|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Uvajanje v vrtec
24.11.2005 13:42:54   
Lari
Pozdravljene!

Sem mamica 11 - mesečne punčke in ker se moja porodniška počasi izteka, sva ta teden začeli z uvajanjem v vrtec. Prva dva dneva sva bili skupaj v igralnici cca. 2 uri, potem sva šli skupaj domov. Včeraj pa sem jo samo oddala in čakala zunaj igralnice kako bo šlo. In rezultat je jok, jok,... Danes je bilo isto, tako da je bila samo 1 uro v vrtcu, pa še to je jokala.
Zanima kako je uvajanje vaših malčkov potekalo, in ali ste imele mogoče drugačen sistem? Kakšnega pa predlagate? A mislite, da se bo navadila? Vzgojiteljca je rekla, da bo ona očitno rabila malo več časa, ker je zelo navezana name. Se pa še dojiva.

Lepo prosim za nasvete!

Lara in Jan, moja sončka.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Uvajanje v vrtec
24.11.2005 16:56:09   
lex
Pri nas poteka uvajanje cel mesec. Tako imjo otroci in starši dovolj časa, da se "navadijo" na vrtec. JAz začnem mojega uvajati decembra, ker grem januarja v službo (isti vrtec kot Aleks). midva bova vsak dan šla v vrtec in najprej bova skupaj v igralnici, nato pa bom smrknil ven in ga za začetke samega pustila tam 10 - 30 min (kako bo). Tudi naša vzgojiteljica v jaslicah pravi, da je bolje, če je otrok postopoma uveden v vrtec, kot pa da ga naenkrat butneš not. Probaj manj časa it ven iz igralnice - greš 2 kroga okoli vrtca, potem pa nazaj - toliko, da vidi da se vrneš po njo, ne pa da jo pustiš.  Navadit se mora, da mamice ni vedno ob njej in da se VEDNO vrne po njo. Tako, da ti predlagam počasnejše uvajnje (tudi tebi ne bi bilo prijetno, če bi te kar naenkrat pustili).

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu Lari)
Neposredna povezava do sporočila: 2
24.11.2005 17:01:58   
Spark
Ojla!
Mi se tudi uvajamo ta teden. Začeli smo v ponedeljek in smo bili 3 ure v vrtcu. V torek sem šla ven za 15 min, in ko sem prišla nazaj, sem slišala svojo punčko da se joka s takim jokom, katerega nisem še nikoli slišala. Jokala se je celih 15 min. V tem času ni hotela ne dude ne flaške.
V sredo sem šla ven za 40 min in ko sem se vrnila se je jokala, pa zelo hitro se je pomirila.
Danes sem šla ven za eno uro. In baje se je jokala, pa potem se je pomirila. Potem se je spet spomnila in ponovno v jok. Ko sem se vrnila, se ni jokala ampak je bila v naročju pri vzgojiteljici.
V času ko sva obe tam, se sploh noče nič igrati z menoj. Je zelo samostojna in hitro gre po svoje.
Upam da bo hitro bolje in da se ne bo nič več jokala. Imamo pa še cel drugi teden za uvajanje.

(odgovor članu Lari)
Neposredna povezava do sporočila: 3
25.11.2005 10:56:41   
kaja11
Pri nama je bilo uvajanja hitro konec.... prve tri dni sem bila z njim v sobi; mali se je igral in užival, sploh me ni gledal. Ko sem šla ven za kakšno uro sploh ni opazil. Ko pa sem četrti dan izginila za tri ure je bila pa drama. Moj sine je drugače taaaaak dobrovoljček, k vsakemu gre, .... nisem pričakovala takšne drame pri uvajanju v vrtec. Prvih štirinajst dni je jokal, ko sem ga oddala.... ko pa sem prišla po njega je imel čisto otečene oči... pa tudi popoldan je bil nemogoč, skos je jokal.... srce se mi je paralouser posted image . Po štirinajstih dneh so se pa zadeve umirile. Nič več ne joka zjutraj, popoldne je dobre volje. Verjetno sem tudi jaz malo kriva pri celi stvari.... v enem letu ga je babi 2x po eno uro čuvala, drugače je bil pa skos z mano. Valjda je revež doživel totalen šok.
Boš videla, tudi tvoja punčka se bo navadila. Po moje pri nas ne bi bilo nič bolje, če bi uvajali počasneje. Moj sonček je doživel šok šele ko me par ur ni bilo tam. Ko sva bila tam po eno uro, me sploh ni upošteval... vsi drugi so plazili po meniuser posted image

