|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Razočarana nad vzgojiteljičinim mnenjem
12.10.2005 23:22:51   
Anonimen
Tokrat sem bila prvič postavljena pred dejstvo, da moj otrok ni tako idealen, kot se je to zdelo meni. Danes je pomočnica povedala njeno mnenje o Davidu (star je skoraj 15 mesecev).

Po njenem naj bi bil moj otrok zelo egoističen, trmast in zmeraj mora doseči svoje. Z drugimi otroki se ne želi igrati, niti jih noče več gledat, predvsem hoče biti v naročju in se cartat. Če se mu kateri otrok približa, se ujezi in začne jokat, dokler ne gre to dete vstran. Čudim se, ker ga takšnega ne poznam.

Danes me je tudi prvič pričakal z jokom. Videl me je skozi okno, da prihajam, zato je hotel iz stola. Ker pomočnica ni mogla takoj uresničit njegove želje, saj je previjala drugega otroka, je zagnal pravi jumbus. Saj vem, da je izsiljeval, to sem tudi povedala vzgojiteljici. Takrat pa je začela... da imam premilo vzgojo, da bo potrebna bolj trda roka user posted image , da je David nujno potreben vrtca, saj je nesocializiran (hja, kateri prvi otrok pri tej starosti pa je???), da se mu vidi, da ni bil dosti v stiku z drugimi otroki (kar Štajerke veste, da glih ni ravno res, saj smo se veliko družle z njimi!)... da je posesiven... da je trmast in to vztrajno trmast... da neprestano išče varnost, saj je bil vajen, da sem nonstop letala za njim in skrbela zanj. Letala za njim... kaj pa vem? Saj je komaj shodil, logično se mi zdi, da ga ne bom pustila skakat samega naokol. Sedaj se na sprehodu oddalji od mene in ga tudi pustim, ampak potem se kmalu vrne nazaj.

Skratka, pravi šok zame. V bistvu vem, kako bi se naj otrok razvijal pri določenem obdobju in zdelo se mi je, da je pač takšen, kot so otroci pri tej starosti. Zdaj pa vidim, da to ni res. Res je, da ima napade trme od enajstega meseca dalje in tudi res je, da se na njih ravno ne oziram najbolj. Takrat, ko buta z glavo v tla ali v zid oz. v naju, seveda to poskušam preprečiti, čeprav priznam, da sem ga že parkrat pustila, naj se udari, da bo potem videl, da to boli in bo sam od sebe nehal... Recimo danes se je na obisku ulegel na tla, ker sem mu vzela ključe iz rok in z glavo pošteno butnil, potem pa je pričakoval, da ga bom vzela k sebi in pocartala. Ker tega nisem storila, je jokal še bolj. Stopil je k meni, pa držal rokice gor, češ, naj ga dvignem. Kar kričat je začel od jeze, ker ga nisem upoštevala. Potem se ga je usmilila prijateljica in v trenutku, ko ga je dvignila, je utihnil kot bi ga odrezal. Samo, da je dosegel svoje.

Naj povem le še to, da gre zjutraj z velikim veseljem v vrtec. Vzgojiteljice se razveseli in se ji nasmeji ter razširi rokice in se privije k njej. Tudi lupčka je dobila od njega že vpričo mene.

Očitno je videla, da me je s svojim mnenjem čisto potolkla (itak sem bila zaradi problemov v službi žalostna), zato je na koncu dodala le še to: "Je pa izjemno bister otrok."

Kako pa lahko pri tako malem otroku ugotoviš, da je "izjemno bister" pa tudi ne vem. user posted image
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Razočarana nad vzgojiteljičinim mnenjem
13.10.2005 1:06:25   
piščanc
veš kaj tale je pa koza!!!

mislim, kva si upa rečt mamici. saj to je logično, da otrok potrebuje varnost - zdaj je bil ločen od svoje mamice, ki je skrbela zanj in zdaj potrebuje tisto dodatno nežnost. upam, da se ne sekiraš, ker vem da ti ni lahko da je šel v vrtec. vsi otroci so takšni, vsi potrebujejo nežnost, še posebno prve dni, vsi so vztrajni, vsi trmarijo.

