liliana
|
IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_ Čez dva dni bo pa itak že ves rjav in se bo rumena skrila . Ampak tako je, tudi kužki morajo lulat...da si mi še lažje umivamo roke Ja, še dobro da kužki in mucke lulajo, da si nekateri vsaj takrat roke umivamo...... A pa mislite, da tisti, ki imajo kužke, mačke ali druge domače živali si morajo kaj več umivati roke kot tisti, ki hišnih ljubljenčkov nimajo.....? ker jaz pri mojih sorodnikih in prijateljih, ki imajo psa ali mačko ne opažam, da bi si umili roke preden primejo keks ali kos kruha na mizi, kljub temu da so sekundo prej čohali svojega ljubljenčka...pes in mačka običajno sedita itak pri mizi ......res je pa, da so nekateri od njih obsedeni s čistilnimi robčki in bacili ter pranjem rok takoj, ko so izpostavljeni morebitnemu tveganju, kot je kidanje snega, obisk kafiča, trgovine, sosedov, sorodnikov.....njihov pes in mačka pa sta baje itak bolj čista kot človek....in mačka poliže roko svoji gospodarici, ta vzame keks....njami, kako je dobro....in ni nevarnosti kakršnekoli okužbe.......kakšna osnovna higiena neki......pes liže enoletnega otroka po celem obrazu, na drugi strani pa cel halo, ker se soseda nemarnica ni spomnila, da bi si umila roke, preden je njihovega sončka prijela za rokico, ker je bila zjutraj v trgovini, potem je šla kidat sneg in vmes je prijela še celo vrsto kljuk od vrat.....pes pa svojega nosu itak nikoli nikamor ne vtakne.... p.s. jaz pri kidanju snega, delanju snežaka, igrah na snegu VEDNO uporabljam rokavice, ne glede na belino ali rumenino snega.....tako da moje roke ostanejo na toplem in čistem.....
|