|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  23 24 [25] 26 27   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Koliko časa je že takle dolgčas tule?
21.2.2015 17:43:22   
liliana

IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa

Če bi jih dal pa v džunglo za en teden, z nalogo, da preživijo, bi pa pocrkali k' muhe pod zvitim cajtngom. user posted image

To bi tudi ti.....če ne zaradi drugega, bi doživela "nikotinsko kap"......user posted image

(odgovor članu Kerensa)
Neposredna povezava do sporočila: 601
21.2.2015 17:45:49   
mateyka
hahaha, nikotinska kap - kak izraz user posted image

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 602
23.2.2015 12:43:50   
ronja
potrebujem ga pa še manj

Potrebuje ga zelo redkokdo:D. To je bolj za dušco, če si dušca to želi, seveda. Ljudje imamo različne želje in prav je tako. Kerensa uživa v svojih malih ali večjih luksuzih in malo bolj ležernem življejnu, matejka v svoji umetnosti, frodica v svojih analizah. Mogoče ne gre vedno vse skup, ampak glavno, da so vse zadovoljne:).

mateyka, znanja je ogromno v knjigah, vseeno pa ti uni nekaj da, vsaj meni je. Prvič prakso, ki je pa ni v knjigah in jo v biologiji in še marsikje težko dobiš kar nekje, drugič pa te prisili, da končaš nekaj, ko ti ni več všeč. Kar je pa dober občutek na koncu:). Mi je pa strašno všeč, da je toliko znanja v knjigah in na netu, ker se človek sem pa tja preusmeri in da ne študiraš spet vsega od začetka z bruci, je praktiš. Sploh še imaš še kakega mentorja;).

Iznajdljivost seveda ni povezana z izobrazbo, je pa res, da ti tudi tam prav pride:). Pri preživetju pa še toliko bolj. Mislim, da tam ni tako pomembno, kako si pameten, ampak moraš imet tudi precej sreče, da ne nabašeš ravno na eno strupeno biljko... Pa precej je tudi od agresije odvisno, če se moraš za to preživetje borit in nekaj tudi od psihologije - če si zelo pameten, pa hitro zapaničariš, ti vsa pamet nič ne pomaga. Mislim pa, da kerensi v naravi ne bi šlo tako dobro, če se še vedno zadiha po stopnicah (če ne, pa zna bit, da super). Verjetno bi imeli vsi prav hude probleme nabrat dovolj hrane zase...

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Kerensa)
Neposredna povezava do sporočila: 603
23.2.2015 17:20:33   
mateyka
IZVIRNO SPOROČILO: ronja
Prvič prakso, ki je pa ni v knjigah in jo v biologiji in še marsikje težko dobiš kar nekje,..

ja, je odvisno od stroke. za mojo lahko rečem, da ni tako omejena - "laboratorij" je lahko kjerkoli in "praksa" je zelo fleksibilna user posted image

Iznajdljivost seveda ni povezana z izobrazbo, je pa res, da ti tudi tam prav pride:). Pri preživetju pa še toliko bolj. Mislim, da tam ni tako pomembno, kako si pameten, ampak moraš imet tudi precej sreče, da ne nabašeš ravno na eno strupeno biljko... Pa precej je tudi od agresije odvisno, če se moraš za to preživetje borit in nekaj tudi od psihologije - če si zelo pameten, pa hitro zapaničariš, ti vsa pamet nič ne pomaga. Mislim pa, da kerensi v naravi ne bi šlo tako dobro, če se še vedno zadiha po stopnicah (če ne, pa zna bit, da super). Verjetno bi imeli vsi prav hude probleme nabrat dovolj hrane zase...

imo se je važno zavedat, da je razlika med inteligenco in izobrazbo ter da:
- je inteligenca obstoječa notranja sila,
- je izobrazba zunanja sila, ki ni bistveni del značaja (nekoga) in je dana s strani tretje osebe,
- psihologi zdaj priznavajo, da obstaja veliko različnih vrst inteligence,
- so ljudje lahko inteligentni, ampak neizobraženi in obratno

