Cvetnilist
|
Mišmašek, dobro napisano. Saj to si jaz govorim skoz v glavi, ko se sekiram zaradi kg, da mali očitno nič ne manjka, še ginekologinja je rekla, da je v odlični kondiciji tako da ne vem zakaj bi se sekirala. Tote 3 tedne pa si bom te že še privoščla kaj se mi bo zaluštalo, potem pa bomo že začeli pazit malo. Dejstvo pa je, da pač ene ženske lažje izgubljajo kilograme kot druge pač bomo videli kako bo. Glede materničnega vratu pa je tako, meni ga je nazadnje vaginalno merila v 20. tednu. Pred tem mi ga je že 2x. Torej vse skupaj 3x. Tolikokrat zato, ker sem imela pred tremi leti konizacijo in imam načeloma krajši maternični vrat. Čeprav moram priznati, da sem med tistimi srečnicami, ki mi operacija ni pustila velikih posledic in je bil moj MV ob merjenju dolg 39mm. Od takrat naprej mi ga več ni merila. Da me je pa pretipala s prsti pa je bilo nazadnje nekje okoli 30 tedna in takrat mi je tudi povedala, da je to zadnji takšen pregled. Mogoče bo še zdaj proti koncu pogledala kaj ampak načeloma so moji nadaljnji pregledi zdaj v bistvu samo ctg, tehtanje, pritisk in urin. Drugače pa vem, da vsi ginekologi ne prakticirajo tega merjenja MV, zakaj je to tako pa vedno samo oni sami haha. Je pa bila danes prvič pri meni patronažna, zadržala se je nekje pol urce, pogledali sva kaj vse imam, je rekla da imam čisto vse in ne rabim kupovat, svetovala mi je da naj za odhod iz porodnišnice raje pripravim oblačila 56 namesto 50, malo me je povprašala glede mojega počutja, za čiščo je svetovala vir 80 vložke, v glavnem taki kratek klepet sva imeli. Naslednjič se vidiva en dan po tem, ko bova z malo prišli iz porodnišnice. Dala mi pa je tudi številko, da lahko pokličem, če bom imela kakšno vprašanje. Pripada pa obisk pred porodom VSAKI ampak je rekla, da je težava v ginekologih oziroma sestrah, ker jim ne dostavijo pravočasno kartonov nosečnic.
|