|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Koliko časa je že takle dolgčas tule?
25.2.2015 21:55:28   
patrino

IZVIRNO SPOROČILO: liliana

IZVIRNO SPOROČILO: patrino

Če je človek srečen na delovnem mestu kuharja, kovinarja, rudarja, pometača, itd. , je to zame to to. Vendar je takih malo. Žal jih podobna dela velika večina opravlja silom prilike. V večini je to zato, ker se niso izobrazili za kaj več. In tu pa pride do tega kesanja in razbijanja po glavi, v smeri obžalovanja, da niso več časa posvetili izobraževanju.

Jaz poznam oz. sem poznala, dva smetarja v Murski Soboti, ki sta zelo srečna, da po Soboti pobirata smeti......

Samo, če pa poslušam kolegice, ki so učiteljice, kako nesrečne so v bistvu v svojem poklicu....glede na konstantno jamranje nad sistemom, nad starši, nad otroci, nad ravnateljem, ki jih ne razume, nad pedagoginjo, skratka nad vsem......pa ne vem od kot to, da ti srečo, izziv, izpopolnitev itd. na delovnem mestu prinese univerzitetna izobrazba.......

Od nikjer mi to, ker tega sploh ne pravim. Daj no že nehaj. Pravim, da ti izobrazba daje večjo možnost izbire oz. možnost opravljanja določenega poklica, ki si ga želiš in zanj rabiš določeno izobrazbo. Ni pa izobrazba pogoj za nirvano. Ni pogoj za srečo in izpolnitev. Je le možnost in vstopnica do dela, ki ga rad opravljaš .
Tudi jaz jih kar dosti poznam , ki so takšne. V veliki večini zato, ker bi bile rade profesorice na priznanih srednjih šolah ali pa predavateljice na fakultetah. Ali pa kakšne priznane akademske slikarke itd. Pa so žal prekratke, ker so spičile le profesuro za razredni pouk ali pa niso prodale nobene svoje cenjene slike in se morajo preživljati kot učiteljice likovne.

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 701
25.2.2015 21:59:01   
patrino
Drugače pa- kam je spet šla tale tema. Čisto v druge vode. Kerense in Frodo že zdavnaj ni nikjer. Dobro bi bilo, če bi spet kaj prišle naokrog, da si ostale malo odpočijemouser posted image

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 702
25.2.2015 22:02:44   
liliana

Ne , jaz pa to ne vidim tako. Ni k temu pripomoglo poudarjanje izobrazbe, temveč slaba plača neizobraženega kadra. Preveč garanja za premalo denarja. Jaz tega zaničujočega odnosa do manj izobraženih nisem nikoli opazila. Zato mi je tudi bolno, ker ga tule tako poudarjaš. Vzrok za to namreč ni o vzvišenem odnosu do nižje izobraženih delavcev, temveč je vzrok v tem, da so premalo plačani za svoje garanje. To je bistveno. Kar malo vprašaj svojega dimnikarja in centralnarja, če imata občutek, da ju ljudje zaničujejo. Po moje bosta oba rekla, da ne . Bosta pa oba istega mnenja, da sta za svoje umazano delo premalo plačana. In to je to.
Včasih tako velikega razkoraka nekako ni bilo opaziti, ker je bilo veliko več proizvodnih in podobnih delavcev. Sedaj je tega zaradi situacije pri nas krepko manj in je zato razlika v delu in plači tudi bolj očitna. In zato se mlade, otroke itd, ki so na poti v poklice veliko bolj usmerja naj se čim bolj izobražujejo.

Računovodkinja, referntka na enem od javnih zavodov....učiteljica....vse uni izobrazba...plača tam nekje okoli 1200 EUR neto.....

Pek, varilec, pobiralec odpadkov.....neto plača okoli 800 ali 900 EUR....ne zdi se mi tako bajna razlika.....