tvoj otrok je res nekaj posebnega, zdaj se pač navaja na novo okolje in tudi on potrebuje varnost. upam, da je samo pomočnica tako butasta. mogoče pa so jo iz oddelka starejših premestili letos k malim otrokom in ni navajena njihove potrebe po nežnosti.

v glavnem, tvoj otrok je IDEALEN, ker je tvoj. če ti kdaj kravžlja živce ti jih zato, ker je tvoj. Pa smeje se tudi, ker je tvoj, pa veseli, pa živi...

iz malega zraste veliko

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
13.10.2005 6:48:49   
Teni_

Ne se sekirat. Kaj za hudiča je pa potem Teja, ki hoče ravnotako vedno dosečt svoje, pa magari z jokom in trmo. No, pri meni sicer to ne ali, pri atiju pa. Mislim, da ni velike razlike od tega kar si naštela. Tudi mene je včeraj pogrelo, ko mi je moj ovedalo, kakšne pripombe je imela vzgojiteljica(druge skupine. Teja je zjutraj v vrtcu okoli tričetrt na 6. In ker je edina, je tej vzgojiteljici seveda odveč, da mora hodit tako zgodaj samo zaradi ene. Ja, bog pomagaj. Ze nasplošno zgleda, da je Teja ne mara preveč in vedno joče, če pa je slučajno njena vzgojiteljica kateri dan tako zgodaj tam, gre pa z največjim veseljem k njej. Ja, s kom je potepm kaj narobe? Eh, brezveze. LP,Mojcauser posted image

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 3
13.10.2005 7:58:24   
anajmad
Bom jst mal dodal svoje,če lahko.Pri prvem otroku si strašno občutljiv,ko tako gledam za nazaj.Jst vem,da bi tistim čarovnicam v vrtcu najraje zavila vrat,v katerega je hodila moja Pia.Toda,ko tako gledam za nazaj,sem ugotovila,da sem bila jst pretirano občutljiva,zamerljiva in moj otrok je bil sploh oh in naj.To sčasoma mine,se navadiš in otrok to preraste.Zato Skutica nič se ne sekiraj,res je da ti otroka v vrtcu vzgajajo drugi,ampak jst mislim,da je to samo eno prehodno obdobje,vzgojiteljice so pa itak požrle ves brihtol na svetu.Bo boljše.
en lpuser posted image D.

* na žalost , štirje jurji so že tukaj.....smrk*

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
13.10.2005 8:07:57   
PETRAT
Meni se zdi prav, da vzgojiteljica poda svoje mnenje. Nenazadnje je z otrokom osem ur, v tem času pa so njene besede edine, ki nam povedo, kaj se z otrokom dogaja. Lahko, da je imel slab dan.
Mogoče ga preveč primerja z ostalimi otroki; osebno se mi zdi, da njegova intenzivna trma in egoizem sicert nista nič nenavadnega, ampak šele malo kasneje, nekje okoli drugega leta. Mogoče tega pri tako majhnih ni vajena in je imela tudi sama slab dan, potem pa vemo kdo pokasira. Razumeti moramo, da imajo tam celo skupino novih otrok, ki se vsi navajajo na novo okolje in ure brez mamice in vseh ne morejo naenkrat crkljati.

Predlagam, da zadeve ne vzameš za slabo; sama se zavedaš trme otroka in ga temu primerno tudi pustiš trmariti; bo tudi to minilo...Vzgojiteljica pa je edina, ki ti lahko pove, kaj je tvoj otrok delal v vrtcu, kako se je počutil...

(odgovor članu Teni_)
Neposredna povezava do sporočila: 5
13.10.2005 8:19:17   
Seven*
Mislim.. Mater so pametne. Glede na to, da smo se Stajerke tedensko dobivale potem za Davida tezko recemo, da je nesocializiran. Pa tud taksen ni, kot ga je opisala. Hvala bogu da je navezan na mamo, kateri otrok pa ni.. Kura! (Bigwhale TM)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
13.10.2005 8:29:54   
viv_
IZVIRNO SPOROČILO: piščanc

veš kaj tale je pa koza!!!

mislim, kva si upa rečt mamici.

