|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  25 26 [27] 28 29   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Koliko časa je že takle dolgčas tule?
24.2.2015 22:08:57   
patrino

IZVIRNO SPOROČILO: liliana

IZVIRNO SPOROČILO: patrino

Ni pri vseh enako. Vendar v primerih, s katerimi sem skupaj študirala, je bilo pri vseh veliko odrekanja ( finančnega in časovnega), pri mnogih profesorjih tudi zelo veliko psihičnega in fizičnega garanja, stresa...Marsikdo si je študij lahko omogočil le s pomočjo študentskega dela, če si del študija opravljal ob rednem delu in celo ob družini, pa je bilo vse to še na kvadrat. Pa ne zaradi pomanjkanja inteligence, kvečjemu zaradi tega, ker smo študij pač resno jemali. Vsi ki ga niso, so temu primerno tudi študijsko (ne)napredovali.

Tudi jaz sem študirala....od srednje šole naprej delala (nisem pa študirala zato, da sem delala, to je pa res, ampak obratno).....in sem študij resno jemala....doštudirala v roku in se takoj po študiju zaposlila, tam kjer sem med študijem na koncu delala honorarno......ob tem sem tudi kdaj žurala, kaj popila, kam šla.....pri 20 letih si življenje pač bolj na ijzi jemal in ne tako resno gledal, kot danes, pri 40......ne morem pa reči, da sem se v času študija čemu odrekala in grozno garala.....res da materialno nisem imela pol toliko kot danes, vendar so mi pri 20 letih prioritete bile drugje, na materinstvo pa takrat še nisem mislila, da bi sedaj to bilo neko odrekanje.....za študij sem se pa odločila sama, zato tudi čas, namenjen učenju in poslušanju predavanj nisem jemala kot odrekanje nečemu drugemu......

Eh, Lili ( zrezala izven konteksta spet), kot človek, ki ve kako težko je dandanes živeti že ob izobrazbi ne pa še brez nje.

Moja frizerka, avtomehanik, šef gostilne, kamor hodim na malico, materialno živijo precej boljše kot jaz......pa imata vsi "le" triletno srednjo šolo.....

Verjetno so tudi taki starši- niso pa vsi.Verjetno se sedenje otroka pred zvezkom upira ravno tistim, ki trdijo, da bodo njihovi otroci enako inteligentni če se bodo učili ali pa ne.

Inteligentni bodo verjetno enako....znanje pa ne bodo pridobili......

Da, seveda- v bistvu da največji temelj pri izobrazbi prav odnos staršev do izobrazbe.

Poleg odnosa staršev do izobrazbe, tudi odnos staršev do znanja......ker ni nujno, da je to vedno eno in isto.....

Kot sem že rekla- meni je to v veliki meri eno in isto.

Kot sem že rekla - meni pa ni.....

Prelena, premalo željna ali pa nemara premalo inteligentna.....?
Kdo ve?

Ja...kdo le....

P.s.: Kot izobražena in inteligentna oseba, bi se že lahko naučila citirati, če tega nisi sposobna, se prijavi na zahteven seminar za inobražene in inteligentne....ali pa bi nemara zadostoval že obnovitveni tečaj nezahtevnega znanja, kot to pritiče eni frizerki ali kuharici....?

Lilijana- kot si verjetno opazila, mi citiranje že dolgo ne predstavlja nekega problema in če pišem tako kot pišem, je to zato, ker tako želim in zato, ker mi je tako všeč. Tako je tudi z mojim mnenjem o določeni zadevi. Tudi o tej. To ne bo spremenilo niti tvoje žaljivo pisanje. Je le odraz tebe in tega kako sprejemaš drugačno mišljenje.
Lepo zate, da se ti ni bilo treba pretegniti v času študija. Jaz sem se morala kar precej, da sem spravila skupaj za sam študij in sobo. Pa tudi kasneje ko sem imela že družino in sem se učila večinoma ponoči, mi ni bilo lahko. Pa to je že mimo. Mogoče je še bolje tako.

