Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
kam na kopanje z dojenčkom? 3.11.2005 12:06:02
|
|
|
|
pravljica
|
naš bo čez imel 1 teden 4 mesece in bi se radi šli nekam kopat zdaj, ko so še počitnice dajte povedat, tiste z izkušnjami, kako in kaj in kam? kje imajo najbolj toplo vodo (tu, na štajerskem me zanima, lahko pa tudi za drugje napišete, da bodo še druge vedele)? fontana? ptuj? terme 3000 v moravcih? koliko stopinj ima kje voda? in kje je najtopleje, ko prideš iz vode? naš se seveda še kopa v 37 stopinjah in ne bi rada, da bi bil negativni šok kakšne kopalne hlačke za malo ritko naj kupim in kje (ne bi rada fredovih kopalkic)? kje najceneje do rdečega fredovega obroča (če ga katera več ne rabi, se priporočam)? ali je obroč dovolj fiksen za še ne 4 mesečnika, ki še ne drži čisto samostojno glavice? če se še kaj spomnite, kar napšite, da se bomo lažje odločili...saj če ne drugače, se pač ne bo kopal, ampak, če smo že enkrat tam in če je možnost, da vsi 4 uživamo, zakaj ne
|
|
RE: kam na kopanje z dojenčkom? 3.11.2005 13:28:02
|
|
|
|
mata
|
Meni so za majhne otročke ful fine Šmarješke, ker so res izredno tople, tako voda, kot tudi ozračje! In mali bazenček je fino odmaknjen od velikega, pa še nimajo nobenih toboganov in teh zadev - zato ni veliko starejših otrok, ker grejo po moje raje v Čatežke ali kam drugam. Skratka, tople in umirjene toplice - kakorkoli se že to sliši Mi smo bili kar nekajkrat in zelo uživali, tudi zaspala je brez problema tam, ker ni "šundra" in potem spet "akcija" v vodi
|
|
|
|
RE: kam na kopanje z dojenčkom? 3.11.2005 13:38:05
|
|
|
|
Anonimen
|
kot izkušeni dojenčkoplavalci ti priporočam naslednje: * kupi recimo v dmju plenice za v vodo. dmjeve so najcenejše drgač jih ma tut pampers * voda za kopanje dojenčka je primerna 30*C..več lahko telo pregreje, manj podhladi saj tako malo bitje še ne zmore pretirano uravnavati temperature. * ko boste šli 1. v vodo pejte za ene 15 min max! pol vsakič naslednič pa mal podaljšajte * temperatura zraka prav tako 30* - po kopanju ga zaviješ v brisačo da se posuši pol pa na luft pa nej mal nagec brca :) * izberite bazen z dokaj neklorirano vodo - toplice so ponavad kr dost klorirane. mi smo sicer tko mejhni bli na gorenjskem koncu v larixu, pol malo večji pa v olimjah pa je blo povsod super * fredov obroč imamo, samo smo ga začel uporablat šele pr 6. mescih ko smo začel na plavanje hodit. za prej se mi zdi ka pa vem..se mi zdi da se bo dete bl fino počutlo v naročju, sploh če ne drži glavice še dobr te nasvete so nam dal na plavanju!
|
|
|
|
RE: kam na kopanje z dojenčkom? 3.11.2005 14:47:59
|
|
|
|
tejča
|
Čisto mimogrede naj povem, da sem enkrat slišala, da termalna voda ni primerna za dojenčke in male otroke.
|
|
RE: kam na kopanje z dojenčkom? 3.11.2005 14:56:53
|
|
|
|
Anonimen
|
ja na plavanju za dojenčke so tut rekl da se je najprej dobr v toplicah pozanimat kašno vodo majo. drgač po raznih kopališčih ala ne vem larix al pa v lj. uno vodno mesto atlantis nimajo termalne vode ampak navadno ogrevano drgač od par minut mislm da tut v termalni ne more škodit sam nej ne bo toplejša od 30*C boh ne dej jih v une tavroče jaccuzije dajat!
