patrino
|
IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_ IZVIRNO SPOROČILO: patrino IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_ IZVIRNO SPOROČILO: patrino In ja - o teh zadevah lahko rečem , da sem kar razgledana oz. sem primorana biti, zato sem dejstva že nekajkrat ponovila. Skoraj še nikoli ni zajca ujel. Žal si samo kar razgledana (žal zato, ker se vrednotiš za kompetentno osebo, a si vse tisto, kar si zapisala v uvodnem postu) in žal nisi sposobna reagirati, razen mlatiti prazno slamo. IZVIRNO SPOROČILO: patrino Pošteno povedano mi gre krepko na nerve vztrajno izmikanje odgovornostim pedagoških delavcev v smislu, saj jim nič ne moremo. To ni res. Še krepko jim lahko, vendar se marsikomu ne da pretegniti in se raje obračajo stran koliko dolgo se da in potem zadeva izbruhne v astronimskih razsežnostih, ki ji niso več kos. Avtoriteto pedagoga ne morejo zidati starši, temveč on sam. Tega en naučiju v šoli, to se mora človek naučiti z izkušnjami. Ni enostavno, vendar je to njihova dolžnost. Tudi tale zadeva, ki je omenjena zgoraj, je postala tako grozljiva zato, ker so to učitelji tako dolgo ignorirali. Nihče ne pravi, da je lahko biti pedagog. Vendar tudi električar ni biti kar tako, če se ti ne da truditi. V sedanjih časih je najbolj fino vse obesit staršem. Oz. jim obesit vse nevzgojne zadeve, vso neznanje in vso gnilobo. Verjamem, da imaš tudi takšne dripce vmes, ki si ne priznajo, da je njihov otrok nasilen. Vendar je večina staršev, s katerimi slonim pred vrati učilnice in čakam na GU strogo proti nasilju, vsi zagovarjajo, da mora biti učitelj strog in dosleden glede tega in nikomur se ne zdi samoumevno, da bi ujčkal svojega otroka, če dela kraval. Preprosto rečeno, učitelji si ne znajo sezidati avtoritete, ker je pač lažje biti takšen mlahav pedagog in vse otroške grehe pripisati staršem. Ne poznam nobenega starša, ki bi šel nad učitelja, da se mu otrok zaradi njega, ker ga narobe uči in vzgaja, meče po zobeh po kuhinji. Poznam pa kar nekaj učiteljev, ki pisarijo in klicarijo starše za vsako mišjo figo, ki se jim zgodi v učilnici, kot bi po njihovem starši morali delati red še tam. Hrbtenice manjka večini sodobnim pedagogom. Pa volje do dela tudi. To se jim še posebej pozna. Na naši šoli imamo kar nekaj starejših učiteljev in učiteljic, ki še vedno z elanom opravljajo svoje delo. Pa imajo mulci pred njimi tudi največ rešpekta. Imamo pa tudi nekaj mladih pedagogov ki so skoraj vsi po malem na persenu, , ker jih mularija ne šljivi. Stanislava- vse kar si napisala ti v zadnjih postih, sem jaz že prej najmanj petkrat. Zato ne vidim smisla, da ti ponavljam. Porolaj malo nazaj in preberi. In beseda karše nikoli ni pomenila skoraj. Kar pomeni, da o teh stvareh veliko vem, vsega pa vseeno ne. Vem pa zadeve, ki jih ti sprašuješ oz. tiste ob katerih ti zaradi svoje lastne nevednosti trdiš, da je prazna slama. Pozanimaj se Stanislava- drugega ti ne morem reči. Mogoče boš pa jutri še ti kaj novega povedala meni. Ne ponavljaš meni, ker si na javnem forumu. Tebi ne bom povedala, ker nisi sposobna dojeti, še manj delovati. Charlie Hebdo bi zagotovo narisal nekaj dobrega. Stanislava- navadno na vprašanja, ki so naslovljena name, čeprav včasih nerada- čisto tako iz kulture odgovarjam . Ti si me vprašala , replicirala na moje poste- jaz sem ti odgovorila. Simpl kot pasulj. Ne vem kaj sedaj skačeš v zrak. Pošteno povedano tvoje mnenje o mojih intelektualnih sposobnostih in mojem dojemanju dotične teme ne igra pri meni posebne vloge. Tako pač je.Na podlagi svojega pridobljenega znanja iz tega področja imam o tem pač takšno mnenje. Čeprav po tvojem dojemam bolj slabo, dojemam, da pač ne preneseš, če ti kdo pove kar ti gre- kajne Stanči