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 703
25.2.2015 22:04:22   
Jassika
Ne morem, da ne bi user posted image  Občudujem vse, ki se vam res da... ma jaz ne spravim takih odgovorov (prepucavanj) skupaj, pa če me tepejo (hm, mogoče sem premalo inteligentna? user posted image ) Si pa ne morem kaj, da se ne bi spomnila na to, kar mi je zdanjič rekel mož (ker pri "besedičenju" sem precej boljša, kot v pisanju): " Odloči se, ali si želiš imeti (samo) prav, ali biti srečna!" Ja no, nekako sem se odločila, da bom rajši srečna user posted image

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 704
25.2.2015 22:04:35   
liliana

Drugače pa- kam je spet šla tale tema. Čisto v druge vode. Kerense in Frodo že zdavnaj ni nikjer. Dobro bi bilo, če bi spet kaj prišle naokrog, da si ostale malo odpočijemouser posted image

Idi počivat, če si se nagarala.....kdo te pa drži pokonci.....user posted image

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 705
25.2.2015 22:05:45   
liliana

IZVIRNO SPOROČILO: Jassika

Ne morem, da ne bi user posted image  Občudujem vse, ki se vam res da... ma jaz ne spravim takih odgovorov (prepucavanj) skupaj, pa če me tepejo (hm, mogoče sem premalo inteligentna? [img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/img]) Si pa ne morem kaj, da se ne bi spomnila na to, kar mi je zdanjič rekel mož (ker pri "besedičenju" sem precej boljša, kot v pisanju): " Odloči se, ali si želiš imeti (samo) prav, ali biti srečna!" Ja no, nekako sem se odločila, da bom rajši srečna user posted image

To bo to!

(odgovor članu Jassika)
Neposredna povezava do sporočila: 706
25.2.2015 22:06:52   
patrino

Ne , jaz pa to ne vidim tako. Ni k temu pripomoglo poudarjanje izobrazbe, temveč slaba plača neizobraženega kadra. Preveč garanja za premalo denarja. Jaz tega zaničujočega odnosa do manj izobraženih nisem nikoli opazila. Zato mi je tudi bolno, ker ga tule tako poudarjaš. Vzrok za to namreč ni o vzvišenem odnosu do nižje izobraženih delavcev, temveč je vzrok v tem, da so premalo plačani za svoje garanje. To je bistveno. Kar malo vprašaj svojega dimnikarja in centralnarja, če imata občutek, da ju ljudje zaničujejo. Po moje bosta oba rekla, da ne . Bosta pa oba istega mnenja, da sta za svoje umazano delo premalo plačana. In to je to.
Včasih tako velikega razkoraka nekako ni bilo opaziti, ker je bilo veliko več proizvodnih in podobnih delavcev. Sedaj je tega zaradi situacije pri nas krepko manj in je zato razlika v delu in plači tudi bolj očitna. In zato se mlade, otroke itd, ki so na poti v poklice veliko bolj usmerja naj se čim bolj izobražujejo.

Računovodkinja, referntka na enem od javnih zavodov....učiteljica....vse uni izobrazba...plača tam nekje okoli 1200 EUR neto.....

Pek, varilec, pobiralec odpadkov.....neto plača okoli 800 ali 900 EUR....ne zdi se mi tako bajna razlika.....

Verjetno je različno .V naših koncih žal peki in varilci nimajo takih plač. Da ne govorim o delavcih v proizvodnjah stekla, ali mizarskih proizvodnjah. Do minimalca pogosto pridejo s tem, ko jim prištejejo dodatek na delovno dobo. Vem pa da so na komunali delavci kar dobro plačani, vendar vsa dela, ki jih opravljajo, marsikdo ne bi opravljal še za enkrat večjo plačo.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 707
25.2.2015 22:07:38   
Jassika
No vidiš, mogoče mi bo pa zdaj bolj jasno. Mogoče se še česa naučim user posted image  
Pa p.s. vas rada berem, pravzaprav čisto vse, tudi tiste, katerih razmišljanje mi ni tako blizu.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 708
25.2.2015 22:09:08   
patrino

Idi počivat, če si se nagarala.....kdo te pa drži pokonci.....user posted image

Ja res bom šla.Konec je z mano.Nimam se več moči kregat. user posted image

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 709
25.2.2015 23:00:01   
Kerensa

Jaz sem zdaj tukaj, ko vas verjetno ni več. user posted image

Ste pa v vsem tem "polupismenem prepucavanju" pozabile na eno malenkost...

Obstajajo tudi visoko izobraženi, ki so mislili, da bodo imeli z visoko izobrazbo tudi visoko plačo. Potem so pa ugotovili, da nižje izobraženi zaslužijo več. In so šli še sami naredit kakšen računovodski tečaj ali kaj podobnega - in odkorakali na delovno mesto, za katerega je 5. stopnja izobrazbe več kot preveč. Razlika v plači? Par sto € plusa na mesec.