< Sporočilo je popravil mateyka -- 23.2.2015 17:25:49 >

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 604
24.2.2015 16:01:48   
patrino

< Sporočilo je popravil patrino -- 24.2.2015 16:10:11 >

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu Kerensa)
Neposredna povezava do sporočila: 605
24.2.2015 16:08:02   
patrino

Jaz sem si svoje življenje s "samo" OŠ izobrazbo uredila tako, da se mi za preživetje in tiste male radosti, katerim nekateri rečejo luksuz, ni treba nič kaj preveč pretegniti. Seveda se vse lahko takorekoč čez noč spremeni, ampak dokler se ne (in seveda tudi upam, da se ne bo - vsaj ne na slabše), bom uživala ob dejstvu, da formalna izobrazba ne pogojuje kvalitete mojega življenja, še manj pa mojega osebnega zadovoljstva.

To je to, kar je bistveno. Če si ti srečna s tem, kar imaš in ne stremiš po več- je to to. Marsikdo tega nima.
Žal pa je velikokrat to le krinka za neke globoke želje, ki ostajajo želje , ker se v njihovi smeri nič ne spremeni ( in ne naredi)in se hkrati pozablja na ostale, okrog tebe, za katere si odgovoren in bi jim bilo mogoče , če bi imel ti višje cilje , več volje in inteligence= izobrazbe, pač lažje živeti.

Izobrazba- hmmm, o tem so se že kresala mnenja, če se ne motim in mislim, da jih je tudi takrat sprožila Frodo, ki si je drznila biti ponosna na svojega izobraženega nečaka. Tudi takrat so leteli takšni in drugačni cinizmi na ta račun.
Izobrazba ni nekaj, na kar se lahko gleda z zaničevanjem. Ni nekaj, kar se sname kar tako na vsakih plankih. Vsak ve, da inteligenca in izobrazba nista isto. Vendar se s tem, da izobraženi ljudje niso nujno tudi inteligentni tolažijo le tisti, ki jim do kaj prida izobrazbe ni uspelo priti. Kdo ve zakaj. Priti do izobrazbe ni bilo nikoli enostavno. Vedno je bilo to povezano s financami ( že od pamtiveka), garanjem, z odrekanjem, ... in roko na srce z inteligenco. Lahko je še tako rečeno, da so ljudje lahko inteligentni tudi brez izobrazbe, se človek vpraša po njihovi inteligenci, če zaradi njihove neizobraženosti delajo za tako male pare, da komaj preživijo družino oz. še to ne. Nemalokrat se inteligenten odrasel ravno zaradi tega tolče po glavi, ker se ni prej spravil za knjige.
Za to, da se še kot otrok ( ob potrebni podpori seveda) odločiš, da boš namesto cele dneve na igrišču, tudi kdaj pred zvezkom, je potrebno kar nekaj notranjih želja, motivacije in osebne zrelosti. Da kot najstnik namesto celih vikendov na žurih, marsikaterega reskiraš tudi za učenje, je v mnogih očeh bedasto in izguba časa v najlepšem obdobju življenja. Da se namesto s prišvercanim Audijem ,kot študent še vedno voziš s trolo ali kolesom, je za marsikaterega posameznika čista sramota. Da rineš faks, podiplomca ob družini in s tem finančno in časovno prikrajšaš še vse ostale člane, je za veliko ljudi neodgovorno, egoistično in neumno dejanje.

Nekaj od tega sem sama povohala in zato iskreno podpiram vse, ki so si prigarali takšno ali drugačno izobrazbo. OŠ je pač obvezna in naj bi jo zrinili tudi tisti, ki se jim ne zdi vredno učiti in ki se ne zmorejo učiti.
Vse kar je naprej, pa je druga stvar. Veliko bolj je odvisna od samega posameznika. Od njegove volje in odgovornosti.
Osebno se mi zdi, da svoj cilj dosežeš, ko si pridobiš izobrazbo, ki si si jo želel in ki ti omogoča delati kar te veseli ter hkrati s svojo izobrazbo sebi in svoji družini omogočiš dvig standarda in lažje življenje. Kakor že, treba se je zavedati, da v večini nismo odgovorni le zase in za svoje želje. Enako je z izobrazbo. Imaš večne študente, oz. visoko izobražene, ki so ponosni na svoje dosežke na papirju, pa vseeno ne zmorejo plačati niti ene položnice in jih namesto njih plačujejo drugi z nižjo izobrazbo, družina pa komaj rine. Hkrati imaš ljudi, ki pravijo, da so zadovoljni s svojo neizobrazbo, po drugi strani pa njihovi otroci živijo od takih in drugačnih pomoči.