|
|
|
|
RE: kam na kopanje z dojenčkom? 3.11.2005 15:30:09
|
|
|
|
pravljica
|
jaz pa sem mislila, da je bolje, da je voda bol topla...če pa doma gledam da je okoli 37 stopinj kje je na S štajerskem kak "normaln" bazen...da niso toplice? jaz tega sploh ne ločim a so moravci ok? al pa fontana? fredov obroč bi pa imela vsaj zraven, da probamo, mogoče bi mu pa odgovarjalo no štajerke...a se nič ne kopate
|
|
RE: kam na kopanje z dojenčkom? 3.11.2005 15:34:22
|
|
|
|
Anonimen
|
Fontana ima baje ful zamazano vodo Jaz bi šla v male moravce rada enkrat, je baje ful fino!
|
|
|
|
RE: kam na kopanje z dojenčkom? 3.11.2005 16:12:09
|
|
|
|
Marogica
|
Mi smo bili največkrat v Habakuku in Fontani, vendar gremo raje v Habakuk, ker ni pretirane gužve, pa še avto lahko parkiraš v garaži hotela, da vas ne napiha in se ne prehladite po končanem kopanju.. Drugače delamo podobono, kot je opisala Lara, le da grem jaz z otročkom v majhne bazene, kjer je ca 34 stopinj. Smo bili zelo zadovoljni, najbolj pa oba otroka, seveda.
|
|
RE: kam na kopanje z dojenčkom? 4.11.2005 0:48:08
|
|
|
|
KODA
|
V Ptujskih toplicah ima otroški bazen34.stopinj.Kotel pa 37.stopinj.Pa luškan bazenček je.Kadarkoli smo bili tam ,je voda bila zmeraj čista.
|
|
RE: kam na kopanje z dojenčkom? 4.11.2005 14:27:57
|
|
|
|
hanita
|
Tud mene mal zanima o teh bazenčkih za otroke, a je voda kaj drugačna kot v unih,mislim manj klorirana in bolj čista? Tudi mi bi kam šli , a ne vemo kam,magari nekje blizu kašnega smučišča,da bi lahko v izmenah še malo smučali. Priporočajte še kaj!!!
|
|
|
|
RE: kam na kopanje z dojenčkom? 7.11.2005 11:35:10
|
|
|
|
Jessy
|
Mi smo se včeraj vrnili iz moravskih toplic. Tam imajo bazen za plavanje, kje ima voda 32 C. Ko smo jo dali v to vodo (tesno stisnjena k meni) ji je kar sapo jemalo in je na trenutke kar pojokcala, kljub temu, da sem jo izredno počasi pomakala v vodo. Ji je bila premrzla! Imajo bazen s 36 C, kjer pa je opozorilna tablica, da je otrokom in mladostnikom dovoljeno kopanje le pod zdravniškim nadzorom. Tam pa je bilo največ otrok, zato smo vseeno tudi našo dali za 10 min notri. Tam je ful uživala! Sva jo dala v Fredov obroč, ki sva ga podložila z brisačko, da jo je bolj prijelo, pa je bila vsa zadovoljna, ko je brcala v vodi. Ko smo jo dali iz obroča pa je jokala, še bolj pa, ko sva jo nesla na suho! Naslednji mesec gremo še enkrat!!!
|
|
RE: kam na kopanje z dojenčkom? 7.11.2005 13:15:21
|
|
|
|
Suzi*
|
Samo eno vprašanje: Zakaj termalna voda ni primerna za dojenčke???? Res ne vem. A mi lahko katera to razloži, prosim. Hvala!
|
|
|
|
RE: kam na kopanje z dojenčkom? 7.11.2005 14:33:33
|
|
|
|
Jessy
|
Tudi jaz se to sprašujem!?!?! Morda zaradi kakšnih primesi v vodi.....kaj pa vem...
|
|
RE: kam na kopanje z dojenčkom? 7.11.2005 15:45:45
|
|
|
|
Suzi*
|
Ali je pa to spet ala REKLAKAZALA zadeva brez podlage? ????
|
|
|
|
RE: kam na kopanje z dojenčkom? 7.11.2005 16:02:53
|
|
|
|
Anonimen
|
By the mim.Da ni primerna termalna voda za dojenčke in malčke, to napišejo zato, ker veliko lulajo in kakajo v bazen, tako, da če kej uide iz plenice... ...imajo probleme z vodo, ker morajo dodati razne kemikalije in opravljati razne meritve... Drugih razlogov jaz ne vidim in mislim, da ne obstajajo.
|
|
|
|
RE: kam na kopanje z dojenčkom? 7.11.2005 17:07:49
|
|
|
|
Suzi*
|
Pa sej v navadni vodi v kopališčih so tud kemikalije! Povsod je itak dodan klor, ravno zaradi bakterij, tudi v termalni vodi, kolikor jaz vem. Sicer pa še vedno čakam na kakšno utemeljitev, če kdo kaj ve.