I am not what happened to me.

I am what I choose to become.

I lost my mind, but I found my soul.

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 710
26.2.2015 0:37:31   
ronja
Vendar tu govorimo o sedanjih časih, ki so resnično nekoliko drugačni kot so bili časi, ko si bila ti otrok.

Nope, če si pozabila, ko se je Juga sesula, se je tudi gospodarstvo precej sesulo, ogromno tovarn je šlo v stečaj in to je bilo takrat. Mogoče si mislila, da sem starejša, ampak to ni bilo 30 let nazaj;). Daleč od tega, da bi bil to čas razcveta, delali so v tovarni tako razvojni oddelek kot navadni fizični delavci, samo da nekateri malo manj entuziastično kot drugi. Vseeno mislim, da je bilo to za nas boljše, na dolgi in na kratki rok.Ne poznaš nikogar, ki 2 leti ne bi dobival plače? Hehe, potem pa ne poznaš veliko ljudi;). Ljudje delamo prostovoljno, nekateri so prostovoljno doma, nekateri živijo od prihrankov, nekateri od honorarnega dela, 100 ljudi, 1oo čudi;). Koliko je pa on iskal službo vmes, pa vem malo boljše kot ti;). In ja, bil je takrat problem s tem, da šefi navadno niso želeli višje izobraženega pod seboj in je ponekod še vedno - ne zato, ker bi si mislili kaj slabega, ampak ker se bojijo, da jim boš ušel ob prvi priliki, ker vejo, da si želiš delat nekaj drugega, sicer ne bi v to toliko vlagal. In jim nič ne zamerim, sama bi na njihovem mestu isto naredila. Dobri kadrovniki (kakršne večje firme navadno imajo, dostikrat si pomagajo še s psihologi) namreč prepoznajo tvoje resnične želje, dostikrat že po "papirju". Ker če si tega ne bi želel, ne bi šel tega delat. Ne gre za noben kompleks in seveda z diplomo nimaš problema dobit službe za nižje delo. Vendar z drjem v šoli nimaš prav dobrih šans, ker se bojijo, da ne boš tam ostal ali da imaš preveč akademske poglede itd... V gospodarstvu za nižje delo pa se bojijo, da boš ušel drugam, ker ti bo dolgčas, kar se tudi ves čas dogaja s tistimi, ki slučajno dobijo službo tam in se jim potem ponudi možnost drugje (poznam kakega takega;). Ljudje, ki zaposlujejo tudi navadno niso kreteni in znajo prebrat marsikaj in imajo izkušnje, vsaj ti, ki jih poznam. Imam dobro mnjenje o njih. Pri nas, če se prijaviš za tehnika z drjem, ti povejo direktno, da ne zaradi izobrazbe - ker rabijo nekoga, ki bo tam "inventar", do konca delal pri njih, da ni treba non stop nekoga uvajat, ker to jemlje čas drugim, ki ga pa nimajo. Če verjameš ali pa ne, v marsikaterem poklicu je lahko tudi izobrazba problem. Še vedno ne bi zamenjala, ker sem rada delala to, kar sem delala in ker mi ni nič hudega, če se učim in delam zdaj nekaj drugega, kar tudi rada delam:). Ni pa res, da si z dr enako zaposljiv kot brez njega, kar ti tudi na zzzs povejo.

meni se tudi zdi, da to poudarjanje izobrazbe dostikrat vodi v to, da se gleda zviška na "nižja" kolesja družbe in pozablja kako ključni so, da celota funkcionira. zato velikokrat beremo "tepe po glavi, ker ni študiral", ali pa to da se enostavno ne verjame ljudem da bi lahko bili čustveno izpolnjeni kot nižji delavci in podobno.

To podpišem. Če sem iskrena, ne vem, ali poznam več srečnih čistilk ali več srečnih doktorjev znanosti:D.

mateyka, pa saj to že nekak je tako s študentskim delom;). Natakarice, polnilci polic in blagajničarke v trgovinah... so v gl. študentje.

Kar se fizičnega dela tiče, je dokazano, da ga rabimo vsaj določeno mero, da smo uravnoteženi in srečni. Zato toliko ljudi, ki imajo popolnoma pisarniško delo, enostavno rabi doma en hobi ala štrikanje ali kuhanje ali nekaj... Sploh če delaš v stroki, kjer je cilj pogosto večlet oddaljen, rabiš vmes dela, kjer dobiš takojšnji feedback.