Ja, najboljš je to rečt in se pretvarjat, da je vse super. Pa fajn da to poveš vpričo otroka! Potem pa je situacija kaktšna je, da v osnovnih šolah učenci tepejo učiteljice in jih nosijo ven iz razreda!

Meni je pa všeč če mi pove kako in kaj, pa tudi če ni idealno. Saj veš na čem si. Kaj naj bi rekla, da je vse kul in super, če pa ni. Pogovori se z njo, povej kako je doma,... Saj zato pa so govorilne ure.

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 7
13.10.2005 8:32:38   
Marogica
Tudia jaz mislim, da vzgojiteljica ni mislila nič slabega s tem pogovorom, temveč je bil njen pogovor s teboj dobronameren. Vzgojiteljice imajo v vrtcu neke vrste knjižico, v katerem so različni faktorji, kako bi se naj otrok obnašal pri enem, dveh... letih (ti bo mogoče kakšna vzgojitelica lahko več o tem povedala). Tako, da opazujejo razvoj otroka na različnih področjih in si s tem pomagajo, da imajo neke smernice.
Jaz sem vzela takšne pogovore vedno kot nekaj konstruktivnega, ker v bistvu je ona z otrokom 8 ur, je usposobljena in nam je lahko na določen način pomagala, če seveda vzameš to kot pomoč in ne kot negativno kritiko. Tu se potem vidi to, kar večkrat kritiziram na RR-ju, da s(m)o starši, zelo subjektini in nam malo objektivnosti ne bi škodilo. Prej se navadimo, bolje bo. Pa to ne leti nate, temveč mislim na splošno.
Tvoja reakcija, da ga nisi vzela v naročje, ko je trmoglavil, je bila pravilna, vendar reakcija tvoje prijateljice pa ne. Pri nas doma je pač tako, da če jaz ali mož nekaj rečeva ali se odločiva , ga mama ne sme vzeti v naročje ali ga kako drugače potolažiti, ker se njej "smili". Je nekajkrat probala, pa smo se zmenili, da ta ko "začne", naj tudi konča stvar.
Da ne bom še dalje dolgovezla, glej pozitivno in videla boš, da se bo vse uredilo. Kot si opazila, ima vzgojiteljico rad, kar je znak pri otrocih, da kljub doslednosti nekaterih oseb ne zamerijo, ker rabijo meje.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
13.10.2005 8:38:09   
NinKa
Skutica, ne oziraj se na vzgojiteljice. Tut jaz in moj dragi sva vzgojiteljici že par stvari povedala, pa je bla užaljena. Ko je prišel prve dni ful potolčen domov, pa pogrižen. Pa je bil njen odgovor, ja malo neroden je vaš sinko. Takrat se je mož razkuril in je rekel, da hodi že od 10 meseca in da pri 21 mesecih ni neroden in da lahko 3 "korkle" v učilnici, ki je tako velika kot naša dnevna soba že popazijo na teh 10 otrok. Ženska je bla užaljena in je rekla, veste jaz imam 29 let delovnih izkušenj. Jaz pa njej v jezi, "da jaz še tako dolgo niti na svetu nisem in da to nima nič veze eno z drugim"

Drugič pa je bla situacija, mater, takrat sem se pa raje obrnila, ker sem bila malo pred tem, da bi jo v rit brcnila. Ženska mi reče, da ne more bit sam v bodiju, mora met majčko preko. Pa sem ji rekla, da ne mara preveč stvari na sebi in da če ga zebe, tako al tako pride in nakaže, al pa že sam prinese majčko. Njen odgovor...."A mislite, da je že res toliko samostojen da zna sam to odločit???" Jaz pa njej nazaj "A vi mislite, da ne poznam svojega otroka???" Pol sem se sam na peti obrnila in odšla.

Drugače pa ni nekih problemov z našim Patrickom.  Se nikoli ne pritožujejo, da bi bilo kaj narobe.

Mislim, da nisi preobčutljiva, sam po moje je pa tut res, da so nekatere pomočnice vzgojiteljic definitivno zgrešile poklic. Recimo naša je za moje pojme preobremenjena. Ne zna se odzivat na reakcije tamalih, cel čas se ukvarja s coto in čisti,.....so pa pol tut čista nasprotja....recimo popoldanska vzgojiteljica....pri tisti se pa celo naš Patrick carta. Tega še doma ne počne pretirano rad.