Živimo v čudnih časih, pa vendar mislim, da je izobrazba ena od vrednot, ki bo vedno ostala. Ena od vrednot, ki bo znak ne le inteligence posameznika temveč tudi zrelosti in odgovornosti le tega.
To vedo pač tisti, ki so dali to skozi. Najlažje od vsega je pač spustiti standarde, svoje cilje in občutek odgovornosti do sebe in drugih in biti zadovoljen s tem kar imaš. Kdaj pa kdaj kakšno cinično butniti v smeri vseh dr-jev in mag-ijev ter se tolažiti z mislijo, da papir tako ali tako ni nič vreden.

Ne verjamem, da bom lahko svoje otroke pretirano denarno zasipala na pragu v odraslost. Upam pa močno, da jim bova znala privzgojiti miselnost, da je izobrazba vrednota in bogastvo, do katerega se kljub garanju , splača priti.

Aja, pa še tole: preživetje v naravi in izobrazba, inteligenca ali kaj že...Zame je pridobivanje izobrazbe kot preživetje v naravi. Tudi tu brez vztrajnosti, garanja , inteligence, odrekanja, iznajdljivosti, samostojnosti ni nič. Če tako kot pri pridobivanju izobrazbe apatično čakaš, da ti vse pade v naročje in niti s prstom ne migneš, nimaš nič- ostaneš neizobražen ali pa te po drugi strani pobere od žeje pol metra stran od pitne vode.

< Sporočilo je popravil patrino -- 24.2.2015 16:09:25 >

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 606
24.2.2015 16:42:24   
RIJA*

IZVIRNO SPOROČILO: patrino

Izobrazba ni nekaj, na kar se lahko gleda z zaničevanjem.

Zanimivo...a izobraženec pa se lahko zaničljivo obnaša do manj izobraženih?

Nekaj od tega sem sama povohala in zato iskreno podpiram vse, ki so si prigarali takšno ali drugačno izobrazbo.

Enako. Pa pri tem ostali "ljudje".

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 607
24.2.2015 16:50:16   
RIJA*

Vendar se s tem, da izobraženi ljudje niso nujno tudi inteligentni tolažijo le tisti, ki jim do kaj prida izobrazbe ni uspelo priti.

to bo držalo pogojno user posted image

Če gledam svoje sošolce, so z izobrazbo, ne pa tudi v življenju sicer, najdlje prigurale sive miške, piflarke, ki so imele zic in so se dobesedno na pamet napiflale snov. O vsej nihovi "širini" pa raje ne bi user posted image

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 608
24.2.2015 17:47:54   
Kerensa
IZVIRNO SPOROČILO: liliana
Če bi jih dal pa v džunglo za en teden, z nalogo, da preživijo, bi pa pocrkali k' muhe pod zvitim cajtngom. user posted image

To bi tudi ti.....če ne zaradi drugega, bi doživela "nikotinsko kap"......user posted image

A pa ti res misliš, da bi šla jaz v džunglo brez vrečke bosanskega tobaka? user posted image

I am not what happened to me.

I am what I choose to become.

I lost my mind, but I found my soul.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 609
24.2.2015 18:01:02   
petea
Vendar se s tem, da izobraženi ljudje niso nujno tudi inteligentni tolažijo le tisti, ki jim do kaj prida izobrazbe ni uspelo priti.

patrino,
vsaj v dandanašnji dobi 'copy-paste' in instant študijev je do visoke izobrazbe vedno lažje priti tudi mnogim precej neinteligentnim.
Znanja, tudi strokovnega pa imajo veliko manj kot mnogi manj (formalno) izobraženi.

