patrino
|
IZVIRNO SPOROČILO: liliana IZVIRNO SPOROČILO: patrino Ne ljuba Lili, je pa vseeno višje ko to . Pa nima veze. Ja garala sem . Poleg dece in službe ni simpl študirat. Če si to kdaj poskusila, bi morala vedeti o čem govorim. Ravno zato, mi je grdo, ko nekateri pritlehno izobraženi grdo pljuvajo po prigaranih diplomah, magisterijih in doktoratih. Seveda je jasno, da vsi tile nazivi, še ne naredijo dobrega človeka. V večini pa so vseeno znak delavne in prizadevne osebnosti.Kajti, kljub temu, da se določeni veselo norčujejo da se dr-ji in mag.-eci vsakodnevno kupujejo, kot poli salama, jaz nikogar ne poznam , ki bi na tak način prišel do njega. Tako, da upravičeno iz tega sklepam, da so se v večini skozi študij pregrizli po večini z odrekanjem in garanjem, tako kot jaz. Ne vem zakaj te to tako boli, če nekdo ne časti diplome, doktorata, naziva......v bistvu zakaj pa bi to častili drugače, kot neizobrazbo nekoga, ki se za to ni odločil.....človek se je sam odločil za študij......sam se je odločil, da se bo učil, namesto tega, da bo fizično delal.....sam se je odločil, da bo vrsrkaval znanje.....zakaj bi ga potem nekdo moral skoraj po božje častiti zaradi tega....oni drugi pa se je pač odločil, da se ne bo formalno izobraževal.....se je pač, po tvoje odločil, da bo životaril na stare dni.....ti pa boš, po tvoje, na stare dni uživala finančne sadove svoje izobrazbe in svojega odrekanja in garanja......zakaj te potem moram častiti....ker si se v mladosti odrekala materialnim stvarem, da jih boš na stare dni uživala.....oni drugi pa obratno....? Sebe zaradi tega ne častim, ne vem zakaj bi morala tebe.... In kdo pravi, da je treba koga častiti? Kje sem jaz to napisala? V bistvu gre tu za spoštovanje nekoga, ki pride v življenju do neke izobrazbe, poklica, dela, situacije, vloge v družbi...s trudom, poštenim delom in uporabo lastnega znanja. Pa ni važno ali je to napisan doktorat ali le služba v proizvodnji. Važen je vložek človeka v to, da je to dosegel. To je bistvo. In če rečem, da si ljudje , ki se marsičemu odrečejo da pridejo do tega kar so si zastavili, zaslužijo spoštovanje, je to nekaj, kar je prav. Ni pa prav, da si ljudje, ki nimajo interesa, nimajo volje in niso delavni in pripravljeni se čemu odreči, da bi naredili kaj več iz sebe, kot jim je bilo servirano samo od sebe, zaradi lastnih kompleksov in zato, da skrijejo svoj osebni primanjkljaj, iz zgoraj omenjenih - norčujejo. Temu se torej ne reče častiti nekoga, temu se pravi spoštovati trud ljudi in zaničevati primitivno vedenje tistih, ki se ne morejo sprijazniti, da brez vloženega truda nikoli ne bodo dosegli tistega, kar zavidajo drugim. Simpl.