|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  38 39 [40] 41 42   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Bodoče nosečke II
2.11.2015 14:49:20   
Janchek81

IZVIRNO SPOROČILO: Marčevka2010

Janchek:
Porodniško in starševsko nadomestilo po sprejetju Zakona za uravnoteženje javnih financ (ZUJF), ki je začel veljati 31.5.2012. (16.08.2012)

Porodniško nadomestilo ostaja nespremenjeno. To pomeni, da znaša nadomestilo za prve tri mesece porodniškega dopusta 100 % osnove plače in navzgor ni omejeno.
Starševsko nadomestilo (dopust za nego in varstvo otroka nadaljnjih 9 mesecev porodniškega dopusta, očetovski dopust in posvojiteljski dopust) se po novem zniža na 90 % osnove plače oz. ostane 100 % kadar osnova ne presega 763,06 evrov. Starševsko nadomestilo je tudi po novem omejeno navzgor in ne sme presegati 2-kratnika povprečne mesečne plače v Republiki Sloveniji.
Postopki za uveljavljanje pravice do starševskega nadomestila, ki so jih upravičenci začeli pred uveljavitvijo ZUJF, se končajo po takrat veljavnih predpisih.

Vir: http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/izracunsn.asp

Ampak zanimivo .... k jst sm l.2012 prejemala še cel let 100%, pol najbrž od tega datuma k so pršle nove vloge so tko dobivale mamice ane ... user posted image

(odgovor članu Marčevka2010)
Neposredna povezava do sporočila: 976
2.11.2015 14:49:22   
Marčevka2010
Sem si izračunala porodniško, ena velika žalost. Upam samo, da mojemu kaj ne zmanjšajo.

Neposredna povezava do sporočila: 977
2.11.2015 14:50:17   
Janchek81

Sem si izračunala porodniško, ena velika žalost. Upam samo, da mojemu kaj ne zmanjšajo.

Zakaj bi pa njemu zmanjšal ... pa sej to si nardila najbrž približek .... al maš vsak mesec isto plačo?

Neposredna povezava do sporočila: 978
2.11.2015 14:50:20   
Marčevka2010
Od odločbe do konca dobiš glede na odločbo, ne morejo na sredini spremenit. Po temu ZUJF- u je pa drugače.

Neposredna povezava do sporočila: 979
2.11.2015 14:51:03   
Janchek81

Od odločbe do konca dobiš glede na odločbo, ne morejo na sredini spremenit. Po temu ZUJF- u je pa drugače.

No, sam še vseen ni tragično ane .... prve tri mesce 100%, pol naknadnih 9 pa 90% .... ni še neki FUL razlike ....

Neposredna povezava do sporočila: 980
2.11.2015 14:52:04   
Marčevka2010
Dela v firmi kjer je vse mogoče. Čim več dela za manj plače. Klasika. Ja, jaz imam vsak mesec pribljižno enako. Razen, če je kakšna bolniška.

Neposredna povezava do sporočila: 981
2.11.2015 14:53:19   
Marčevka2010

IZVIRNO SPOROČILO: Janchek81

No, sam še vseen ni tragično ane .... prve tri mesce 100%, pol naknadnih 9 pa 90% .... ni še neki FUL razlike ....

Ko sem izračun naredila ni bilo le 10% manj. Ne vem kako je program naračunal.

(odgovor članu Janchek81)
Neposredna povezava do sporočila: 982
2.11.2015 14:53:34   
Janchek81

Dela v firmi kjer je vse mogoče. Čim več dela za manj plače. Klasika. Ja, jaz imam vsak mesec pribljižno enako. Razen, če je kakšna bolniška.