< Sporočilo je popravil Suzi* -- 7.11.2005 17:10:16 >
|
|
|
|
RE: kam na kopanje z dojenčkom? 7.11.2005 17:14:32
|
|
|
|
pravljica
|
jessy no, nekaj takšnega sem čakala, da kdo pove...torej moravske in 36 stopinj in 3-mesečnik v obroču je ok
|
|
RE: kam na kopanje z dojenčkom? 7.11.2005 18:00:04
|
|
|
|
b.nika
|
Mi se tudi odpravljamo na kopanje, imava skoraj 7-mesečnega , ki obožuje vodo in kopanje.Mislim, da bomo šli kar v Šmarješke toplice-mirno in toplo. Glede termalne vode, pa tudi mene zanima zakaj naj bi škodila?
|
|
|
|
RE: kam na kopanje z dojenčkom? 7.11.2005 18:12:19
|
|
|
|
Jessy
|
Pravljica, ja, sta kar 2 bazena z 36 C. Najboljše je, če greste kar v 1. nadstropje, ker je gor večji kot spodaj, pa še manj hrupa je, ker spodaj teče vodni slap, ki kar močno hrumi. No, vsaj mene je motilo. Obroč je tudi super zadeva, le podložila sem ga z eno manjšo brisačo, ker se je tisti stranski beli "mehovi" niso povsem prijeli in bi lezla navzdol, tako pa je bilo čisto OK. Je pa res napisano na tablici, da je za otroke in mladostnike (ti namreč ne lulajo več v bazen, ali pač??? ) dovoljeno kopanje le pod zdravniškim nadzorom. Po moje je fora tudi v tem, čemu služijo toplice. Moravske so primerne za kosti. Jaz se tolažim s tem, da je to morda kaj pomagalo Nejinim kolkom! Je pa hecen občutek te vode v moravskih. Ker je prisotna nafta imaš občutek, da si sluzast, ko se pošlataš. Itak pa ni problem, ker greš pod tuš, pa si spet OK. Mi smo tudi Nejo kar pod tuš nesli. Mož jo je držal v naročju, jaz sem pa vodo izpod tuša (ta je namreč nenormalno pod pritiskom) z rokami polivala po njenem telesu. Reakcije kože sploh ni bilo kljub kloru, ki ga v takih bazenih res ni malo. Mi smo bili zadovoljni in bomo še večkrat šli, pa naj drugi govorijo kar hočejo.
|
|
RE: kam na kopanje z dojenčkom? 9.11.2005 9:50:31
|
|
|
|
malika
|
Ste že bili na kopanju? Termalna voda v mejah normale ne škodi. Če bi škodila, potem, tečaji plavanja dojenčkov ne bili organizirani v termah ali ne?Sicer pa dojenček tako ali tako ne zrži v vodi dolgo časa, ker se hitro utrudi. Fredov obroč mu bo pri tej starosti brez skrbi prav. Če boš kupila novega dobiš zraven tako ali tako navodila kako ga namontiraš in napihneš, če kupiš rabljenega obvezno vprašaj, če še imajo navodila-fino je, če jih imaš za začetek(jaz jih še imam in po želji dobiš kopijo).Drugače pa mora bradica ležat na žabici, ki je narisana na obročku in ko/če malček zleze dol, ga popraviš. Naš Tomi je mlajši od tvojega in mu je bil obroče OK. Tu pa tam sem ga "potisnila"navzgor pa je šlo. Za kopanje kupi navadne kopalkice ali kopalne pleničke(dobiš jih v DM za enkratno up., in v Mothercare za večkratno). Mi imamo navadne kopalke, pa se super obnesejo. Aja še kam! Mi gremo najraje na Habakuk. Sicer je tam najdražje, ampak zagotovo najčistejša voda in najmanj gužve. Priporočam ti še Fontano, terme Ptuj in ostala velika kopališča pa pogojno, zaradi higiene in gužve, ki dojenčku ne paše. Ne vem, če sem ti odgovorila na vsa vprašanja, če te še kaj zanima pa povej. S kopanjem imamo kar precej izkušenj, saj smo ga prakticirali že pri Vitu zelo hitro. Lp