Sama se s tem, da izobraženi ljudje niso tudi nujno tudi inteligentni, ne tolažim, ampak to sprejemam kot dejstvo, potrjeno že na mnogih primerih. user posted image
Imam sama dovolj visoko izobrazbo, da takšne tolažbe ne potrebujem. user posted image

z večino ostalega tvojega zapisa pa se precej strinjam

IZVIRNO SPOROČILO: RIJA*
Če gledam svoje sošolce, so z izobrazbo, ne pa tudi v življenju sicer, najdlje prigurale sive miške, piflarke, ki so imele zic in so se dobesedno na pamet napiflale snov. O vsej nihovi "širini" pa raje ne bi user posted image

Tudi v moji okolici so nekam poniknile. user posted image

(odgovor članu RIJA*)
Neposredna povezava do sporočila: 610
24.2.2015 18:02:58   
patrino

Nekaj od tega sem sama povohala in zato iskreno podpiram vse, ki so si prigarali takšno ali drugačno izobrazbo.

Rija- kako pa ciriraš? Le počakaj da pride Peteauser posted image
Kako se nekdo do nekoga obnaša pa ponavadi resnično nima veliko veze z izobrazbo. Nihče naj se ne bi do drugega zaničljivo obnašal - ne glede na izobrazbo . In v tej temi nisem dobila tega občutka, da bi se neki izobraženci grdo vedli. Prej obratno. Me spominjajo takele teme na tiste, kjer se vegetarijanci jezijo, kako krvoločni smo mesojedci in ob tem zganjajo takegauser posted image in tako agresijo, kot bi se vsak dan najedli surovega mesa.

Nasprotno od nekaterih sem mnenja, da izobrazba zvišuje in razvija inteligenco . Prav tako pa sem tudi mnenja, da z izobrazbo ne izgubljaš na človečnosti , prej obratno. Če je bil nekdo že prej človek na mestu, bo verjetno kasneje ob marsikaterem spoznanju, izkušnji in znanju , ki ga bo pridobil , še bolj človeški, ker bo marsikaj bolj razumel.
Nasprotno pa tisti, ki ga grize notranja jeza , da v življenju ni ne vem kaj dosegel na področju izobrazbe, pogosto postaja zagrenjena oseba.

(odgovor članu RIJA*)
Neposredna povezava do sporočila: 611
24.2.2015 18:10:19   
patrino

IZVIRNO SPOROČILO: petea

patrino,
vsaj v dandanašnji dobi 'copy-paste' in instant študijev je do visoke izobrazbe vedno lažje priti tudi mnogim precej neinteligentnim.
Znanja, tudi strokovnega pa imajo veliko manj kot mnogi manj (formalno) izobraženi.

Sama se s tem, da izobraženi ljudje niso tudi nujno tudi inteligentni, ne tolažim, ampak to sprejemam kot dejstvo, potrjeno že na mnogih primerih. user posted image
Imam sama dovolj visoko izobrazbo, da takšne tolažbe ne potrebujem. user posted image

z večino ostalega tvojega zapisa pa se precej strinjam

Tudi v moji okolici so nekam poniknile. user posted image

Seveda se tudi na področju izobraževanja dogaja vse mogoče in se tega tudi zavedam. Nekako imam pa vseeno pred sabo večino ( upam, da je še vedno tako), ki so do svojih nazivov prišli na podoben način kot vsi, ki jih poznam. Pač na dober klasičen način- s trudom, garanjem, odrekanjem, inteligenco in veseljem do izobrazbe.

Sive miške- hja. Jaz imam precej drugačne izkušnje. Na zadnji obletnici valete, smo bili zaradi nekaterih takih sivih mišk in miškolinov krepko presenečeni- v pozitivo. Kar se tiče njihovega poklicnega in privat življenja. Prej neopazni so postali krepko opazni in uspešni. Žalostno pa je bilo pogledati največje zvezde v generaciji, ki so kar nekako obsedeli na istem mestu. Tako in drugače. Le vizualno ne- žal.

