naty1989
|
Jaz mislim, da psiha že do neke mere vpliva na to, sploh v prvih mesecih. Ker ko recimo začnemo delat na otroku, smo čist nori, pa se celi mesec sprašujemo če je uspelo ali ni... naša pričakovanja so potem prevelika. Potem pa ni. Prve mesec je sploh težko zanosit, tam nekje pred pol leta. Jaz sem tudi upala da bi vseeno bilo, čeprav sem se zavedala, da bo težko. Ne vem, pač naša pričakovanja naredijo svoje. Ampak ne, da bi se celi mesec sekiral če bo, pa zakaj ni, ampak tako si potiho pač želiš. Sigurno je boljše, da si otroka manj želiš kot preveč. Pa če si potem preveč jezn, pa negativen je tudi v prvih mesecih mogoče da ne bo uspelo. Pač moč misli, kar privlačiš to dobiš. No potem, pa če si zdrav, pa se mogoče ne sprašuješ več tako kdaj bo, pa zakaj ni, pa če si drugače zdrav (to je mišljeno predvsem za zdrave pare), potem 1x v nekem normalnem času uspe. Ampak zdaj da bi se nekaj obremenjevali s tem, zakaj se obremenjujemo, pa da bomo mesec zapravili je brez veze. Ker se človek obremenjuje se bo tako ali tako. Oz. dokler se bo, pa če bo to 1 leto, bo 1 leto. Če se bo nehal prej, hvala bogu. Samo to nekako mora spontano prit do tega. Tu je pa potreben čas. Da sam prideš nazaj do normalnega življenja, takega kot si ga imel prej. Mislim, da ženska vse preveč naredi za to da bi imela otroka. To mislim v prvih mesecih, če je kaj narobe je drugo, takrat moraš nekaj naredit. Ampak tu pred pol leta, pa mislim da se malo pretirava z vsem. Ampak ne pametujem, vse smo nekje enake, z mano vred. Tu res treba se zamislit, malo zadihat, se s kom pogovorit, sam predelat stvari... Rečt, dosti je zdaj, vključit druge stvari v svoje življenje, delat kaj kar te veseli, malo odmislit vse. Prevsem, če se da, malo zmanjšat sekiranje, sej nehalo se ne bo, ampak če se za pol zmanjša smo že nekaj naredili. Vse te misli kdaj bo, pa zakaj ni, to nas kr ubija. Kakšni čaji, nenehno preverjanje ali merjenje ovulacije, jemanje kakih tablet. Hočem rečt preveč je natempirano, sploh v prvih mesecih. In tu zna biti problem. Pride čas, ko je treba naret korak nazaj. Če pa je kaj narobe, to pa nam tako ali tako samo G pove, pa je potem druga stvar. Ampak pravim, za začetne mesece.
|