|
|
RE: kam na kopanje z dojenčkom? 9.11.2005 10:27:14
|
|
|
|
sminc
|
Jaz sem šla s ta malim na morje ko je bil star 3 mesece. Vozili smo se 12 ur pa je dobro prrenesel. Po moje si zdaj laže privoščiš kot pol ko bo star leto. Ziher bo bolj siten. Sicer sem ga v morje samo namočila ker je bila hladna voda a se mu je fajn zdelo. Si lahko pogledaš v Jakobovem albumu- morje 2005. Drugace sem ga pa v toplice tudi že peljala in tam je šele užival. Star je bil pa 6 mesecev- prej je bilo prevroče zunaj. Dala sem ga v Freda in babylovove kopalne pleničke. Sli smo v dolenjske toplice- zdraviliški del. Voda ima 36 stopinj, zrak pa stopinjo manj.Za take pinkljevce idealno. Lp in obilo užitkov na kopanju.
|
|
RE: kam na kopanje z dojenčkom? 9.11.2005 11:34:23
|
|
|
|
pravljica
|
ok, hvala za podatke...malika, jutri dobim rabljen obroč, za navodila pa ne vem, niti nisem vprašala te kontaktiram, če jih ne bo zraven...ta vikend bi radi šli nekam oz smo mislili že minulega it, pa sem rekla da brez veze, ker nismo imeli ne freda ne kopalk...mislim da bodo za 1. moravci, če ne pa habakuk ali fontana
|
|
RE: kam na kopanje z dojenčkom? 9.11.2005 19:00:48
|
|
|
|
POCA
|
Zdravo! Morda nekaj uporabnih informacij, ki so nam jih posredovali na uvodnem predavanju plavanja za dojencke. Z dojenckom mlajsim od 4ih mesecev ni priporacljivo it na bazen. Priporocajo po 4 mesecu, temp. vode mora biti 32 stopinj do prvega otrokovega leta kasneje lahko 30. Termalnih vod ne priporocajo zaradi njihovega neugodnega vpliva na dojencka. To ti povedo tudi zdravniki. Ko gres prvic v bazen ne bit vec kot 15 min. Ko gres iz bazena ne oblect otrocka v bundico in kapico ze v garderobi, ampak to stori v avli bazena in pocakaj da nima rdecih lick. Pa osusu usea. Glede kopalk pa to: lahko jih kupis v emporiumu od mothercare ali v Babycentru (ne vem od katere znamke so). Lahko pa kupis DMjeve plavalne plenicke. Fredov obroc je za od 4mes. naprej. Fajn je ce imas tudi hlacke, ker se potem obroc fiksira na kopalke, se da pa uporabljat tudi brez hlack. Nam so na tecaju dali med obroc in dojencka majhen kos neoprena, da se je vse skupaj bolj prilegalo . Vec informacij o plavanju dojenckov pa si lahko preberes na fredovi spletni strani. Tam je veliko koristnih informacij.
|
|
|
|
RE: kam na kopanje z dojenčkom? 9.11.2005 19:05:11
|
|
|
|
POCA
|
Se to sem ti pozabila povedat. Na uvodnem predavanju za plavanje dojenckov so nam povedali da so naredili analizo vode v termah Maribor in voda je tam najprimernejsa. Ce kontrola glave ni se O.K. bi ti jaz svetovala da mas malega v rokah in sicer: obrniga stran od tebe eno roko dej pod njegov hrbet in ga primi pod ritko z drugo pa ga primi cez prsni kos in mu glavico nasloni na svojo ramo!
|
|
|
|
RE: kam na kopanje z dojenčkom? 10.11.2005 11:07:00
|
|
|
|
pravljica
|
a so kje na netu kakšna navodila za uporabo freda? poca hvala za informacije!
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Najlepše ime za fantka po vašem izboruVsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?