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 612
24.2.2015 18:12:10   
Kerensa
Jaz sem si svoje življenje s "samo" OŠ izobrazbo uredila tako, da se mi za preživetje in tiste male radosti, katerim nekateri rečejo luksuz, ni treba nič kaj preveč pretegniti. Seveda se vse lahko takorekoč čez noč spremeni, ampak dokler se ne (in seveda tudi upam, da se ne bo - vsaj ne na slabše), bom uživala ob dejstvu, da formalna izobrazba ne pogojuje kvalitete mojega življenja, še manj pa mojega osebnega zadovoljstva.

To je to, kar je bistveno. Če si ti srečna s tem, kar imaš in ne stremiš po več- je to to. Marsikdo tega nima.
Žal pa je velikokrat to le krinka za neke globoke želje, ki ostajajo želje , ker se v njihovi smeri nič ne spremeni ( in ne naredi)in se hkrati pozablja na ostale, okrog tebe, za katere si odgovoren in bi jim bilo mogoče , če bi imel ti višje cilje , več volje in inteligence= izobrazbe, pač lažje živeti.

Jaz osebno te oz. takšne težave nimam. Imam sicer eno globoko željo (kakor ti temu praviš), ampak na noben način ni povezana z mojo ne-izobrazbo.

Najlažje od vsega je pač spustiti standarde, svoje cilje in občutek odgovornosti do sebe in drugih in biti zadovoljen s tem kar imaš. Kdaj pa kdaj kakšno cinično butniti v smeri vseh dr-jev in mag-ijev ter se tolažiti z mislijo, da papir tako ali tako ni nič vreden.

Tega, da papir (spričevalo) ni nič vreden, ne trdim. Pravim samo, da ni pogoj za kvaliteto mojega življenja in/ali moje osebno zadovoljstvo. Kar pa me pomeni, da ne spoštujem ali ne cenim izobrazbe kot take. Definitivno jo. Vsako. Ne cenim in ne spoštujem pa ljudi, ki izključno zato, ker so izobraženi, mislijo, da so Boga prijeli za jajca. In ljudi, ki drugega, kakor spričevalo, nimajo za pokazati.

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 613
24.2.2015 18:15:58   
Kerensa
Nasprotno pa tisti, ki ga grize notranja jeza , da v življenju ni ne vem kaj dosegel na področju izobrazbe, pogosto postaja zagrenjena oseba.

V tej temi se je izkazalo ravno obratno. user posted image

Seveda pa ob tem ni za pozabiti, da izjeme verjetno res samo potrjujejo pravilo.

Vendar v tem primeru pravilo (ni edino) zame ne drži. Nisem izobražena, to je res, ampak zagrenjena pa tudi ne. Glede na to, kako živi cel kup ljudi okrog mene, sem pravzaprav srečna, da ob vseh vidikih, ki bi morali biti zame minus, živim tako, da sem zadovoljna.

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 614
24.2.2015 18:19:01   
RIJA*

Kako se nekdo do nekoga obnaša pa ponavadi resnično nima veliko veze z izobrazbo. Nihče naj se ne bi do drugega zaničljivo obnašal - ne glede na izobrazbo . In v tej temi nisem dobila tega občutka, da bi se neki izobraženci grdo vedli. Prej obratno. Me spominjajo takele teme na tiste, kjer se vegetarijanci jezijo, kako krvoločni smo mesojedci in ob tem zganjajo takegauser posted image in tako agresijo, kot bi se vsak dan najedli surovega mesa.

Nasprotno od nekaterih sem mnenja, da izobrazba zvišuje in razvija inteligenco . Prav tako pa sem tudi mnenja, da z izobrazbo ne izgubljaš na človečnosti , prej obratno. Če je bil nekdo že prej človek na mestu, bo verjetno kasneje ob marsikaterem spoznanju, izkušnji in znanju , ki ga bo pridobil , še bolj človeški, ker bo marsikaj bolj razumel.

