|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ali vam družinski člani pomagajo pri delu?
4.10.2005 8:52:35   
paris
Včeraj sem se pogovarjala s prijateljico na to temo.Je jamrala, da je za vsa domača opravila sama. Mož ima dve levi roki z otroki pa tudi nič ni pravi.
Pri nas doma je samoumevno, da ali vsi primemo za delo( celo najstniškega sina
se da prepričat), ali pa se vsi trije valjamo po kavčih.
Zanima me kako je pri vas?

Ljubezen sta prostor in čas, merjena s srcem.
(M. Prust)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ali vam družinski člani pomagajo pri delu?
4.10.2005 8:58:28   
urbancek
pri nas delamo vsi

Ne toži svetu tujemu bol, ne svojega srca,
ne toži mu nikoli, ker svet je brez srca.

(odgovor članu paris)
Neposredna povezava do sporočila: 2
4.10.2005 8:59:44   
Anonimen
Ne. Edino preveri, če je dobro narejeno.user posted image

(odgovor članu urbancek)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
4.10.2005 9:08:43   
*maja
Pri nas sem bolj ali več sama za vse. razen takrat ko res dobro popuser posted image , potem pa mogoče moj kaj naredi, samo to ga ne drži več kot dan ali dva user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
4.10.2005 9:13:03   
Marogica
Ja. Mož pomaga, vendar so določena dela, ki so samo "moja". Smo pa vsi bolj take sorte, da se za gospodinjska dela ravno ne "grebemo".

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu *maja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
4.10.2005 9:13:17   
Andre
Pri nas pa je ata glavni zunaj, samo da mu ni treba biti noter in kaj pomagati, starejši hčerki (12,8) je potrebno 5x prosit oz. kar nadret, da mogoče spraznita pomivalni stroj oz. pripravita mizo za kosilo - to je že kar višek. Za vse ostalo sem sama, vključno s skrbjo za ta malo (13 mes.). user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
4.10.2005 9:16:37   
Anonimen
Pri nas je tudi glavni zunaj, ko se sedi na terasi, pije pivo in je čevapčiče.

Drugače pa ima popadke: takrat obrne vso hišo na glavo, no, vsaj misli, ko sesa tričetrt ure, pa posesa ravno tako, kot bi jaz. Ko pomiva posodo, jo trikrat dlje, pa ni nič bolje pomita kot moja....in tako naprej in tako naprej v nedogled. Ampak vsaj vidi, da je usrano in mi daje smernice. Tudi to je nekaj. user posted image

(odgovor članu Andre)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
4.10.2005 9:20:28   
Anonimen
Uf, al bina, zatadi takih smernic bi jaz mojega vsakič najraje ene trikrat čez g... Mu bom že dala smernice, mater mu napudrano!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
4.10.2005 10:31:54   
ma-ja
Pri nas smo tudi vsi kar pridni. Ta mala dva spraviš k pospravljanju igrač s tem ,da prineseš sesalec. Igrač pa ne data! Pa pri kopanju pomijeta banjo, tako da se kar sveti!
Drugač so pa za vikend generalke, sesanje in pomivanje po tleh ima user posted image  čez, jaz pa pranje in likanje (včasih pa še to moj možek prevzame).

(1.3.2006)ITM 23,9, Teža 65,3 kg.
(8.3.2006)ITM 23,2; teža 63,5 kg.

(odgovor članu paris)
Neposredna povezava do sporočila: 9
4.10.2005 10:37:31   
Lenny
Samo moje je samo likanje - ŠMRC, ostalo pa si delimo po času, dobri volji in sposobnostih user posted image
Mulček je odgovoren za svoj arzenal igrač, svoje čevlje in oblačila (bolj ali manj), pa za transport plastenk do zbiralnika. Midva pa si delo "potalava" po principu, da bo prej narejeno, če poprimeva oba.
Ubogi v.d. tast user posted image Nikoli ne bom pozabila njegovega obraza, ko je sina "zasačil" s sesalcem user posted image Njegova deviza je namreč, da je mami treba pomagati, ženi ali punci pa nikoli. Žal se tega tudi drži.

