|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  26 27 [28] 29 30   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Koliko časa je že takle dolgčas tule?
25.2.2015 15:47:43   
ronja
Patrino, napisala sem, da je izobrazba lahko ovira pri iskanju SLUŽBE, ne dela! TO ni isto! Tudi sama sem delala v sš, na faksu in tudi zdaj še kaj, vendar to ni isto kot služba. Za službo je pa lahko ovira - bila je mojemu očetu in tudi zame vem, da bi marsikje lahko prišla vsaj do razgovora, če ne bi imela enega papirja preveč;). Kako vem? Ker so mi povedali;).
Ko sem delala ponoči v eni slaščičarski delavnici jim je mahalo dol, da sem tik pred diplomo.

NOrmalno, da! Saj si bila gimnazijski maturant! Sama sem delala res že svašta in prek šs lahko res najdeš mariskaj. Samo zdaj sem malo prestara za šs;).
Patrino, ljudje niso vedeli, da 2 leti ne bojo imeli plače. Nisi mogel kar pustit službe, če nisi imel druge... To se tudi zdaj dogaja, ljudje delajo, ker upajo, da bo šlo. In ja, zdi se mi ok, da se trudiš, ker včasih pa rata. Navsezadnje so tudi dobili izplačano za nazaj, samo vmes pa ni bilo - tako kot dela marsikak sp., ker pač upa, da bo na dolgi rok šlo in mora zvozit težke čase. In tako dela veliko ljudi v velikih podjetjih tudi zdaj. Se spomnim, ko sva šla v Merkur, takrat ko niso vedeli, kako se bojo z bankami zmenli, so bili ljudje tam čisto obupani, ker že par mesecev niso dobili plače... POtem je pa zalaufalo nazaj, poslujejo dobro, dobili so plače za nazaj in zdaj naj bi jim plačevali redno (ne vem, ampak se nič ne sliši, da ne bi)... Ne moreš ob vsaki zagati vsega pustit, naj gre v maloro...
PS: Mami se zato ni čisto nič pretegnila, brez skrbi;). Ni vzela nobenega dodatnega dela ali kaj takega;). Je pa kako cunjo manj kupla verjetno;). Midva sva bila že oba brezposelna in se nobenemu ne zdi nekaj strašnega, če tačas živiš od prihrankov oz. z eno plačo. Jasno, da vsak najde kako delo za zraven, služba pa to ni, ne veš, kdaj boš dobil plačano, dostikrat niti koliko, itd...;)

kerensa, jaz ti iskreno želim vse najnaj, da se ti vse izide, pa z izobrazbo ali brez. Meni se ne zdi nujna - odvisna je od želja in tipa dela, ki bi ga rad opravljal.

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 676
25.2.2015 18:09:30   
patrino

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Patrino, napisala sem, da je izobrazba lahko ovira pri iskanju SLUŽBE, ne dela! TO ni isto! Tudi sama sem delala v sš, na faksu in tudi zdaj še kaj, vendar to ni isto kot služba. Za službo je pa lahko ovira - bila je mojemu očetu in tudi zame vem, da bi marsikje lahko prišla vsaj do razgovora, če ne bi imela enega papirja preveč;). Kako vem? Ker so mi povedali;).
Ko sem delala ponoči v eni slaščičarski delavnici jim je mahalo dol, da sem tik pred diplomo.

NOrmalno, da! Saj si bila gimnazijski maturant! Sama sem delala res že svašta in prek šs lahko res najdeš mariskaj. Samo zdaj sem malo prestara za šs;).
Patrino, ljudje niso vedeli, da 2 leti ne bojo imeli plače. Nisi mogel kar pustit službe, če nisi imel druge... To se tudi zdaj dogaja, ljudje delajo, ker upajo, da bo šlo. In ja, zdi se mi ok, da se trudiš, ker včasih pa rata. Navsezadnje so tudi dobili izplačano za nazaj, samo vmes pa ni bilo - tako kot dela marsikak sp., ker pač upa, da bo na dolgi rok šlo in mora zvozit težke čase. In tako dela veliko ljudi v velikih podjetjih tudi zdaj. Se spomnim, ko sva šla v Merkur, takrat ko niso vedeli, kako se bojo z bankami zmenli, so bili ljudje tam čisto obupani, ker že par mesecev niso dobili plače... POtem je pa zalaufalo nazaj, poslujejo dobro, dobili so plače za nazaj in zdaj naj bi jim plačevali redno (ne vem, ampak se nič ne sliši, da ne bi)... Ne moreš ob vsaki zagati vsega pustit, naj gre v maloro...
PS: Mami se zato ni čisto nič pretegnila, brez skrbi;). Ni vzela nobenega dodatnega dela ali kaj takega;). Je pa kako cunjo manj kupla verjetno;). Midva sva bila že oba brezposelna in se nobenemu ne zdi nekaj strašnega, če tačas živiš od prihrankov oz. z eno plačo. Jasno, da vsak najde kako delo za zraven, služba pa to ni, ne veš, kdaj boš dobil plačano, dostikrat niti koliko, itd...;)