ja, sem tud sama ob svojem citiranju takoj pomislila na peteo user posted image user posted image

glej patrino, brez veze razpravljat: sto ljudi, sto čudi, sto žena, dvesto sisa user posted image

aja...zagrenjena oseba pa lahko postane čisto vsak....ni glih neki pogoj, da bi kdo postal zagrenjen samo zaradi tega, ker nima neke izobrazbe....prej, ker ga je mogoče življenje pripeljalo do tega z drugimi dejavniki....lahko nekdo postane zagrenjen, ker ima sosed boljši avto recimo....kar je pač komu v življenju na vrhu prioritetne lestvice user posted image

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 615
24.2.2015 18:22:24   
patrino

Jaz osebno te oz. takšne težave nimam. Imam sicer eno globoko željo (kakor ti temu praviš), ampak na noben način ni povezana z mojo ne-izobrazbo.

Najlažje od vsega je pač spustiti standarde, svoje cilje in občutek odgovornosti do sebe in drugih in biti zadovoljen s tem kar imaš. Kdaj pa kdaj kakšno cinično butniti v smeri vseh dr-jev in mag-ijev ter se tolažiti z mislijo, da papir tako ali tako ni nič vreden.

Tega, da papir (spričevalo) ni nič vreden, ne trdim. Pravim samo, da ni pogoj za kvaliteto mojega življenja in/ali moje osebno zadovoljstvo. Kar pa me pomeni, da ne spoštujem ali ne cenim izobrazbe kot take. Definitivno jo. Vsako. Ne cenim in ne spoštujem pa ljudi, ki izključno zato, ker so izobraženi, mislijo, da so Boga prijeli za jajca. In ljudi, ki drugega, kakor spričevalo, nimajo za pokazati.

Podpis.
Drugače pa- Kerensa, v bistvu tole zgoraj ni letelo čisto nate, temveč sem temo malo izkoristilauser posted image

Drugače pa ti želim, da ti uspe uresničiti tvojo veliko željo ( pa ni važna kakšna je) in si potem postaviti še veliko novih, ki te bodo vlekle naprej, vse do tja kamor boš želela priti.

< Sporočilo je popravil patrino -- 24.2.2015 18:23:32 >

(odgovor članu Kerensa)
Neposredna povezava do sporočila: 616
24.2.2015 18:24:07   
Kerensa
Kerensa, v bistvu tole zgoraj ni letelo čisto nate, temveč sem temo malo izkoristilauser posted image

Drugače pa ti želim, da ti uspe uresničiti tvojo veliko željo ( pa ni važna kakšna je) in si potem postaviti še veliko novih, ki te bodo vlekle naprej, vse do tja kamor boš želela priti.

Hvala.

Manjka samo še 5.000€. user posted image

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 617
24.2.2015 18:31:17   
patrino

ja, sem tud sama ob svojem citiranju takoj pomislila na peteo user posted image user posted image

glej patrino, brez veze razpravljat: sto ljudi, sto čudi, sto žena, dvesto sisa user posted image

aja...zagrenjena oseba pa lahko postane čisto vsak....ni glih neki pogoj, da bi kdo postal zagrenjen samo zaradi tega, ker nima neke izobrazbe....prej, ker ga je mogoče življenje pripeljalo do tega z drugimi dejavniki....lahko nekdo postane zagrenjen, ker ima sosed boljši avto recimo....kar je pač komu v življenju na vrhu prioritetne lestvice user posted image

Ja res je- za zagrenjenost so lahko vzroki čisto različni. V podobnih debatah ponavadi vedno pride nekako do izraza koga žuli izobrazba in koga ne. V drugih pač pridejo na dan drugi vzroki.

(odgovor članu RIJA*)
Neposredna povezava do sporočila: 618
24.2.2015 18:36:54   
petea

Tukaj sem.
user posted image

user posted image

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 619
24.2.2015 18:37:49   
RIJA*
ni nujno....če s tem misliš name user posted image

nimam doktorata...in če bolje premislim....si ga niti ne želim, niti bi mi ne prišel pri mojem delu kaj prida prav....in me doktorati ljudi z normalnim obnašanjem ne motijo, ampak veselijo.

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 620
24.2.2015 18:54:33   
patrino

ni nujno....če s tem misliš name user posted image

nimam doktorata...in če bolje premislim....si ga niti ne želim, niti bi mi ne prišel pri mojem delu kaj prida prav....in me doktorati ljudi z normalnim obnašanjem ne motijo, ampak veselijo.