(odgovor članu paris)
Neposredna povezava do sporočila: 10
4.10.2005 11:42:44   
KODA
Jaz bom pa mojega ful pohvalila.Kadar jaz delam in je on doma z otroci postori vse.Skuha,pospravi in se še z otroci ukvarja. Tašča ga je že kot otroka vzgojila tako,da če bi kdaj ostal sam,da ne bi pogoru.Ni mu težko doma kaj naresti.user posted image

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu Lenny)
Neposredna povezava do sporočila: 11
4.10.2005 13:02:34   
Anonimen
Moj mož dela vse gospodinjske zadeve, od kuhanja, pospravljanja, likanja naprej. Delo vidi tudi sam.
Ko sem živela še pri starših je bilo pa tako, da smo tudi večinoma vsi vse delali, razen ati ni likal (mu je enkrat uspelo zažgati eno majco, pa je rajši opustil likanje user posted image ), praviloma je bilo tako, da je mami rekla, da je treba npr. posesat, pa se je kdorkoli je že imel čas, tega lotil.
Nikoli nismo poznali delitve dela na moška in ženska opravila.

(odgovor članu KODA)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
4.10.2005 14:11:32   
Anonimen
Pri nas je pa obratno... Jaz sem bolj lene vrste... In kar veliko naredi moj dragi... Mene piči kdaj pa kdaj in se spravim na gospodinjstvo, ampak da bi pa vsak dan razmišljala samo o tem, kaj bom kuhala, kdaj bom prala, koliko je za pomit, kdo bo odnesel smeti... - ne, hvala. Kdor bo lačen, bo jedel (z izjemo Jana - njemu naredimo mi, pa še to se ne pusti več vedno, hoče sam), kdor umaže posodo, jo pomije za sabo, ko je koš za perilo, se da prat (ta drug pa obesi), kdor gre prvi ven, odnese smeti,... Če se pa nikomur nič ne da, pa tudi prav. Saj ne bo konec sveta, če vse skupaj počaka en dan.
Jaz sem z gospodinjstvom ne obremenjujem. Toliko lepšega je v življenju.

(odgovor članu paris)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
4.10.2005 14:23:01   
soncece24
komu se da, pač nardi. edino posode mu ne pustim pomivat, ker je premalo natančen pa pol gor ostane, bljak

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
4.10.2005 15:27:39   
lenika
Oba delava vse.

(odgovor članu soncece24)
Neposredna povezava do sporočila: 15
4.10.2005 15:52:16   
Pi-kica 1
Pri nas je tako, da sem jaz glavna, mož in sin pa sta moja pomočnika. Torej, jaz razmišljam in delim naloge, onadva pa jih opravita. Večino gospodinjskih opravil pa opravim pač sama, ker so tako najprej opravljena.
Če pa ne bi nobenemu nič naročila, verjetno cel teden ne bi bilo posesano, perilo bi zgnilo v košari, jedli bi pa kruh pa marmelado, dokler ne bi zmanjkala...user posted image

LP

Pi-kica

(odgovor članu paris)
Neposredna povezava do sporočila: 16
4.10.2005 16:02:55   
dinika
delamo vsi, čeprav zdaj ko sem na porodniški jaz malo več...user posted image

(odgovor članu Pi-kica 1)
Neposredna povezava do sporočila: 17
4.10.2005 16:37:40   
Gina
Moj ni preveč talentiran za pospravljanje in pucanje. Je pa talentiran za nič težit kar se tega tiče, pa za zaupat mi v vseh rečeh, pa za crkljat me, okrog vozit na izlete, pohvalit me, presenetit me s čim lepim, pa za milion drugih reči, ki odtehtajo to netalentiranost. Od pospravljanja zna najboljše organizirat reči, ha ha...kako je že rekla al bina...usmerjat.user posted image user posted image user posted image  Mene v bistvu nikoli ne usmerja, otroke pa non stop. Mogoče bodo pa kaj usmerjeni čez leta. Upam, da bodo po meni, pa se zdaj samo pri enem to kaže...

(odgovor članu dinika)
Neposredna povezava do sporočila: 18
4.10.2005 16:42:09   
Maček Muri
Nič mi ne pomaga. Delo si deliva, saj oba stanujeva tukaj. 

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 19
4.10.2005 18:41:49   
nita
Mi mamo to bolj porazdeljeno: jaz perem, likam, kuham, pospravljam,...dragi pa kosi travo, pere avto, štiha vrt, ... včasih tut posesa, pobriše posodo.

