|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  32 33 [34] 35 36   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Koliko časa je že takle dolgčas tule?
27.2.2015 10:22:04   
Stanislava_

IZVIRNO SPOROČILO: patrino

IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_

IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa

Kerenska , če bi prebrala primer o katerem sem govorila

Sem ga prebrala.

Tako v original zapisu od Ronje, kakor tudi v tvojih komentarjih.

Govorila sem prav o dotičnem primeru, kjer je človek hodil v službo 2 leti in ni domov prinesel nobenega denarja. Ženska je hodila v službo igrala gospodinjo , financirala vse in še verjetno kaj zraven.

Se pravi, da je človek, ki upa na boljše čase, parazit?

Ker prav ta človek, katerega si ti komentirala, je potem, po dveh letih, dobil plačano vse za nazaj (sklepam, da si to prebrala). Torej je dobesedno čez noč prišla k hiši kar zajetna vsota denarja.

Je bil kljub temu zajedalski parazit al' se je z debelo kuverto odkupil "ubogi ženi"? user posted image

Tu se ne govori o tem, da je eden sporazumno doma eden pa hodi v šolo. Tega je ogromno in to se mi zdi čisto normalno, če si družina to lahko privošči.Zgornji primer je primer dveh ki hodita v službo. En hodi 2 leti gledat na uro en pa služi in preživlja družino. Vidiš razliko?

Tisti gospod, ki je 2 leti hodil "gledat na uro", je to "gledanje na uro" dobil plačano. Sicer pozno, ampak dobil ga pa je.

A se ti zavedaš kako dolga doba je 2 leti. Kaj vse je potrebno v teh dveh letih plačati in kar ne more čakati na to, ker ati upa na boljše čase in da bo nekoč vse dobil povrjeno. Ne gre to tako. V teh dveh letih je potrebno nekako preživet. Ronja sicer pravi, da niso občutili pomanjkanja , ker so imeli prihranjeno in verjamem, da bi se njen oče v drugačni situaciji prej začel ozirati za drugo službo. Vendar kakor že je- dve leti čakati brez denarja in brez iskanja druge službe, da ti potem to vrnejo za dve leti nazaj- ja to je zame parazitiranje celotne dužine. Zame. Za nekoga je pa to Donkihotska gesta.

Zate.
Niso vsi ljudje tako požrtni, da nekaj časa s svojo družino ne bi zmogli živeti s samo enim dohodkom.

Da se vrnem na kmete (takim šusom kot si ti to komot trikrat povem). Moji babici nista nikoli hodili v službo (sta imeli obe krasne može, med dugim), svojim otrokom pa ni da ni, da niso dali starši (zemlje,vedno pomoč pri stanovanjih in hišah). Pač niso bili požrtni. Zdaj pa že nehaj nažirat,ker nimaš pojma.

Stana- samo nekaj bom rekla- če se mi ne spelješ s hrbta s takšnim nizkotni govorjenje, te bom prijavila moderatorjem. Kristus ženska- ti si pa res za na ketno.

Kuga je, pedra?

Ti še nasilnega vedenja nisi bila sposobna prijaviti (verjemi, da jaz sem tvojo malomarnost, če bom tako presodila).
špa
Sicer pa samo poimenujem stvari takšne kot so...le prijavi. Šus si in boš ostala, polupismeni. Lahko se daš tudi na ketno, če ti bo to pomagalo.

Kvačkam.
In #štrikam#.

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 826
27.2.2015 10:26:17   
Stanislava_

Meni osebno je nedoumljivo dejanje očeta in moža, da vleče agonijo brez plače 2 leti.

Kaj osebno si sploh sposobna dojeti (če kaj user posted image ). Npiši, da te ne mučimo s prekratko ketno (očitno te, da tako neučinkovito čvekedraš in laješ).

Kvačkam.
In #štrikam#.