Skutica bo že boljše, saj so naši pikci komaj dober mesec v vrtcu.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
13.10.2005 8:38:41   
JASNA D
Ja sveta marija, mati božja Skutica. Ne sekiraj se zaradi tega. Sprijazni se, da je tvoj David unikat po eni strani, po drugi strani pa otrok kot otrok. Le redko kateri ni v tem obdobju egoističen, trmast, jokav....

Jaz bi lahko že znorela, če bi se s tem obremenjevala. Ja, naš je zelo trmast in zelo egoističen. Pa ga počasi mineva. Sedaj že kdaj sam od sebe celo sestri "posodi" kakšno NJUNO igračo. Učim ju, da je vse njuno (kar se tiče igrač in knjigic) in niti najmanjšega namena nimam kupovati po dveh enakih stvari, da bi rešeavla problem. Treba ju bo naučiti deliti in posojati.

Tista  o nesocializiranosti otroka - sploh ne vem, kaj naj komentiram. Eni pravijo (ta pametni), da do tretjega leta sploh ne rabi socializacije. Zdaj pa bodi še ti pameten, pa ga do treh let imej v varstvu pri starih babah, ker itak ne rabi socializacije. Ja, pa kaj še????? Takšen, kot je moj, jo rabi - in to prekleto.

Skutica, poznam te in vem, da nimaš ravno zgrešenih nazorov. Ostani takšna, kot si, pa debelo kožo si nadeni, ko gre za komentarje, ki niso pozitivni. Če se boš sekirala zaradi tega, si delaš slabo uslugo - sebi in svojim!

Uspešno preživljanje pametnih komentarjev.

Jasna

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
13.10.2005 9:04:37   
Anonimen
Meni se to zdi totalno brez veze. Brez veze mamici govorit, kako nemogoč je otrok v vrtcu. S tem se mamici samo po krivem vzbudi slabo vest, ker seveda takrat, ko mali čkoveček počne vse te "grozne" stvari, ne more posredovati, nč narediti, ker je ni zraven. Jaz sem tudi enkrat doživela nekaj podobnega in prav to sem takrat pomislila. Vedela sem, kaj bi v takem primeru naredila, če bi bila zraven. Ampak nisem bila. Zato pa je vzgojiteljica tam, da pač naredi, kar se ji zdi potrebno narediti. Vsaka kolikor toliko pametna vzgojiteljica pa tudi ve, da je otrok v vrtcu velikokrat popolnoma drugačen kot doma. Tisti otroci, ki so v vrtcu nagajivi, včasih pravi mali razbojniki, so doma lahko pridni, ker je pač vzgoja recimo stroga in dosledna. Tisti, ki pa so v vrtcu pridne, sive miške, pa so lahko doma ragrajači, ker nekje pač moja sprostiti energijo, še posebej če se v vrcu ne počutijo najbolje in si je tam zaradi tega ne upajo.

(odgovor članu Seven*)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
13.10.2005 9:45:01   
karmy
nekatere pomočnice so kot da bi jih potegnu iz kravje riti... in celo obnašajo se tako... jzt bi se tako po hitrem postopku pritožila ravnateljici vrtca da bi blo veselje...

glede vzgojiteljic... one majo pravo izobrazbo, otroci jih imajo rajši, ker vejo kaj narest za mir in točno vejo kakšne prijeme meti pri kakšnih bolj trmastih otrokih...

pr pomočnicah je pa k ena loterija...so študentke, in ali majo radi otroke ali so na silo tam, ker pač nimajo nobenega pametnejšega dela... in potem napačno pristopijo k otroku...

moj ma gromozansko srečo da ma obe uredu...se pa kar bojim kako bo k bo starejši... ne bi glih rada spet problemov če mu ne bi ugajale pomočnice...user posted image

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
13.10.2005 10:00:41   
muki1
nekatere pomočnice so kot da bi jih potegnu iz kravje riti... in celo obnašajo se tako... jzt bi se tako po hitrem postopku pritožila ravnateljici vrtca da bi blo veselje...
IZVIRNO SPOROČILO: karmy

Se ti ne zdi da malo pretiravaš?