kerensa, jaz ti iskreno želim vse najnaj, da se ti vse izide, pa z izobrazbo ali brez. Meni se ne zdi nujna - odvisna je od želja in tipa dela, ki bi ga rad opravljal.

Ronja, služba, delo...v končni fazi je vseeno. Bistvo je v tem, da ne sediš doma in si brez ficka. Drugače pa je bilo zame tudi delo v slaščičarni ali v proizvodnji služba v pravem pomenu besede. Kljub moji fakultetni izobrazbi. Zanjo sem zaslužila denar in tekla mi je delovna doba. To je zame služba. In nikoli res nikoli mi ni nihče rekel , da sem preveč izobražena za neko delo in me zaradi tega zavrnil. Res so me začudeno gledali včasih, vendar mi zaradi tega ni nihče zaprl vrat. Očitno so videli, da sem se pripravljena skloniti malo niže kot bi se mi bilo glede na izobrazbo potrebno.

To, da ljudje v sedanjih časih ne dobijo plače po več mesecev mi je dobro znano. In vem, da ljudje vztrajajo pri takem delodajalcu zato, ker upajo, da bo slej ko prej bolje. Vendar tu govorimo o sedanjih časih, ki so resnično nekoliko drugačni kot so bili časi, ko si bila ti otrok. Pred 25-30 leti je bila situacija s službo in zaposlovanjem še precej drugačna in resnično nikoli nisem slišala za nikogar, ki bi delal nekje 2 leti in ne bi dobil plače. Takrat sploh ni bilo ljudi, ki bi delali in ne bi dobili plače. In če smo že pri tem- tudi sedaj ni nikogar, ki bi delal 2 leti in ne bi ves čas dobil plače. Zakaj? Poleg drugih razlogov, tudi zato, ker ne bi imel od česa živeti. Kako ste to pri vas zvozili in kaj je od tega res kar praviš ter v končni fazi , zakaj je bil tvoj oče v času razcveta služb 2 leti brez plače pa vseeno ves čas hodil v službo....to veš le ti. Jaz vem le to, da če je to res , še zdaleč ni takšno početje nekaj normalnega, nekaj kar je za občudovat, temveč ravno obratno. In kakor že- to ni nekaj, kar lahko daješ za zgled danes , kljub temu, da je težko priti do službe. Tudi v Merkurju niso 2 leti hodili v službo brez plače, pa v rudniku tudi ne, pa v Muri in še kje tudi ne.

Svoje zakonske zaobljube jemljem zelo resno. Tudi ko je in če še bo prišlo do tega, da je bil kdo kakšen kratek čas brez rednega dohodka, ni bilo dileme, da bo drugi poskušal nadoknaditi vse ostalo ter preživljati familijo. Vendar se takrat zavedaš da je to začasno. Da se med tem išče izhod v obliki drugačnega dela in drugačnega zaslužka. Da je to minljivi čas nekaj mesecev ne pa večletna agonija, ko nekdo zaradi svojega egoističnega entuziazma hodi đabe v službo, drugi okrog njega pa trpijo takšno in drugačno pomanjkanje, se počutijo izkoriščane in še kaj, zato, ker se dotičnemu ne da več let poiskati službo drugje. Mogoče malo ven iz željene stroke in malo nižje od svoje najvišje izobrazbe.
Sem jaz čudna, če mi je to nesprejemljivo? Tako se do partnerja ne bi mogla nikoli zavestno obnašati.

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 677
25.2.2015 18:16:39   
liliana

IZVIRNO SPOROČILO: patrino

Lili je kot že veikokrat uspelo zadevo obrniti drugam in me prikazati, kot nekega hohštaplarja, ki mu smrdi uboga raja brez šole.

Ne igraj spet žrtveuser posted image .....sama si napisala, kar si napisala....nič si nisem izmislila.....