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 827
27.2.2015 10:28:23   
Kerensa
Mimogrede... a ti si videla moje vprašanje glede tvojega podpisa, Stanislava? user posted image

I am not what happened to me.

I am what I choose to become.

I lost my mind, but I found my soul.

(odgovor članu Stanislava_)
Neposredna povezava do sporočila: 828
27.2.2015 10:29:57   
Stanislava_

IZVIRNO SPOROČILO: LuLu

IZVIRNO SPOROČILO: liliana

Stana- samo nekaj bom rekla- če se mi ne spelješ s hrbta s takšnim nizkotni govorjenje, te bom prijavila moderatorjem. Kristus ženska- ti si pa res za na ketno.

Daj, ne dramatiziraj spet.....sama začneš s primitivnim in nizkotnim obnašanjem, ko ti pa nekdo vrne z isto mero pa se začneš še nizkotneje obnašati, delati žrtev iz sebe, vmes spet malo probaš kulturno debatirati (ko se zbudi tvoj redki, drugi jazuser posted image ), sedaj pa začneš še groziti......

eh, saj jo (patrino) moderatorji tudi berejo... jim je slika jasna

Ne, človeku, ki dve leti dela, ki izumu patent namesto da bi vlekel socialno podporo, se po pedrino reče parazit. To je dobrodelno delo človek do sedaj tega ni vedel, in zdaj uauu,razsvetljenje user posted image .

Človek bo vrnil patent, prodal hišo, samo da zadosti definicijam tistega, kar je prav.

Kvačkam.
In #štrikam#.

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 829
27.2.2015 10:31:54   
Stanislava_

Pri tem, da si doma , ker se ti izplača, se opiram v bistvu na podobne izjave, kot je tale tvoja:

Jaz sicer nisem ostala brez službe, temveč sem jo pustila, ampak žal mi ni pa niti malo. Veliko prepozno sem namreč skalkulirala, koliko sem, s finančnega vidika, od službe dejansko imela. Vsako delo je spoštovano (dokler je legalno), ampak da grem pa delat za manj, kakor pa imam, ko sedim doma (in ne, ne prejemam socialne podpore - ima g. Mož previsoko plačo za to) - ne, tako neumna pa nisem.

Iz tega sklepam, da je bila tvoja plača zelo nizka in da se ti je pač zaradi tega v prvi vrsti izplačao ostati doma.

Citat je pravilen, tvoja razlaga tega, kar sem napisala, pa napačna. In samo zato, ker, kakor sem ti že prej napisala, na vse gledaš s finančnega vidika.

Če se ti potrudim tiste moje besede razložiti tako, da boš razumela njihov dejanski pomen...

To, kar imam sedaj, ko nisem zaposlena, je zame osebno več vredno, kakor pa je bila moja plača. To ne pomeni, da je bila moja plača majhna, ampak pomeni samo to, kar sem napisala - da se mi vrednost tega, kar imam sedaj, zdi večja od tistega, čemur se reče plača.

Ker pa tistega posta o primerjavi moje plače nisi prebrala, pa z lahkoto ponovim, da ne boš iskala... Ko smo imeli še tolarje, je bila minimalna plača 60.000 SIT... jaz sem takrat zaslužila 200.000 SIT plus dodatke... razmerje se je malce spremenilo (meni v škodo), ko smo dobili eure, ampak še vedno sem zaslužila cca. 2x-nega minimalca.

Slišati je veliko, ampak glede na stroške, ki smo jih takrat imeli, bottom line ni bil ne vem kako visok.

In če bi ostala v tisti službi, bi danes zaslužila cca. 1.300-1.500€ netto. Pri današnjih stroških bi mi ostalo čistega cca. polovico tega.

Iz vsega naštetega lahko sklepaš izključno to, da svoje trenutne razmere cenim veliko, veliko bolj, kakor tistih nekaj sto €.