No, jaz npr morm vseen vsak mesec met 800€ da plačam samo kredit in položnice .... tko, da nekej pol še ustane ... moj ma pa pol čez druge stvari user posted image
Šparat pa v času porodniške ne bo šlo ... user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 983
2.11.2015 14:55:02   
Janchek81
A si vpisvala bruto zneske ... ker morš v burto zneskih pisat user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 984
2.11.2015 14:56:12   
Janchek81
Npr....1400 mesečna povprečna plača ( za 1 leto ), pa en otrok ( davčna olajšava ), potem maš 940€ porodniške ... ampak to prve 3 mesce....
Pol maš pa naknadnih 9 mescov 840€ ...

< Sporočilo je popravil Janchek81 -- 2.11.2015 14:58:55 >

Neposredna povezava do sporočila: 985
2.11.2015 14:58:09   
MauMow
Janchek ja problem je ja v penziji. Je tako da večina ljudi ful veliko na stran ne mora dat kaj veliko.... Ker tukaj samo hrana na mesec pride okoli 700 EUR, poleg tega so najemnine stanovanj med 1000 in 2500 EUR za čist normalno malo stanovanje (do 50m2), stanovanja si v večini ne morejo kupit ker so stanovanja okoli 40m2 okoli pol milijona evrov brez opreme (krediti pa majo okol 20% obrestne mere).... Pa plačevat je treba zdravstvo in vsa zdravila.... V glavnem groza je kar se tega tiče. Zato pa delajo čim dlje da čim več uspejo na stran dat.... Tistih ki pa imajo res ok plačo pa spet ni toliko. V povprečju so plače okoli 1000 do 1500 EUR. So pa tudi samo 300 EUR ali pa grejo do 10.000 EUR.

Neposredna povezava do sporočila: 986
2.11.2015 14:59:48   
Janchek81

IZVIRNO SPOROČILO: MauMow

Janchek ja problem je ja v penziji. Je tako da večina ljudi ful veliko na stran ne mora dat kaj veliko.... Ker tukaj samo hrana na mesec pride okoli 700 EUR, poleg tega so najemnine stanovanj med 1000 in 2500 EUR za čist normalno malo stanovanje (do 50m2), stanovanja si v večini ne morejo kupit ker so stanovanja okoli 40m2 okoli pol milijona evrov brez opreme (krediti pa majo okol 20% obrestne mere).... Pa plačevat je treba zdravstvo in vsa zdravila.... V glavnem groza je kar se tega tiče. Zato pa delajo čim dlje da čim več uspejo na stran dat.... Tistih ki pa imajo res ok plačo pa spet ni toliko. V povprečju so plače okoli 1000 do 1500 EUR. So pa tudi samo 300 EUR ali pa grejo do 10.000 EUR.

Ena sama žalost, kar mi pišeš user posted image

(odgovor članu MauMow)
Neposredna povezava do sporočila: 987
2.11.2015 15:11:46   
MauMow

IZVIRNO SPOROČILO: MauMow

Ena sama žalost, kar mi pišeš user posted image

Ja ko vse pogledaš je res žalostno. Ampak ljudje tukaj ne gledajo tako na to. So veseli in zelo prijazni. Za ljudi bi dali vse. Tudi to je da je brezposelnost manj kot 1% in da lahko menjavaš službe kolker hočeš. In ljudje zelo radi delajo. Velikokrat naredijo tako da oba delata do nekje 30-35 leta potem pa si kupita/zdragita hišo na obrobju in imata otroke in žena ostane doma, mož pa se vozi nekje 2 uri na dan v eno smer na delo v center. In tako živijo potem do konca. Redko kdo ostane v centru do konca življenja. Jih ima pa veliko otroke tudi v mestu ampak imajo zraven tudi stare starše ki skrbijo za otroke in oba starša lahko nemoteno delata.

Takole gledano in glede na situacijo v SLO sva trenutno zelo vesela da sva tukaj. Ne bova pa za skos, nekaj let še potem pa nazaj.

Neposredna povezava do sporočila: 988
2.11.2015 15:22:24   
mojamiška
No me veseli, da imam napačno informacijo. Ampak tudi tistih 10 % je škoda, da ti jih ne dajo, pridejo zelo prav.

