|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Način poroda?
28.10.2005 18:22:21   
Anonimen
Zanima me, kako ste rodile prvič in ali bi pri drugem otročku sprobale kaj novega, npr. v vodi?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Način poroda?
28.10.2005 19:33:02   
rija
Jaz mislim roditi nekako čepe oz. na pručki in z EA. Porod v vodi oz. razlalga le tega me ni prepričala. Baje pa je super, ker je zelo malo rezanja presredkov.

...vox populi...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
28.10.2005 19:45:02   
Anonimen
Saj zato...

(odgovor članu rija)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
28.10.2005 19:49:04   
rija
Meni je zdravnik razložil, da se mišice toliko sprostijo, da gre brez tega. Je pa res, da si v vodi kvečjemu eno uro. Rodiš v vodi, če je vse ok, drugače pa greš ven. Je pa voda segreta na ca. 36,7 stopinj in deluje kot naravni analgetik in so tudi bolečine manjše.

...vox populi...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
28.10.2005 19:55:33   
Anonimen
Edino če imaš slab želodec zna biti to problem-vsaj pri meni. 

(odgovor članu rija)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
28.10.2005 20:20:30   
Arwen
Z EA. Je super!user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   [Brisano sporočilo]
28.10.2005 21:50:22   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Arwen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
28.10.2005 23:00:33   
Majdi
Jaz sem tudi imela naraven porod brez infuzije, brez dodatkov in sem hitro rešla. V slabih 4 urah pa je prišla nna svet. Edino, kar je bilo slabo, ker sem bila precej rezana in posledično dosti šivana, da nisem več kot 2 tedna normalno sedela.user posted image  Drugače bi ponovila enako  tam nekje čez 2 do 3 leta.

Iris je naš zlati sonček in zdaj se nam je pridružil še en sonček z imenom Sebastjan

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 8
29.10.2005 9:00:08   
bobek05
jaz sem si celo nosečnost želela poroda v vodi, ampak sem vedela, da iz tega ne bo nič, ker v MB to ni izvedljivo, v PO pa mi ni bilo se za vozit.. no, potem sem se skoncentrirala na to, da bom med porodom ves čas aktivna, pa da bom uporabljala žogo pa kaj vem kaj še vse.. še presredek sem si mazala, da bi ja šlo vse lažje.. pa me je naš Anej zafrk..user posted image se je odločil, da bo ostal na riti in smo na koncu imeli CR..

posledično o 2. otroku 2 leti itak ne morem niti razmišljat (sicer pa ga v nobenem primeru ne bi imela prej, razen če bi se "ponesrečilo" in če ne bi imela CR).. me je pa zdaj malo strah naslednjega, ker obstaja velika možnost, da bo 2. tudi CR, pa tudi če bo naravni, EA zame baje ne pride več v poštev (zaradi CR) user posted image in če gre po naravni poti bi se verjetno kar namučila, ker bi bilo na nek način 1. (vsaj skozi porodni kanal) user posted image

kaj dosti izbire pa res nimam... user posted image

(odgovor članu Majdi)
Neposredna povezava do sporočila: 9
29.10.2005 9:33:52   
klavdijam
Prvič sem rodila normalno v MB. Bil je maratonsko dolg porod, ki se je prevesil v naslednji dan.

Zdaj sem 90 % odločena, da bi želela rodit z EA, a me muči kako priti do Postojne pravi čas. Bom že nekaj stuhtala.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
29.10.2005 15:08:08   
Anonimen
Saj si brala punce, da baje ni problem. Dekleta hodijo tja rojevat iz cele Slovenije, pa še nobeno niso nazaj domov poslali, če je prekmalu prišla. Sicer pa jim tako plačaš doplačilo. Se bodo menda že potrudli.

(odgovor članu klavdijam)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
31.10.2005 11:29:29   
Galja
Zadnjič sem slišala na tv, da imajo tudi na Jesenicah EA - brezplačno!!!! V PO pa naj bi bilo doplačilo 40.000 sit.

(odgovor članu klavdijam)
Neposredna povezava do sporočila: 12
31.10.2005 14:57:51   
Grascakinja
Prvič rodila "klasično", brez EA, v drugo bom enako (če mi bo dano).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
31.10.2005 15:09:50   
KA79
Galja samo en popravek bi dala. Na Jesenicah je EA brezplačno zato, ker baje nimajo zaposlenega anestezista samo za to. To se pravi, da če ima on čas jo dobiš, če ne pa ne. Seveda če pa plačaš (mislim da 30.000 SIT), ti jo pa dajo.

lp, katja

(odgovor članu Grascakinja)
Neposredna povezava do sporočila: 14
31.10.2005 17:37:44   
urši*
drugič bi si želela roditi z EA, ker me je prvič bolelo ko nevemkaj in bi rada drugič manj trpela!!