(odgovor članu Lari)
Neposredna povezava do sporočila: 4
25.11.2005 21:55:59   
andrejaz
Tudi midva sva imela ta teden uvajanje. Je pa star skoraj 15 mesecev. kakih 14 dni preden sva začela z vrtcem sem ga čisto prenehala dojiti. Se mi je zdelo, da bo tako lažje prenesel vrtec. No, ti jo sedaj ne smeš nehati dojiti.

Pri nas je bilo takole:
- 1 dan - Prišla sem okoli 8.30 po malici in sem bila z njim 1 uro in nato sem odšla za 1 uro. Sploh me ni pogledal ko sem mu rekla da grem. Ko sem prišla nazaj je bil čisto OK. Sploh ni nič jokal.
- 2 dan - Prišla sva okoli 8 na malico in sem bila z njim okoli 1 uro. Nato je bil tam tudi za kosilo do 11.30. Spet me ni šmirglav ko sem šla. Baje ni nič jokal.
- 3 dan. Sem ga ob 8h pripeljala v igralnico in se takoj poslovila od njega. Je zajokal in kot sem videla čez okno je po pol minute nehal ko ga je vzgojiteljica vzela v naročje. Bil je tam tudi na spanju. Ko sem prišla malo pred 14h je še spal. Pred spanjem naj bi malo zajokal in nato še enkrat vmes ko se je zbudil
- 4 dan sva prišla že ob 7. Ko sem ga oddala je zajokal in po kakšne pol minute nehal. Je pa bil v sosednji združeni igralnici. Baje naj bi zajokal samo pred in med spanjem. Bil je tam do 14.30.
- 5 dan sva prišla že ob 6. Zopet je zajokal takoj ko sva se poslovila in tudi takoj nehal. Je bil pa v sosednji igralnici, kjer so ob taki uri zbrani iz celega vrtca. Bil pa je tam do 14.30. Zajokal zopet samo pred in med spanjem.

Midva sva se tako uvajala 1 teden in mislim, da je potekalo kar OK in praktično brez joka. Ko sem ga prišla iskat se mi sploh ni preveč obešal okoli vratu. Še k vratom je šel skozi steklo gledat otroke v igralnico.

Bomo pa videli, kaj bo drugi teden.

< Sporočilo je popravil andrejaz -- 25.11.2005 21:57:30 >

Naš sonček Mark se je rodil 30.8.2004, sončica Sara pa 4.8.2006

(odgovor članu Lari)
Neposredna povezava do sporočila: 5
25.11.2005 22:11:45   
andrejaz
Pa še nekaj sem pozabila, kar je mogoče pripomoglo, da je dobro prenesel.

Ker smo doma v bližini vrtca, sva šla obvezno vsak dan gledat otroke kako se igrajo v vrtcu. Medtem ko sva jih gledala, sem mu že nekaj mesecev prej začela govoriti, da bo tudi on šel v ta vrtec in da se bo tam igral s fantki in punčkami, in da imajo tam veliko knjigic in avtov.

Naš sonček Mark se je rodil 30.8.2004, sončica Sara pa 4.8.2006

(odgovor članu andrejaz)
Neposredna povezava do sporočila: 6
26.11.2005 23:28:16   
KODA
Pri tastarejšem ni bilo nikoli problema z uvajanjem.
Pri tamlajšem je bilo upiranje in dretje prisotno skoraj 6 mesecev.

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu andrejaz)
Neposredna povezava do sporočila: 7
27.11.2005 22:22:09   
Anja167
Živjo!

Midva sva se uvajala zelo počasi. Prvi dan, bil je četrtek, sva prišla v vrtec dopoldne in bila tam skupaj eno uro in pol. Toliko, da je videl, kje bo. Drugi dan bi bilo po moje isto, pa me je pomočnica vzgojiteljice poslala na sprehod. Po 20 minutah so me klicali, da ga nikakor ne morejo potolažiti. Naslednje dni (bilo je čez vikend) je tamali ponoči kričal. No, tako se je za nas končalo obdobje hitrega uvajanja in se je začelo obdobje zelo počasnega.