Lahko je še tako rečeno, da so ljudje lahko inteligentni tudi brez izobrazbe, se človek vpraša po njihovi inteligenci, če zaradi njihove neizobraženosti delajo za tako male pare, da komaj preživijo družino oz. še to ne.

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 678
25.2.2015 18:18:34   
Stanislava_

IZVIRNO SPOROČILO: liliana

Lili je kot že veikokrat uspelo zadevo obrniti drugam in me prikazati, kot nekega hohštaplarja, ki mu smrdi uboga raja brez šole.

Ne igraj spet žrtveuser posted image .....sama si napisala, kar si napisala....nič si nisem izmislila.....

Lahko je še tako rečeno, da so ljudje lahko inteligentni tudi brez izobrazbe, se človek vpraša po njihovi inteligenci, če zaradi njihove neizobraženosti delajo za tako male pare, da komaj preživijo družino oz. še to ne.

Ko ustreli kozla, je pa žrtev user posted image user posted image . Ja, sama sebe.

ps. Naš filo se ni rabil ukvarjati z mano - sem znala, jasno, enostavno in učinkovito.

Kvačkam.
In #štrikam#.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 679
25.2.2015 18:21:40   
liliana

Jaz pa večkrat zelo dobro opazim, da imaš ti s citiranjem še vedno probleme, vendar se ne spuščam na tvoj nivo, ki ga ponavadi uporabiš, ko ne veš kaj odgovoriti in te ne morim s tem.

Pravkar si se spustila......user posted image

Ker pa si tako polna ega te bom tokrat vseeno vprašala- kaj si zopet zaštrikala pri citiranju, da si v moj post stlačila tisti jokajoči fris, ki ga jaz niti pod razno nisem tja dala, kar lahko vidiš iz mojega originalnega postauser posted image

Komot ti odgovorim.....s tablice ali telefona je malo težje citirati in vrivati smeške in jokajoče frise....jokajoči fris sem mislila postaviti čisto drugam.....in se iskreno opravičujem, če sem oskrunila z njim tvoj originalni post......

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 680
25.2.2015 18:29:06   
patrino

Če bi bila poštena in prebrala tako kot je treba ( ne vzela le ven iz konteksta po tvoji stari navadi), bi seveda morala priznati da moj zapis ne govori v tej smeri, ki si jo ti nalašč speljala.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 681
25.2.2015 18:35:12   
patrino

Jaz pa večkrat zelo dobro opazim, da imaš ti s citiranjem še vedno probleme, vendar se ne spuščam na tvoj nivo, ki ga ponavadi uporabiš, ko ne veš kaj odgovoriti in te ne morim s tem.

Pravkar si se spustila......user posted image

Ker pa si tako polna ega te bom tokrat vseeno vprašala- kaj si zopet zaštrikala pri citiranju, da si v moj post stlačila tisti jokajoči fris, ki ga jaz niti pod razno nisem tja dala, kar lahko vidiš iz mojega originalnega postauser posted image

Komot ti odgovorim.....s tablice ali telefona je malo težje citirati in vrivati smeške in jokajoče frise....jokajoči fris sem mislila postaviti čisto drugam.....in se iskreno opravičujem, če sem oskrunila z njim tvoj originalni post......

Lilijana ne izgovarjaj se- vedno znova mi vlačiš pod nos moje citiranje, pa sem ti že stokrat povedala, da mi klasično citiranje ne dela težav , da pa se občasno rada namerno odločim tudi za drugačen zapis, ker se mi zdi da je bolj ustrezen- ker sproti odgovarjam. Na tvoje izmotavanje v tem stilu sem se že navadila, ker vedno to počneš, ko nimaš kaj pametnega odgovoriti. Ponavadi ga preskočim, ker mi je bedno. Tokrat ga namerno nisem , ker si sama sebe usekala po glavi, ko si se sama resnično zaštrikala. Zato pobrigaj se zase glede citiranja, meni pa kaj pametnega odgovori. Če to ne gre, pa stopi čez mene. Velja?

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 682
25.2.2015 18:41:14   
patrino

IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_

Ko ustreli kozla, je pa žrtev user posted image user posted image . Ja, sama sebe.

ps. Naš filo se ni rabil ukvarjati z mano - sem znala, jasno, enostavno in učinkovito.

