|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kdo vam čuva otroke???
21.11.2005 22:49:59   
Anonimen
Kdo čuva vaše malčke, ko ste v službi, in kaj od te osebe pričakujete? Ali želite, da se ta oseba ukvarja z vašim otrokom, se z njim veliko pogovarja, ga uči, mu bere, poje pesmice,...? Ali vam je pomembno le, da je otrok 'na varnem', ko vi delate? Ste kdaj razmišljali, kako aktivno in kvalitetno preživi otrok čas v varstvu?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kdo vam čuva otroke???
21.11.2005 23:11:36   
mamči
meni ga je čuvala mama. Tudi drugega malčka bo drugo leto- da bo le zdravja!
Pri njej v varstvu je kakor, da bi bil pri meni (če ne še celo boljeuser posted image )
Kaj mi je pomembno:- da mu daje zdrave jedi
- da  je ogromno na svežem zraku
- da ga uči
- da ga pocarta in tolaži, kadar mu ja za naju z dragim hudo
-se z njim igra
- mu zna pomagati, če nenadno zboli, vsaj za silo, dokler kdo od naju z dragim pride domov
- da jo lahko vsaki čas pokličem in sva v kontatu
- da mali lahko zjutraj sladko panča, babi ga pa v spodnji etaži spremlja preko babysiterja
Sigurno sem kaj pozabila, najpomembnejše pa mi je, ker ga babi čuva zato, ker ga ima zelo zelo rada in ga čuva z vso ljubeznijo. Ne čuva ga zato, ker je pač doma in ga ima možnost čuvati.
Mi vsi smo izjemno zadovoljni z njenimi uslugami- sploh njen vnukec.
Edina "slaba" stvar - babi kdaj kaj naredi veeeeliko bolje, kot jaz in očka!user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
21.11.2005 23:56:36   
polona2
Ko sem v službi, Hano čuva moj oče, ki je že v pokoju. Sem zelo zadovoljna z njegovim varstvom, saj je vidno, kako Hana napreduje, kako izboljšuje svoj besedni zaklad. Moti me edino to, da ji v trgovini vedno nekaj kupi oz. ji pusti, da sama izbere nekaj zase, skrbi me namreč, če ji jaz naslednjič ne bom česa kupila, da bo trmarila na veliko.Drugače sta pa prav enkratna kombinacija, kljub temu dejstvu bom Hano naslednje leto najbrž vpisala v vrtec, zaradi družbe ostalih otrok in funkcioniranja v skupini.

(odgovor članu mamči)
Neposredna povezava do sporočila: 3
22.11.2005 0:02:57   
polona2
Čas, ko sta onadva skupaj, preživljata kvalitetno, ker tudi moj oče po značaju in navadah ni zapečkar. Veliko sta zunaj, na svežem zraku, veliko hodita peš, sprehajata Jona, vedno jo pelje h ovčkam, ali konjem. Se mi zdi, da tudi moj oče neznansko uživa v tem, saj, ko sem bila jaz toliko stara, kot je Hana sedaj, ni bilo časa za te stvari, starša sta gradila hišo, oče je poleg tega hodil v službo v jeseniško železarno, tam tolkel nočne, da je podnevi lahko delal na hiši,  pa še slikaril je in kiparil, kolikor mu je čas pač dopuščal.

(odgovor članu polona2)
Neposredna povezava do sporočila: 4
22.11.2005 6:10:55   
CUKRČEK
Pazi jo tašča. Očitno je mali pri njej zelo všeč, ker se zelo rada hodi k njej pazit. Če je pa moja mami na dopustu, jo pa tudi ona popazi. Tašča je pa že v pokoju.
Mislim, da je to varstvo čist OK......kar pogrešam so edino otroci s katerimi bi se mala lahko igrala.