Ko sem pred kratkim brskala po netu, kaj vse se da početi "za zraven", je bilo tudi čiščenje prostorov. In ena od prvih postavk, če se tega želiš lotit, je bila, da moraš imet rad čiščenje:). Vedno sem mislila, da nihče ne mara čistit, potem pa sem odkrila, da nekateri zelo uživajo v tem - občutek, kako narediš iz nereda red, je dober:). Meni se ne zdi noben problem it čistit za zraven, vendar je dejstvo, da ni čistilnega servisa, ki bi me vzel v službo:D. Bi pa dobila tako delo na črno za ziher ali prek pogodbe mogoče. Ni pa to služba. In ja, obstaja razlika, reče se ji prispevki;). Avtorske so super za zraven, vendar za samo službo večini ne uspe prit do povprečne plače v svojem fohu na ta način, oz. jih je zelo veliko pod minimalcem, pa garajo. Ker je pač drugače obdavčeno, kar razumem, zakaj. Se pa bunim, če kdo reče, da je to isto;).

Jaz poznam oz. sem poznala, dva smetarja v Murski Soboti, ki sta zelo srečna, da po Soboti pobirata smeti......

Samo, če pa poslušam kolegice, ki so učiteljice, kako nesrečne so v bistvu v svojem poklicu....glede na konstantno jamranje nad sistemom, nad starši, nad otroci, nad ravnateljem, ki jih ne razume, nad pedagoginjo, skratka nad vsem......pa ne vem od kot to, da ti srečo, izziv, izpopolnitev itd. na delovnem mestu prinese univerzitetna izobrazba.......

Podpis, samo da poznam čistilke in smetarje v LJ. Aja, mimogrede, smetar na snagi ima enako plačo kot lubi z uni. izobrazbo, preverjeno:). Mogoče je zato čisto srečen s svojo službo.

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 711
26.2.2015 8:06:42   
mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: ronja
mateyka, pa saj to že nekak je tako s študentskim delom;). Natakarice, polnilci polic in blagajničarke v trgovinah... so v gl. študentje.

hja no, bodi realna - to ni tisto o čem govorim. tole kar imamo je samo rezultat zgrešene politike in še to samo v sloveniji.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 712
26.2.2015 8:35:03   
petea
ocena stanja v znanosti 'od znotraj'

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 713
26.2.2015 8:37:31   
petea
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

hja no, bodi realna - to ni tisto o čem govorim. tole kar imamo je samo rezultat zgrešene politike in še to samo v sloveniji.

Torej tudi zgrešena politika včasih najde dobre rešitve?

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 714
26.2.2015 9:49:28   
RIJA*

tudi jaz. In Josip je eden izmed resnično srečnejših ljudi v MS in njeni okolici...legenda.

patrino, zakaj se skušaš kazati kot tako zelo superiorna oseba, s superiornim lajfom, možem multipraktikom? a v resnici ni tako? ker si baje na RR čisto druga oseba? mogoče pa tudi faksa nisi končala? user posted image

no, delo, ki ga opravljam, bi lahuser posted image o delala tudi z nižjo izobrazbo, pa sem sama kljub temu relativno srečna v tem poslu....čudno, ne? user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 715
26.2.2015 9:50:09   
RIJA*
ja, petea, ja.....pridem k tebi na šolanje citiranja user posted image user posted image

(odgovor članu RIJA*)
Neposredna povezava do sporočila: 716
26.2.2015 10:24:59   
petea
IZVIRNO SPOROČILO: RIJA*
ja, petea, ja.....pridem k tebi na šolanje citiranja user posted image user posted image

kaj rabiš - začetni tečaj, nadaljevalnega ali inštrukcije 'malo mešano'? user posted image

(odgovor članu RIJA*)
Neposredna povezava do sporočila: 717
26.2.2015 12:30:19   
patrino

Vendar tu govorimo o sedanjih časih, ki so resnično nekoliko drugačni kot so bili časi, ko si bila ti otrok.