Nobenega kozla se tu ni ustrelilo draga Stana, zato tudi nobene žrtve ni. Če se stavek vzame iz konteksta in še zanalašč narobe razume, je to post, ki ga ponavadi ven spravi Lili, ko ne ve kako bi se ven zvotkala,ti pa rada upognjeno aplavdiraš. To je to .Stana praska spet. Ops- napača. Stara praksa spet.user posted image

(odgovor članu Stanislava_)
Neposredna povezava do sporočila: 683
25.2.2015 18:45:01   
Stanislava_

Nobenega kozla se tu ni ustrelilo draga Stana, zato tudi nobene žrtve ni. Če se stavek vzame iz konteksta in še zanalašč narobe razume, je to post, ki ga ponavadi ven spravi Lili, ko ne ve kako bi se ven zvotkala,ti pa rada upognjeno aplavdiraš. To je to .Stana praska spet. Ops- napača. Stara praksa spet.user posted image

Nehi...pedrino, ker se samo smešiš, če si žrtev ali ne.

Kvačkam.
In #štrikam#.

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 684
25.2.2015 18:47:24   
mateyka

Če bi bila poštena in prebrala tako kot je treba.

pot, meet kettle. user posted image

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 685
25.2.2015 18:48:32   
patrino

user posted image Nekaj najbolj hecnega je to, da ob Stani vedno planeš pod strop...umiri se no Stančiiii.

< Sporočilo je popravil patrino -- 25.2.2015 18:50:26 >

Neposredna povezava do sporočila: 686
25.2.2015 18:52:09   
liliana

Če bi bila poštena in prebrala tako kot je treba ( ne vzela le ven iz konteksta po tvoji stari navadi), bi seveda morala priznati da moj zapis ne govori v tej smeri, ki si jo ti nalašč speljala.

No, pa dajva tako....sem dala širši kontekst sedaj.....

Vsak ve, da inteligenca in izobrazba nista isto. Vendar se s tem, da izobraženi ljudje niso nujno tudi inteligentni tolažijo le tisti, ki jim do kaj prida izobrazbe ni uspelo priti. Kdo ve zakaj. Priti do izobrazbe ni bilo nikoli enostavno. Vedno je bilo to povezano s financami ( že od pamtiveka), garanjem, z odrekanjem, ... in roko na srce z inteligenco. Lahko je še tako rečeno, da so ljudje lahko inteligentni tudi brez izobrazbe, se človek vpraša po njihovi inteligenci, če zaradi njihove neizobraženosti delajo za tako male pare, da komaj preživijo družino oz. še to ne. Nemalokrat se inteligenten odrasel ravno zaradi tega tolče po glavi, ker se ni prej spravil za knjige.

Kuharica v vrtcu....dela za minimalno plačo......torej zaradi svoje neizobraženosti dela za tako male pare, da komaj preživi družino.....pa ajde recimo, da se tolče po glavi, ker je bila tako neinteligentna, da ni šla študirat......pa recimo, da bi se vse te osebe "brez izobrazbe" spravile za knjige in šle študirat....kdo bi pa v vrtcu kuhal, kosil travo, čistil......a diplomirane vzgojiteljice?

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 687
25.2.2015 18:55:50   
Stanislava_

user posted image Nekaj najbolj hecnega je to, da ob Stani vedno planeš pod strop...umiri se no Stančiiii.

Ob tvojih pederastičnih izjavah? Mogoče bi tvoj dimnikar, ki je multipraktil očistil tudi tvojo glavo...ob priliki?

Kvačkam.
In #štrikam#.

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 688
25.2.2015 19:00:29   
liliana

Lilijana ne izgovarjaj se- vedno znova mi vlačiš pod nos moje citiranje, pa sem ti že stokrat povedala, da mi klasično citiranje ne dela težav , da pa se občasno rada namerno odločim tudi za drugačen zapis, ker se mi zdi da je bolj ustrezen- ker sproti odgovarjam.

Klasično že....pri kompleksnem se pa namerno odločiš za drugačen zapis.....

Na tvoje izmotavanje v tem stilu sem se že navadila, ker vedno to počneš, ko nimaš kaj pametnega odgovoriti. Ponavadi ga preskočim, ker mi je bedno. Tokrat ga namerno nisem , ker si sama sebe usekala po glavi, ko si se sama resnično zaštrikala. Zato pobrigaj se zase glede citiranja, meni pa kaj pametnega odgovori. Če to ne gre, pa stopi čez mene. Velja?

Bom patrino....pobrigala se bom zase in za svoje citiranjeuser posted image .....

Čez tebe pa ne bom stopala.....ker mene tvoje in moje dopisovanje ne nervira tako kot tebe moje...me zabava....in če me nekaj zabava, ne stopam čez to......