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 651
24.2.2015 22:13:04   
patrino

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

Ja moj mož je multipraktik.

ulala. kot Leonardo da Vinci - uomo univerzale. user posted image

a to je samouk multipraktik ali je hodil 16 let na faks?

Kdo ve, kdo ve..

Patrino in njen mož se dopolnjujeta....

ona intelektualni Da Vinci z dodatkom pedigre izobrazbe.....on fizikalac z obnovitvenimi tečaji uporabe multipraktika......

Ne vedno liliana, ne vedno. V večini časa pa res. Hudo mi je zate, ker glede na poudarjanje tega pri nama pri vama ni tako.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 652
24.2.2015 23:10:45   
Kerensa
Lahko je še tako rečeno, da so ljudje lahko inteligentni tudi brez izobrazbe, se človek vpraša po njihovi inteligenci, če zaradi njihove neizobraženosti delajo za tako male pare, da komaj preživijo družino oz. še to ne.

A se to sprašuješ kot izobražena ali inteligentna oseba......?

Eh, Lili ( zrezala izven konteksta spet), kot človek, ki ve kako težko je dandanes živeti že ob izobrazbi ne pa še brez nje.

Kako težko pa naj bi bilo živeti neizobraženim ljudem? Mislim... s katerega vidika je to mišljeno?

I am not what happened to me.

I am what I choose to become.

I lost my mind, but I found my soul.

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 653
24.2.2015 23:13:08   
Kerensa
Moj mož vse zna. Nikoli ne kličemo nikogar.

Se bom poskusila kontrolirati do te meje, da bo moj spodnji smajli edini komentar na to trditev.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 654
24.2.2015 23:26:17   
liliana

patrino
Lilijana- kot si vuser posted image erjetno opazila, mi citiranje že dolgo ne predstavlja nekega problema in če pišem tako kot pišem, je to zato, ker tako želim in zato, ker mi je tako všeč. Tako je tudi z mojim mnenjem o določeni zadevi. Tudi o tej. To ne bo spremenilo niti tvoje žaljivo pisanje. Je le odraz tebe in tega kako sprejemaš drugačno mišljenje.
Lepo zate, da se ti ni bilo treba pretegniti v času študija. Jaz sem se morala kar precej, da sem spravila skupaj za sam študij in sobo. Pa tudi kasneje ko sem imela že družino in sem se učila večinoma ponoči, mi ni bilo lahko. Pa to je že mimo. Mogoče je še bolje tako.

Nisem opazila........da ti citiranje ne predstavlja nekega problema......user posted image

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 655
24.2.2015 23:28:20   
RIJA*

IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa

Lahko je še tako rečeno, da so ljudje lahko inteligentni tudi brez izobrazbe, se človek vpraša po njihovi inteligenci, če zaradi njihove neizobraženosti delajo za tako male pare, da komaj preživijo družino oz. še to ne.

Kako težko pa naj bi bilo živeti neizobraženim ljudem? Mislim... s katerega vidika je to mišljeno?

jah, samo smejem se lahko....

zakaj potem izobraženi kar naprej jamrajo, da jih ne vzamejo v službe, češ, da imajo previsoko izobrazbo?

(odgovor članu Kerensa)
Neposredna povezava do sporočila: 656
24.2.2015 23:31:06   
liliana

Ne vedno liliana, ne vedno. V večini časa pa res. Hudo mi je zate, ker glede na poudarjanje tega pri nama pri vama ni tako.

Ni treba poleg vsega nositi se tega bremena, da ti je hudo zame.......user posted image

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 657
24.2.2015 23:31:44   
RIJA*

Seveda je drugače, če si ti že v DO in opazijo, da si pri čem izrazito dober oz. te porabijo za kaj drugega, kot si po osnovni profesiji. Brez izobrazbe pa prideš na določeno razpisano del. mesto le tako pod mizo- nezakonito, pa še to je nevarno, da pride do tožbe iz strani zavrnjenih kandidatov s pravo izobrazbo, če se razve, da so dali delovno mesto z neprimerno izobrazbo.

in točno iz tega razloga imamo kupo nesposobnežev na pomembnih delovnih mestih...

