|
RE: Evo, Sprememba zakonske zveze je potrjena 4.3.2015 21:50:44
|
|
|
|
Frodo Bisagin
|
IZVIRNO SPOROČILO: liliana IZVIRNO SPOROČILO: Vijoličarka IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_ IZVIRNO SPOROČILO: Vijoličarka Da bi se počasi res znebili navade, da se lepi nalepke na ljudi. Potem se lahko poslovimo tudi od nalepke civilizacija. In verjamem, da bi bili lahko zelo neprijetno presenečeni, ko bi od nas ostal samo gol človek, brez vsake nalepke. Ne bel, ne črn, ne moški, ne ženska, ne mama, ne otrok, ne Slovenec, ne Etiopijec, ne zdrav, ne bolan. Hm, zanimivo razmišljanje in še bolj zanimivo, da kdo ta stavek tako dojame. Mišljeno je: nalepiš nalepko na človeka: 'ŽENSKA' in potem jo dojemaš, kot pač neka oseba, obremenjena s predsodki, dojema žensko. Konkretno, 100 in več let nazaj: ženska ni enako sposobna za izobraževanje, za delovanje v tehničnih poklicih, za delovanje praktično v vseh poklicih.... preprosto in samo zato, ker je ženska. Danes, sto in več let kasneje, vemo da ta nalepka ne drži. No, vsaj večinoma razvitem svetu. To kar ti misliš, da jaz mislim (če prav mislim), pa gre za raznolikosti, ki se sprejemajo pozitivno in nas medsebjno bogatijo. Še bolj konkretno v tem primeru: HOMOSEKSUALEC. Nalepka: strašno, perverzno, propad civilizacije, HITRO STRAN! Avtomatsko. Ker 'HOMOSEKSUALEC' vse pove. Pove pa v resnici samo spolno usmerjenost in nič drugega. Samo, da se je človek skozi stoletja obdržal, je vseeno potreboval človeka z nalepko ŽENSKA in človeka z nalepko MOŠKI.....tako da v bistvu za svoj obstoj potrebujemo obe nalepki....brez tega ne gre....to je toliko okrog teh nalepk....ker me vseeno malo moti to, da zdaj pa bi vsi kar naenkrat naj postali "srednji spol", da bi bili enaki......jaz nosim nalepko ŽENSKA, moj mož nosi nalepko MOŠKI.....in ne gre samo za nalepko, jaz sem dejansko ženska in on je dejansko moški in se najini nalepki pač razlikujeta........obstajajo pa, kot povsod, tudi tu določena odstopanja.....propada civilizacije sigurno ne bo zaradi teh odstopanj, ker so vseeno v manjšini (zato pa so zgolj odstopanja)......lahko se jih naučimo zgolj sprejemati.... se mi je pa ravno zdaj porodilo sledeče, ko je govora o nalepkah......v homoseksualnih parih, kolikor sem jih videla....je bil vedno "en moški in ena ženska", takoj se opazi kdo je kdo, pa naj gre za ženski ali moški par, čeprav pri ženskah se mi zdi to še posebej izrazito.....torej si je eden ali ena od njiju to nalepko sam pripel, ker mu je niso drugi.....a je to zgolj zaradi več stoletij tradicije ali je kaj drugega vmes, recimo da nalepki moški in ženska nista zgolj neka nazadnjaška, tradicionalna umetna tvorba...... Morda je za razmisliti, da je eno bioloski spol , drugo pa spolna vloga, ki ni vezana na bioloski spol. Tako so tudi pri homoseksualnem paru spolne vloge locene od bioloskega spola. V dolocenih zivljenjskih situacijah se zgodi, da moski ali zenske, ki niso homoseksualno usmerjeni zivijo skupaj - so lahko sorodniki, sorodnice, prijateljice... in tudi tam se spolne vloge razdelijo na moske in zenske (en clan skupnosti je bolj usmerjen v dom, drugi pa na pr. kariero). Problem neenakosti spolov izhaja prav iz tega (IMO napacnega) povezovanja bioloskega spola in spolne vloge. Najlazje je, ko se bioloski spol in spolna vloga ujemajo, vendar zato to ujemanje ne sme postati pravilo.
|