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 689
25.2.2015 19:05:16   
patrino

No, pa dajva tako....sem dala širši kontekst sedaj.....

Vsak ve, da inteligenca in izobrazba nista isto. Vendar se s tem, da izobraženi ljudje niso nujno tudi inteligentni tolažijo le tisti, ki jim do kaj prida izobrazbe ni uspelo priti. Kdo ve zakaj. Priti do izobrazbe ni bilo nikoli enostavno. Vedno je bilo to povezano s financami ( že od pamtiveka), garanjem, z odrekanjem, ... in roko na srce z inteligenco. Lahko je še tako rečeno, da so ljudje lahko inteligentni tudi brez izobrazbe, se človek vpraša po njihovi inteligenci, če zaradi njihove neizobraženosti delajo za tako male pare, da komaj preživijo družino oz. še to ne. Nemalokrat se inteligenten odrasel ravno zaradi tega tolče po glavi, ker se ni prej spravil za knjige.

Kuharica v vrtcu....dela za minimalno plačo......torej zaradi svoje neizobraženosti dela za tako male pare, da komaj preživi družino.....pa ajde recimo, da se tolče po glavi, ker je bila tako neinteligentna, da ni šla študirat......pa recimo, da bi se vse te osebe "brez izobrazbe" spravile za knjige in šle študirat....kdo bi pa v vrtcu kuhal, kosil travo, čistil......a diplomirane vzgojiteljice?

No vidiš da razumeš če hočeš.
Kdo bi počel vse to kar si zgoraj naštela?Najverjetneje tisti, ki bi kljub slabi plači radi opravljali to delo in ne bi imeli grenkega priokusa, da to delajo zato ker morajo in zato, ker so ga pobiksali in imajo za sabo na pol narejen faks.
Kot sem že napisala, je po mojem mnenju izobrazba neka vstopnica do službe , ki si jo res želiš. In nihče ne pravi, da biti kuhar ni za nekoga sanjski poklic. Hvala bogu da je tako. Tisti ga opravljajo z veseljem tudi ob minimalni plači ( čeprav vsi kuharji , ki jih jaz poznam zaslužijo daleko več- tako redno in še več postrani). S tolčenjem po glavi mislim na tiste, ki to delo opravljajo silom prilike, ker so desetletja ostali v tretjem letniku faksa in sedaj z muko hodijo delat za piskre.
Nikoli nisem rekla, da bi morali vsi študirati. To je čista izmišljotina.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 690
25.2.2015 19:07:40   
patrino

Ob tvojih pederastičnih izjavah? Mogoče bi tvoj dimnikar, ki je multipraktil očistil tudi tvojo glavo...ob priliki?

ohoho, Stana skuliraj se nouser posted image kaj pa je v mojih izjavah " pederastičnega"? In kaj ti je moj dimnikar naredil žalega, da si se spravila nanjuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 691
25.2.2015 19:10:05   
patrino

Lilijana ne izgovarjaj se- vedno znova mi vlačiš pod nos moje citiranje, pa sem ti že stokrat povedala, da mi klasično citiranje ne dela težav , da pa se občasno rada namerno odločim tudi za drugačen zapis, ker se mi zdi da je bolj ustrezen- ker sproti odgovarjam.

Klasično že....pri kompleksnem se pa namerno odločiš za drugačen zapis.....

Na tvoje izmotavanje v tem stilu sem se že navadila, ker vedno to počneš, ko nimaš kaj pametnega odgovoriti. Ponavadi ga preskočim, ker mi je bedno. Tokrat ga namerno nisem , ker si sama sebe usekala po glavi, ko si se sama resnično zaštrikala. Zato pobrigaj se zase glede citiranja, meni pa kaj pametnega odgovori. Če to ne gre, pa stopi čez mene. Velja?

Bom patrino....pobrigala se bom zase in za svoje citiranjeuser posted image .....

Čez tebe pa ne bom stopala.....ker mene tvoje in moje dopisovanje ne nervira tako kot tebe moje...me zabava....in če me nekaj zabava, ne stopam čez to......

Kot želiš. Tudi mene zabava. Vedno rada debatiram z nekom, ki kaj pametnega in zanimivega pove. Mimogrede- stalni pobegi v moje citiranje ( ki je baj de vej brez napak)kadar te malo stisnem ob zid, je že dolgočasno.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 692
25.2.2015 20:01:59   
liliana

Jaz sem to že v začetku tako razumela......in sem te zato vprašala kar sem te vprašala.....ali govoriš kot inteligentna ali izobražena oseba....?