Nope, če si pozabila, ko se je Juga sesula, se je tudi gospodarstvo precej sesulo, ogromno tovarn je šlo v stečaj in to je bilo takrat. Mogoče si mislila, da sem starejša, ampak to ni bilo 30 let nazaj;). Daleč od tega, da bi bil to čas razcveta, delali so v tovarni tako razvojni oddelek kot navadni fizični delavci, samo da nekateri malo manj entuziastično kot drugi. Vseeno mislim, da je bilo to za nas boljše, na dolgi in na kratki rok.Ne poznaš nikogar, ki 2 leti ne bi dobival plače? Hehe, potem pa ne poznaš veliko ljudi;). Ljudje delamo prostovoljno, nekateri so prostovoljno doma, nekateri živijo od prihrankov, nekateri od honorarnega dela, 100 ljudi, 1oo čudi;). Koliko je pa on iskal službo vmes, pa vem malo boljše kot ti;). In ja, bil je takrat problem s tem, da šefi navadno niso želeli višje izobraženega pod seboj in je ponekod še vedno - ne zato, ker bi si mislili kaj slabega, ampak ker se bojijo, da jim boš ušel ob prvi priliki, ker vejo, da si želiš delat nekaj drugega, sicer ne bi v to toliko vlagal. In jim nič ne zamerim, sama bi na njihovem mestu isto naredila. Dobri kadrovniki (kakršne večje firme navadno imajo, dostikrat si pomagajo še s psihologi) namreč prepoznajo tvoje resnične želje, dostikrat že po "papirju". Ker če si tega ne bi želel, ne bi šel tega delat. Ne gre za noben kompleks in seveda z diplomo nimaš problema dobit službe za nižje delo. Vendar z drjem v šoli nimaš prav dobrih šans, ker se bojijo, da ne boš tam ostal ali da imaš preveč akademske poglede itd... V gospodarstvu za nižje delo pa se bojijo, da boš ušel drugam, ker ti bo dolgčas, kar se tudi ves čas dogaja s tistimi, ki slučajno dobijo službo tam in se jim potem ponudi možnost drugje (poznam kakega takega;). Ljudje, ki zaposlujejo tudi navadno niso kreteni in znajo prebrat marsikaj in imajo izkušnje, vsaj ti, ki jih poznam. Imam dobro mnjenje o njih. Pri nas, če se prijaviš za tehnika z drjem, ti povejo direktno, da ne zaradi izobrazbe - ker rabijo nekoga, ki bo tam "inventar", do konca delal pri njih, da ni treba non stop nekoga uvajat, ker to jemlje čas drugim, ki ga pa nimajo. Če verjameš ali pa ne, v marsikaterem poklicu je lahko tudi izobrazba problem. Še vedno ne bi zamenjala, ker sem rada delala to, kar sem delala in ker mi ni nič hudega, če se učim in delam zdaj nekaj drugega, kar tudi rada delam:). Ni pa res, da si z dr enako zaposljiv kot brez njega, kar ti tudi na zzzs povejo.

meni se tudi zdi, da to poudarjanje izobrazbe dostikrat vodi v to, da se gleda zviška na "nižja" kolesja družbe in pozablja kako ključni so, da celota funkcionira. zato velikokrat beremo "tepe po glavi, ker ni študiral", ali pa to da se enostavno ne verjame ljudem da bi lahko bili čustveno izpolnjeni kot nižji delavci in podobno.

To podpišem. Če sem iskrena, ne vem, ali poznam več srečnih čistilk ali več srečnih doktorjev znanosti:D.

Kar se fizičnega dela tiče, je dokazano, da ga rabimo vsaj določeno mero, da smo uravnoteženi in srečni. Zato toliko ljudi, ki imajo popolnoma pisarniško delo, enostavno rabi doma en hobi ala štrikanje ali kuhanje ali nekaj... Sploh če delaš v stroki, kjer je cilj pogosto večlet oddaljen, rabiš vmes dela, kjer dobiš takojšnji feedback.

Ko sem pred kratkim brskala po netu, kaj vse se da početi "za zraven", je bilo tudi čiščenje prostorov. In ena od prvih postavk, če se tega želiš lotit, je bila, da moraš imet rad čiščenje:). Vedno sem mislila, da nihče ne mara čistit, potem pa sem odkrila, da nekateri zelo uživajo v tem - občutek, kako narediš iz nereda red, je dober:). Meni se ne zdi noben problem it čistit za zraven, vendar je dejstvo, da ni čistilnega servisa, ki bi me vzel v službo:D. Bi pa dobila tako delo na črno za ziher ali prek pogodbe mogoče. Ni pa to služba. In ja, obstaja razlika, reče se ji prispevki;). Avtorske so super za zraven, vendar za samo službo večini ne uspe prit do povprečne plače v svojem fohu na ta način, oz. jih je zelo veliko pod minimalcem, pa garajo. Ker je pač drugače obdavčeno, kar razumem, zakaj. Se pa bunim, če kdo reče, da je to isto;).