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
22.11.2005 7:42:36   
puncica
Naša je v vrtcu in mislim da imajo tam dost kreativno preživljanje časa, kej barvarjo al pa izdelujejo al pa pojejo, plešejo, skratka men je s tega vidika ful všeč da je v vrtcu, čeprav glede zdravja mi je pa grozno ker od kar je v vrtcu je skoz nekaj bolna. Če pa je v privat varstvu pa ne vem če se kej velik ukvarjajo z otroci bol jih varujejo in pedenajo, ma kaj pa vem, nekatere privat varuške so tud kr aktivne.

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
22.11.2005 7:52:01   
Anonimen
naša se čuva pri mojih starših in tam bo do tretjega leta.
predvsem zato, ker se mi zdi da tako malih otrok ni treba dodatno mučit z boleznimi ki jih stakne v vrtcu - že tko mamo skos neki z ušesi. babi ji nudi skoraj vse to kar jaz, če ne še več svoje energije sej se ji res posveča maximalno. všeč mi je tut to da jo lahko zjutraj prinesem k njej v pižami (čez jo seveda oblečem, ker se mormo napokat v avto - nismo v isti hiši) in če je ful zaspana spi še naprej. babi jo zdravo prehranjuje, pelje vn in vse tko kot bi delala js. super je! sploh ker se s starši dobro razumemo!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
22.11.2005 8:04:04   
Marogica
Meni osebno je najbolj pomembno, da otrok svoj čas preživi aktivno in kvalitetno. Zato je tudi v vrtcu(ta mali pa gre v jasli). V domači oskrbi to ni mogoče, kar tudi sama vidim, ker sem še trenutno doma.Kako to mislim?
ENostavno. Ko kuham, se mu sigurno ne morem aktivno posvečati, ko pospravljam, tudi ne. Torej odpadeta ura ali dve na dan, ko je otrok prepuščen samemu sebi. Seveda ne mislim dobesedno. To pa zame ni aktivno in kvalitetno preživaljnje otrokovega časa. Najbrž je enkako tudi v v vsakem privat varstvu.
Če pa skuham "nekaj na hitro", da bi bila čim več časa z otrokom, pa otrok ne je kvalitetno.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu mamči)
Neposredna povezava do sporočila: 8
22.11.2005 8:19:10   
Anonimen
Kaj da ne, tudi poletna pa jogurt ali kislo mleko je kvalitetna prehrana, no za moje pojme, pa še hitro je narejeno. Je pa res ja, da ni toliko časa za ukvarjanje z otrokom, če je treba še "orng skuhat", pa kaj pospravit zraven. Naš je v vrtcu, prej pa se je par mesecev čuval pri moji mami in tašči. Z obema zadovoljna, v vrtcu pa še najbolj.

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
22.11.2005 8:23:09   
Marogica
AL bina-polente pa jaz ne znam skuhatuser posted image

R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
22.11.2005 8:30:51   
Anonimen
O, ljubi Jezus user posted image  No, potem pa nič.

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
22.11.2005 8:35:24   
daddy
   Isto kot v sosednji debati. Naši so vsi hodili tako v jasli kot v vrtec, dva še hodita. V smislu socializacije otroka je najboljše kar lahko dobi. Glede bolezni pa takole - če je neodporen, jih stakne tako ali drugače, pa če je še tako zavit v vato. Še nihče ni uspel dokazat trditve, da so otroci, ki obiskujejo vrtec, bolj bolehni od ostalih.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
22.11.2005 8:44:00   
CatJa
IZVIRNO SPOROČILO: Marogica

AL bina-polente pa jaz ne znam skuhatuser posted image

Js jo pa znam, pa je ne mara user posted image

Sicer pa se naša (privat) varuška veliko ukvarja z otroci, prav vsak dan jih pelje ven, kuha jim domačo hrano s svojega vrta, kolk pa pojejo pesmice pa ne vem. Jan je kr srečen tam, tako da sva zadovoljna tudi midva.