Kdo bi počel vse to kar si zgoraj naštela?Najverjetneje tisti, ki bi kljub slabi plači radi opravljali to delo in ne bi imeli grenkega priokusa, da to delajo zato ker morajo in zato, ker so ga pobiksali in imajo za sabo na pol narejen faks.

Zakaj pa bi morali imeti grenki priokus, ker kuhajo in pucajo wc za tabo.....? In zakaj bi morali razmišljati o tem, da so ga pobiksali, ker niso šli študirat....?

Nekdo mora tudi fizična dela opravljati.......jaz ne znam dimnika spucati, rabim zato dimnikarja......ne znam si popraviti centralne peči za kurjavo in vodovodne pipe....zato rabim mojstra za to....običajno so to mojstri z nižjo izobrazbo.....

Kot sem že napisala, je po mojem mnenju izobrazba neka vstopnica do službe , ki si jo res želiš. In nihče ne pravi, da biti kuhar ni za nekoga sanjski poklic. Hvala bogu da je tako. Tisti ga opravljajo z veseljem tudi ob minimalni plači ( čeprav vsi kuharji , ki jih jaz poznam zaslužijo daleko več- tako redno in še več postrani). S tolčenjem po glavi mislim na tiste, ki to delo opravljajo silom prilike, ker so desetletja ostali v tretjem letniku faksa in sedaj z muko hodijo delat za piskre.

Tega v tistem delu, ki sem ga jaz citirala nisi tako povedala.....koga si pa ti mislila, pa jaz ne morem vedeti....

In očitni ni bilo tako jasno zapisano, koga si ti mislila, ker so drugi razumeli podobno kot jaz.....jaz pa spet nisem taka forumska avtoriteta, da bi lahko govorila ostalim forumašicam, da morajo misliti tako, kot jaz rečem......

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 693
25.2.2015 20:08:21   
liliana

Kot želiš. Tudi mene zabava. Vedno rada debatiram z nekom, ki kaj pametnega in zanimivega pove. Mimogrede- stalni pobegi v moje citiranje ( ki je baj de vej brez napak)kadar te malo stisnem ob zid, je že dolgočasno.

Ni dolgočasno, ker te razjeziuser posted image .....

baj de vej....tvoje citiranje ni brez napak.....ker gre, kot praviš, le za osnovno citiranje, to obladaš po nekaj letih obnovitvenih tečajev......kompleksno je z napakami, vendar praviš da to ni res, ker se sama odločiš, da takrat ne citiraš (ker ne znaš, baj de vejuser posted image ).....

In citiranje je bilo v tej temi omenjeno zato, ker je lepo sovpadalo s kontekstom obnovitvenih tečajev za tiste "ta nižje" izobražene in kompleksnih in zahtevnih seminarjev za tiste "ta višje" izobražene.....sem mislila, da boš videla vzporednico, vendar te je omemba tvojega felerja tako razjezila, da tega nisi videlauser posted image .....

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 694
25.2.2015 20:12:31   
mateyka
Nekdo mora tudi fizična dela opravljati.......jaz ne znam dimnika spucati, rabim zato dimnikarja......ne znam si popraviti centralne peči za kurjavo in vodovodne pipe....zato rabim mojstra za to....običajno so to mojstri z nižjo izobrazbo......

meni se tudi zdi, da to poudarjanje izobrazbe dostikrat vodi v to, da se gleda zviška na "nižja" kolesja družbe in pozablja kako ključni so, da celota funkcionira. zato velikokrat beremo "tepe po glavi, ker ni študiral", ali pa to da se enostavno ne verjame ljudem da bi lahko bili čustveno izpolnjeni kot nižji delavci in podobno.

sem dostikrat razmišljala, kako bi to rešili, kot "problem", in sem ob branju Heinleina in ostalih sci-fi vizionarjev prišla na idejo, da bi bilo smiselno, da bi določena fizična dela dodelili mladim v letih študija kot delo s katerim si plačaš študij (snažilke, natakarice, blagajničarke..). tako da ne bi noben tega počel do penzije (razen po želji seveda) in delo bi bilo vseeno opravljano, ne bi bil pa to dead-end job. samo je ta misel še v povojih in seveda bi morala bit uvedena v dokaj sistematično in gospodarsko učinkoviti državi. podobno kot namenska distribucija hiperprodukcije nerazvitim v Marksovi teoriji recimo.

