Jetkarmak00
|
Kmalu mamica čestitke tudi z moje strani! Lep ime Lana, midva sva tudi hotela lan, pa sva ootem zaradi tega ker ga vzgajava tudi anglrščini kar odločila še za "njihov" ime =D Punce, meni je bil pa porod tolk lepa izkušnja da ne znam povedat niti opisat. Niti v sanjah si nism predstavljala da je to tako, in na koncu ko je bil potisk in vse konec vem da sem rekla babci a to je to hehe. Pri meni se je začelo z spolnimi odnosi (to je moje mnenje, nobeden mi ni tega sevesa potrdil) Celo nosečnost sva imela "abstinenco" :D nisem ''upala'' ker imam znanko, ki je rodila v 27 tednu pa baje zaradi spolnih odnosov.. No kakor koli, nisem želela reskirati. Že tako sem imela otrdevanja trebuha, krče in na splošno na nosečnost nimam žal lepih spominov. Na začetku že takoj v 5 tednu slabosti, potem krči, ki malo ponehajo in se v 18 tednu tam nekje spet pojavijo z otrdevanjem že. Kar je bilo mnogo prezgodaj. Potem težje dihanje visok tlak in utrip pri meni.. Potem zaznan visok utrip tudi pri plodu (zgornja meja) skratka.. Vedno je bilo nekaj že od začetka... Tako sva s spolnimi odnosi čakala do "varnih tednov" potem sem pa rekla itak vseeno, saj ježe varno.. Da taki otročki pač nimajo težav več.. Tudi G mi je rekel na pregledu da so to že kao "veliki otroci" haha... No začelo se je zjutraj s spolnim odnosom, zvečer isti dan pa sem imela pregled kontrolo rasti takrat, kot samoplačniško. Nekje 2 ure po spolnih odnosih me je začelo kar močno zvijati, krclči, trebuh je bil pa konstantno trd, ko sem ležala je bilo še kar ok, ko sem vstala pa trd kot kamen, skrčen, otroka nisem več čutila vedno manj no.. Ko sem se ulegla, nisem naštela niti 5 gibov v treh urah, pa dobro sem rekla bom počakala do večera tako al tako imam pregled..... =D Pridem na pregled kontrolo rasti. Izmeri otroka vse vredu za svoje tedne... Vidi pa da je vrat izginil (to je videl že na ultrazvoku preko trebuha kateri ponavadi naj ne bi bil zanesljiv za te stvari - kot sem razumela je za te meritve vaginalni) no in ker ni videl vrata več - rekel je da je izginil in ker mi je noro otrdeval trebuh in nisem čutila toliko otroka je rekel da bo preveril z roko. Je rekel da se to zdaj še ne dela ker lahko po nepotrebnem razdražimo kaj tam spodaj.. No in je bil res zelo nežen.. Skratka nič nisem čutila.. In mi pove po pregledu da sem odprta 4 cm in da je glavca že zelo nizko. Katastrofa, kap me je :D Itak sem šla v P, tam so me kar v porodno dali. Če bi se čez noč popadki kaj pojačali sami od sebe (predvidevam da je vse to sprožil spolni odnos, ker pa ni bilo tolk močno in prostaglandinov al kaj je že tist se popadki niso mogli jačat al kaj?) no niso se jačali, zato so mi zjutraj predrli mehur. Še vedno nič od popadkov..čez dve uri so začeli z umetnimi v obliki infuzije.. Sem se pa jaz že ob sprejemu v porodno zmenila za ea, tako da sem ko so mi začeli dajati umetne, rekla še za ea, prišli so vstavit po enem ali dveh popadkih.. Tako da sem že ob blagih popadkih dobila ea. Vse bilo ok, čutila sem kot neke blage krče menstrualne. Skratka nič. Ko je bil popadek sem čutila samo da nekaj dogaja, nič pa kot bolečino. Noge sem čutila ves čas, mela sem samo mravljince, pa prste in vse to sem normalno premikala.. No čez čas se mi je zdelo kot da se je malo ojačalo, ali da je ea popustila.. Potem sem rekla mojmu naj pokliče babco al nekoga da to mal pojačajo (čeprav me ni bolelo, ampak sem bolj čutila kot na začetku in sem si mislila neeeeee, hočem tako kot na začetku, hehehhee) no prišli in so mi nekaj pojačali ali kaj.. In rekli da bi bilo bolje smejalni plin vzet. Sm rekla pa dejte.. So mi dali masko.. Da jo dam med popakdom gor... To je blo pa paradise hehhee =D ja to mi je blo pa tok top vohat.. Res.. Kakšen dober vonj.. Neko sadje južnega morja kao.. Masko maš lahko samo med popadkom gor. In že tako zaradi ea nisem čutila popadkov oz so bili bolj blagi.. Potem sem pa kar masko pustila gor. Babca mi je večkrat rekla a je zdej popadek.. Pa jaz neee.. Pa ona dejte dol pol masko 😃😃😃 hahahaha... Potem se spomnim da sem večkrat mela masko gor še malo naprej ko je bil popadek že mim... Kao dalj časa trajal... Hehhehe. A ga sploh ni blo. Hehhehe.. Biu si tko mal zadet od te maske.. Ampak smo se pa vmes pogovarjali.. Babco sem mal izprašala kako kaj babištvo poteka, pa tako.. Vmes sem tudi mamo poklicala hehe.. Skratka bolečina od 0 do 10 bi jo opisala z 1. Vse kar sem čutila je bilo da se nekaj med popadkom dogaja.. Ko je prišel iztis.. Nisem imela nekega občutka za potiskanje, ampak sem samo pritiskala pač. Tako da so mi epiduralno in masko pustili do konca, odklopili ko je bil otrok že zunaj. Zadihal sam, takoj, nobenih težav. Razen jaz na šivanje. Vsaka ima svoje mnenje ampak raje sem šovana kot carski rez. Če bi bil carski rez boljša rešitev bi narava sama najdla tak način rojevanja.. Šivanje ni pa čisto noben bav bav. Boli dan mogoče dva, potem pa malo celjenja, in je. Zdaj sploh nič več ne opazim, da je karkoli sploh kakšna brazgotina. Tudi spolni odnosi niso nobena težava, še bolje ker je vse bolj raztegnjeno in prožno haha =DD Kar se tiče poroda, je bila zame to res ena najlepših izkušenj. Po porodu sem bila spočita, takoj na nogah, takoj si v formi :D na tak način bi šla še 10_x_ rodit, nebi pa bila več noseča rada😒😒 Jaz mislim, da se je začelo in končalo zaradi tistega enega samega odnosa isti dan.. Kaj naj zdaj kar je je. Pa tudi večkrat sem si rekla, sploh na začetku "je že mogl tko bit"... Kako so kaj vaši otročki..? Ste vse že doma? Kako napredujete v kilah? Mi bi morali imeti čez dva tedna cepljenje, pa ne gremo. Prvi pregled je bil pa ok, zdaj ima že 4 kile + je pa res bolj suhljat :D se pa že smeji, obrača glavico, dviga, od podlage, iz hrbta se že hoče prevalit na bok. Pijemo čaj, vodo, hehe..raste kot gobe po dežju.. Zdaj nosi 68 cifro. Sicer je velik trenutno 56 ampak ni je bolj udobna 62 ali tudi nekateri modeli 68. Kdaj je uvedba hranjenja? Mogoče katera ve? :)
|