patrino
|
Idealna sta drug za drugega in edina tragedija v vsej tej zgodbi je , da imata otroke, ki nič krivi , trpijo vajin fijasko od odnosa. Ti vsa jamrajoča, nesamozavestna in ljubezni željna reva, ki se zaslepljeno prepričuje, da jo partner ljubosumno maltretira le zato, ker jo ima tako zelo rad. On skrivaj z nizko samopodobo, ki si jo dviguje s tem, da tebe maltretira. Nima te rad. Ne dovolj. Kajti, če imaš nekoga res rad, ga ne mrcvariš tako zelo kot on tebe. Ti si le strelovod za njegovo nezadovoljstvo nad seboj in te uporablja , ker mu to dovoliš in ker si tam. Zakaj je čedalje slabše? Zato, ker mu to dovoljuješ. Ker skozi leta, ko mu je omogočeno takšno obnašanje, nisi nič konkretnega naredila. Verjetno se ti je na začetku veze še imenitno zdelo, ker si imela občutek, da umira od ljubosumja, ker te ima kao tako zelo rad in se boji zate. Figo. On si je tebe zbral, ker bi ga vsaka druga samozavestna ženska po hitrem postopku pognala čez prag. Ne bo se za sto procentno spremenil. Po moje nikoli, pa če hodita od poncija do pilata. Takšen je in njegovi izpadi rastejo zaradi tebe in s tabo. Pa verjamem, da mu ne daješ direktnih izgovorov in priložnosti zato, tako, da ga biksaš okrog.To mu nudiš pač na način, ko vdano prenašaš njegove fore in si zraven lažeš, da ni nasilen in da ima otroke tako zelo rad, da so zanj najvažnejši. Poznaš tisto..."Oče lahko največ naredi za svoje otroke takrat, ko ima rad njihovo mamo...." Tvoj te žal nima. Oz. to kar on čuti do tebe in kako to izraža, žal ne moreš imenovati ljubezen.In tudi otrok nima tako zelo rad kot si ti misliš. Je pa pod vprašanjem tudi tvoja ljubezen do njih, ker dopuščaš in mlahavo prenašaš, da rastejo v takem okolju. Jaz ti ne svetujem družinskega terapevta za pare, ker ga po moje niti pod razno ne boš spravila k njemu. Lahko pa se h kakšnemu spraviš sama, da ti bo malo odprl oči in te hkrati spomnil, da si odgovorna za svoje otroke in da je čas, da pomisliš nanje.Kar po moje v končni fazi lahko narediš je to, da končno pokažeš hrbtenico in mu daš vedeti, da če ne bo malo zategnil ročne, spokaš ti ali on. Ni druge. Verjetno se grdo in kruto bere tole. Žal mi je. Tvoji nič krivi otroci to doživljajo vsak dan, pa ne vedo zakaj.