Sofia21
|
IZVIRNO SPOROČILO: sončektvoj IZVIRNO SPOROČILO: Sofia21: Super je brat lepe novičke s pregledov. Joj sončektvoj, dobra sta, da lahko še vedno skrivata. Pri nama ožji družini vesta in 2 prijatelja. Sicer pa kdor bi me zdaj srečal, bi me naravnost vprašal kdaj imam rok 😂. Tako, da skrivava na ta način, da se drživa zase. Tudi jaz pa težko čakam, da bom sproščeno pokazala celemu svetu kako vesela sem 😀. Pri nama vedo od dragega družba (5 parov ko smo tedensko skupaj in bi mogli it skupaj na morje ko imam rok), moja najboljša prijatelica in tašča (živimo zelo blizu). Tak da sma povedala onim, ki jim res res nisma mogla skrit in ki se nama je zdelo, da ne bo drame če se kaj slabega zgodi. Meni se je na začetku z letala videlo da se nekaj dogaja. Napihnjena sem bila za 6. mesecev. Zadnjih par tednov pa je spustilo in spet izgledam čisto normalno. Edino prsi ne morem skrit, sem že morala kupit 1 košarico večji nedrček. Zdaj pa že kak teden pijem Donat in fejst fejst pomaga. Tudi za zgago (rupurut ni najboljše jemat) in slabost. Je pa res da je kar ogaben, ampak ko si obupan, si obupan Pa saj, na koncu je tako, da če se že slučajno kaj slabega zgdi, potrebuješ podporo. V tistem trenutku biti sam je težko. Lepo je, da imata tako široko družbo, s katero dopustujete 😊. Meni se trebuh nič ne spusti, hehe. Zaprta nisem, prebava je ok, tako kot običajno. Res pa je, da pijem magnezij, ki pomaga tudi pri prebavi (in nosečniških glavobolih). Donata tudi jaz ne maram, ampak je tako kot si rekla, je zelo vsestranski in res deluje. Nam so ga v porodnišnici dajali kar ob zajtrku, celo pol litrsko flaško 🤢. S slabostjo in zgago pa jaz k sreči nimam težav. V prvi nosečnosti sem imela zgago samo zadnji mesec in sem jemala žvečljive pastile Rennie, ki so dovoljene v nosečnosti. Blaga zadeva, ampak meni je za silo pomagalo. Rupuruta sem se jaz izogibala še ko nisem bila noseča. Nasplošno je tako, da nič ne smemo jemat v nosečnsoti brez pozornosti in dovoljenja zdravnika ali farmacevta. Edino lekadol. Tudi z zelišči in začimbami moramo biti pozorne. Enako je potem pri dojenju... So mi pa malo prsi uplahnile, ker dojim samo še 2x dnevno, ne vem koliko časa bom še vztrajala 🤷🏻♀️
|