V tem je razlika, nekateri ljudje smo vredni sami po sebi, nekateri pa še s plačo ne piškavega oreha. In potem bi ta piškav oreh rad postal granatno jabolko, a je še vedno zgolj in samo piškav oreh.

Kvačkam.
In #štrikam#.

(odgovor članu Kerensa)
Neposredna povezava do sporočila: 830
27.2.2015 10:35:25   
Stanislava_

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

Daj, ne dramatiziraj spet.....sama začneš s primitivnim in nizkotnim obnašanjem, ko ti pa nekdo vrne z isto mero pa se začneš še nizkotneje obnašati, delati žrtev iz sebe, vmes spet malo probaš kulturno debatirati (ko se zbudi tvoj redki, drugi jazuser posted image ), sedaj pa začneš še groziti......

meče mine in ko se ji vrne, potem pa grozi s sankcijami kot Lukkec - boga cvetka, še dobro da samo virtualno takele počne..

Dokler meče mine, je to njena stvar, ko začne vse po vrsti označevati za parasite, je to njen problem. Problem, ki izhaja iz nje - ampak naj tam ostane, ker ljudje nismo paraziti, tudi če ona po sebi sklepa tako (po meni ne more, ker me ne pozna, še manj po moji prijateljici, ki je tudi ne).

Kvačkam.
In #štrikam#.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 831
27.2.2015 10:38:11   
Kerensa
In potem bi ta piškav oreh rad postal granatno jabolko, a je še vedno zgolj in samo piškav oreh.

Saj jaz vem, kaj je granatno jabolko, ampak ob imenu "granatno jabolko" jaz vedno dobim asociacijo na jabolko, ki ga raznese, kakor granato. user posted image

Kako bi pa ti to mojo asociacijo prenesla v dotični primer, se mi pa samo dozdeva. user posted image

V glavnem - čakam na odgovor na vprašanje glede podpisa. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 832
27.2.2015 10:39:09   
Stanislava_

Tudi jaz je ne poznam v reali in mi je tudi bedno nekaj pisati ter govoriti, ker niso vsa dejstva jasna. Pri vsej stvari- kot sem že rekla- mi je zanimivo to, da se večino isti strukturi ljudi opravičljivo dejstvo, da nekdo hodi 2 leti v službo zastonj, kljub temu, da bi v tem času lahko poiskal drugo, kljub temu, da ima doma družino, kljub temu, da nikjer ne piše , da bo to nekoč dobil nazaj.
Liliana- veliko je teh- kaj pa če bi bil primer..., ki jih ti naštevaš in ki spremenijo sliko. Toda tu se ne gre za gospodinjo, ki je sporazumno s partnerjem ostala doma in skrbela za gospodinjstvo. Tu ne gre za trenutno krizo sp-ja , ki traja par mesecev. Tu se gre za človeka, ki je hodil 2 leti v službo in v 24 mesecih ni domov prinesel nič denarja. To zame ni trenutna kriza, kjer se malo stisne zobe in potegne trebuh noter.

Lahko bi bil tudi 2 leti doma in na zavodu vlekel podporo....tako se je pa vsaj počutil koristnega in je nekaj delal.......

In mogoče ni vedel, da bo "postopek" trajal dve leti.....

Lahko bi in mogoče ni vedel...V bistvu pa tako nima veze. Bedno mi je , da se je iz primera, ki ga je Ronja navedla kot primer in ki sem ji ga kometirala in o katerem sva v bistvu razpravljali midve , razvila spet debata v čisto drugo smer, kjer so nekateri debato spet izkoristili za razkazovanje mišic in bildanje ega na grd način.
Z mojega osebnega vidika je zadeva le primer, kako različno gledamo na določene zadeve oz kako nekateri opravičujejo svoje življenjske odločitve, ki so v bistvu čisto njihova stvar.

DRugič komentiraj v privat sporočilih, če meniš, da gre za privat zadevo.

Kvačkam.
In #štrikam#.