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 658
24.2.2015 23:32:35   
Kerensa

IZVIRNO SPOROČILO: RIJA*

jah, samo smejem se lahko....

zakaj potem izobraženi kar naprej jamrajo, da jih ne vzamejo v službe, češ, da imajo previsoko izobrazbo?

Žal ti tega ne znam odgovoriti, Rija. Nisem izobražena, zato mi tega še nikoli nihče ni rekel. user posted image

(odgovor članu RIJA*)
Neposredna povezava do sporočila: 659
24.2.2015 23:32:54   
RIJA*

Ni treba poleg vsega nositi se tega bremena, da ti je hudo zame.......user posted image

zato maš pa ti poleg moža še seksi vodovodarja, patrino pa samo moža user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 660
24.2.2015 23:36:46   
Kerensa
Seveda je drugače, če si ti že v DO in opazijo, da si pri čem izrazito dober oz. te porabijo za kaj drugega, kot si po osnovni profesiji. Brez izobrazbe pa prideš na določeno razpisano del. mesto le tako pod mizo- nezakonito, pa še to je nevarno, da pride do tožbe iz strani zavrnjenih kandidatov s pravo izobrazbo, če se razve, da so dali delovno mesto z neprimerno izobrazbo.

A ni tako samo v javnem sektorju? Al' se je kaj spremenilo, odkar jaz ne iščem službe?

Ker jaz, kot neizobražena, sem v 20-ih letih, kolikor sem delala (hodila v službo), delala izključno v zasebnem sektorju in to skoraj izključno (z eno izjemo) na delovnih mestih, za katera bi v javnem sektorju potrebovala izobrazbo (večinoma krepko višjo od te, ki jo imam).

(odgovor članu RIJA*)
Neposredna povezava do sporočila: 661
24.2.2015 23:38:22   
liliana

zato maš pa ti poleg moža še seksi vodovodarja, patrino pa samo moža user posted image user posted image user posted image

Jutri sem ravno z dimnikarjem zmenjena......user posted image

(odgovor članu RIJA*)
Neposredna povezava do sporočila: 662
24.2.2015 23:39:29   
RIJA*
ti bo rore čisto? user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil RIJA* -- 24.2.2015 23:40:33 >

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 663
24.2.2015 23:41:53   
liliana

ti bo rore čisto? user posted image user posted image user posted image

Ja moj moz je pac nej ezer mester.......user posted image
user posted image

(odgovor članu RIJA*)
Neposredna povezava do sporočila: 664
24.2.2015 23:43:40   
RIJA*
fala bougi mou tüj nej user posted image user posted image

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 665
25.2.2015 3:00:02   
ronja
Večinoma naučeno znanje ne pride prav.
Študioznost v večini panog prinaša sposobnost sistematičnega, poglobljenega, daljšega in multidiciplinarnega pristopa k določenemu problemu. Pomeni način, ki naj bi ga osvojili in ki naj bi nam v bodoče tudi nove problem (ali če hočeš vprašanja), pomagal reševati v tej luči.

Tole podpišem. In tudi to, da je študij privilegij in so to najlepša leta: si med ljudmi, ki jih vse zanima točno to, kar zanima tebe, z vsakim imaš takoj veliko skupnega, si med ljudmi, ki ogromno vejo o tem, kar te zanima in vsakega lahko vprašaš, kar hočeš, cele dneve ti ni treba delat nič drugega, kot da se učiš in žuraš... ma kaj češ lepšega?:) Še kak lušten sošolec, hehe, pa je že kičasto:D. NO, tako je bilo pri meni:).

Kar se tiče usposabljanja kasneje, je v znanosti tako, da brez tega ne moreš in se vsi grebejo, da bi šli lahko na take reči, to se smatra kot privilegij ne kot muko;). Je pa res, da so tam v gl. vsi izobraženi. Kako je drugje, ne vem. Računalničarji nimajo izbire, ker se programi posodabljajo in čez 3 leta ni nič več uporabno, kar so prej delali...