(odgovor članu MauMow)
Neposredna povezava do sporočila: 989
2.11.2015 15:25:48   
mojamiška

Ja tole je pa zgleda povsod enako. No pri mojemu je ok, pri meni je bolj beda. Za tiste, ki so na drugi lokaciji pa sploh, ker vodilne moti, da grejo npr 2x na dan na cigaret....Mah, da se ne spuščamo še v te debate, ki nimajo koncauser posted image user posted image  Privatniki...user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 990
2.11.2015 20:36:35   
Amour

Tudi jaz sem razmišljala, da bi bilo fajn rodit septembra ali oktobra, ker to pomeni, da ko končaš porodniško gre otrok direkt v vrtec. Ampak življenja se ne da planirat.
Že pri avgustovki sva morala en mesec z dopusti poflikat, če bo sedaj šlo vse posreči in bo junijski, bo treba poflikat 3,5 meseca. To bo še zanimivo. Bo treba kakšno privat varstvo najdit. Ker vrtci so neprilagodljivi, sprejemajo od septembra do nekje novembra, potem pa pozabi na vrtec do naslednjega leta. Vsaj pri nas je tako.
Tako, da razumem tiste, ki bi si malo splanirale, ampak je leto brž naokrog.

Janchek za poletnega imaš še 1-2 meseca časa. user posted image

Jaz sem si tudi želela (če bi lahko izbirala) tam sredinsko poletnega ali bolj septembrskega, ravno zaradi vrtca. Moja dva sta sicer oba v pokoju, oba nekaj čez 60. Oče ima tudi nekaj zdravstvenih težav, za katere upam, da se mu še dolgo ne poslabšajo. Mama je ful vitalna, a mislim, da ji ne bi več zneslo skrbeti 9 ur dnevno za enoletnika ... No, obljubila mi je, da ne bo problema, dokler ne bi dobila vrtca, pa tudi po spanju v vrtcu počuvati malega uro ali dve (da mali ne gre ravno zadnji iz vrstca), ne bi bil problem (tudi zdaj to počneta z dveinpolletnim nečakom), dolgoročnejše celodnevno varstvo pa nikakor ni pošteno do njiju. Sta spravila gor svoje tri otroke in mislim, da je zdaj čas, da uživata z vnučki, ko jima ustreza in paše.

No, potem sva s sestro preračunavali, v katerem mesecu še nimamo nobenega rojstnega dne v ožji familji, tako da so nama ostali marec, april, julij, avgust in oktober. No, zaenkrat kaže, da bo julijski user posted image

< Sporočilo je popravil Amour -- 2.11.2015 20:39:31 >

Neposredna povezava do sporočila: 991
2.11.2015 20:43:12   
Sofie

Baje so plavalci bolj kvalitetni, če neuser posted image vsak dan. Vsaj na 2 dni. Da se obnavljajo. Ker, če vsak dan nimajo dovolj časa. Sem na Pušenjakovem forumu enkrat brala.

Pol pa da zastavm naslednje vprašanje ... a v še enem dnevu pa se obnavljajo? Pol je pa maybe najboljš, da se sexa na vsake 3 dni ... sam .. a se pol obdržijo plavalci notr ... ajooooj, začaran krog user posted image
Bom mogla že spet enx mal pregledat Pušenjakov forum, nism že en čas bla nč gor, odkar so nam na šihtu zablokiral določene strani user posted image .. sam kar sm ga srečala, da sm ga vprašala ... se prav, ok, pol je najboljš če se sexa na vsake 2 dni ... user posted image

Pušenjak pravi, da je najbolje seksat vsak drug danuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 992
2.11.2015 21:39:09   
katjesss
Midva tudi na vsake 2dni, no se trudiva. Zdaj sva zacela res ze proti koncu M in upam da ujameva pravi trenutek.
Sva sicef prejsnje mesece v casu ovulacije bila tudi pridna, ampak ne vem al sva zamudila tisti pravi trenutek, al zakaj
se ni nic ratalo. No sem si pa zdaj nabavla se ovulacijske listice oz. teste in zacnem jutri spremljat...pa da vidimo kaj bo :D