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 833
27.2.2015 10:53:21   
Stanislava_

In to, da nekdo vstane doma, je ponavadi sporazumni dogovor dveh zakoncev. Je pa zagotovo, da ugodnosti , ki so jih deležni družinski člani zaradi tega , ker nekdo gospodinji, plačujemo mi.

Pa kaj si ti plačevala? Makarone na mizi za vsak dan? Ali kaj? Daj, konkretiziraj, če si slučajno sposobna.

Vrtca nisi plačevala, bolnic tudi ne, ker niso bili otroci po bolnicah, redne preglede pri zdravniku pa NJUNA MAMA (in ne ti!!), plačala s prispevki skozi celotno delovno dobo. In če se je odločila, da bo stečaju firme še nekaj časa doma, da ne obremenjuje nikogar z logistiko in boleznimi (ne sebe, ne družine, ne delodajalca in ne proračuna), se je odločila edino pravilno Si nevoščljiva, ker tudi tega nisi bila sama sposobna (niti ne tvoj mož, da bi te v tem lahko podprl?). Ni bila doma v nedogled, ni vlekla podpore v nedogled, mularija ni bila cel dan v vrtcu, ona pa po kavah in čikih. Pa tudi če - dokler se je njena družina strinjala s tem - kje imaš spet ti problem?

Kvačkam.
In #štrikam#.

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 834
27.2.2015 10:54:37   
Kerensa
ona pa po kavah in čikih

Evo, točno to zdaj počnem. Kofetkam in kadim. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 835
27.2.2015 11:05:08   
petea
Patrino,

kljub tvojemu drugačnemu mnenju je moja ocena, da še vedno ne znaš dobro citirati. user posted image

Drugače pa - meni se to, da nekdo hodi v službo, kjer dela nekaj, kar dobro zna, četudi brezplačno ali recimo temu - prostovoljno - zdi veliko boljša izbira kot to, da ta čas sediš doma in zabijaš čas. Sploh če veš, da kakšne druge uporabne zaposlitve ni na voljo.
Veliko brezposelnih sem že slišala reči, da bi šli delati karkoli, tudi brez plačila, samo za to, da se počutijo pomembne in vključene v družbo. Ker najbolj ubija občutek, da si odveč.
Večina ljudi tudi ne more ocenjevati, kako dolgo bodo trajale 'krizne razmere' v njihovi družini. Mnogi se šele, ko se izkopljejo iz težav, osupli zavedo, koliko časa so se uspeli prebijati v težkih razmerah.

Kolikor mi je znano, se je veliko uslužbencev, pripravnikov ... v preteklih letih in tudi še sedaj (ne-)prostovoljno odreklo delu svoje plače oz. delajo vsaj del delovnika brezplačno, ker je bilo obljubljeno, da bodo razliko dobili plačano čez nekaj mesecev, let oz. da brez tega ne bodo mogli nikoli dobiti željene službe na njihovem poklicnem področju.
Se jim naj zato njihovi partnerji odrečejo, ker nekateri tega obljubljenega denarja nikoli ne bodo videli, odločitev pa ni bila soglasno sprejeta s strani obeh partnerjev, ampak je o tem odločil nekdo tretji?