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Stanislava_)
Neposredna povezava do sporočila: 666
25.2.2015 3:01:19   
ronja
ja, je odvisno od stroke. za mojo lahko rečem, da ni tako omejena - "laboratorij" je lahko kjerkoli in "praksa" je zelo fleksibilna

To je res, hvalaboguuser posted image .
Vse o inteligenci se mi zdi pa jasno, samo da se tudi spreminja. NI ti dana ob rojstvu in to je to. Dan ti je razpon.

če zaradi njihove neizobraženosti delajo za tako male pare, da komaj preživijo družino oz. še to ne

Hehe, patrino, to si sama enkrat pisala, da so dostikrat manj izobraženi boljše plačani. V slo. so najboljše plačani v povprečju ljudje s srednjo šolo (to je bilo iz stat. urada). Meni se zdi izobrazba fajn, vedno sem si jo želela, ker mi je pomenila vstopnico v to, kar rada delam. NIkoli je nisem videla v povezavi s plačo, saj sem videla doma, da doktorji komot delajo 2 leti brez vsakršne plače (pač so podjetja bila pred stečajem, niso izplačevali nič, nekateri optimisti so pa vseeno delali, da bi rešili, če bi se rešit dalo;) Ne me vprašat, po kom sem, ok?;) In ja, sem videla, da ti to ne da ležernega življenja, ampak meni se je zdelo, da ti da nekaj drugega in tisto drugo je bilo to, kar sem si želela.
Sama vem, da sem se za svojo zadnjo izobrazbo kar nagarala (splet okoliščin:D) in če kdo reče, da je padla z neba, se bom pobunila, ker vem, koliko časa nisem spala zato:D. Vem pa, da ni ravno na vseh faksih enako, ker sem imela "čast" prebrat par dr.jev iz ekonomske in upravne in pomorske fakultete in milo rečeno je razlika očitna;). Pa so tudi tam dobri in se potrudijo in dobro naredijo, samo splošni standard je malo nižji. In so tudi pri nas ljudje, ki na dipomi ne vejo, kako izgubljaš največ vode (kar me je bilo prav sram zanjo;). Meni ne bi bilo fajn, če ne bi skončala, bi mi viselo nad glavo, kot nekaj, kar hočem. Ne da se razložit racionalno, ker ni preveč razumska odločitev to. Je res, da bi zdaj s to izobrazbo lahko dobila delo zunaj, kakršno mi je všeč, pa nočem it ven:D. Tako da ni brezveze izobrazba, če imaš željo po delu, kjer jo rabiš. Vseeno pa bi tu lažje doblia delo brez tega (kar sem tudi vedela prej iz fotrovih izkušenj;), ampak me to ni ustavilo, niti me doma niso nikoli poskušali ustavit (razen da naj ne vpišem še enega faksa vzporedno):D. Meni izobrazba nikoli ni bila neka strašna reč, pri 4ih sem rekla, da bom delala dr. iz vedenja živali in sem ga. Nikoli se mi to ni zdelo nič takega. Pač to sem si želela delat, tako kot si je sošolka želela bit frizerka, meni se je zdelo čisto isto, samo pot je druga. Moja druga želja je bila to, kar se trenutno učim in nekaj malega delam:).

Patrino, tisti papir je lahko tudi ovira pri iskanju službe;). Je pa res, da ti prihrani kako službo, kjer bi itak trpel od dolgčasa ali rutine:). Tako da je na dolgi rok dober, če sipač tak tip človeka:).

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 667
25.2.2015 8:57:46   
mateyka
IZVIRNO SPOROČILO: ronja
Moja druga želja je bila to, kar se trenutno učim in nekaj malega delam:).

ja kaj pa bi to lahko bilo? kolikor vem, te zanima nešteto stvari in jih podobno število tudi počneš - koliko časa ti še ostane? user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 668
25.2.2015 9:03:35   
patrino

