Mariposa08
|
No , da zacnem prvo od spodaj na gor, da kaj ne pozabim hehe stara sem 29 let, letos polnim okroglo 30,priznam , da me kr malo matra, vedno sem mislola da bom do 30 leta imela usaj enega ce ne ze dva otroka, ampak ocitno vse ob svojem casu No kot si rekla za to punco, ki se ji se ne mudi bit mama, cedalje vec je takih parov nasplosno ne samo zensk ampak oba in zenska in moski kot par, nic se mi ne zdi narobe , da se izuras, potujes, dozivis neko mladost, uzivas,itd. Res je da potem ko pa bi zeleli pri 35,36 letih otroka pa mogoce ne bo takoj uspelo in si hitro potem ze “prestar” za umetno oploditev . Je pa vecina takih ki so na izi in se ne obremenjujejo kdaj bo in koliko so ze stare jim kaj hitro uspe in so mame,poznam jih kar veliko, so se pozno porocile po doolgoletniii vezi, in se tam sele pri 38 letih spomnile da zdaj si bojo pa z mozem ali partnerjem druzinico ustvarile ... v prvooo jim je uspeloo!!! Kar je super , vsi veseli, nekateri pa od mladih let se trudijo zanisit in ne gre in ko prvic uspe so istih let kot tiste ki so se pac pa lih takrat odlocile no zdj bomo imeli pa otroka, zanimivo , kaj ne ? sto ljudi , sto cudi , vsako telo je drufacno. Poznam tusi punce , ki so se hvalile v smislu .. no js pa ne bom poleti rodila bom bolj pozimi al pa spomladi ker po tisti vrocini pa jaz z tiatim velimim trebuhom ze ne bom hodila okoli.. ?? No in takin je takoj uspelo in sem si rekla ja ocitno si morm samo v glavi rect kdaj hocem bit noseca in kdaj rodit pa bo ratalo malo hecaa , hehe Aja za dabroston do zdj sm jih pila aamo za sprozitev M, ce je izostala, samo zdaj mi jih je na novo dala ta ciklus da sem jih pila, ja je kot progesteron, bom videla ce do junija ne uspe takrat mam kontrolo pri G in bom dobila klomid tbl. Te so v redu, samo M dlje traja po klomidu 7,8 dni kar je mal nadlezno ampak baje je to stranski ucinek je tudi G tako rekla. Pije se ga pod nadztom, jaz sem pila 1/2 tbl od 5do9 dne ciklusa 2 meseca, in zasnii tretji mesec od 3do 7 dne ciklusa po navodilu moje G. Deluje pa klomid se 3 mesece po prenehanju pitja. Nevem brala sem za kapljice krvomocnice prov to tinkturo ki je baje proc koncentrirano s to krvomocnico baje ucinek ze takoj po enem mesecu uporabe, pije se 3x dnevno po 25-30 kapljic , lahko pijes samo ti ali oba s partnerjem/ mozem . V lekarni sem videla da prodajajo , stane 11eur, ja vem useee je takoo drago ampak ce se splaca potem mi ni skoda tega denarja Glede tbl vem sem bila na istem, vse zivo sem zrla kar sem bidela in prebralaa enako kot ti kot bi sebe brala zdej😊 Tudi jaz ne maram pit toliko tbl amapk si ucasih pol recem kaj oa ce lih to bo pomagalo in potem seveda spet polno tbl No sej zsj ne pijem tok tbl, jem veliko gozdnih sadezev, melone, zelenjave sveze im prekuhane, vse te skodljive prehrane sem skenslala, tko da verjetno pri nas PCO je veliko tusi s prehrano povezano , naj bi bil PCO presnovna motnja . Aja glede PCO, meni je na uz videla , sicer sem za to zvedela pred 2 leti po ss, prej pa da je vse bp. Nic ne vem a imam jajcnike povecane to je nism sprasevaal niti mi G ni posebi omenjala, je pa rekla da so jajcniki malo leni, se posebej levi jajcnik, ceprav feb letos na zadnjem uz je bila navdusena, kaksno izboljsanje kot v M ciklusih in cist na jajcnikih ocitno nevem. Aja se to ,za ugotavljanje plodnih dni, meni pomaga canesten koledarcek, ki si ga zlovdas iz spletne trgovine na svojem telefonu, predvidevam , da imas pametni telefon Tam vpises kasn ciklus imas ponavadi ali na 28-30 dni, in vse to bos videla in ti tocno napove kdaj bos dobila M in kdaj so plodni dnevi in ovulacija, moram reci , da zame in za mnoge to kar velja
|