Neposredna povezava do sporočila: 836
27.2.2015 12:03:29   
patrino

Ronja med takšnimi in drugačnimi gospodinjami ni razlike kar se mene tiče.Tudi pri stanini ne. In to, da nekdo vstane doma, je ponavadi sporazumni dogovor dveh zakoncev. Je pa zagotovo, da ugodnosti , ki so jih deležni družinski člani zaradi tega , ker nekdo gospodinji, plačujemo mi. Razlika med gospodinjami in primeri kot je bil tvoj oče pa je. V prvi vrsti zato, ker kot se mi zdi, ni bilo med mamo in tvojim očetom nobenega dogovora, da on vleče dve leti in tu ni bilo nekega sporazuma. Kot drugo gospodinje ostanejo doma in skrbijo za dom, otroke itd. Tvoj oče je hodil zastonj v službo. Ni bil gospodinja. Vi niste imeli zaradi tega, ker on dve leti ni prinesel plače , najverjetneje nobenih ugodnosti. In zato je v mojih očeh takšna situacija še slabša.
Tudi če odpreš sp, se naprej ve, da ne bo kar prvi mesec bajen dobiček. tudi tu gre za nek sporazum in se ponavadi ljudje ne spustijo v kaj takega kar na lastno pest, če so poročeni.Se nekako dogovorijo za nek rizik. Sta se tvoj oče in mam strinjala, da on čaka skoraj sedem laških let?

Kaj pa ti veš....to je bilo ravno v tistem času, ko je Slovenija uvajala otroški dodatek......oni pa so bili trije otroci....toreje je prišel zraven na mesec en "vir dohodka", ki ga prej ni bilo......user posted image

Tudi če odpreš sp, se naprej ve, da ne bo kar prvi mesec bajen dobiček. tudi tu gre za nek sporazum in se ponavadi ljudje ne spustijo v kaj takega kar na lastno pest, če so poročeni.Se nekako dogovorijo za nek rizik. Sta se tvoj oče in mam strinjala, da on čaka skoraj sedem laških let?

In še vedno ne razumem, kaj te pri Ronjinem očetu tako moti, da ga tako javno izpostavljaš kot skoraj največjega kriminalca.....ni kradel, ni se okoriščal z davkoplačevalskim denarjem.....le čakal je na plačilo svojega projekta 2 leti.....Ronja ti je na dolgo in široko razložila, kako je bilo, pa ti še vedno goniš svoje, da ni storil prav, ker se ni posvetoval z mamo, da je družina trpela.....ja ljubi bog, oni ki izgubi službo in gre na zavod, se tudi ne posvetuje prej z ženo......

Ker sem bila sama takrat še otrok , tega res ne vem. Se pa spomnim, da je mamičina sodelavka nekoč tožila moji mami, , da jim trda prede, ker je mož pustil službo in na socialni zato nimajo posluha in niso deležni nobene denarne pomoči. Torej nekako pedvidevam, da je bilo na tem področju malo drugače kot je sedaj in zadnja leta. Predvidevam oravim, zato sem tudi v zgornjem zapisu napisala, da "najverjetneje" niso dobili nobenega dodatka.

Glede Ronjinega očeta pa sem tako že povedala, da se mi zdi po njenem pripovedovanju zanimiv primer, pri katerem se mi zdi še zanimivejše, kako različno na takšna ravnanja ljudje gledamo.
Če bi vedela, da bo potegnilo najino kramljanje za sabo kup žaljivk, laži in neumestnih obkladanj s strani določenih zafrustriranih uporabnic, bi se o tem z Ronjo raje pogovarjala na zasebcu. Ronja je zanimiv sogovornik, čeprav se ne strinjam vedno z njo. Spoštujem jo predvsem zato, ker se ponavadi , tudi takrat ko ji ni preveč prijetno s tabo debatirati, ne spusti na nivo grdih žaljivk, izmikanj in laži. V bistvu je ona ena izmed redkih, ki naredi tale forumček zanimiv in privlačen.

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 837
27.2.2015 12:07:09   
LuLu
meni se zdi, da imaš ti fetiš na RR doktorce user posted image

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 838
27.2.2015 12:10:20   
mateyka

Mimogrede... a ti si videla moje vprašanje glede tvojega podpisa, Stanislava? user posted image

odgovor je ja. mislim, da je to takoj ko se je pojavila, potrdila.

(odgovor članu Kerensa)
Neposredna povezava do sporočila: 839
27.2.2015 12:11:25   
Kerensa
Aha... torej me samo namerno ignorira (ker mislim, da jaz nisem spregledala odgovora).

