaj mesecev - komaj dobi parkirišče pred blokom. Tiste, ki stanujete v blokih - ali imate tudi pri vas "gajbičarje" - folk, ki si "rezervira" parking z gajbico in pšomožnosti napisano svojo registrsko številko? Matr mi grejo na živce. Prej sem šla do zdavnika peš, pa je ob povratku sijalo sonce. Prav lep sprehod je bil. Bom šla mogoče zdajle še za pol urce ven - res je super občutek malo se preluftat. Cigaretni dim: hvala za vse odgovore na to temo. Bom šla tja malo posedet, če me bo pa preveč motilo, bom pač toliko prej odšla. Ne morem pa verjet, da je toliko sebičnih kadilcev, da niti nosečnici ne privoščijo svežega zraka (ursa_p). Jaz sem že v nenosečem stanju prava tečka glede tega. Potem pa rečejo, da nmo nekadilci netolerantni. Netolerantni do česa - da nas zastrupljajo? Saj lahko kadijo, samo ne, če potem mi ne moremo do čistega zraka... No, upam, da sem "obdelala" vse trenutne teme. Moj želodec se oglaša, tako da grem nekaj pohrustat. Lepo se imejte, na snegu pa pazite, da vas kje ne spodnese. pozdravčke
|