(odgovor članu paris)
Neposredna povezava do sporočila: 20
4.10.2005 18:44:20   
india
Za moža bom rekla tako:  bilo pap rošlo. Ko je delal tudi gospodinjske stvari je delal vse razen likarije.
Kar se pa otrok tiče: ko delamo, delamo vsi, ko počivamo, je tudi to skupinsko opravilo. Drugače pa imamo razdeljeno: ena je zadolžena za kopalnico, druga za kuhinjo,...se pravi, za površinska, vsakodnevna opravila. Skuham ponavadi jaz, ob vikendih mi pomagajo, posodo ponavadi pomijem jaz, glede pranja perila si razdelimo,kdor pač ima čas, isto je pri obešanju. Sesanje cele hiše imajo punce in Jan preko, v glavnem si med seboj pomagamo.

(odgovor članu Maček Muri)
Neposredna povezava do sporočila: 21
4.10.2005 19:06:40   
anajmad
Pri nas je pa tako:mož ima sesanje čez in zdej,ko semuser posted image čiščenje oken in obešanje zaves.No,zavese je tudi prej obešal.Tamala ima brisanje prahu,pospravljanje svoje sobe in en del likanja(tisto kar ji diši).Ostale stvari imam jst čez,aja sem pozabila - še obešanje perila imata zdej onadva čez.Drgač smo si pa zmeraj drug drugemu pomagal,tudi pri kuhi in seveda pri pospravljenju.
en lpuser posted image D.

* na žalost , štirje jurji so že tukaj.....smrk*

(odgovor članu paris)
Neposredna povezava do sporočila: 22
4.10.2005 22:35:22   
kapica
Jaz bi tudi tako rekla kot Gina. Za pospravljanje ravno ni, ko me pa preseneti in kaj postori, pa dobi desetkrat nazaj, ker me tako v dobro voljo spravi.
Zato pa opravlja polno drugih stvari, poloznice, avto, ven me pelje,gleda da mi cimbolj ugodi, se stiska z mano, pa nasploh je zadovoljen s tem kako gospodinjim, ne glede na to ali je v redu ali ne. Ni zahteven. Vse te stvari so mi bolj pomembne kot pospravljanje.
Ceprav sem dolgo rabila da sem to spoznala, prej sem zato tezila, zakaj mi ne pomaga in bila zalostna, kaksnega moza imam. Sedaj ko pa vidim pravzaprav kaj vse za mene dela, pa sem srecna in zadovoljna. Ni vse v pucanju in kuhanju.

Sedaj nas je pa pet!

(odgovor članu anajmad)
Neposredna povezava do sporočila: 23
4.10.2005 22:42:29   
zoya_
Pr nas pa moj dragi zlo rad kuha, pa jaz mu potem pomagam... pomiva, likam, perem jaz, pospravljam tudi... Ko sta tamale pri nama, pospravljata za seboj, kar je tudi prav. Dobita potem take stvari pod kožo in ko bosta večji, jima ne bo tko zloo težko

(odgovor članu paris)
Neposredna povezava do sporočila: 24
4.10.2005 23:38:51   
Andra
Valda da si pomagamo, samo na začetku je bilo bolj krizno. Mož je imel dve levi roki, pa še tidve obrnjeni nazaj. Matr sem grda, da tako govorim...če je bilo pa res. Ko je enkrat prišla tašča na obisk in si je njen sine sam naredil kakav, mi je rekla:"Dokler je bil doma pri meni, mu tega ni bilo treba!" Halooo, kaj sem pa jaz? Si bo pa že naredil kakav, če ga hoče piti. user posted image
Počasi sem začela odkrivat njegove "zakrknjene" talente, za katere še sam ni vedel, da jih ima.
Kot rečeno, danes mi ogromno pomaga (pospravlja, pazi na otroke,...) edino kuhat in likat ga še nisem naučila, pa ga tudi ne mislim.
Napako bom popravila pri sinu, da ne bo tako talev, kot je bil včasih ati!user posted image

(odgovor članu zoya_)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...
Odlične ideje za letošnje krompirjeve poči...
Za starše smo pripravili izbor super zanimivih dogodkov, ustvarjalnih delavnic in počitnic, kamor se lahko odpravite z o...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.