Marčevka2010
|
Ojla punce! Meni tudi nič ne znese na rač hodit. Imamo pestro. Danes je pridna naša punca, poje, spi, malo po rokah in spet spi. Kdaj pa ne zaspi in je kar pestro. Jo tudi krči matrajo proti večeru. Drugače pa hvala za čestitke! Imamo pa Brino, velika je bila 52 cm, glavica 34,5 cm in 3430 g. je sedaj stara 3 tedne in 2 dni in sumim, da je pridobila že kar nekaj centimetrov, ker ene oblačila št. 56 so ravno prav velika, ne bodo več za dolgo. Se mi je pa začelo 18.6. zjutraj, ene dva krča in sem posumila, da bo to to. Potem sem začela na WC-ju viset. Ko so bili popadki nekje na 20 minut sem mislila, da bodo bolj pogosti postali, pa so se začeli na dlje časa. Potem smo še enkrat okoli 13 nekaj pojedli, čez pol ure me je pa začelo na 10 ali 5 minut ali še pogosteje navijat. Smo se hitro naštimali, starejšo popokali k babici in v Postojno. Dol sva bila okoli 15. Sem imela zelo hude popadke potem v avtu. Potem komaj koga dobit, ker so imeli en urgenten CR. Potem me sprejmejo na CTG, sem umirala od vročine v tisti mali sobici. Odprta sem bila 5-6 cm. Sem šla kar v porodno. Na mojo srečo je tokrat anestezist prišel prej (prvič ga ni bilo od nikoder). Ene 20 minut nameščal epiduralno, potem še 20 minut, da je prijela. Tako, da potem sem bila pa tam in si mislila, da sedaj bo pa to še trajalo. No okoli 18 me pogleda in reče, da sedaj bom pa začela potiskat, jaz pa: a že? So se mi samo smejali. Sem mislila, da bo dlje trajalo. Predrla mi je mehur, 3x sem potisnila in je bila zunaj. Res je šlo hitro. Potem pa smo se cartali naslednje 3 ure. Je pa veliko jokala in se kar ni umirila. Me je kar skrbelo, da kaj ni OK. Ampak ker je imela uredu barvo so rekli, da ni nič. Še zvečer mi pediater pride povedat, da je z njo vse OK. Ob 2 ponoči pa nazaj, da je pomodrela, dali so jo na kisik in na antibiotike, ker je eno okužbo dobila. Jaz pa čisto preč. Zjutraj nisem nič vedela, niso jo pripeljali. Šele enkrat okoli 11 sem šla v otroško kjer je bila na infuziji. Boščka. Dobila je neko infekcijo, še sami niso vedeli kakšno, ampak je po 8 dneh antibiotikov bila vredu. Sva bili dol 8 dni. Sama sreča, da sem cel čas imela krasne cimre v sobi, če ne bi se mi zmešalo. Smo ena drugi pomagale in si bile v oporo. Sedaj je zdrava, sama sreča. Ne vem kaj bi bilo, če bi jo imela tisto noč pri sebi, ne pa pri njih kjer jih opazujejo. Tako, da to, da jih odpeljejo čez nič je zame le dobro, ker ne vem kako bi se končalo. Z dojenjem je po ene 3-4 dneh kazalo še kar dobro, nekaj mleka sem imela, ampak sedaj je pa bolj švoh. Je bolj na dodatku, jaz si pa kaj načrpam, malo podojim. Mau Mow super, vidim, d avaš napreduje, le tako naprej. Janček ti si sedaj kar privošči lenarjenje, potem ga ne bo več. Tudi če kaj ni narejeno, briga te. Jaz sem čas pred porodom res izkoristila, se fajn naspala. Ker potem vprašanje kdaj doživiš spet kakšen konkreten spanec. Ne bo za na komisijo, ker bo bolniške manj kot en mesec. Se ti bo fajn izšlo. Kako pa kaj noname in Amour?
|