Ne, nisem imela v mislih tebe. Gre za bolj tako na splošno komentiranje in opažanje kako se nekako ponavlja vzorec gledanja na izobrazbo v različnih temah.
Mimogrede - tudi jaz nimam doktorata. Priznam, da sem prelena, da bi se spravila k njemu. Ali pa je želja premalo izrazita oz. je nekako ne občutimuser posted image . Verjetno ravno zato občudujem in cenim druge, ki so ga že poštimali.

(odgovor članu RIJA*)
Neposredna povezava do sporočila: 621
24.2.2015 19:05:48   
Stanislava_

nimam doktorata...in če bolje premislim....si ga niti ne želim, niti bi mi ne prišel pri mojem delu kaj prida prav....

Večinoma naučeno znanje ne pride prav.
Študioznost v večini panog prinaša sposobnost sistematičnega, poglobljenega, daljšega in multidiciplinarnega pristopa k določenemu problemu. Pomeni način, ki naj bi ga osvojili in ki naj bi nam v bodoče tudi nove problem (ali če hočeš vprašanja), pomagal reševati v tej luči.

Morda so izjeme v določenih panog, a vseeno, rada imam besede nekega medicinca, ki mi je enkrat na vlaku lepo povedal, da bo 90% znanja zastarelega, ko bo v šestem letniku. Podobno je z doktorati, bolj kot je znanje specializirano, bolj je ranljivo za spremembe. Trdne so osnove, ki jih dobimo vsi, največ v osnovni šoli, nekaj še v srednji, deloma na faksu, a specializirana znanja, prej bi rekla zelo parcialna, so tista, ki so podvržena nihanju sprememb že v tistem trenutku, ko so se porajala.

Kvačkam.
In #štrikam#.

(odgovor članu RIJA*)
Neposredna povezava do sporočila: 622
24.2.2015 19:26:17   
patrino

IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_

nimam doktorata...in če bolje premislim....si ga niti ne želim, niti bi mi ne prišel pri mojem delu kaj prida prav....

Večinoma naučeno znanje ne pride prav.
Študioznost v večini panog prinaša sposobnost sistematičnega, poglobljenega, daljšega in multidiciplinarnega pristopa k določenemu problemu. Pomeni način, ki naj bi ga osvojili in ki naj bi nam v bodoče tudi nove problem (ali če hočeš vprašanja), pomagal reševati v tej luči.

Morda so izjeme v določenih panog, a vseeno, rada imam besede nekega medicinca, ki mi je enkrat na vlaku lepo povedal, da bo 90% znanja zastarelega, ko bo v šestem letniku. Podobno je z doktorati, bolj kot je znanje specializirano, bolj je ranljivo za spremembe. Trdne so osnove, ki jih dobimo vsi, največ v osnovni šoli, nekaj še v srednji, deloma na faksu, a specializirana znanja, prej bi rekla zelo parcialna, so tista, ki so podvržena nihanju sprememb že v tistem trenutku, ko so se porajala.

Ja saj je tako. Neka temeljna znanja so tako večna oz. imajo temelje , ki segajo globoko in so bolj gotova in nespremenljiva. Zato je tudi značilno, da višje, širše si izobražen, več je teh znanj , ki so nad temeljnim, ki so potrebna vseživljenjskega kontinuiranega nadgrajevanja in izobraževanja. Zato imajo nižje izobraženi kadri v karieri večinoma obnovitvene tečaje v katerih ni tako veliko sprememb, višje izobraženi pa stalna izpopolnjevanja , poglobljena izobraževanja, specializirana....Izobraževanje se v tem primeru nikoli ne neha. Nek visoko izobražen delavec brez vsega tega stagnira ,obstane na mestu in ne opravlja svojega dela tako kot bi ga lahko.