...na koncu bo vse dobro...če ni dobro, potem še ni konec...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
1.11.2005 16:31:00   
looney
KA79 mislim, da si se mal zmotila. Na Jesenicah dobiš EA 24ur na dan (kadarkoli) in je brezplačno!!!!  ... iz lastnih izkušenj user posted image

(odgovor članu urši*)
Neposredna povezava do sporočila: 16
2.11.2005 7:14:27   
puncica
Prvič rodila čist normalno, tako kot večina porodnic, zdaj bom verjetno isto, nekaj novega se mi ne da še s tem ubadat, sploh pa čepe baje lahko rodijo samo tiste z zelo dobro kondicijo med katere pa jaz niti podrazno ne spadam. V vodi se mi zdi pa da je vse tako hmmmm umazano, voda pa to, pa kakci lahko noter plavajo, ma ne to me pa odbija. Mogoče bi šla samo v uno porodno sobo, ko imajo ful pripomočkov, žoge pa to.

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
2.11.2005 20:14:12   
Anonimen
Puncica, kakci??? Nisem še mama, razloži prosim! A ne greš u vodo zadnje pol ure, ko si že ful odprt? Ja, men bi se tut verjetno gabila tista krvava voda, to je pa tudi edina stvar, ki me odbija pri takem porodu. Pravijo, da je manj raztrganin in prerezov presredka.

(odgovor članu puncica)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
3.11.2005 7:42:52   
puncica
Ko rojevaš in pritiskaš verjetno katera se tud mal pokaka al pa polula al je to na suhem al pa v vodi, potem pa tiste kakce, če že kej pride ven, (sej ni nujno da ja ampak se zgodi) z mrežico lovijo po vodi, men se to ne zdi glih najbolj higiensko. user posted image

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
3.11.2005 8:12:47   
lumpy
Tudi meni se porod v vodi ne zdi najbolj higienskiuser posted image . Pač sto ljudi sto čudi - lepo pa je da imamo na izbiro več možnosti in da se lahko vsaka odloči za kar želi.

Mene pa zanima nekaj drugega? Kako je to s žogo? Je to le pomoč pred pravim porodom ko te dajejo popadki? In kako to izgleda?

Lep dan vam želim

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 20
3.11.2005 8:23:24   
radovednica_
mene pa zanima če je že katera rodila v vodi in njene izkušnje?

(odgovor članu lumpy)
Neposredna povezava do sporočila: 21
10.11.2005 12:47:30   
cebelicamaja
IZVIRNO SPOROČILO: Angelinna

Saj si brala punce, da baje ni problem. Dekleta hodijo tja rojevat iz cele Slovenije, pa še nobeno niso nazaj domov poslali, če je prekmalu prišla.

To žal ni res. Slišala sem za primer punce iz Divače, ki je prišla v Postojno prezgodaj (v petek zjutraj). Rekli so ji, da imajo polno in nimajo proste postelje zanjo ter naj se vrne, ko bo bolj nujno. Vrnila se je še isti dan zvečer in potem rodila. Žal imajo zaradi navala precejšno gnečo in zato probleme.

LP, maja

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
10.11.2005 13:04:50   
nika
Prvic sem rodila v Mariboru - izjemno dolg in bolec porod, ki se je skoraj koncal tako, da sem izgubila malega soncka,
drugic bom rodila z EA v Avstriji.

Nika

Nika

(odgovor članu cebelicamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 23
10.11.2005 13:19:26   
Anonimen
no js sem rodila na jesenicah pred letom in 4 mesci z EA. ni blo nič za plačat. če je zdej kaka nova politka ne vem, ampak takrat je blo tko. in rekl so da v perih letih kar so takrat že mel EA da se je od ne vem kok 100 porodov z EA zgodl 2x da ni blo na voljo anestezista.
pr men ni blo problema.
pa še to ankrelina. če boš mela ea ne boš mogla rodit čepe oz na pručki, ker ne čutiš nog in ne boš mogla čepet, tut na pručki ne ker ne boš mogla ravnovit niti ravnotežja. noge se namreč spremenijo v dve veliki hrenovki in pri tem porodu imaš poleg super brezbolečinske izkušnje dano še občutiti kako približno se počutjo invalidi :)

(odgovor članu nika)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
10.11.2005 14:25:21   
rija
lara, a so ti dali tako močno dozo? meni je namreč porodničar rekel, da bom lahko kljub ea uporabila pručko ali hodila....samo prvo uro po prejemu ea ne, ker morajo kontrolirati kaj vem kajuser posted image

...vox populi...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?