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 13
13.10.2005 10:02:25   
karmy
zakaj pretiravam? pa naj se proba pogovorit z pomočnico...vrjami jo bo tk užalila, da se bo še slabš obnašala so njenega otroka...sej so pr nas tud kaki k so zahtevni ampak takšnih mnenj pa še nism slišala v našem vrtcu...

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 14
13.10.2005 14:03:16   
Anonimen
Hvala za tolažbo.

Ampak nekaj moram povedat. Naša pomočnica je sicer zelo prijetna in je do zdaj Davida zmeraj hvalila, vzgojiteljica je celo rekla, da je "njen mišek". Zakaj včeraj takšno mnenje, pa ne vem. Res ne. Sploh zato, ker tega nisem pričakovala. Zmeraj je bila tako mirna, prijazna, lepo je povedala stvari, tudi tiste slabe lastnosti sem zmeraj sprejela in bila vesela, da mi je povedala... Ampak to, kar sem pa včeraj slišala, pa me je res prizadelo. Predvsem zato, ker je bilo vse naenkrat, kar letelo je iz njenih ust - in predvsem stvari, ki se mi zdi, da niso res.

Na pogovornih urah pa ga je vzgojiteljica tako zelo zelo hvalila... user posted image

Hja, zdaj vsaj vem, kako so se počutili starši, ki so k meni hodili na govorilne ure...

(odgovor članu karmy)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
13.10.2005 14:27:09   
m@j@
Še eno mnenje iz ust vzgojiteljice.
1. nisem še slišala za knjižico, ki bi jo imele in bi nam pomagala pri "prepoznavanju" otroka
2. opozorite pomočnice, da če je kaj narobe se boste pogovorili skupaj v vzgojiteljico na pogovornih uricah in ne med vrati
3.vzgojiteljice in pomočnice smo samo ljudje. Tu ni važna izobrazba, važen je čut za otroka...

moram it

aja, pa ne pozabte, da ste se komaj uvajali

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
13.10.2005 16:13:27   
Anonimen
Maja, vem, da je hierarhija najprej vzgojiteljica, potem pa pomočnica. Ampak meni to ni bistveno, ker sta obe skupaj z njim, obe vesta, kako se obnaša, obe imata približno enako število delovne dobe (ena 26, druga 20), obe sta celo življenje v jaslicah, skratka, obe ga poznata. Saj sta tim.

Je pa danes še mož poslušal, tokrat od vzgojiteljice, da je David razvajen. Se je pa takoj postavil nazaj in rekel, da se s tem ne strinja najbolj, ker mu ne pustiva, da se mu uresniči vse, kar si izmisli in da mu znava večkrat reči NE. Vprašal je, kako mislijo, da je nesocialen, ker naju res čudi, da se noče igrati z drugimi otroki. Potem pa je povedala, da dovoli, da se mu približa samo en otrok, tisti, katerega pozna že iz druge polovice prvega leta in samo z njim se igra. Ostali so problem, ker se jih očitno boji.

Zato se zdaj sprašujem, če se ne kaže pri njem kriza? Mi namreč nismo imeli klasičnega uvajanja, da bi bila z njim v skupini, temveč sem ga samo potisnila noter in morala it v službo.

Ali pa je tu res kaj razvajenosti vmes, samo si sama ne upam priznat???

(odgovor članu m@j@)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
13.10.2005 17:46:20   
karmy
a je mogoče pomočnica mela slab dan? user posted image  počakaj par dni... če bo še vedno trdila isto, ji povej kako naj ima dostop do tvojega otroka in kako naj ravna z njim....mogoče bo pomagalo...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
13.10.2005 18:03:16   
Marogica

IZVIRNO SPOROČILO: m@j@

Še eno mnenje iz ust vzgojiteljice.
1. nisem še slišala za knjižico, ki bi jo imele in bi nam pomagala pri "prepoznavanju" otroka

Meni jo je vzojiteljica v našem vrtcu celo za domov posodila, kjer so opisane smernice, kaj naj bi otrok pri določeni starosti "obvladal" iz različnih aspektov. Sem jo vzela domov, ker je bila kar obsežna, da sem jo v miru prebrala. Mogoče pa je to imela naša vzgojiteljica, čisto samoiniciativno, da je vedela, kako z otroki. Moram priznat, da je bila zelo dobra vzgojiteljica.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu m@j@)
Neposredna povezava do sporočila: 19
13.10.2005 19:36:07   
Anja**
Draga Skutica!

