aspera
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tikie Pri punkciji je pa tako, da dobiš narkozo, če je na voljo takrat anesteziolog, če ga ni pa samo protibolečinske in pomirjevalne tablete. Hej . Tole ti pa lahko iz lastnih izkušenj povem, ker sem bila v prvem postopku v Lj, da je to tak bullshit, da je groza. Meni so obljubljali narkozo vse do konca, vsi po vrsti, od najinega zdravnika, na konziliju so mi rekli, da ni problema, na dan punkcije pa češ, kaj govorim, kakšna narkoza. Še nisem slišala (pa sem že veliko brala in se pogovarjala o tem), da bi katera punca v Lj dobila narkozo. Edino ene se spomnim, ki je imela čez 30 foliklov in jo je nekje na sredini tako začelo bolet, da je skoraj skup zleza, pol so se pa le izvolili poklicat anesteziologa. V Mb je pa čisto druga zgodba (tam sem bila pa sedaj, v 2.postopku) in dobi narkozo čisto vsaka punca, razen če jo sama zavrne. Nekaj jih je bilo, ki so imele samo po en ali dva folikla za spunktirat in so jim ravno tako dali narkozo. Pa da o odnosu in načinu dela ne govorim, res same pohvale. No, to so samo moje izkušnje, odloči se pa itak vsaka zase, pač kar ji je v tistem momentu prioriteta. Meni ni bilo težko malo dlje (dobre pol leta) počakat na posvet, pa bi lahko v Lj takoj po treh mesecih imela že nov postopek. Pa tudi jaz imam do Lj 20 min, do Mb pa skoraj 2 uri . Samo mi ni bilo niti enkrat žal, da sem se tako odločila. Drugače pa držim pesti zate in tudi za vse ostale, da se vam čim prej prikaže magični in boste .
|