Naslednji teden sem bila cel teden z njim v igralnici. Se je igral, ampak je stalno čekiral, kje sem. Potem sem 9. dan, ker se zadeva ni premaknila nikamor, začela hoditi ven, najprej za 5 minut, potem za 30, potem za eno uro, potem za dve, tako da sva bila do konca tistega tedna že nekako navajena zdržati brez mamice do spanja, pred spanjem sva šla domov. Tretji teden pa je potem osvojil še spanje.

Meni se je zdelo takole: ko otrok sprejme prostor in vzgojiteljice (se jim pusti prijeti, nahraniti, previti, ga lahko s čim zamotijo), potem je to to in je vseeno, če je v vrtcu sam skupaj pol ure ali tri ure ali še več. Ker potem ga lahko potolažijo, če zajoka. Dokler pa tega ni, pa naj raje ne bo sam niti 5 minut, ker ga ne bodo mogle potolažiti.

Je pa naš otrok malo "hujši primer". Še nekaj časa se je dogajalo, da je kar na sredi vsega iz lepega zajokal (najbrž ko se je spomnil name), še danes - po 3 mesecih - pa ima piko na vrata. Če kdo pride, je lahko zelo hud. user posted image  Nimamo pa (nismo imeli) doma z njim večjih problemov (trkam), razen seveda da se  rad popoldne malo bolj pocrklja. Se pa tudi midva še dojiva - če je to kakšna kontraindikacija za uspešno uvajanje... (kot jih veliko misli, vključno z vzgojiteljicami; jaz pa seveda ne). LP.

(odgovor članu Lari)
Neposredna povezava do sporočila: 8
28.11.2005 15:24:58   
bskrle
Prvi dan smo jo pustili v  vrtcu 1 uro in pol, drugi dan malo več kot 2, v enem tednu je bila  v vrtcu 6 ur. Nikoli nisva bila z njo v igralnici. Res pa je,da se je ene 14 dni zjutraj jokala, ko smo jo oddajali. Vozi jo pa mož.
Pred tem je že bila  v varstvu pri teti, ki jo je poznala (8 tednov).
Aja, kar nekaj časa ni hotela  v vrtcu spati. Sedaj je zadovoljna.
Je pa res, da je bilo v začetku pri uvajanju malo otrok (4-5) in 2 vzgojiteljici.
Vrtec je zaseben s koncesijo.

(odgovor članu Lari)
Neposredna povezava do sporočila: 9
1.12.2005 22:20:55   
BARBARA R.
V skupini naše sončice so otroci, ki še vedno delajo vsako jutro ali pa celo celi dan težave. Pa so že treije meseci okoli. Tako, da mislim, da je še prezgodaj za tvojo  skrb.
Mi nismo imeli ne vem kakšnih težav. Le s spanjem na ležalniku, tako da je šele sedaj pristala tam, kot vsi "veliki" otroci. Žal je morala posteljico prepustiti dojenčkom.
Uvajali pa smo se tri tedne in še vedno se vsako jutro  cca. 15 minut poigram z njo in ostalimi otroci.

Uspešno uvajanje naprej!

user posted image

(odgovor članu Lari)
Neposredna povezava do sporočila: 10
4.12.2005 10:31:28   
Anonimen
Jaz na srečo z uvajanjem nisem imela popolnoma nobenega problema. Prvi dan je bil v vrtcu sam brez mene od 8:00 do 12:00 in sem ga prišla iskat po kosilu. In od drugega dneva dalje je bil v vrtcu po običajnem času. ne vem, ali je to kaj povezano z dojenjem ali ne (Jan je bil hranjen z umetnim mlekom po steklenički), je bil pa že prvo leto svojega življenja ogromno v družbi otrok in odraslih (ker sem ga povsod jemala s sabo) in tudi z mano ni bil po 24 ur na dan (ker sem hodila v službo), tako, da je bil tudi on že navajen, da jaz sicer grem, vendar se tudi vedno vrnem. Ja, edino tega sem se pa vedno držala - prišla sem, ko sem rekla. In mi zaupa še danes.

