patrino
|
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka mora bit pa res bad (mislim, khm, sad), da moraš strniti vrste s patrino, ki samo iz pricnipa podpore underdogom nasploh stopa vštric s tabo (je sama večkrat priznala), ker ni nobenga drugega, da bi s tabo v rog pihal iz kakega bolj racionalnega razloga. oh well, v sili ***** tudi muhe je... nevermind, bo že drugič bolje Tu ni nobenega principa Mateyka. Tu gre v bistvu za to, da določenim ni nič sveto. So osebe , ki so se sposobne norčevati iz vsake stvari- tudi iz takih, ki so žalostne ( stiske otrok...) in takšnih , do katerih ljudje pridejo z odrekanjem, trudom in z velikim garanjem ( izobrazba, družina, kariera...). Vse samo, da prikrijejo lastne nesposobnosti, neuspehe, grda dejanja, to, da so brez hrbtenice, morale in resničnih človeških načel. . In ob takih je vedno nekaj revšet, ki rabijo liderja, da ga gledajo in mu aplavdirajo. In tista revšeta se potem počutjo tako dobro, ker se lahko nekam prislonijo. Pa čeprav k gnili zaslombi. Meni ni noben problem povedati, da občudujem in v mislih čestitam vsem dr- jem, ker vem, da so zato garali. Ne le dr- jem, tudi takim, ki so ob družinah zrinili faks, ali stisnili podiplomca, naredili velik poklicni projekt ali pa ga ob razdajanju za veliko familijo delajo vsak dan. Mogoče zato, ker sem take zadeve tudi delala obtežena z dodatno prtljago. Tudi tebi sem čestitala, ko si skupaj z hčerkico spravila skupaj ilustracije za čudovito knjigo. Malokdo to zmore in lahko si ponosna in se brez slabe vesti pohvališ. Mogoče bi ti lahko še za kaj , pa te žal ne poznam tako dobro. Veš, če nekoga pohvališ, te potem ni nič manj. Če pa nekoga iz zavisti grdo oblajaš, ko naredi zanj veliko življenjsko delo, do katerega se ne pride kar tako, pa pa postaneš v marsikaterih očeh kot oseba precej manjši kot si bil prej.