ronja
|
Patrino in stana, meni nekaj ni jasno: zakaj je ok, če je ženska gospodinja, če je pa doma Kerensa, pa ni ok? Kakšna je razlika? Saj obe skrbita za svoje otroke... itak Kerensa ko pa nimam doktorata Meni se zdi, da čist nič ne pomaga... Mene pa najbolj zanima zdaj, kdo je ta teta iz ozadja, ki ve vse o vseh nas... Enako. Ne posmehujem se kerensini izobrazbi, temvec njeni lenosti. In ne, ni mi sestra, da bi jo spodbujala, je pa skoda vsakega, ki bi lahko, pa iz sebe nic ne naredi zaradi lenosti. Tako sem te tudi sama razumela. Samo če zdaj nima želje delat maturo, zakaj bi jo morala, če je tako čisto srečna? Zadnjič sva se s prijateljico pogovarjali, ali bo končala diplomo ali ne. Ostala je z otroki doma, tudi kasneje namerava bit gospodinja in zdaj bi se morala še kar pomatrat, da skonča do konca vse skup, par izpitov in diploma... Komu na čast, če si ne želi, ne rabi, itd... Samo zato, ker je nekoč, ko je bilo vse še drugače, začela... Dejte( če se že imate za Balkanke) se naučit uporabljat mehki in trdi Č. Točak in ne toćak! Sicer sem slovenka ( ampak ker je tudi Slovenija na balkanu, smo v bistvu vsi balkanci, ampak ajde) in mi nikoli ni jasno, kdaj je mehki in kdaj trdi Č. Če se ti bo kdaj dalo, se priporočam za razlago, če obstajajo kaka pravila... Patrino, meni se pa zdi, da je mateyka diplomirala točno tam, kjer je želela in da ni imela nikoli želje it dalje akademsko, saj obstaja milijon načinov, kako se učiš dalje in si vedno boljši in to je samo en od načinov. Zakaj imaš občutek, da si želi dr?