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 13
22.11.2005 8:51:11   
CUKRČEK
IZVIRNO SPOROČILO: Marogica

Meni osebno je najbolj pomembno, da otrok svoj čas preživi aktivno in kvalitetno. Zato je tudi v vrtcu(ta mali pa gre v jasli). V domači oskrbi to ni mogoče, kar tudi sama vidim, ker sem še trenutno doma.Kako to mislim?
ENostavno. Ko kuham, se mu sigurno ne morem aktivno posvečati, ko pospravljam, tudi ne. Torej odpadeta ura ali dve na dan, ko je otrok prepuščen samemu sebi. Seveda ne mislim dobesedno. To pa zame ni aktivno in kvalitetno preživaljnje otrokovega časa. Najbrž je enkako tudi v v vsakem privat varstvu.
Če pa skuham "nekaj na hitro", da bi bila čim več časa z otrokom, pa otrok ne je kvalitetno.

Praviš, da ni kvalitetno preživljanje časa, če je otrok malo "sam sebi prepuščen". Mislim, da se mora otrok tudi sam znati zamotit in tako se lepo nauči, da sam najde kaj za igrat, kaj ga veseli... In zato ni panike, če je medtem, ko kuhaš, malo sam.

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 14
22.11.2005 8:55:13   
viv_
Moja je v jaslih. In sem super zadovoljna. Sploh mi je všeč, ker se res vidi, kako hitro napreduje. Zdi se mi, da je zelo samostojna, kar se tiče prehranjevanja, oblačenja, slačenja... Veliko se tudi naučijo, znajo ogromno pesmic... Zadnjič je šla h klavirju, začela nekaj "igrat" in zraven pela Kuža pazi. Sploh sem pa navdušena nad vsemi izdelki, ki jih prinesejo domov... Zadnjič so recimo delali odtiske jesenskega listja...
Tudi z boleznimi nismo imeli nobenih težav. Pa še otrok je navajena, tako da se hitro vključi v družbo vrstnikov!

100% sem ZA vrtec!

(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   [Brisano sporočilo]
22.11.2005 8:57:30   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
22.11.2005 9:01:36   
dory
Moj mali je pri mojih starsih...mislim,da ni mesta,kjer bi ga bolj zaupala...ta obcutek,da je doma najbolj varen, je zame najpomembnejsi...ne zaupam ga nikomur drugemu...ni pa tukaj samo varstvo...treba se je z njim ukvarjat...brat knjigice,veliko pogovarjat in mu razlagat...k sreci moja mami ne zna bit nic tiho,tko  da je kar se tega tice ok :)...po svoje bi ga tudi ze dala v vrtec, da bi bil malo med vrstniki, pa ga babi se ne da :)..tko da bo do tretjega leta sigurno se v domacem zavetju...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 17
22.11.2005 9:09:23   
Anonimen
Meni se zdi vrtec v redu zato, da se otrok navadi družbe. Samo ne jasli, te mi niso všeč. Tam do dobrega drugega leta se mi zdi bolje, da je doma, če je le možnost.
So pa bolezni seveda prihosomatskega izvora, zato so v vrtcu otroci toliko bolani. To se blazno lepo vidi pri mojem otroku. Lansko leto se je v vrtcu dobro počutil in ni bil nikoli bolan. Letos pa so preformirali skupino, njegova priljubljena pomočnica vzgojiteljice je odšla v drugo skupino in bolezni so tu ena za drugo. Se mi zdi, da se je zdaj malo unesel in zato tudi bolan ni bil "že" 14 dni.

(odgovor članu dory)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
22.11.2005 9:11:10   
Marogica

IZVIRNO SPOROČILO: CUKRČEK

Praviš, da ni kvalitetno preživljanje časa, če je otrok malo "sam sebi prepuščen". Mislim, da se mora otrok tudi sam znati zamotit in tako se lepo nauči, da sam najde kaj za igrat, kaj ga veseli... In zato ni panike, če je medtem, ko kuhaš, malo sam.

Do določene starosti, se otrok ne zna sam zamotit za več kot 10 min, vsaj pri nas je tako. Še ta večji, ki je star 4.5, bi se kar najraje z nami igral. V 10 min pa jaz ne znam skuhat kosila. No sedaj s polento probala......