Pa ne, da se tebi tudi zdi, da je to tista, za katero mislim, da je (in mislim, da veš, katero mislim)? user posted image

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 840
27.2.2015 12:12:15   
LuLu
mora, da je... ma ziher je user posted image

(odgovor članu Kerensa)
Neposredna povezava do sporočila: 841
27.2.2015 12:15:21   
mateyka

Če bi vedela, da bo potegnilo najino kramljanje za sabo kup žaljivk, laži in neumestnih obkladanj s strani določenih zafrustriranih uporabnic, bi se o tem z Ronjo raje pogovarjala na zasebcu.

ja, kot da ne bi vedela kam bo to potegbnilo - a se nic na svojih izkusnjah ne naucis? user posted image
in kot da si ti upas z njo na ZS - prej bodo dinozavra kloniral kot da bi ti to naredila. tebi pase anonimka, da se lahko prosto in svobodno izzivljas. sej ni nic narobe, samo reci bobu bob, ker je grdo, ce govoris kar ni res. user posted image

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 842
27.2.2015 12:16:25   
mateyka
je pa zanimivo, samim dohtorcam v rit leze tale patrino (frodo in zdaj ronja). bo ze nekaj na tej izobrazbi user posted image

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 843
   [Brisano sporočilo]
27.2.2015 12:19:37   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu mateyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 844
27.2.2015 12:26:17   
patrino
IZVIRNO SPOROČILO: petea

Patrino,

kljub tvojemu drugačnemu mnenju je moja ocena, da še vedno ne znaš dobro citirati. user posted image

Drugače pa - meni se to, da nekdo hodi v službo, kjer dela nekaj, kar dobro zna, četudi brezplačno ali recimo temu - prostovoljno - zdi veliko boljša izbira kot to, da ta čas sediš doma in zabijaš čas. Sploh če veš, da kakšne druge uporabne zaposlitve ni na voljo.
Veliko brezposelnih sem že slišala reči, da bi šli delati karkoli, tudi brez plačila, samo za to, da se počutijo pomembne in vključene v družbo. Ker najbolj ubija občutek, da si odveč.
Večina ljudi tudi ne more ocenjevati, kako dolgo bodo trajale ''krizne razmere'' v njihovi družini. Mnogi se šele, ko se izkopljejo iz težav, osupli zavedo, koliko časa so se uspeli prebijati v težkih razmerah.

Kolikor mi je znano, se je veliko uslužbencev, pripravnikov ... v preteklih letih in tudi še sedaj (ne-)prostovoljno odreklo delu svoje plače oz. delajo vsaj del delovnika brezplačno, ker je bilo obljubljeno, da bodo razliko dobili plačano čez nekaj mesecev, let oz. da brez tega ne bodo mogli nikoli dobiti željene službe na njihovem poklicnem področju.
Se jim naj zato njihovi partnerji odrečejo, ker nekateri tega obljubljenega denarja nikoli ne bodo videli, odločitev pa ni bila soglasno sprejeta s strani obeh partnerjev, ampak je o tem odločil nekdo tretji?

Petea, verjamem, da ga še kdaj pihnem. Pa na to po resnici povedano niti ne polagam pozornosti ravno, ker se mi zdi to dosti postranska stvar. Zato tudi ne opozarjam , kadar vidim tebe, da ga kje zaštrikaš ( tudi ti ga vešuser posted image pa čeprav si kao profesor v tem), ker se mi zdi , da se na to obešajo ponavadi le tisti, ki nimajo kaj pametnega za napisat. Kot nek obrambni mehanizem pred tem, da bi vsi videli, kako so nekje prekratki za sogovornika.
Saj veš, kot tisti, ki jim človek , ki jeclja pove nekaj konkretnega in res pametnega, pa so preveč nizko, da bi razumeli in se norčujejo iz njega, ker pač jeclja.user posted image