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 993
2.11.2015 22:11:54   
Amour
Jaz sem svojo gineko pred časom vprašala za mnenje o ovulacijskih testih, mi je rekla, da morda le, če nimam bolj ali manj (dan ali dva gor in dol) redne M. Da reden seks, vsak drugi dan oz. trikrat tedensko kao zadošča, da jo ujameš. Da pa mi jih odsvetuje, ker je treba res redna in sistematična uporaba (sicer lahko uporabnico še bolj zmedejo), to pa tudi nekaj stane ...

(odgovor članu katjesss)
Neposredna povezava do sporočila: 994
2.11.2015 22:33:36   
katjesss
Pa sajvsem si kar nekaj prebrala o njih, pa sem rekla, da vidim. Upam pa da me ne zmedejo prevec ja.

(odgovor članu Amour)
Neposredna povezava do sporočila: 995
3.11.2015 7:58:37   
Janchek81

IZVIRNO SPOROČILO: Sofie

Baje so plavalci bolj kvalitetni, če neuser posted image vsak dan. Vsaj na 2 dni. Da se obnavljajo. Ker, če vsak dan nimajo dovolj časa. Sem na Pušenjakovem forumu enkrat brala.

Pol pa da zastavm naslednje vprašanje ... a v še enem dnevu pa se obnavljajo? Pol je pa maybe najboljš, da se sexa na vsake 3 dni ... sam .. a se pol obdržijo plavalci notr ... ajooooj, začaran krog user posted image
Bom mogla že spet enx mal pregledat Pušenjakov forum, nism že en čas bla nč gor, odkar so nam na šihtu zablokiral določene strani user posted image .. sam kar sm ga srečala, da sm ga vprašala ... se prav, ok, pol je najboljš če se sexa na vsake 2 dni ... user posted image

Pušenjak pravi, da je najbolje seksat vsak drug danuser posted image

Ja, zanimivo je, da je med edinimi, ki ma to 'teorijo' da je najbolje na vsake dva dni .... pač se bova ta mesec tega držala ... pa da vidimo...
Čeprav marca sva sexala vsak dan, pa se je prjelo .... zanimivo ane user posted image

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 996
3.11.2015 9:02:48   
foxy_cat
Janchek81 bolj več kot premalo user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 997
3.11.2015 9:04:07   
Janchek81

IZVIRNO SPOROČILO: foxy_cat

Janchek81 bolj več kot premalo user posted image user posted image

Ja sej to je problem pr nama, k midva skačeva vsak dan ... pa je lih maybe to narobe ane ... sj pravm ... včerj sva se komi zadržvala ... še dobr, da nama ga je pol tamala začela neki srat in je to trajal do 22h in smo šli pol sam še spat user posted image

(odgovor članu foxy_cat)
Neposredna povezava do sporočila: 998
3.11.2015 9:15:31   
katjesss
Ja super da vama tako znese :D

Neposredna povezava do sporočila: 999
3.11.2015 9:17:25   
Janchek81

IZVIRNO SPOROČILO: katjesss

Ja super da vama tako znese :D

Znese? Ne vem sploh, če je blo kdaj ( če sva bla zdrava ), da ne bi sexala 3 dni al pa kj podobnega ... sej, če tko pogledava praktično nimava nbenga časa zase razen zvečer, ... + to, da je res super fant, da to sprejme, glede na to da tamala ni njegova ane ... in pač se ne morva zadržvat oz. se prepustiva edn drugemu ... ponavad se pa itak začne z gledanjem kakšne nadaljevanke al pa kj podobnga user posted image

(odgovor članu katjesss)
Neposredna povezava do sporočila: 1000
Stran:   <<   < Prejšnja stran  38 39 [40] 41 42   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  38 39 [40] 41 42   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.