Ne sekiraj se!!!! Ceprav tebe in tvojega Davida ne poznam cutim iz tvojih postov, da nisi neka posesivna mati, ki bi non stop ko neka kokos ahtala svoje zlato pisce.

Po moje je mela pomocnica slab dan. Madonis take analize otroka pa ti ja ni mogla dat, potem, ko ga pozna samo dober mesec... malo se je izlila nate, saj je samo clovek.

Ti si cist OK, mali pa tudi. Ne sekiraj se!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
13.10.2005 21:25:03   
bskrle
Pomočnica je bila res precej direktna in ni ravno pazila na besede, a tudi njenih besed ne imej za svete.
Vprašaj raje vzgojiteljico.
Po enem mesecu so take sodbe precej hude in verjamem, da te je prizadelo.
Tak pogovor med vrati bi tudi mene razburil.
nE SEKIRAJ SE PREVEČ!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
14.10.2005 23:54:53   
Pi-kica 1
Veš, kaj, Skutica, ti se nič ne sekiraj. David je zagotovo popolnoma normalen otrok. Verjetno imaš prav, ko domnevaš, da preživlja krizo, ki se pri otrocih velikokrat pojavi šele čez nekaj časa, ko misliš, da je vse hudo že mimo.
Zelo se čudim izjavam pomočnice in vzgojiteljice. Vsak otrok v tem obdobju je egoističen in trmast. Velika večina se ne želi igrati z drugimi otroki in precej se jih hoče predvsem cartat v naročju.
Ne vem, od kod njej spoznanje po tako kratkem času obiskovanja jasli, da imaš ti premilo vzgojo? user posted image  Kaj pride k vam domov gledat, kako ga vzgajate?
Izjava, da je enoleten otrok nesocializiran in nujno potreben vrtca, je smešna in popolnoma nestrokovna.
Logično, da išče varnost, ker mu nekaj ne paše, in kot si sama ugotovila, verjetno preživlja krizo. Kako pa ona ve, da si ti neprestano letala za njim?user posted image  Verjetno ni bila s tabo v času tvoje porodniške.
Tudi bistrost pri tej starosti je kar tako na slepo nemogoče ugotoviti. Nekateri otroci kvečjemu malo hitijo v razvoju, drugi so mogoče malo bolj počasni, ampak to z bistrostjo nima nobene veze.
Hja, da pa še vzgojiteljica ugotovi, da je tvoj otrok razvajen, je pa tudi zelo nenavadno. Kako pa ona to ve? user posted image
Žal pa sem tudi sama poznala kar nekaj delavk v vrtcu, ki so dajale take pavšalne in nestrokovne ocene in izjave.
Svetujem ti, da se z možem ne pustita. Vedno jim povejta svoje mnenje, ko vam bodo take kvasili in nikar ne bodita tiho. Za svojega otroka se pač moraš postaviti...

LP

Pi-kica

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
15.10.2005 18:46:06   
lenika
Se strinjam z Viv.

(odgovor članu Pi-kica 1)
Neposredna povezava do sporočila: 23
15.10.2005 19:00:25   
Primoza
IZVIRNO SPOROČILO: Skutica

Kako pa lahko pri tako malem otroku ugotoviš, da je "izjemno bister" pa tudi ne vem. user posted image

Da buta z glavo v zid ravno prav močno, ne preveč, ne premalo?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
15.10.2005 19:27:09   
Anonimen
Ha ha ha, Primoza, to bi tudi lahko bil eden izmed znakov, ja! Zdaj si me pa prav nasmejal.

(odgovor članu Primoza)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 stvari, ki jih počnejo inteligentni otroci
Inteligentni otroci včasih počnejo neobičajne stvari. To je 7 najbolj pogostih.
Kako organizirati nepozaben rojstni dan za...
Organiziran rojstni dan za otroke je lahko nepozaben dogodek, ki razbremeni starše in poskrbi za veselje otrok. Izberite...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?