Drugače pa, kot sem že tolikokrat rekla- različni smo si. " Ronjin" primer je bi, kot sem rekla lušten prikaz tega. Njej, se zdi, da je njen oče naredil najbolje kolikor je lahko. Njeni mami se to baje ( kot je bilo opaziti)ne zdi.
Tebi je sprejemljiveje, če nekdo dela kot volonter,ker nima druge službe itd, samo da si dvigne samopodobo, pa čeprav ga ob tem ne podpira partner in čeprav ve, da so zaradi tega otroci prikrajšani bolj, kot bi bili sicer.
Meni ni. Mojemu ni. K sreči. Zakaj k sreči? K sreči zato, ker sva se našla dva , ki ob izgubah služb, izostanku plač, ne bi ( in nisva) pozabila na tiste za katere sva odgovorna. Ni težko hoditi v službo in opravljati delo ki te veseli, pa čeprav je to volontersko. Ni težko, če finančno breme namesto tebe nase prevzamejo vsi drugi, le ti ne. Ni težko tebi , je pa zato veliko težje tistim ki so ob tebi.
Sama sem dosti volontersko delala, predenj sem si ustvarila družino. Preden sem bila za koga direktno finančno odgovorna. Potem sem v prvi vrsti skupaj s partnerjem poskrbela za osnovno finančno stabilnost. Pa čeprav mnogokrat ob delu izpod mojega izobraževalnega nivoja, interesa in veselja.Tako je. V življenju nisi le ti sam,še posebej, ko imaš enkrat družino . Volontersko delam v prostem času, ob vikendih, med dopusti. Še vedno je dosti tega, da zadosti moji samaritanski žilici. Pa vendar ne toliko, da bi zaradi te moje žilice bila prikrajšana družina.
Ponavljam še enkrat: tako razmišljam jaz in ljudje s katerimi živim. Ti očitno ne, pa vendar je to izključno tvoja stvar in stvar vseh,na katere tvoje odločitve vplivajo.

< Sporočilo je popravil patrino -- 27.2.2015 12:32:11 >

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 845
   [Brisano sporočilo]
27.2.2015 12:52:27   
Brisani uporabnik

(odgovor članu patrino)
  Neposredna povezava do sporočila: 846
27.2.2015 13:02:04   
patrino

IZVIRNO SPOROČILO: Ankica*

Drugače pa, kot sem že tolikokrat rekla- različni smo si.

Ja, res je. različni smo si. In še vedno ne štekaš, kaj to pomeni.

Oja, Ankica predobro štekam, zato se tebi ponavadi izognem, ker mi tvoja drugačnost ni ravno nekaj kar bi me privlačilo.Kaj češ- svet je čisto dovolj velik in se nam ni treba zaletavati skupaj, če si nismo blizu- kajneuser posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 847
27.2.2015 13:04:36   
Stanislava_

Napačna stran avtceste in to user posted image user posted image .

< Sporočilo je popravil Stanislava_ -- 27.2.2015 13:05:08 >

Kvačkam.
In #štrikam#.

Neposredna povezava do sporočila: 848
   [Brisano sporočilo]
27.2.2015 13:15:20   
Brisani uporabnik

(odgovor članu patrino)
  Neposredna povezava do sporočila: 849
27.2.2015 13:18:09   
LuLu

Oja, Ankica predobro štekam, zato se tebi ponavadi izognem, ker mi tvoja drugačnost ni ravno nekaj kar bi me privlačilo.Kaj češ- svet je čisto dovolj velik in se nam ni treba zaletavati skupaj, če si nismo blizu- kajneuser posted image

Mmmmmm, ne, ne štekaš.

mogoče celo šteka, da smo različni, ker ona JE boljša od vseh nas, pozna razliko med ostalimi in njo... ne šteka pa kaj je toleranca različnosti.

Neposredna povezava do sporočila: 850
Stran:   <<   < Prejšnja stran  32 33 [34] 35 36   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  32 33 [34] 35 36   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?