koruzica
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa Jaz sem bila dolgo časa nazaj dodatno zavarovana pri Vzajemni, pa se sploh ne spomnim, zakaj sem zavarovanje tam prekinila. Moj dragi je bil preko službo zavarovan pri Adriaticu, ko pa je menjal zaposlitev, mu je zavarovalnica, ne glede na obvestila o prekinitvi tako zaposlitve kakor zavarovanja, še kar pošiljala položnice. No, ne njemu osebno, ampak bivšemu delodajalcu, ki pa jih ni obvestil, da on ne dela več pri njih. Posledično je tako nastal dolg, zaradi katerega se pregovarjajo še danes. In to je tudi razlog, zakaj moj dragi niti noče niti ne more biti zavarovan pri Adriaticu. Sva se pa oba skupaj ravno v začetku tega tedna zavarovala pri Triglavu, on in moj Jan pa še nezgodno. Pa bomo videli, kako bo. Agent nama je tako ali tako razložil, da so pravice iz dodatnega zavarovanja enake ne glede na to, pri kateri zavarovalnici si oz. boš, po 1. marcu 2006 bodo pa vse premije enake, tako, da mislim, da je vseeno. Še moje mnenje... Se čisto strinjam z anonimnima pisateljema, Catja, tudi s teboj, načeloma, si pa ena redkih ki jim oče to lahko ureja; verjamem da vam prav svetuje, koliko vam pa dejansko, pa ne vem... Certifikat...lapanje v prazno; številke 0,0000 itd, nam povedo, koliko nas zavarovalnica ceni. Nič cela nič nič nič.... Ne primerjajte tega certifikata z lastniškimi leta 90, ker od tega ne bo nič. Ker je omenjena zavarovalnica pravno urejena kot družba za vzajemno zavarovanje, ni d.d., to že veste, certifikat pa poskušajte prodat sedaj ko ste že (še )člani, ( niste delničarji ); ga ne morete, ker ga nimate komu; če pa izstopite, pa zgubite svoj nič cela nič nič nič ..deleža. Pridobili bodo tisti ki so že pri koritu; navadni državljani pa bodo pridobili z tem,da se prepišejo na eno izmed d.d. zavarovalnic, zdravstvenih, ker jim zaradi slabega poslovanja katere izmed dveh inštitucij ne bo potrebno plačevati višje premije, v primeru da gre njima slabo.Stroške nosita inštitucije, kar za d.v.z. ne velja.Ker ni d.d..... Je pa dejstvo da zavarovalnice nikol ne bodo propadle, razen če pride Bine Ladinc... Vsak ma pa pravico do svojega mišljenja in odločitve, tu se strinjam s Catja
|