(odgovor članu Stanislava_)
Neposredna povezava do sporočila: 623
24.2.2015 19:38:25   
liliana

Izobrazba ni nekaj, na kar se lahko gleda z zaničevanjem. Ni nekaj, kar se sname kar tako na vsakih plankih. Vsak ve, da inteligenca in izobrazba nista isto. Vendar se s tem, da izobraženi ljudje niso nujno tudi inteligentni tolažijo le tisti, ki jim do kaj prida izobrazbe ni uspelo priti. Kdo ve zakaj. Priti do izobrazbe ni bilo nikoli enostavno. Vedno je bilo to povezano s financami ( že od pamtiveka), garanjem, z odrekanjem, ... in roko na srce z inteligenco.

Nisem opazila, da bi predhodno na tej temi nekdo gledal na izobrazbo z zaničevanjem.....samo tako vzneseno kot zagrete vernice gledajo na farškega župnika tudi ni treba na to gledati......

Ne vem no....tako garanje in odrekanje pa pot do izobrazbe (še posebno v Sloveniji) spet ni.....mogoče za tistega, manj inteligentnegauser posted image

Lahko je še tako rečeno, da so ljudje lahko inteligentni tudi brez izobrazbe, se človek vpraša po njihovi inteligenci, če zaradi njihove neizobraženosti delajo za tako male pare, da komaj preživijo družino oz. še to ne.

A se to sprašuješ kot izobražena ali inteligentna oseba......?

Za to, da se še kot otrok ( ob potrebni podpori seveda) odločiš, da boš namesto cele dneve na igrišču, tudi kdaj pred zvezkom, je potrebno kar nekaj notranjih želja, motivacije in osebne zrelosti. Da kot najstnik namesto celih vikendov na žurih, marsikaterega reskiraš tudi za učenje, je v mnogih očeh bedasto in izguba časa v najlepšem obdobju življenja. Da se namesto s prišvercanim Audijem ,kot študent še vedno voziš s trolo ali kolesom, je za marsikaterega posameznika čista sramota. Da rineš faks, podiplomca ob družini in s tem finančno in časovno prikrajšaš še vse ostale člane, je za veliko ljudi neodgovorno, egoistično in neumno dejanje.

Zadnje čase se starši namesto otroka odločajo, da otrok ne bo pred zvezkom....otrok sicer ni na igrišču in se ne zabava, ampak je kot grozno inteligentna oseba, vsak dan na vsaj eni dodatni dejavnosti.....in kot inteligentna oseba seveda starš od šole pričakuje, da pa njegovega otroka ne bo silila na sedanje pred zvezkom.....

Sami se mi zdi, da največji temelj izobrazbe da vseeno osnovna šola......to je podlaga, kasneje se samo nadgrajuje.....

Živimo v čudnih časih, pa vendar mislim, da je izobrazba ena od vrednot, ki bo vedno ostala. Ena od vrednot, ki bo znak ne le inteligence posameznika temveč tudi zrelosti in odgovornosti le tega.

Jaz bi bolj rekla, da je to znanje.....

Mimogrede - tudi jaz nimam doktorata. Priznam, da sem prelena, da bi se spravila k njemu. Ali pa je želja premalo izrazita oz. je nekako ne občutimuser posted image . Verjetno ravno zato občudujem in cenim druge, ki so ga že poštimali.

Prelena, premalo željna ali pa nemara premalo inteligentna.....?

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 624
24.2.2015 19:39:25   
Stanislava_

Zato je tudi značilno, da višje, širše si izobražen, več je teh znanj , ki so nad temeljnim, ki so potrebna vseživljenjskega kontinuiranega nadgrajevanja in izobraževanja.

Kako definiraš razliko med višino in širino izobrazbe?

Zato imajo nižje izobraženi kadri v karieri večinoma obnovitvene tečaje v katerih ni tako veliko sprememb,

Lahko navedeš konkreten primer, kaj si imela s tem v mislih?

višje izobraženi pa stalna izpopolnjevanja , poglobljena izobraževanja, specializirana....

Zakaj stalnega izobraževanja ne pripišeš tudi nižje izobraženim?

Kvačkam.
In #štrikam#.

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 625
Stran:   <<   < Prejšnja stran  23 24 [25] 26 27   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  23 24 [25] 26 27   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?