Lili je kot že veikokrat uspelo zadevo obrniti drugam in me prikazati, kot nekega hohštaplarja, ki mu smrdi uboga raja brez šole. Ne da se mi posebej izgovarjati, ker mislim, da je tistim, ki so me v celoti prebrali jasno, kaj sem želela povedati.
Lahko pa ponovim in razložim še zate. Nekdo, ki dela s končano oš ali skrajšanim programom za minimalca v proizvodnji na tri partije ( nočne, vikendi...)zame osebno krepko težje pride do svojega kruha, kot nekdo, ki ima malo več izobrazbe in se je lahko prijavil na razpis za delo v režiji in dela manj za več.. Kljub temu, da so časi bolj kot ne težki za večino v naši državi, so še težji za te ljudi z nizko izobrazbo. Predvsem zaradi tega, ker je potrebno za tega bogega minimalca vedno več in dlje časa delati, če hočeš obdržati delovno mesto. Vsaj tule kjer živimo mi je tako in dvomim, da je nekaj km stran od nas tako zelo drugače, da se to ne bi dalo razumeti in se iz tega delati norce.
Zato pravim, da je v sedanjih časih, ko kot posamezniki ne moremo veliko storiti za izboljšanje situacije na področju zaposlovanja pri nas, ena izmed osebnih rešitev tudi ta, da se posvečamo izobrazbi in v tej smeri poskušamo vzgojiti tudi otroke.
Poudarjam moje mnenje,ki pa se bo zagotovo komu zdelo vredno norčevanja.Tako kot ponavadi.

(odgovor članu Kerensa)
Neposredna povezava do sporočila: 669
25.2.2015 9:10:34   
patrino

in točno iz tega razloga imamo kupo nesposobnežev na pomembnih delovnih mestih...

Ja res je tako- žal. Tudi jaz sem mnenja, da bi se poleg gledanja izobrazbe dalo večji poudarek na resnične sposobnosti posameznikov. Marsikdo z nekaj izkušnjami da nekoga z več izobrazbe pa z več teoretičnega znanja , z levo roko v koš. Pa žal to v večini primerov ne pomaga veliko. Še vedno se najbolj gleda na ta "papir" in tudi zato sem mnenja, da je dobro, da se človek izobrazi tudi po formalni plati, da so mu poti v službe, ki mu resnično ležijo, tudi v tej smeri odprte. Po moje je res nekaj tragičnega, ko se na delovno mesto , ki bi ga nekdo enkratno opravljal, pa žal nima izobrazbe , zaposli nekoga, ki nima blage veze, pa pravi formalni papir. Pa se to ves čas dogaja.

(odgovor članu RIJA*)
Neposredna povezava do sporočila: 670
25.2.2015 9:20:55   
patrino

Večinoma naučeno znanje ne pride prav.
Študioznost v večini panog prinaša sposobnost sistematičnega, poglobljenega, daljšega in multidiciplinarnega pristopa k določenemu problemu. Pomeni način, ki naj bi ga osvojili in ki naj bi nam v bodoče tudi nove problem (ali če hočeš vprašanja), pomagal reševati v tej luči.

Tole podpišem. In tudi to, da je študij privilegij in so to najlepša leta: si med ljudmi, ki jih vse zanima točno to, kar zanima tebe, z vsakim imaš takoj veliko skupnega, si med ljudmi, ki ogromno vejo o tem, kar te zanima in vsakega lahko vprašaš, kar hočeš, cele dneve ti ni treba delat nič drugega, kot da se učiš in žuraš... ma kaj češ lepšega?:) Še kak lušten sošolec, hehe, pa je že kičasto:D. NO, tako je bilo pri meni:).

Kar se tiče usposabljanja kasneje, je v znanosti tako, da brez tega ne moreš in se vsi grebejo, da bi šli lahko na take reči, to se smatra kot privilegij ne kot muko;). Je pa res, da so tam v gl. vsi izobraženi. Kako je drugje, ne vem. Računalničarji nimajo izbire, ker se programi posodabljajo in čez 3 leta ni nič več uporabno, kar so prej delali...