R. Tagore

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 19
22.11.2005 13:15:12   
mamči
Marogica- moja mami ima krasni sistem glede kuharije in peke peciv (ker je zelo dobra in vestna gospodinja!) in sicer z malim kuhata skupaj user posted image . Sinek obužuje kuhanje in ji vmes krasno pamaga- pripravi kakšno plastično posodo, malo podržita skupaj mixer, meša s kuhalnico, malo ukrade kakšno dobroto ( npr. liže smetano iz žličke). Ko je siten mu samo omeni kuhanje, pa je že razpoložen¨!
Ne vem od kod ji toliko energije, ker jaz nimam "živcev"- priznam (no občasno).
Očitno babice znajo!user posted image

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 20
22.11.2005 13:19:15   
čebelica maja
Dopoldan je v vrtcu, popoldan pa sva z možem sama za vse! Na žalost nama noben ne čuva tamalga. Včasih, ampak res včasih za kakšno urco ob vikendih tašča!

(odgovor članu mamči)
Neposredna povezava do sporočila: 21
22.11.2005 13:47:37   
mami22
Tudi moj je že od 15,5 meseca v vrtcu  ampak moram reči, da mi je to ful dobr. Res hodi rad v vrtec, čeprav ima včasih pomisleke. Je blo pa res prvi mesec zelo zelo težko.
Nikoli pa nisem bila zato, da bi ga čuvali moji ali njegovi starši, ker se mi zdi da si zaslužijo tudi oni malo časa zase. Sej jih itak moramo prositi, ko so otroci bolani in ko ni možnosti, da smo mi z njimi. A ni tako?

(odgovor članu čebelica maja)
Neposredna povezava do sporočila: 22
26.11.2005 22:50:29   
KODA
Našega tastarejšega je do 3,5 leta pazila tašča.Tamali je pa šel s 16 meseci v jasli.Tašča se je odselila,pa sta bila primorana it v vrtec.Velikokrat,pa jih pazi tudi moja mama

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu mami22)
Neposredna povezava do sporočila: 23
27.11.2005 22:44:22   
frutka_
Naš malček obiskuje jaslice in nič na svetu mi ni bolj pomembno kot to, da se ima tam lepo in da je zadovoljen!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
30.11.2005 20:21:34   
Anonimen
Moji trije so šli v vrtec šele,ko se je za njih začela mala šola.
Do takrat pa smo se izmenično ukvarjali z njimi jaz moj mož in moja mama
dokler je bila pri zdravju.Prav nič jim ne manjka,da niso bili od plenic gor v varstvu.Zrasli so v zelo komunikativne socialne osebe,to pa zato,ker so doma imeli tak izgled.Ker sva oba z možem zelo komunikativna,nikoli nimava težav vspostavit stikov z dotedaj neznano osebo,so seveda tudi otroci
taki.Družbe so imeli dovolj na igrišču pred blokom,pa tudi vsamem bloku je bilo veliko otrok.
Moj vnuk,ki ga pa čuvam jaz,pa bo šel v vrtec naslednje leto,ko bo dopolnil tri leta in ne bo več uporabljal plenic.Šel bo pa samo zaradi družbe,ker pač živimo sedaj v zaselku,kjer ni otrok njegove starosti in se na žalost igra samo z nami,seveda,ko ne gremo kam ven na igrišče.
Tudi pri njemu se niza bat da bo asocialen in da bi imel težave z komuniciranjem z ostalimi ljudmi.Seveda ga sedaj še daje sramežljivost,ki pa jo pozabi po petih minutah.
Naučit se česa,pa ima še vse življenje pred sabo.

(odgovor članu frutka_)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako organizirati nepozaben rojstni dan za...
Organiziran rojstni dan za otroke je lahko nepozaben dogodek, ki razbremeni starše in poskrbi za veselje otrok. Izberite...
Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?