Podpis, samo da poznam čistilke in smetarje v LJ. Aja, mimogrede, smetar na snagi ima enako plačo kot lubi z uni. izobrazbo, preverjeno:). Mogoče je zato čisto srečen s svojo službo.

Sicer sva malo skrenili, ker tvoj oče nima veliko veze s tole temo, pa saj tudi pol stvari, ki smo jih razpletli nima, zato....Ne ni tako kot ti praviš- poznam veliko ljudi, ki že dve leti niso dobili plače- zato, ker ne hodijo v službo. Vendar nikogar, ki bi tako kot ti praviš za svojega očeta, delal v eni in isti firmi 2 leti brez vsake plače. Tako si rekla. In celo v tistih časih , ko se jih kljub omenjeni tedanji krizi ni niti pod razno dalo primerjati s sedanjimi. Vem , da marsikdo dela ( delamo) večkrat volontersko. Vendar ti o svojem očetu nisi pisala v tej smeri. Razbrati se je dalo, da je tvoj oče delal v eni in isti firmi 2 leti brez plače. Ne volontersko. Tako, da je bil redno zaposlen in domov vseeno 2 leti ni prinesel cvenka.
Takšnih ljudi in takšnih firm, ki bi imele zaposlene ljudi , ki bi 2 leti delali ob redni zaposlitvi čisto đabe, pa žal resnično ne poznam.
Poznam volonterce, poznam entizuaste, ki v nedogled nekaj "raziskujejo", pa ob tem nimajo nič za pokazati in niti za kruh nimajo in jih partnerji čez nekaj časa postavijo pred prag, ko se naveličajo čakati, da bodo postali bolj odgovorni. Poznam tudi ljudi, ki več mesecev trpijo brez plače oz. brez celotne plače v upanju, da se bo firma izmazala, pa vseeno jih je veliko od njih prisiljenih, da službo zamenjajo za drugo, ker drugače ob tem čakanju v agoniji ne morejo preživeti družine.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 718
26.2.2015 12:47:38   
patrino
IZVIRNO SPOROČILO: RIJA*

tudi jaz. In Josip je eden izmed resnično srečnejših ljudi v MS in njeni okolici...legenda.

patrino, zakaj se skušaš kazati kot tako zelo superiorna oseba, s superiornim lajfom, možem multipraktikom? a v resnici ni tako? ker si baje na RR čisto druga oseba? mogoče pa tudi faksa nisi končala? user posted image

no, delo, ki ga opravljam, bi lahuser posted image o delala tudi z nižjo izobrazbo, pa sem sama kljub temu relativno srečna v tem poslu....čudno, ne? user posted image

Kaj pa je s tabo danes- ti pa ja znaš citiratiuser posted image Komaj sem razbrala, da se obračaš name...Čeprav vem, da me provociraš, ti bom lepo prijazno odgovorila- kot ponavadi sevedauser posted image

Nisem superiorna oseba s prav takim lajfom in možem. Daleč od tega. Ne morem pa reči, da kličemo centralnarja, če to obvlada moj mož, ki je po celotni hiši napeljal centralno in jo po potrebi tudi vzdržuje. Ne morem reči, da kličemo dimnikarja, ker tudi te zadeve uredi moj. Enako je z vodovodom, elektriko itd. Vse to se mogoče super sliši, vendar v reali ni tako zelo super. V bistvu je to kar malo prekletstvo. Moj vsega tega ne dela samo doma ampak tudi marsikje drugje, zato smo doma velikokrat zadnji v smislu kovačeve kobile. Ko zadeve napovedujejo resno krizo v smislu popravila, si ponavadi želim, da bi lahko poklicala mojstre, ki bi prišli in zadevo rešili, ne da čakam mojega superiornega multipraktičnega moža.
Ti je kaj bolj jasno? Mogoče ti bo kaj bolj jasno, če ti povem, da včasih stresam jezo tule gor ( tako kot ti pred ta rdečo) tudi zaradi tega , ker mi za hrbtom že najmanj 14 dni kaplja iz kuhinjske pipe, moj multipraktičen mož pa ima še sto drugih nuujnih zadev za postoriti pred tem. Se ti zdi, da živim rajsko??Rade volje te povabim, da me kdaj zamenjašuser posted image

aja- glede faksa- kdo ve- mogoče imam pa samo končano OŠ in sanjam in sanjam o boljšem lajfu, med tem časom, ko delam za trakom v proizvodnji...nikoli ne vešuser posted image

