Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Herpes v času zanositve 26.9.2005 9:57:29
|
|
|
|
bori
|
Je vprašanje čudno, ali nobena ne ve odgovora?
|
|
|
|
RE: Herpes v času zanositve 26.9.2005 10:05:29
|
|
|
|
soncicaT
|
Če sigurno veš, da še nisi noseča, si namaži herpes z ACLOVIRJEM...meni pomaga v 2h dneh. Kolikor vem, ga je že marsikatera med nosečnostjo fasala (tudi moja sodelavka je imela velikega v 4. mesecu), tako da po moje ne more bit kaj hudega. Je pa res, da se čimmanj šaraj po ustih , da ti ne pridejo klice še kam drugam... Srečno, jaz sem že prava prijateljica s hrepesom:-) Ampak moram potrkat, ga nisem imela že dolgggggggooo. Pa-pa
|
|
|
|
RE: Herpes v času zanositve 26.9.2005 10:05:52
|
|
|
|
k1
|
točno ne bi vedela, je pa res, da ga ni priporočljivo met med N.
|
|
|
|
RE: Herpes v času zanositve 26.9.2005 10:06:16
|
|
|
|
soncicaT
|
Aja...pa nisem medicinsko podkovana.
|
|
|
|
RE: Herpes v času zanositve 26.9.2005 10:07:33
|
|
|
|
bori
|
Evo, to sem rabila. Zdaj pa še malo naprej,.. zakaj ga ni dobro imet v času N?
|
|
|
|
RE: Herpes v času zanositve 26.9.2005 10:09:13
|
|
|
|
bori
|
Hvala, mam na mizi Virolex. ta medicinsko podkovana jsem pa napisal zato, ker vsi nekja vejo o herpesu med nosečnostjo, češ, da ni dobro, nobeden pa ne ve zakaj,...
|
|
|
|
RE: Herpes v času zanositve 26.9.2005 10:09:49
|
|
|
|
Anonimen
|
Sicer nisem medicinsko podkovana, ampak bi rekla, da herpes na ustnici neposrednega vpliva na možnost zanositve ali ss nima. Herpes je kolikor vem, nevaren samo, če si ga z rokami prenesemo na oči ali na genitalije. Na očeh tako povzroča razjede roženice, če pa se prenese na genitalije, pa res lahko povzroči splav. Paziti moraš torej, da se z rokami ne dotikaš mehurčkov in da ne bi potem z isto okuženo roko npr. mencala oči. Enkrat sem sama spreševala mojo ginekologinjo, kako je s herpesom in je rekla, da je nevaren za zarodek samo genitalni herpes. Ampak pekočih in bolečih mehurčkov na genitalijah res ne moreš zgrešiti, predvidevam.
|
|
|
|
RE: Herpes v času zanositve 26.9.2005 10:18:53
|
|
|
|
mml
|
Herpes na ustnici nima nobene zveze z zanositvijo ali potekom nosečnosti. Nevaren je genitalni hepres v času poroda, takrat se praviloma odločijo za porod s CR. Nevarno je tudi, če gre za prvo okužbo z virusom, ki povzroča herpes, ker se ob prvi okužbi lahko virus prenese tudi preko posteljice na plod. Ko se enkrat okužimo, ostane virus za vedno v našem telesu. Med odraslimi je prekuženih nekje 95% ljudi, samo pri nekaterih se herpes na ustnici pojavlja pogosteje, pri drugih na srečo bolj po redko. Skratka virus spi v našem telesu in se občasno zbudi in povzroča težave. V nasprotju s splošnim mišljenjem, da lahko virus prenesemo na druge samo takrat, ko imamo izpuščaje, žal to ne drži. Virus se lahko izloča preko sluznic tudi takrat, ko nimamo nobenih težav in izpuščajev...zato je pa toliko ljudi prekuženih... Sicer pa pri ponovitvah hepresa na ustnicah ni nobene nevarnosti, razen seveda, da je zadeva zoprna in boleča. Aciklovir (sestavina v kremah Virolex in Aclovir) pa lahko mirne duše uporabljate tudi v nosečnosti, privč zato, ker je zdravilo varno tudi v nosečnosti in drugič, ker se skuzi kožo praktično ne vnese v telo. Upam, da sem kaj pomagala Pozdravčkem vsem
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?