Mislim, da vsak, ki v življenju dela tisto, kar ga veseli, rad znanje na tem področju poglablja, nadgrajuje itd. Zato tudi v vodah kjer sem sama, izobraževanja v večini primerov vsi zagrabimo z obema rokama, mnogokrat jih tudi sami finciramo oz. se jih udeležujemo tudi izven delovne organizacije. In to je po moje še ena stvar, ki ti jo lahko nudi izobrazba. Delaš delo, ki te veseli , pa zraven še zaslužiš za življenje. Tudi tako ni delo vedno enostavno, vendar ob mislih na ljudi, ki sanjajo o boljši službi in garajo za male denarje, boljša služba pa jim je nedosegljiva tudi zaradi tega , ker so že po oš zaključili izobraževanje, lažje hodim v službo tudi ob takšnih težkih dneh.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 671
25.2.2015 9:35:37   
patrino

ja, je odvisno od stroke. za mojo lahko rečem, da ni tako omejena - "laboratorij" je lahko kjerkoli in "praksa" je zelo fleksibilna

To je res, hvalaboguuser posted image .
Vse o inteligenci se mi zdi pa jasno, samo da se tudi spreminja. NI ti dana ob rojstvu in to je to. Dan ti je razpon.

če zaradi njihove neizobraženosti delajo za tako male pare, da komaj preživijo družino oz. še to ne

Hehe, patrino, to si sama enkrat pisala, da so dostikrat manj izobraženi boljše plačani. V slo. so najboljše plačani v povprečju ljudje s srednjo šolo (to je bilo iz stat. urada). Meni se zdi izobrazba fajn, vedno sem si jo želela, ker mi je pomenila vstopnico v to, kar rada delam. NIkoli je nisem videla v povezavi s plačo, saj sem videla doma, da doktorji komot delajo 2 leti brez vsakršne plače (pač so podjetja bila pred stečajem, niso izplačevali nič, nekateri optimisti so pa vseeno delali, da bi rešili, če bi se rešit dalo;) Ne me vprašat, po kom sem, ok?;) In ja, sem videla, da ti to ne da ležernega življenja, ampak meni se je zdelo, da ti da nekaj drugega in tisto drugo je bilo to, kar sem si želela.
Sama vem, da sem se za svojo zadnjo izobrazbo kar nagarala (splet okoliščin:D) in če kdo reče, da je padla z neba, se bom pobunila, ker vem, koliko časa nisem spala zato:D. Vem pa, da ni ravno na vseh faksih enako, ker sem imela "čast" prebrat par dr.jev iz ekonomske in upravne in pomorske fakultete in milo rečeno je razlika očitna;). Pa so tudi tam dobri in se potrudijo in dobro naredijo, samo splošni standard je malo nižji. In so tudi pri nas ljudje, ki na dipomi ne vejo, kako izgubljaš največ vode (kar me je bilo prav sram zanjo;). Meni ne bi bilo fajn, če ne bi skončala, bi mi viselo nad glavo, kot nekaj, kar hočem. Ne da se razložit racionalno, ker ni preveč razumska odločitev to. Je res, da bi zdaj s to izobrazbo lahko dobila delo zunaj, kakršno mi je všeč, pa nočem it ven:D. Tako da ni brezveze izobrazba, če imaš željo po delu, kjer jo rabiš. Vseeno pa bi tu lažje doblia delo brez tega (kar sem tudi vedela prej iz fotrovih izkušenj;), ampak me to ni ustavilo, niti me doma niso nikoli poskušali ustavit (razen da naj ne vpišem še enega faksa vzporedno):D. Meni izobrazba nikoli ni bila neka strašna reč, pri 4ih sem rekla, da bom delala dr. iz vedenja živali in sem ga. Nikoli se mi to ni zdelo nič takega. Pač to sem si želela delat, tako kot si je sošolka želela bit frizerka, meni se je zdelo čisto isto, samo pot je druga. Moja druga želja je bila to, kar se trenutno učim in nekaj malega delam:).

Patrino, tisti papir je lahko tudi ovira pri iskanju službe;). Je pa res, da ti prihrani kako službo, kjer bi itak trpel od dolgčasa ali rutine:). Tako da je na dolgi rok dober, če sipač tak tip človeka:).

Ronja, ne govorim le o sami plači, govorim tudi o tem, da do določenega delovnega mesta ljudje , ki bi bili mogoče super sposobni tam, žal ne pridejo ker nimajo formalne izobrazbe. In biti prekratek na tem mestu je po moje hudo , če veš, da bi drugače z levo roko opravljal to delo, ki ga zaradi tvoje nedokončane izobrazbe dobi nekdo, ki jo je zrinil skozi.
Pa saj si sama že napisala- izobrazba je ponavadi neka vstopnica za delo, ki ga rad počneš. Kot neko formalno potrdilo tega, kar ti obvladaš. Žal brez tega v večini primerov ne gre.