< Sporočilo je popravil patrino -- 26.2.2015 12:54:15 >

(odgovor članu RIJA*)
Neposredna povezava do sporočila: 719
26.2.2015 12:51:52   
RIJA*
če je curljajoča pipa edino, kar te muči v življenju, potem ti ne gre slabo buser posted image user posted image

pa ni to to, kar sem imela v mislih....

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 720
26.2.2015 13:11:14   
ronja
Ja, patrino, tako kot vsi ostali v tisti firmi;). Eni so delali, eni so se hodili samo štempljat in postajali na hodniku in pili kavo. Če mene vprašaš, kaj je boljše? Boljše je ipak delat nekaj, ker potem vsaj depresiven nisi in imaš nek smisel:). Sama poznam precej spjev, ki so rekli, da so imeli 1 ali dve leti izgubo in jim gre zdaj boljše ali so na poti navzgor. Imet izgubo je v bistvu to, da ne dobiš plače, ne? Ker si je ne moreš izplačat. Plačaš prispevke in material in na koncu ti ne ostane nič - delaš zastonj. To jemljejo kot naložbo v prihodnost. Ljudje, ki delajo prostovoljno, delajo to velikokrat tudi tam, kjer si obetajo potem tam službo naprej, vsaj pri nas to ni tako zelo nenavadno;). Večinoma pa takrat živijo od prispevkov, da te ne bo bolelo srce za njihove partnerje, ki jih dostikrat niti nimajo;).
Ljudje, ki delajo v tehničnih ali naravoslovnih poklicih so tudi sicer dostikrat malo bolj ziheraši in si navadno prej naredijo malo zaloge za takrat, ko ne gre;). In mimogrede: vi porabite obe plači in nikoli nič ne prišparate? Ne vem, nama je bilo logčino, da če se želiva preselit na večje, da bova dala čim več na stran, torej vsaj 1 zaslužek. In sva živela prej iz ene plače, tako kot zdaj;). NI bistvene razlike za družino, razlika je v tem, koliko uspemo našparat, pa malo bolj se probam znajt pri kakih drugih rečeh, navadno pa je to otrokom v plus, ker so še mali in se to da;).

Razumem, da ceniš samo to, kar je "za pokazat", vendar sama gledam malo širše - Van Gogh ni v svojem življenju prodal ene same svoje slike. Nobene! Ali mislim, da bi bilo boljše, da bi šel za tišlerja? Ne, mislim, da nam je zapustil krasno zapuščino in da bi bilo škoda tega genijalnega uma za kaj drugega. Poznam ljudi, ki samo bluzijo (po moji oceni) in jih ne cenim najbolj, vendar dopuščam možnost, da ne vidim cele slike in bo nekoč to, kar počnejo in česar ne vidim, zelo pomembno.
Normalno je, da iščeš službo drugje, če si v taki situaciji, vendar je takrat temu profilu ni bilo tako lahko najti kot danes (danes ne bi imel (in kasneje tudi ni imel) nobenih težav;). Pa tudi - podpiraš, da nekdo študira dalje ob družini in s tem vsi trpijo (si sama rekla v eni drugi temi), hkrati pa ne podpiraš, da dela zastonj - kaka je pa razlika? Pri podiplomcu tudi delaš zastonj;).
Poleg tega so ljudje vendarle upali, nikoli še niso šli čez tako krizo, mi smo jo videli kot otroci in jo gledamo zdaj in nam je jasno, da grejo stvari včasih dol do konca, oni pa so bili povojni otroci, ko so videli, kako je šlo vse gor in so seveda mislili, da bo šlo. Meni je ta miselnost gotovo veliko bolj koristila kot bi mi luksuz, ki bi mi ga omogočil s kakim drugim delom in bolj kot če bi ga gledala depresivnega v neki službi prodajalca, recimo;). Otrokom damo še kaj več kot samo hrano in izvenšolske dejavnosti in za vse ne rabiš denarja oz. je včasih tisto "drugo" več vredno;). Sama se tega obdobja ne spominjam kot agonije, v bistvu če sem iskrena, mi je verjetno zaradi tiste izkušnje v otroštvu zdaj lažje. Ker vem, da se splača vztrajat, ker je na koncu tako boljše:). In sem od vedno bila navajena preživet z malo (oz. kot bi rekel bivši, da porabim toliko kot fajercajg:D), pa mi zato ni bilo nikoli hudo. Kar je zame dobro;).