< Sporočilo je popravil mateyka -- 25.2.2015 20:23:35 >

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 695
25.2.2015 20:24:59   
Stanislava_

Nekdo mora tudi fizična dela opravljati.......jaz ne znam dimnika spucati, rabim zato dimnikarja......ne znam si popraviti centralne peči za kurjavo in vodovodne pipe....zato rabim mojstra za to....običajno so to mojstri z nižjo izobrazbo.....

Inteligentni ljudje jih opravljamo z velikim veseljem - dokazano.

Z očmi zavija kvečjemu polupismena samooklicana kvazi inteligenca, ko se omeni fizično delo.

Kvačkam.
In #štrikam#.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 696
25.2.2015 21:14:04   
liliana

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

meni se tudi zdi, da to poudarjanje izobrazbe dostikrat vodi v to, da se gleda zviška na "nižja" kolesja družbe in pozablja kako ključni so, da celota funkcionira. zato velikokrat beremo "tepe po glavi, ker ni študiral", ali pa to da se enostavno ne verjame ljudem da bi lahko bili čustveno izpolnjeni kot nižji delavci in podobno.

Jaz tudi vidim, da poudarjanje izobrazbe vodi v to, da se zviška gleda na ta dela.....pri nas je to šlo celo tako daleč, da je poklicno izobraževanje začelo izumirati.....ker smo dajali poudarek zgolj na izobrazbo.....ni važno kako, važno je le da, da dobimo iz šol univerzitetno izobražen kader in magistre.....zadnja leta malo spet poklicno izobraževanje dobiva nazaj veljavo......

sem dostikrat razmišljala, kako bi to rešili, kot "problem", in sem ob branju Heinleina in ostalih sci-fi vizionarjev prišla na idejo, da bi bilo smiselno, da bi določena fizična dela dodelili mladim v letih študija kot delo s katerim si plačaš študij (snažilke, natakarice, blagajničarke..). tako da ne bi noben tega počel do penzije (razen po želji seveda) in delo bi bilo vseeno opravljano, ne bi bil pa to dead-end job. samo je ta misel še v povojih in seveda bi morala bit uvedena v dokaj sistematično in gospodarsko učinkoviti državi. podobno kot namenska distribucija hiperprodukcije nerazvitim v Marksovi teoriji recimo.

Pri nas so kelnarce in blagajničarke v šoping centrih (z izjemo Hofra in Lidla) v veliki meri študentke in študenti.....

Za kakšno tišlarijo, montiranje klima naprav, centralne, vodovodov, oken.....pa študentov ne moreš uporabiti, ker določena dela zahtevajo precej specifičnega znanja in spretnosti.......mora že družba poskrbeti zase, da funkcionira kot celota......in vsem nam pač ni dano biti dr. znanosti in magister teh ali onih ved.....in dobro, da ne, ker družba kot celota potrebuje ene in druge......ne zgolj enih.....in tega se je potrebno zavedati.....

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 697
25.2.2015 21:22:26   
patrino

Jaz sem to že v začetku tako razumela......in sem te zato vprašala kar sem te vprašala.....ali govoriš kot inteligentna ali izobražena oseba....?

Zakaj pa bi morali imeti grenki priokus, ker kuhajo in pucajo wc za tabo.....? In zakaj bi morali razmišljati o tem, da so ga pobiksali, ker niso šli študirat....?

Tega v tistem delu, ki sem ga jaz citirala nisi tako povedala.....koga si pa ti mislila, pa jaz ne morem vedeti....

In očitni ni bilo tako jasno zapisano, koga si ti mislila, ker so drugi razumeli podobno kot jaz.....jaz pa spet nisem taka forumska avtoriteta, da bi lahko govorila ostalim forumašicam, da morajo misliti tako, kot jaz rečem......