Glede tega, da te izobrazba lahko ovira pri iskanju dela pa...mene ni nikoli. Morda zaradi tega, ker sem vzgojena v zelo delovni družini, kjer je bilo delo zelo visoko ovrednoteno. Ves čas srednje šole in študija sem delala in tudi vmes, ko sem iskala redno službo, nikoli nisem bila brez dela oz. brez plače. Izobrazba je vstopnica do željenega delovnega mesta. Vendar sem osebno mnenja, da je potrebno včasih malo skloniti izobraženi hrbet in prijeti še za kakšno drugo delo, če hočeš v družinski proračun kaj pripomoči. Ko sem delala ponoči v eni slaščičarski delavnici jim je mahalo dol, da sem tik pred diplomo. Enako ko sem par mesecev prebirala kozarce v proizvodnji ...Nikoli, res nikoli me izobrazba ni ovirala. Imam malo čez 15 let delovne dobe, pa je od tega več kot pol let iz čisto druge stroke, za katero sem doštudirala. Nikoli nisem čakala , da se mi odpre točno tisto za kar sem študirala, pa sem vseeno sedaj že kar krepko let tam, kjer sem si vedno želela biti.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 672
25.2.2015 12:10:11   
patrino
NIkoli je nisem videla v povezavi s plačo, saj sem videla doma, da doktorji komot delajo 2 leti brez vsakršne plače

Sicer mogoče izven konteksta, pa vendar, ker si ravno omenila in se ti zdi nekako hvalevredno-Verjamem, da bi marsikdo tako delal. Posebej taki, ki mu je delo res v veselje- delo ti takrat ni noben problem. Samo delati 2 leti brez plače in imeti doma družino, ki zaradi mojega egoističnega entuziazma, da bom rešila svet, živi v pomanjkanju oz. se po drugi strani partner pretegne od dela, da preživi družino...Sori, takšnega človeka, ki se pusti zaradi lastne neodgovornosti in želje po dokazovanju, tako dolgo preživljati, ne bi imela ob sebi za nič na svetu. Tak ima pa res svoj papir le za lastno zadovoljstvo in nič drugega. Močno upam, da je takšnih ljudi čim manj in da so v večini samski.

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 673
25.2.2015 12:38:26   
patrino

patrino
Lilijana- kot si vuser posted image erjetno opazila, mi citiranje že dolgo ne predstavlja nekega problema in če pišem tako kot pišem, je to zato, ker tako želim in zato, ker mi je tako všeč. Tako je tudi z mojim mnenjem o določeni zadevi. Tudi o tej. To ne bo spremenilo niti tvoje žaljivo pisanje. Je le odraz tebe in tega kako sprejemaš drugačno mišljenje.

Nisem opazila........da ti citiranje ne predstavlja nekega problema......user posted image

Jaz pa večkrat zelo dobro opazim, da imaš ti s citiranjem še vedno probleme, vendar se ne spuščam na tvoj nivo, ki ga ponavadi uporabiš, ko ne veš kaj odgovoriti in te ne morim s tem.Ker pa si tako polna ega te bom tokrat vseeno vprašala- kaj si zopet zaštrikala pri citiranju, da si v moj post stlačila tisti jokajoči fris, ki ga jaz niti pod razno nisem tja dala, kar lahko vidiš iz mojega originalnega postauser posted image

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 674
25.2.2015 15:13:16   
Kerensa