PS: pipi poskusi zg. del odšraufat, če ti je ni tako zelo pritegnil, da je ne moreš; daj mrežico (filter) in ostale male dele v kis, da se rešiš vodnega kamna in kupi enako tesnilo (imaš v baubau komplet različnih, če ne veš dimenzije na pamet), spereš dele, zamenjaš tesnilo, sestaviš in navadno to pomaga. Če ti pa spodaj teče (tam, kjer gre pipa iz korita ali stene), pa ne bo pomagalo in rabiš res koga bolj usposobljenega. Upam, da ti bo kaj pomagalo:). Meni je tudi zoprno, če moram čakat, da bo imel čas, ker je še vedno veliko stvari, ki jih sama enostavno ne morem, ker sem v rokah švoh. Če bi lahko odšraufala z nogami, bi mi verjetno boljše šlo:D.

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 721
26.2.2015 13:16:54   
malaMravljica

Nisem superiorna oseba s prav takim lajfom in možem. Daleč od tega. Ne morem pa reči, da kličemo centralnarja, če to obvlada moj mož, ki je po celotni hiši napeljal centralno in jo po potrebi tudi vzdržuje. Ne morem reči, da kličemo dimnikarja, ker tudi te zadeve uredi moj. Enako je z vodovodom, elektriko itd. Vse to se mogoče super sliši, vendar v reali ni tako zelo super. V bistvu je to kar malo prekletstvo. Moj vsega tega ne dela samo doma ampak tudi marsikje drugje, zato smo doma velikokrat zadnji v smislu kovačeve kobile. Ko zadeve napovedujejo resno krizo v smislu popravila, si ponavadi želim, da bi lahko poklicala mojstre, ki bi prišli in zadevo rešili, ne da čakam mojega superiornega multipraktičnega moža.
Ti je kaj bolj jasno? Mogoče ti bo kaj bolj jasno, če ti povem, da včasih stresam jezo tule gor ( tako kot ti pred ta rdečo) tudi zaradi tega , ker mi za hrbtom že najmanj 14 dni kaplja iz kuhinjske pipe, moj multipraktičen mož pa ima še sto drugih nuujnih zadev za postoriti pred tem. Se ti zdi, da živim rajsko??Rade volje te povabim, da me kdaj zamenjašuser posted image

Patrino, a tvoj moz je dimnikar? Imete pa full srece v zivljenju potem in vse potrgane gumbe. Pa da me ne obtozism cesa, sprasujem, ker moj moz bi tud znal spucat en raufnk, pa ne sme, ker je s predpisom doloceno, da more dvakrat na leto to izucen dimnikar naredit. Kolkor vem, je tudi pri mami tko, ceprou sami bolj obvladajo pucanje unega kurilnega sistema more dimnikar prist.

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 722
26.2.2015 13:57:10   
ronja
ker je s predpisom doloceno, da more dvakrat na leto to izucen dimnikar naredit.

Vem, da pri nas je tako, ne moreš tega na lastno pest delat oz. lahko, ampak mora za tabo prit preverit dimnikar, kako si naredil. In izmerit vse vsebnosti različnih plinov (CO, CO2, NOx itd...) Takih merilnikov navadno nimamo doma, čeprav samega gumba ni težko pritisnit.

(odgovor članu malaMravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 723
26.2.2015 14:37:35   
Luns
Ali pa ti preverit za dimnikarjem. Nevem kako je drugod, na našem koncu sicer hodi in zaračuna ampak moraš za njim še sam opravit delo.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 724
26.2.2015 15:19:29   
petea
V cem pa je probkem popraviti kspljajoci pipo, da se tega v 14 dneh ne lotus ka4 sama?

(odgovor članu Luns)
Neposredna povezava do sporočila: 725
Stran:   <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?