Imam občutek da še vedno rineš v isto smer in me obtožuješ hohštaplarije in zaničevanja fizičnih oz. manj izobraženih delavcev, čeprav sem ti že parkrat razložila, da to ni tako, kot bi ti rada prikazala in kakor ti slepo prikimava Stanči.
Kdo pravi, da bi fizikalci morali imeti grenak priokus?? Zgoraj sem ti lepo razložila kaj pri tem mislim. Ne rabijo ga imeti kar se mene tiče. In ga tudi nimajo, če je to to, kar želijo delati in početi v življenju. Hvala bogu, da nekdo čuti tako poslanstvo. Grenak priokus imajo ponavadi tisti, ki se po več letih takšnega dela razočarano tolčejo po glavi, zakaj niso do konca zrinili faksa in so resnično nesrečni ob takšnem delu.
Nikjer nisem napisala , da bi po mojem morali biti vsi v iber izobraženi. Ves čas že poudarjam, da osebno podpiram pridobivanje izobrazbe prav zato, da bi ljudje lahko v življenju delali tisto kar si želijo in jih pri teh zadevah ne bi oviralo to, da se zato niso nikoli izšolali. Menim, da se mi ne zdi večje osebne krivice , ki se lahko naredi nekomu, ki je izredno nadarjen za določeno delo, pa ga ne vzamejo na delovno mesto zato, ker ni do konca poštimal šolo , ki jo zahtevajo v razpisu.
Če je človek srečen na delovnem mestu kuharja, kovinarja, rudarja, pometača, itd. , je to zame to to. Vendar je takih malo. Žal jih podobna dela velika večina opravlja silom prilike. V večini je to zato, ker se niso izobrazili za kaj več. In tu pa pride do tega kesanja in razbijanja po glavi, v smeri obžalovanja, da niso več časa posvetili izobraževanju.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 698
25.2.2015 21:31:48   
patrino

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

Jaz tudi vidim, da poudarjanje izobrazbe vodi v to, da se zviška gleda na ta dela.....pri nas je to šlo celo tako daleč, da je poklicno izobraževanje začelo izumirati.....ker smo dajali poudarek zgolj na izobrazbo.....ni važno kako, važno je le da, da dobimo iz šol univerzitetno izobražen kader in magistre.....zadnja leta malo spet poklicno izobraževanje dobiva nazaj veljavo......

Pri nas so kelnarce in blagajničarke v šoping centrih (z izjemo Hofra in Lidla) v veliki meri študentke in študenti.....

Za kakšno tišlarijo, montiranje klima naprav, centralne, vodovodov, oken.....pa študentov ne moreš uporabiti, ker določena dela zahtevajo precej specifičnega znanja in spretnosti.......mora že družba poskrbeti zase, da funkcionira kot celota......in vsem nam pač ni dano biti dr. znanosti in magister teh ali onih ved.....in dobro, da ne, ker družba kot celota potrebuje ene in druge......ne zgolj enih.....in tega se je potrebno zavedati.....

Ne , jaz pa to ne vidim tako. Ni k temu pripomoglo poudarjanje izobrazbe, temveč slaba plača neizobraženega kadra. Preveč garanja za premalo denarja. Jaz tega zaničujočega odnosa do manj izobraženih nisem nikoli opazila. Zato mi je tudi bolno, ker ga tule tako poudarjaš. Vzrok za to namreč ni o vzvišenem odnosu do nižje izobraženih delavcev, temveč je vzrok v tem, da so premalo plačani za svoje garanje. To je bistveno. Kar malo vprašaj svojega dimnikarja in centralnarja, če imata občutek, da ju ljudje zaničujejo. Po moje bosta oba rekla, da ne . Bosta pa oba istega mnenja, da sta za svoje umazano delo premalo plačana. In to je to.
Včasih tako velikega razkoraka nekako ni bilo opaziti, ker je bilo veliko več proizvodnih in podobnih delavcev. Sedaj je tega zaradi situacije pri nas krepko manj in je zato razlika v delu in plači tudi bolj očitna. In zato se mlade, otroke itd, ki so na poti v poklice veliko bolj usmerja naj se čim bolj izobražujejo.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 699
25.2.2015 21:48:22   
liliana

Če je človek srečen na delovnem mestu kuharja, kovinarja, rudarja, pometača, itd. , je to zame to to. Vendar je takih malo. Žal jih podobna dela velika večina opravlja silom prilike. V večini je to zato, ker se niso izobrazili za kaj več. In tu pa pride do tega kesanja in razbijanja po glavi, v smeri obžalovanja, da niso več časa posvetili izobraževanju.

Jaz poznam oz. sem poznala, dva smetarja v Murski Soboti, ki sta zelo srečna, da po Soboti pobirata smeti......

Samo, če pa poslušam kolegice, ki so učiteljice, kako nesrečne so v bistvu v svojem poklicu....glede na konstantno jamranje nad sistemom, nad starši, nad otroci, nad ravnateljem, ki jih ne razume, nad pedagoginjo, skratka nad vsem......pa ne vem od kot to, da ti srečo, izziv, izpopolnitev itd. na delovnem mestu prinese univerzitetna izobrazba.......

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 700
Stran:   <<   < Prejšnja stran  26 27 [28] 29 30   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  26 27 [28] 29 30   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?