Lili je kot že veikokrat uspelo zadevo obrniti drugam in me prikazati, kot nekega hohštaplarja, ki mu smrdi uboga raja brez šole. Ne da se mi posebej izgovarjati, ker mislim, da je tistim, ki so me v celoti prebrali jasno, kaj sem želela povedati.
Lahko pa ponovim in razložim še zate. Nekdo, ki dela s končano oš ali skrajšanim programom za minimalca v proizvodnji na tri partije ( nočne, vikendi...)zame osebno krepko težje pride do svojega kruha, kot nekdo, ki ima malo več izobrazbe in se je lahko prijavil na razpis za delo v režiji in dela manj za več.. Kljub temu, da so časi bolj kot ne težki za večino v naši državi, so še težji za te ljudi z nizko izobrazbo. Predvsem zaradi tega, ker je potrebno za tega bogega minimalca vedno več in dlje časa delati, če hočeš obdržati delovno mesto. Vsaj tule kjer živimo mi je tako in dvomim, da je nekaj km stran od nas tako zelo drugače, da se to ne bi dalo razumeti in se iz tega delati norce.
Zato pravim, da je v sedanjih časih, ko kot posamezniki ne moremo veliko storiti za izboljšanje situacije na področju zaposlovanja pri nas, ena izmed osebnih rešitev tudi ta, da se posvečamo izobrazbi in v tej smeri poskušamo vzgojiti tudi otroke.
Poudarjam moje mnenje,ki pa se bo zagotovo komu zdelo vredno norčevanja.Tako kot ponavadi.

Jaz se nisem nič norčevala. Razlaga me je zanimala izključno zato, ker sem izhajala iz sebe in iz mojih 20-letnih delovnih izkušenj, ki pa so očitno drugačne od večine oz. od povprečja.

Verjetno k temu pripomore tudi to, da živim v glavnem mestu, kjer razmere nikakor niso enake, kakor npr. v Beli krajini ali zadnje čase na Štajerskem in/ali Koroškem. Pa tudi to, da sem se gibala v krogu ljudi (ali pa se obračala na določen krog ljudi), kjer je bilo pomembno, kaj dejansko znaš, česa si se pripravljen naučiti in podobno, ne pa, kakšen papir lahko pokažeš. Največkrat sem naletela na delodajalce, katerim je bilo bolj od moje ne-izobrazbe pomembno to, da sem na voljo v določenem terminu ali za določeno obdobje. Skoraj pri vsakem je bilo najprej poskusno obdobje in v podjetju, kjer sem bila edina tajnica, naj bi to trajalo mesec dni (tako je bilo rečeno na razgovoru), na koncu pa je bilo še pred koncem prvega tedna jasno, da celega meseca sploh ne potrebujemo. S tipkanjem ni bilo problema, z vodenjem evidenc tudi ne, z rokovanjem s pisarniško mašinerijo še manj, en sam prevod v dve tuja jezika tudi ni bil problematičen, ob vsem tem (in verjetno še čem) sem bila pa še multipraktik. Dobila sem enako plačo, kot bi jo dobila ženska s 5. stopnjo izobrazbe.

In še dandanes se gibljem v krogih, kjer nihče z meni primerljivo ne-izobrazbo ne dela za minimalca. Poznam pa malo morje ljudi s SŠ izobrazbo (nekateri celo več), ki dobijo manj od nas. V sorodstvu imam gospodično, ki ima končani dve SŠ, pa dela za 540€ (+ tisti dodatek do minimalca). Med kolegi imam gospodiča, ki ima 7. stopnjo upravne smeri, pa je (pred nekaj leti, ko se je začela recesija) na UE delal za dobesedno pol manj netto plače, kakor jaz v istem obdobju (ko so bili še tolarji, je bila minimalna plača 60.000 SIT, jaz sem imela pa 200.000 SIT + bonuse).

Tako, da zaradi lastnik izkušenj in okolice, v kateri živim, enostavno ne znam dojeti določenih stvari.

Razumem pa presneto dobro, kako je živeti z minimalcem. So bila obdobja v mojem življenju, ko sem morala mesec preživeti ne z minimalcem, ampak dobesedno brez dohodka. Tudi brez socialne podpore, otroškega dodatka ali podobnih transferjev. E, to je pa bila umetnost. In morda ravno zaradi te izkušnje še dandanes marsikomu brez mrvice slabe vesti rečem, da naj ne jamra ob 600-tih € v žepu.

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 675
Stran:   <<   < Prejšnja stran  25 26 [27] 28 29   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  25 26 [27] 28 29   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?