(odgovor članu Lari)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
5.12.2005 18:40:05   
ronja5
Oj!

Tudi mi smo prvega začeli z uvajanjem. V četrtek sva bila tam tri ure skupaj, v petek eno uro skupaj, eno sam, danes enako. Ko je opazil, da me ni, je jokal, a so ga kr potolažile. Ko sva odhajala, je hotel nazaj in danes zjutraj, ko smo šli v vrtec se je vidno veselil. Važno je, da ni otrok preveč na rokah, da se igraš z njim na tleh, mu daješ nepasirano hrano, mu doma vsaj približno prilagodiš urnik glede na tistega v vrtcu, ga pred uvajanjem navadiš na druge ljudi-ga daš za nekaj ur v varstvo npr. babici, teti... Naši grejo v igralnico po stopničkah, zato ga tudi doma učimo hodit po njih. V glavnem narediš vse kar pač lahko, da mu bo lažje.

LP!

Ljudje smo kot angeli z enim krilom-poletimo lahko samo objeti.
(Oprah)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
5.12.2005 19:17:09   
Primoza
Čimhitrejše poslavljanje, brez napihovanja tragičnosti trenutka. Osebno sem obadva tako pripravil do tega, da imata vrtec rada, pa imata povsem drugačna značaja. Res se pa z 1,5 letnikom še zdaj ne poslavljam, vendar pa ga to niti ne zanima - hitro odraca v skupino. Od starejše 4,95 letnice sem se pa začel poslavljati lani, ker je že utrjena veteranka.

Pa animacija na poti v vrtec, čimveč veselja, da začuti dojenček to kot veles dogodek in ne kot stisko. Dojenčki in malčki znajo kot gobe srkati vaše podzavestne dražjaje in vas potuhtajo kot detektivi, da vam je težko ob njihovem odhodu.

(odgovor članu Lari)
Neposredna povezava do sporočila: 13
7.12.2005 14:48:23   
Magi*
se strinjam s primozem-a. mi se tudi zdaj uvajamo v varstvo. že prej smo parkrat šli vsi skupaj tja pogledat in smo ji vseskozi pripovedovali (saj vem, da ne razume, pa vseeno dobi en dober vtis), kako bo tam luštno, kateri otroci jo čakajo, kaj bodo delali z varuško itd. v četrtek sva bili skupaj 2,5 ure, v petek 2 uri skupaj, pol ure sem jo pustila. v ponedeljek spet 3 ure skupaj, včeraj pol ure skupaj pa 2 uri sama. danes pa je bila prvič sama 3 ure. jutri jo bom šla iskat po kosilu. ni bilo joka, vesela je tam, vse poje in celo zaspi, kar doma niti pod razno.

se pa nič ne poslavljam od nje. enostavno rečem adijo vsem skupaj in jo pocvirnam. seveda se na začetku mal "pojokca", ampak je v sekundi v redu.

upam, da se ne bom rabla kaj v jezik grist.

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 14
7.12.2005 20:27:51   
Anonimen
Davida sem bila prisiljena "vreči v vodo" in je takoj splaval. Praga igralnice nisem prestopila. Prvi dan je bil v vrtcu 4 ure in je zaspal eni vzgojiteljici na rokah. Naslednji dan je bil do dveh. S spanjem niso imele nobenih težav, nič. Tudi doma ni bilo problemov. Edino, kar je bilo, je bilo to, da v vrtcu ni hotel jesti. Ampak problem je bil v tem, da tudi doma ni nič jedel.

Prvih 14 dni je ob ločevanju s spačenim obrazkom samo nakazal, da bo zajokal, pa so ga takoj zamotile.

Zdaj ni več problemov. Vzgojiteljice ga imajo rade, so pa tudi direktne, tako da takoj povedo, kaj si mislijo. Sprva me je to prizadelo, zdaj me več ne. Pač, tako je.

Da ne zaidem iz teme: po moje je bilo to najboljše uvajanje za nas.

Da pa ima vrtec rad, se pa vidi po tem, kako z veseljem gre v skupino.

(odgovor članu Magi*)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...
Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?